Fugalaau

O se fugalaau manaia matagofie: e mafai ona teuina i le fale

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia ile laʻau-pei o laau toto, aua e lelei mo fale e teu ai fanua ma o latou lalelei e mafai ona maua ai se potu mafanafana. E le gata i lea, o vailaʻau uma e sau mai vaomatua, ma o la latou fugalaau e susulu ma lapoa.

O loʻo i ai le tele o sui o ituaiga ituaiga o fale i totonu o le fale mo le fausiaina o se fale, ae atonu o le mea sili ona taatele o latou, o le haya.

Eseese o Ivy

I le fale, o ituaiga nei o hoya e masani ona fafagaina:

  • Hoya bella (matagofie pe matagofie). O se fugalaau i totonu o le fale e fuga ma puipui i luga e tautau ai poo lalala e mafai ona oʻo atu i le 50 cm le umi. O ona laulaʻa e laiti, e masani lava 3 cm, e faʻafefe ma feʻau. O fugalaau o se lalelei matagofie e foliga mai i le fetu, o latou tino e sinasina, ma o latou lava papae.
  • Hoya carnosa (tino). O lenei laiana e sili ona lauiloa. O lau o le laau e manaia e oo atu i le 8 cm le umi, ma o mea e aofia ai le 20 fugalaau o se kulimi piniki mumu. E i ai ituaiga o meaʻai i le ogatotonu o loʻo i ai mūmū pe o se vailaʻau fufulu. O le tausia o se meaʻai meaʻai e faigofie.
  • Hoya imperialis Lindl (mamalu). O lenei vaʻavaʻafale i luga ole fale e iai lau laʻau o loʻo i fafo o loʻo iai ni laupepa lautele, o lona umi e tusa ma le 20 cm. E lamolemole ma lapotopoto i lalo o le ipu. Hoya fugalaau lanumoana lanumoana, lanumeamata lanumeamata i fafo, aoina i faamalu o 6 vaega.
  • Noua multiflora (multiflora). O lenei ituaiga o meaʻai e faigofie tele ona tausia. E tele lava ina maua i greenhouses ma fale fugalaau fugalaau.

Hoya fale tausi

Fugalaau fugalaau i le maeʻa ai o le faʻatau

Talu ai ona o le mea e sui ai le ovy wax e matua maoti lava, e sili atu le lelei i le gaosiga pe a uma ona maua. E le gata i lea, i totonu o le faleoloa mo le faʻatau atu, e fafagaina pea lava le laau i mea e faʻaleleia ai le faʻamalosi.

O tausaga taʻitasi, e le manaʻomia le faʻaaogaina o laau i le fale. E lava le na ona faia lenei mea i le lua tausaga uma. O le tuufaatasiga o le palapala e le mafai ona suia, ae e sili atu le faʻaaogaina o se mea e sili atu le avanoa.

Malamalama talafeagai

I le gasologa o le gafa, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i paʻu o le laau, mo se faataitaiga, umi tele e tatau ona tipi. Fuga, e pei o se tulafono, e tupu i ni gaioiga laiti. I lenei curler e manaomia e le laau se moli susulu, E matua gafatia lava le faʻaalia i le susulu o le lā. E moni, pe a tupu aʻe i le la i se vevela vevela, e mafai ona mafua ai le mumu, o lea e taua ai le faia o faʻasalalauga faʻasalalau mo le aoauli. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se pepa poʻo se fausaga uila: siaki pepa, tulle, gau.

O le nofoaga sili ona talafeagai mo le fausiaina o le hoya i le fale ua manatu o se faamalama i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. Faʻatau o se fugalaau i taimi uma i le paolo e le tatau ona tuʻuina i lalo o le la, e tatau ona e faʻagasolo lemuina o ia ia i latou. Afai e te ola solo i luga o se faamalama i le itu i matu, ona o le leai o se malamalama, e le mafai ona fuga.

I le tautotogo ma le taumalulu, e manaʻomia foi e le fale totonu le malamalama lelei, ae e le manaʻomia le ufiufi. I le tautotogo, faatasi ai ma le faateleina i le tikeri o le malamalama, e tatau foi ona masani lelei le malamalama e taofia ai le mu.

Lautele le vevela ma le faʻasusu mo vine

O lau o le hoya e tele naua, o lea e faigofie ai ona latou ave le ea i totonu. Latou te manaomia le suʻeina, ae le tele taimi. E tatau ona pulea ina ia ao faagasolo le tuputupu aʻe o laau toto o le eleele palapala e leʻi mago. I le taumafanafana ma masina o le tautotogo e tatau ona faʻafeinu pe a maeʻa le pito i luga o le eleele.

O le ivy e tatau ona ola i se ea vevela mai le 22 i le 25 tikeri, aʻo faʻaalia pea le potu, ae aunoa ma le ave i le malulu. I le taumalulu, o le tausiga e aofia ai faaitiitia le faasusu ma taofi le totoina. I le taimi lea, e tatau ona faatumauina le puleaina o le vevela - 12-15 tikeri.

Faatasi ai ma se taumalulu mafanafana, e tatau ona faʻatūina le vai e faalagolago i le vevela o mea o loʻo i ai. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le fugalaau atonu e le tele naua, aua o laʻau e faataatia i lenei vaitau i le vevela e le silia le 18 tikeri. I le taumalulu malulu, e tatau lava ona le manava le vai.. O le faʻavaivai o le palapala e mafai ona oʻo atu i le paʻu o ona lala ma lau.

O lenei laʻau e faʻafefe ai le vai. E mafai ona fufulu ona lau i le vai mafanafana mai le pefu. E mafai ona e faʻaogaina le omomi masani mo nei faʻamoemoega. I le faagasologa o le aau, mea uma lava lala mago ma laʻau e manaʻomia ona aveeseina. E fautuaina, pe a oʻo mai le avanoa, e faʻaalia le hoya i fafo i lalo o se timu papaʻu ma mafanafana, i le taimi e sili atu ona matagofie ma olaola.

Laeiina o le fugalaau i totonu

O fualaau e faʻaaogaina na o le tautotogo ma le taumafanafana. I le taimi lava lea e tasi, e fafagaina i le tele o taimi i le masina ma le faʻaaogaina o minerale. E fautuaina le faʻaaogaina o oloa ua mamanuina faʻapitoa mo fualaau totō fua. Afai e te manaʻomia le fesuisuiai o se fugalaau i taimi uma i le palapala fou, ona e le mafai lea ona faʻaogaina luga o laei.

Hoya togafiti o togafiti

E mafai ona faʻaleleia le ivy i le fale i auala eseese:

  • Laei;
  • Fatu;
  • Tuʻu.

O le filifiliga muamua o le sili ona faʻatuatuaina ma faigofie. O nai fatu ma laulaau e tatau ona i ai i luga o le au mo le alualu i luma manuia. E fautuaina e tipi le tipi mo lenei mea i le tautoulu. E mafai ona tuʻu i oneone poʻo vai, ona mulimuli ai lea, ina ia le pa'ū le potu vevela i lalo ifo o le 21 tikeri. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e sili atu le faʻaaogaina o se meafaigaluega faapitoa e faʻaolaina ai aʻa. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau.

Mo le faʻaleleia lelei o le faʻaleleia i le fale, tausi lelei le fusi e tatau ona sili ona lelei, aemaise lava pe'ā e manaʻomia fatu e faʻamalosi. Ae o lenei metotia o le fafagaina o le hoya e umi lava ma e le faʻamautinoa ai le faʻaolaina o fualaʻau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi

O se fugalaau e pei o le hoya e matua puipuia lava i tulaga le lelei. Ae peitai pe afai e teuina le laau i tulaga le talafeagai ma e le o tausia o ia, ona ono iai lea o ona faafitauli i iniseti. O faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona osofaʻi ai le ivy:

  • Laʻau mumu mumu;
  • Scaffolds;
  • Aphids.

Ina ia faʻaumatia, e tatau ona togafitia le togafitiga ma se iniseti. Ae ui i lea, o nisi ituaiga o hoya ma laʻau lanu e lava e fufulu i le ava malosi. A mo le puipuiga ma le tau faasaga i anufe microscopic, o le ulo ma le eleele pe a faʻatulagaina e tatau lava ona faʻamaʻaina.

Noua (hoya)


O faʻamaʻi o lenei vaʻavaʻa e masani ona mafua ona o le le lava o meaʻai po o le malamalama, faʻapea foʻi ma le faʻafeinu tele. Mo se faʻataʻitaʻiga o laulaau le lelei e mafai ona tupu ona o le leai o le susu. Faatasi ai ma le tele o vaiinu ma fesuisuiaʻi mataga i le vevela, o le laau e afaina ai le afu.

Ovy ivy i le tele o mataupu e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama, siʻi ma siama. Afai o le uliuli, paepae paʻepaʻe po o le lanu uliuli e aliali mai i luga o lau laʻau, o lona uiga, o le mea e ono tupu, o loʻo i ai ni meaʻai. Ona o microorganisms yet pala e ono oʻo mai, uila ma vaʻaia. Faamalolo le fugalaau e ala i le togafitia i se vailaʻau kopa.

Pe a pala le laau, o le tele lava o mea e faaleagaina. Ioe, e mafai ona e taumafai e faʻasaoina le hoya i le colloidal sulfur poʻo le Bordeaux fluid.

O le paʻu palapala e mafai ona aʻafia ai laulaau o fugalaau fuga. A oʻo mai lenei maʻi, o le a faʻapipiʻi se paʻu paʻepaʻe i luga ia i latou. I le mataupu o loo faagasolo afaina fungal e aofia ai meaʻai ma pulumu. Ina ia faʻamalolo le fugalaau, e tatau ona faʻamamaina le ea, maua le tausiga sili ona lelei ma faʻaleleia le lele i le potu.

Mea masani masani pe a tausia se tamaʻi

Afai e le fiafia le ovy i ona fua i le fale, o lona uiga o le mafuaaga atonu e le lelei le malamalama, taumalulu le talafeagai, le lava o meaʻai i le mea e sui ai. I le ala pe a teuteuina peduncles, atonu e le totogo le haya mo ni nai tausaga.

Afai e maua ni laʻau paʻepaʻe ma uʻamea, faʻalogo i le vevela ma moli. O lea mea leaga e masani lava ona tupu ona o le tele o le la po o le maualalo o le vevela o mea.

O laulaau i luga o le hoya e amata ona pauu pe afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu. E mafai foʻi ona faʻafeinu i le vai malulu. O le tuputupu aʻe o le toto e faʻagesegese lemu i le tele o taimi ma le leai o se meaʻai i le palapala.

E mafai faapefea ona ou nofo i le fale?

O le tele lava o lenei fesili e tupu mai i le au faifaatoaga amu, o latou masalosaloga e fesootaʻi ma le faailo, lea e fai mai o avega e ave ese ai tagata mai le fale. Ae ui i lea, o le fugalaau i totonu o le fale e le faʻatagaina soo se tasi. I le isi itu, na te tuuina atu le tele o le fiafia i tagata e ona ma e mafai ona teuteuina soʻo se fale mautotogi.

I le auala, o loʻo i ai isi faʻailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e aumaia se cactus - o le a inu malosi le tane, ae, e ui lava i le taufaasese, e toatele na te taofia o ia i le fale. Ae o le mea moni lava Aua le tuʻuina se fagu lili i totonu o le potumoe, aua latou te manavaina le okesene, ma ua tumu le potu i le carbon dioxide. O tagata e iai ni faʻafitauli o le fatu e sili atu ona lelei nai lo le tupu aʻe o le tino. E le mafai foi ona taofi le uila i totonu o le fale, talu ai e mafua ai le malosi le malosi o siomia ai.