Laʻau

Matou te tauivi ma le tumutumu!

Tryps o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi e sili ona taatele o mea teuteu, faʻatoʻaga ma totonu. Masalo, o le a le mafai ona taʻuina se laau e tasi lea e le fafaga ai ituaiga o nei iniseti. I tulaga o le tele o faatoaga lanu meamata e toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia mea totino. I le tulaga aupito sili ona lelei, o lo latou fuainumera e taofia i se tulaga e le afaina ai meatotino taugofie o oloa (fugalaau, poo fua).

Thrips, po o bubbly (lat. Thysanoptera).

Faiga o meaola e pei o meaola faalafua

Thrips, poo bubbly (Lat. Thysanoptera) - tamai iniseti masani i konetineta uma. E tusa ma le 2000 ituaiga o le sili atu i le selau le selau o tagata. I le vaʻalele Soviet, e sili atu ma le 300 ituaiga.

O le tino o thrips e faʻaloloa, umi mai le 0.5 i le 14 mm (masani 1-2 mm). Laʻau faʻalogo o le suʻi suʻisuʻi ituaiga. O vae o le tele o ituaiga meaola e televave, o loʻo tamoe. O paʻu ei ai le nifo ma se masini vailaʻau oona. Atinaʻeina e pei ona taua i lalo: fuamoa, vavave, mimilo, nymph, imago. E tele tausaga o loʻo i ai ni laʻau ma ni namu.

O le valivali o iniseti matutua e le mafaamatalaina: lanu uliuli, lanu uliuli ma enaena. O laumei o vaovao e papae-samasama, grayish.

O le faʻamaoniga o ituaiga meaola e faigata ona o lo latou laʻititi laʻitiiti ma le fesuiaiga o fesoʻotaʻiga. O le mea sili ona taatele e faʻavasegaina, teuteu, dracenic, rosé, tapaa, pulu ma isi ituaiga o thrips.

Microcarp ficus lau o loʻo aʻafia e thrips.

E tusa ma le selau ituaiga o meaola laiti laiti o loʻo ola nei ua avea nei o ni faʻamaʻi mataʻutia o togalaau toto. Latou te inu susu mai laʻau, fugalaau ma fualaau 'aina, ave faʻamaʻi, ma faaleagaina mea totino ma a latou mea faalilolilo. O le tele o ituaiga o vaovao o loʻo faʻamatalaina i se olaga faalilolilo ma le atinaʻeina o vaega o meaʻai. E le gata i luga o le tasi laau i totonu o se vaega atoa, e matua faigata lava ona iloa muamua le foci o latou foliga vaaia.

O le natura o mea totino faʻamaʻi faʻamaʻi

Larvae ma matua matutua e suʻe mai le suauu mai le meaola. I le taimi muamua, o lenei mea e mafua ai le foliga mai o lanu samasama po o se mea e vevela ai, sela po o se uiga ese; faasolosolosolo malie nei fasipolo ma sikuea. O tino faaleagaina meaola ua oti, o pupu o se taunuuga; lau laʻau ma paʻu. Fugalaau fufulu o latou foliga teuteu ma paʻu vave.

I le taimi o le puleaina o tagata i luga o laau totino, e iloagofie ai "oloa siliva", e masani lava ona matauina le pipili o le fatu. Faʻaleagaina o fugalaau e mafua ai le leaga o fugalaau. O faʻataʻitaʻiga o vaʻaia e faʻaalia ai le tele o meaʻai.

Faailoga mai fafo o thrips i le pito o le microcarp.

O le gasegase e lamatia foi i latou o loʻo faʻapipiʻiina faʻamaʻi faʻamaʻi matautia. O le tele o vaʻai o polyphages, o lona uiga, latou te faʻatafunaina toetoe lava o laau uma.

Puipuiga

Ole matago tele o le ea i totonu o le potu poʻo le fale lauʻeleʻele e tatau ona alofia. E fautuaina ina ia faʻapipiʻi faʻapitoa mo laau taʻele.

Siaki le fugalaau ma lau o laau. I le pito i lalo o le laulaau e mafai ona e vaʻai i le malamalama (paʻepaʻe-samasama poʻo le grayish) o loʻo leai ni mea e leai ni afaina, lea, e ui i lea, e mafai ona vave gaoioi. E mafai foi ona e mauaina tagata matutua, o lanu lanu enaena po o lanu samasama, o nisi taimi ma ni laasaga felafoaʻi.

Manua faʻasoa - lanu moana po o samasama o pepa o loʻo tautau i totonu o laau - fesoasoani e le gata ina iloa lenei meaola i le taimi, ae ia faʻaitiitia foi lona numera.

Taua: O le gasegase e faigofie lava ona aveesea mai le laau ua aafia i tagata soifua maloloina o loo tu lata ane.

Auala e taulimaina ai togafitiga

Thrips e sili atu ona aʻafia togafitiga! Latou te vave tutupu vave - i le maualuga o le vevela mo i latou (ma mo le tele o ituaiga mea nei e naʻo le vevela o le potu - + 20 ... + 25 ° C) e mafai ona faʻaluaina a latou numera i le 4-6 aso.

Afai e maua i luga o laau laau togalaau, e tatau ona suʻe laau vavalalata, talu ai e faigofie lava ona faʻaleleia togalaau i laau lata ane.

Fugalaau o le zucchini na taia e thrips.

Afai e mafai, e sili atu le vavaeeseina o laau toto na afaina mai mea ola maloloina. Faʻaliliu ma le faaeteete laau totõ: pe a luluina le mea na faʻafeiloaʻiina, totoʻa ma le au matutua e faigofie ona pauu mai laulaau ma mafai ona faʻatali mo se taimi umi e toe faʻafoʻi ai laau.

O le nofoaga lea e tu ai laau totő e aʻafia e tumutumu e tatau ona faʻamamaina lelei, ma o le pito i luga o le palapala o le faʻafefiloi o le eleele i totonu o ipu e tatau ona aveʻesea mai laau togafiti faʻatau ma sauniuniga.

Aʻo le togafitiga ma se iniseti, fufuluina le fale i totonu o le fagu. Afai o le taimi nei e leai sau iniseti, ona e fufuluina lea o le laau ma se omomi ma le faʻaumea tagamea, ae peitai, o se fua le tumau lea, ma e le maua ai le aveesea o meaʻai.

Thrips e pulea le kemisi

  • Fitoverm: faʻamavae le 2ml i le 200 ml o le vai. Ina ia fufulu le laau ua afaina i le vaifofo e maua ai, pe a uma ona pulumu, tuu se pusa palasitika i luga o le laau, e mafai ona aveese i se aso.
  • Vertimek: solo le 2.5 ml o le vailaʻau i le 10 l o le vai. Ina ia fufulu le laau ua afaina i le vaifofo e maua ai, pe a uma ona pulumu, tuu se taga palasitika palasitika i luga o le laau, e mafai ona aveese le ato i se aso.
  • Agravertine: fua faatatau o le taumafa: 5 ml i le 0.5 l le vai. I le vevela i lalo ifo o le +18 tikeri, o le a oʻo atu i totonu ole tino laau. Ina ia fufulu le laau ua afaina i le vaifofo e maua ai, pe a uma ona pulumu, tuu se taga palasitika palasitika i luga o le laau, e mafai ona aveese le ato i se aso.
  • Actelik: faʻamalo se amupoule i le 1 lita o le vai (o loʻo i ai se manogi manogi). Ina ia fufulu le laau ua afaina i le vaifofo e maua ai, pe a uma ona pulumu, tuu se taga palasitika palasitika i luga o le laau, e mafai ona aveese le ato i se aso.
  • Karate: fua faatatau o le taumafa: 0.5 ml i le 2.5 lita o le vai (i totonu o le amipoule o le 2ml).
  • Faʻasalalauina: o le fofo e le tatau ona liliuina, ae faʻamaligiina i luga o le mea o loʻo i ai le mea na pisia.
  • Karbofos: fua faatatau o le taumafa: 15 g i le 2 lita. vai (faaputuga o le 60 ma le 30 kalama).
  • Intavir: fua faatatau o le taumafa: 1 le papa mafolafola ile 10 lita. vai. Ina ia fufulu le laau ua afaina i le vaifofo e maua ai, pe a uma ona pulumu, tuu se taga palasitika palasitika i luga o le laau, e mafai ona aveese le ato i se aso.

Tupulaga matutua ma tumutumu.

O le faʻagasologa e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le faalua i le va o le 7-10 aso, ona o le tele o laʻau o loʻo sosolo mai fua o loʻo tuʻu i lau o le fuamoa.

Fofo faʻapitoa e faasaga i togafiti

O togafitiga eseese faʻapitoa e fesoasoani ai i se tamai laumei o le laau faʻamaʻi, ae afai o le liona e tele, ona tatau ai lea ona faʻaaoga ni iniseti vailaʻau faʻapitoa e ulu i totonu o le laau ma galue ai i totonu o le laau toto.

O teuteuga e faʻaaogaina: togitogi fetolofi, fualaau Sarepta, pepa chilli, moni tapaa, yarrow, telelandland.

I le faaopoopo atu i iniseti, i le taua e faasaga i togafiti, e mafai ona faʻaaogaina pusi vaʻaia: o kokoma a Amblyseius, Amblyseius bark, Amblyseius degenerans, faʻatoʻaga faʻatoʻaga Orius laevigatus, Orius majusculus.