Fugalaau

Laititi togalaau manaia

I le tele o nofoaga, o le fanua e tau le maua pe taugata foi. E tele fale ma fale mautotogi e na o se tamai pusa, fale puipui poʻo patio. O isi ua i ai se tamai togalaau i autafa o le pa a le tuaoi, po o se fausaga - e le mafai ona avea ma se togalaau tele, ae na o se alala. Ae o se tamai togalaau, faigofie ma lelei, e mafai ona faʻaopopo tagata ma lanu i se avanoa. O le auala lenei e faʻaalia ai se vaega itiiti o lou avanoa, tusa lava po o le a le laitiiti.

1. Amataina.

Fuafua lou avanoa

Iloilo le avanoa. Fuaina faaletino. O le a le avanoa e te maua?

Sailiili le tau ma lona aʻafiaga i le va o le togalaau i le lumanaʻi? E te maua le tele o le la po o le paolo?

Vaavaai solo. E i ai se mea e te manaʻo e tapuni pe natia, e pei o le puipui, puipui, poʻo meafaigaluega? E i ai se mea e te manaʻo e faʻapipiʻi pe aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻau vavalalata poʻo le laufanua lata ane?

Tau le fanua. E i ai lau fanua lau togalaau aina, e le o le oneone poʻo le oneone? E mafai e isi laau, e aofia ai vao, ola i totonu?

2. Faʻaleleia e mafai ona avea ma elemene teuteu i le togalaau pe a le faʻaaogaina.

Faʻaaogā mea a le fale mo mea teuteu

Mafaufau pe o fea e alu i ai le vai. E i ai sou nofoaga e tautau ai se pulumu e faʻaleleia ai laau?

Afai o lea, faʻatauina se pulumu ma se paso e tapuni ai le suavai. E tatau ona filifili le lapisi mo le avanoa. Afai e le mafai, ia faʻaaoga se faʻavainu.

3. Filifili se sini mo lau togalaau.

O se togalaau teuteu mama pe e te manaʻo e totoina ni laau poʻo ni meaʻai i totonu? Filifili po o fea o le ai ai oe pe a e tilotilo i le togalaau.

O le ae tilotilo atu i ai mai fafo pe mai totonu? E tasi pe lua nofoa ma se laulau laʻitiiti e mafai ona faia se tamai togalaau o se sulufaʻiga matagofie e mafai ona e nofo ma faitau ai.

4. Fufulu le gaogao.

Afai e te manao moni i le nofoaga i lau togalaau ina ia mama pea, taumafai e suʻe se nofoaga e mafai ona e teenaina ai se mea. E le gata i lea, i le tele o alalafaga, e faʻaaogaina e tagata faʻaoga laiti laiti e fai ma fale e teu ai.

Afai e te teuina mea iina ma o lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, na o le pau lea o le nofoaga mo lau uila, ia faʻaitiitia le tele ma le numera o isi mea faitino. Aveese mea uma e le talafeagai ma faia se avanoa mo le togalaau ma maua avanoa.

5. Faʻaaoga manatu.

Saili ata sili ona tele ma sili ona lanu e mafai ona e vaʻaia, mo se faataitaiga, mai se faamalama. Faaaoga lanu le tutusa ma laulaau laiti ma fugalaau e faʻaeseese ai nei ata. E fesoasoani lenei mea i le fatuina o le le malamalama o le tele o avanoa.

Faʻaaoga manatu

6. Fafao taofi.

Afai o le pa o le vaega pito sili lea ona taua o lau togalaau, ua amata ona manino le itiiti o lou avanoa. Nai lo lena, faʻaaoga togalaau pei o se teritori e faʻaitiitia.

Faʻasaʻo tagata faʻatau

Faʻaaoga soʻo se laau e mafai ona tapuni le pa. Afai e te vaʻai i se vaega o se vaomatua po o se laau i tua o le pa i tafatafa o lou tuaoi, totō laau laiti, faʻavaeina i luma o ia. E mafai e lenei mea ona faʻaalia foliga o nei laau toto i lau togalaau.

7. Vavae le togalaau.

E le mafai ona vaeluaina se avanoa itiiti, ae afai ei ai sau avanoa mo galuega (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamai togalaau ae le o se pusa i totonu o le potu), ona e le faʻaalia mea uma i le taimi e tasi. Faʻasolo le auala i se isi potu poʻo se vaega. O se tamai avanoa e mafai ona avea ma nofoaga lelei e nana ai le lalelei po o se nofoaga e mafai ona e nana ai.

Vaevae le togalaau

Sui mea i le auala mai le tasi vaega i le isi.

8. Fai se avanoa mo tagata poʻo se vaʻa.

Afai e na o le avanoa mo le auala, tuʻu avanoa mo ia. Ae afai e mafai, faʻaopopo se nofoa poʻo se nofoa.

Fuafua se nofoaga e malolo ai

9. O le togalaau tutotonu.

I le avea ai o se tulafono, o le avanoa vavalalata e sili atu ona tapulaa. Fausia se togalaau faʻasaga e faʻaaoga ai pusa e iai ni laau uumi, poʻo ni vine vine i luga o puipui poʻo puipui. E le gata i lea, e mafai ona e tuu pusa i faamalama po o puipui, poʻo ni koneteina o loʻo tilotilo i luga o le pa, faapea foi ma isi ipu i luga o se laulau poʻo ni fata.

Faʻaoga avanoa avanoa

10. Faʻafeiloaʻi lanu.

E mafai ona avea o se nofoa manaia po o se nofoa, se punavai po o se mea totino - o mea uma o le a maua ai se aafiaga.

Filifili se mea o le a tosina mai i ai le mafaufau

Fautuaga

  • Tuu ipu i totonu o fata e aloese mai le ufiufi o lalo i lalo. E le fiafia ia togalaau pe a iai aʻa i totonu o le vai, ae e tatau ona e faʻafeinuina seia oʻo ina susu uma le vai. O le tele o vai pe a uma ona faʻavaivai e mafai ona aveese mai le fata.
  • O ipu uʻamea o le terracotta (vela lanu mumu) e vave faʻavave le vai. O ipu uʻamea lanu moana e ufiufi i le palasitika poʻo le faʻamalosi e le vave faʻavave vave.
  • Filifili laau toto ma ipu. E mafai ona e faʻafefiloi lanu ma mamanu faʻapea foʻi ma le tele.
  • Saili se paleni i le va o le mafanafana ma le aofaiga. Vaavaai i le togalaau, ae le o le togavao.
  • Mo se faʻaaliga vaaia i le avanoa pe a teuteu, aua nei faʻaaoga mea faitino.
  • Ia mautinoa ua e faʻapipiʻiina pusa i luga o le faapaologa, e maualuga ina ia latou le pa'ū.
  • Afai e te filifili e nana se mea, mafaufau i lona aoga ma le faʻamoemoe. O se mea e tasi le fenumiai o se pa i se tovine, ma le isi e nana se mita kesi. Aua le poloka le avanoa i na mea.