Fugalaau

Matou te iloa mafuaaga e mafua ai ona le fuga le geranium

I totonu o le geranium fugalaau fiafia mo se laʻau matagofie matagofie. Aisea e le fuga ai le geranium, pe afai o le laau e foliga maloloina, e avea ma se mea lilo i le tagata e tausia. O mea lilo o le faʻalauteleina o le fugalaau ma mafuaʻaga mo lona toesea e iloa. Mai laasaga muamua o le a tatou faia ai tuutuuga mo le atinaʻe lelei o le pelargonium. O le fautuaga a le aufaatoaga poto masani o le a fesoasoani e fausia se togalaau i luga o le windowsill.

E faʻapefea ona faʻafiafia le garanium i le fale

Ua uma ona totoina le pelargonium, e tatau ona ave le tausiga ina ia fiafia ai le laau ma lona teuteuga. Malamalama le eleele malamalama, e aofia ai turf ma eleele laʻau, oneone ma humus. Afai e te ave se atigipusa e ola ai aʻa, o le a faateleina e le laau le aʻa ma lau. Fugalaau o le a faatali mo se taimi umi. E faʻapefea ona faʻafiafia vave le geraniums? I totonu o se atigipusa tele e totoina ai ni vao, ia tuu i latou e tumu. A maeʻa le alavai, e tatau ona tuʻuina se keke povi paluga i lalo. O le a ia fafagaina aʻa ma se vaega o meaola oona mo se taimi umi.

O le mea lea, pe a tulaueleele, e tatau ona e:

  • filifili le gafatia saʻo;
  • ia avea ma se mea e sili ona suamalie o le vai;
  • laau mo le vave le atinaʻeina o paʻu i totonu o le tasi potu laau.

O se nofoaga mo se novosadka e te manaʻomia e filifili se susulu, ae le mafai ona e faʻasaʻo le la o le aoauli. I lalo o le la, e susunuina laʻau ma aveesea o latou foliga teuteu. Aisea e le fuga ai le keranium i lalo o le la? E fuga, ae vave ona leiloa lona matagofie; i totonu o le togalaau, o le geranium e tatau ona i ai i ni tulaga malu ae le o le susulu o le la.

E mafai ona faʻamamaina le kerani i le vai malosi ma e oʻo lava i se tap. I lenei tulaga, o masima masima i luga o le eleele e tatau ona aveeseina i se taimi.

Afai e le fuga le geranium, e te manaʻomia le faʻamafa saʻo. O le solomuli o le a taʻitaʻia ai aʻa, ma o le a le faʻatali le tupu. Faʻasalaina geraniums i totonu o se ulo e manaʻomia pe a maeʻa le pito i luga o le eleele. O le a fuga mai le karaniki pe a fai e itiiti le iniseti i le eleele. Ae o fuālaʻau fomaʻi e faʻateleina ai le malosi o le laau ma e manaʻomia mo le totoina vave. O le a le mea e fafaga ai geraniums mo le tele o fugalaau? E mafai ona e faʻaaoga se puʻupuʻu mai superphosphate. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa, suavai mo fatuga i totonu ole fale, lea e 11% o le eletise. Ae ui i lea, e le fiafia tele le faʻamalaina o le mineral i le pelargonium ma e manaʻomia ona faʻaaogaina i ni vaega laiti. I eleele fou, i le tausaga muamua o le olaga, o le fafagaina o geraniums e masani lava ona le manaomia.

Afai, e ui lava i le saʻo saʻo, e le fuga le geranium, o le a tatou faʻaaoga auala faʻafuaseʻi.

Aisea e le fuga ai le geranium i le fale

Manatua pe a tutupu laau uma e fananau mai. Ma, i le taimi na lamatia ai le taufaamatau o le olaga. O le mea lea, e mafai ona faia ni tulaga pe a faʻanofoina e se vailaʻau ola maloloina se puipui i auala eseese:

  • malulu malulu ma le faatapulaaina o meaai ma meaʻai;
  • o le mea e sili ona lelei e faaosofia ai le fugalaau mo geraniums o le iodine;
  • le teuteuina o laau i le amataga o le tautotogo, tuu ai le 2-3 mata mo ituaiga uma vagana ai geraniums royal;
  • alu le laau i le pusa i le taumafanafana e fatu ai se eseesega o le vevela.

Ae a pe afai e le fuga le geranium? E tatau ona tatou totoina i le togalaau, o le a fuga mai! I le autumn, tuu le laau i totonu o le fugalaau mo se taimi umi, e taofia ai le maalili. I totonu o se potu mafanafana, tipi le vao ma tausi i latou i le taumalulu i lalo o aiaiga Spartan. I le tautotogo, o le a fuga mai le loto maaa i luga o le windowsill. Peitai, e tatau ona manatuaina i le taumalulu o se taimi matautia mo le laau. E tatau ona puipuia mai faʻataʻavalevale, ma le maalili, e le sasaa ma le faʻamago.

Aua nei faʻaaoga lenei metotia i geranium royal! A maeʻa ona teuteuina, e mafai ona faamoemoeina fugalaau i lenei ituaiga mo le tele o tausaga. Masalo o le a avea ma tali pe aisea e le fuga ai le geranium i totonu.

Mo le alualu pea i luma i totonu o le potu, e tasi i le vaiaso ona faʻafeinuina ia laau i le iodized vai i le fua faatatau o le 1 pasene o le iodine i le lita o le vai. I lenei tulaga, e tatau ona 50 ml le auaunaga e tasi. O le fugalaau o Micronutrient mo fugalaau o se mea e faaosofia ai fua.

O nisi Vaega o le Geranium Care

Mo le faitau fiasefulu tausaga, na faʻaalia ai e le maota le amio. O fugalaau sili ona lelei ua latou aʻoaʻoina ona manaʻoga. O sina mea itiiti, na aoina mai faamatalaga i auala e faʻaoga ai le geraniums i le fale mo se taimi umi ma i lapopoa tetele.

O faufautua e sili atu ona fautuaina, ae i totonu o tui laʻititi, ia tuʻuina atu le masima salts. O se siʻosiʻomaga mai le efuefu o le a sili ona lelei le gaosi. Afai e te tumau i luga o se sipuni o le fafie i totonu o se lita o vai, faʻafefe le vai ma faʻaaoga se sipuni mo le fausiaina o le suāvai, o le aphid o le a le nofo i luga o le laau. O lau o le a paʻu lanumeamata, o aʻa e maloloina.

E leai se mea e tatau ona faʻafeinu ai le geranium ina ia fufuluina aʻa i le vai. O le taimi lava e aliali mai ai le susulu o le susu, o le a taofia le toto o le laau. Afai e tumu le geranium, e tatau ona sui ipu. A tele ni laau toto o loʻo nonofo i totonu o le pusa e tasi, o le pito i luga i le tautotogo ua suia i se tasi fou. Geraniums e vave totoina, e pei o le tumutumu o le a faʻalavelave i le atinaʻeina o vao.

E mafai ona e suʻeina le nofoaga e sili ona lelei mo fugalaau e ala i le faimalaga solo i totonu o le potu. Ae o le taimi lava e aliaʻe mai ai pupuvaga, e tuu le laau i le tasi nofoaga, e aunoa ma le suia o le tulaga o laulaau. Geranium o le a tuuina atu mo le tausiga o le ola umi.

O le tagata e teu vine e le naʻo le geranium laau. Afai o le maualuga o faʻataʻitaʻiga e tautau ma paolo pelargonium - e le mafai ona faʻatali faʻatoaga. E le fiafia o ia i geranium ina ia faalavelaveina e tuaoi le faamemelo i lona matagofie.

E leai se mea e tatau ona fuga ai le geraniums i le taumalulu. Le fatuina o tulaga mo lona malolo ma le toʻa, ma o le a ia faʻafetai i le vevela o le vevela o le faʻaleagaina o mea. I tulaga o potu i le taumalulu, e tatau ona tuu i le faamalama lava ia. E tusa lava pe 15 tikeri, e le afaina ai o ia.

O tulaga faʻapitoa e tatau ona faia mo le taumaluluina o le laau sili ona matagofie - o le geraniums royal. O ona fugalaau e matamuli, o ata e sili ona le faamoemoeina. Ae o le a mafai e ia ona fuga lemu pe a fai o le taumalulu na avatu ai ia te ia se malologa i le 12 tikeri, e le teuteuina ma tausia maloloina. O le geranium amatalia e fiafia i tulaga tutusa.

Tupu geraniums e le mafai ona totō i totonu o le togalaau. O le laau toto e matua teuteu. O se aganuʻu potu, e tusa lava pe le manaʻomia se faletusi. Pe a oʻo mai tumutumu, e tatau ona e tilotilo pito i luga ina ia le alu atu malosi o le laau i le tuputupu aʻe, i le fuga. E tatau ona aveʻesea lālā paʻu.

Na matauina e le au pele o le geranium e lima ona ola, i tulaga lelei, e oʻo atu i le sefulu tausaga. Ae ui i lea, i le aluga o tausaga, ua leiloa le matagofie o le vaomatua, ua fuga mai le vaivai. O le mea lea, o vao laiti o le a suavai, e mafai ona maua e ala ile tipi i tausaga taʻitasi. O le pelargonium e tupu mai i fatu i le tausaga muamua o le a maua ai le fugalaau vave.

O mea uma o loʻo tusia i luga e faʻaaoga i laau ola maloloina, e aunoa ma le itiiti ifo o le faʻailoga o faʻamaʻi o soo se ituaiga. Afai e sui le lanu o laulaʻau, o le vevelaina o ogalaau poʻo le paʻu e amata i tafatafa o le aʻa, e te manaʻomia le ausia o le vaʻaia, sei vagana ai le laau. O faʻamaʻi e mafai ona:

  • physiological pe a le faʻaaloaloina aiaiga o le taofia;
  • siama, viral ma fungal;
  • e fesoʻotai ma le faʻafoega o meaola faʻamaʻi iniseti.

A maeʻa le faʻavae o le faʻamaʻi, o le a ola maloloina le laau ma o le a fuga. Aemaise lava mo pelargoniums, ua faʻasaʻoina oloa o togavao. O le faʻaaogaina ia i latou e faʻaleleia ai le puipuiga o se fagafao, lea o le a aafia ai le umi o le fuga.