Fugalaau

Rosa mini mix: auala e fai ai le tausiga i le fale

O le tele o tagata fugalaau e masani ona mafaufau pe o le a le moni o le tausiga ma le fausiaina o le fale o nei tagata matagofie ma matagofie o le. I le tepa muamua, atonu e foliga mai o le rose o le vao o se laau e sili ona faigata mo le fausiaina o fale. O le a matou taumafai e fuafua pe faapefea ona ola i le fale.

O le atunuu moni o lenei laau o vaomatua o vaomatua o le konetineta Asia i Sautesasae. I le Europa, latouna lauiloa i le amataga o le 1810ao latou taunuu mai Saina. O le rose mix e aʻafia ai le aiga Rosaceae, e mafua mai i le ituaiga o laau laiti.

Vaega o faʻavasegaga ma ituaiga o rosa

Mo le totoina, e lua ituaiga autu o lenei laau e iloga:

  1. Mea teuteu teuteu - e fai ma tulafono, e le tumau. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai ni fatuga le tumau. A maeʻa ona tupu, e tupu ai le uila.
  2. Loto le teuteuina o totonu - ola i le fale, e tumau pea, e masani ona fuga, masani i tausaga taʻitasi.

E tele ituaiga o lauiloa:

  • Patio mix - e ese mai isi i le tele tele o fugalaau ma le laau lava ia, ae ua paʻu (maualuga e le silia le 50 cm). O le vaitaimi o foliga mai o fugalaau e umi lava, o eseesega lanu eseese.
  • Turbo - ia fuga foi mo se taimi umi lava. Faʻateleina i lanu lanu ma lapopoa tetele.
  • Kornada - o laʻau laiti. O se uiga lelei o le tino puupuu, o le laʻititi laʻititi.
  • Parade Mix - o le sili ona lauiloa i totonu o aiga uma o roses. E i ai le fetuutuunaiga aupito sili i mea o loʻo i totonu o le fale. E masani ona tupu fugalaau.
  • Mini moli - O nei mea e aofia ai se vaega tele o laau toto. E i ai sona vaega maualalo, o fugalaau e masani lava pe laʻititi poʻo laiti i le tele. E fetaui lelei mo le faʻaleleia o totonu.


Tulafono autu o le tausiga ma mea e aofia ai

O le laau e nofouta, o lea e tatau ai ona mataitu lelei. E faapefea ona tausia le aganuu?

Faʻasa

O se tasi o taua taua i le tausiga o lenei laau o le fausua (e masani ona le maualalo le vai nai lo le vevela o le potu). O nei fua o fua, e pei ona masani ai, faʻafeinu i se aofaiga tele lava. O iinei, e tatau ona faia se faʻamalamalamaga - tele, e le o lona uiga masani!

I le taumafanafana, e mafai ona manaʻomia le suʻeina e oʻo i le lua taimi i le aso. I le faaiuga o le vaitau o le tau vevela, ua faaitiitia le taimi o le fafaga. Malosiaga lelei, tuuina atu se tuufaatasiga o le fafagaina ma le pulupulu o rosa fefiloi. I le taumalulu tau malulu, e mafai ona sui i le suavai. I le gaioiga malosi o le tuputupu ae, e le tatau ona paʻu le laau i le vai ma le malamalama.

Malamalama

Eseese tele meaʻai i le manaomia tele o le moli pea. Ina ia mautinoa le maualuga o le malamalama, e mafai ona faʻaaogaina moli faapitoa.

Ae faʻapea foi ma le fesoasoani a lamepa masani, e mafai ona ausia le mea e manaʻomia. Faatasi ai ma le faʻamalamalamaina pea, o fua o laau toto e sili atu ona tupu nai lo le mea masani (toetoe lava faʻaauau).

Totoina o laau

Afai ua maua muamua le laau, e tatau ona vave totoina i totonu o se koneteina. E mafai ona e faʻatulaga i soo se taimi o le tausaga. O le faʻatulagaga sili ona fautuaina o le tautotogo poʻo le tuai o le taumafanafana. Mo le gaosiga, o le a sili ona talafeagai le faʻatau muamua o se mea faapitoa mo rosa totonu. O le palapala e tatau ona i ai se fausaga mataga ma ia lelei le susu.

Faʻamatalaga taua pe a suia le aganuu lenei:

  • le faʻatagaina o le tuʻuina atu o se alavai faʻavaivai o le itiiti ifo i le 1 cm le mafiafia.
  • o le totoina o mea e sili ona lelei e faia i le vaitau o le tuputupu ae o le masina.
  • le lapisi o le eleele muamua, pe afai e tatau ona tausia le totoina i le faaopoopoina o le eleele fou i ai.
  • Aʻo leʻi amataina le faʻavasegaga, o le fagu ma le laau e tatau ona tuʻu i le vai (e tatau i le eleele ona faʻafefe le susu).
  • pe a uma le faʻavasegaga, e tatau ona suʻe lau o le laau.
  • pe a maeʻa le aso pe a uma le faʻavasegaga, e tatau ona faʻamaina le laau (faʻaaoga le vai i le vevela o le potu).

Faʻafefiloi Mea Tetee Rose

Afai e faʻamagoina laʻau, paʻu'ū, faʻaleleia le togavao o loʻo mataituina, o lona uiga la o le mafuaʻaga autu mo lenei mea e masani ona le lava le maualuga o le ea poʻo le fafaga. O le masani ai le faʻainuina ma le faʻaleleia masani o le a fesoasoani e faʻafetaui lenei mea.

Afai e aʻafia le laau i faʻamaʻi (atonu o le aphids, ticks, ma isi), e tatau ona aveese le aganuu mai isi. Laʻau mamaʻi e tatau ona sosolo i se vailaʻau faʻapitoa (e pei o, mo se faataitaiga, "Faiga" poʻo le "Fitoverm"), poʻo le saunia o le faʻasalalalala (170 gr i le 1 lita o le vai, se sipuniti o le vaifofo sauniuni, faʻafefe i le 1 lita o le vai ma faʻapipiʻi). O le faʻafefeteina o parasites, o le taele taele ma togavao e aoga tele (o le eleele pe a vavae ese le taʻele mai le vai e ala i le ufiufi o le ipu i le afifi palasitika).

Fugalaau fugalaau

Mo le tele o roses mix, patio ma isi ituaiga o meaola, o le a avea le fulufulu ma mea autu o le tausiga (faatasi ai ma le faasologa faifaipea). O le fesuiaʻiina o meaʻai ma mea faʻamalolo e maua ai le lelei. Faʻamaʻoto lelei le eleele i le vaitaimi o le fugalaau fugalaau.

Maʻi pe leʻi leva ona totoina laau - e le faʻatagaina le faʻamaʻi. Fafagaina o ia lava e sili ona lelei i le aoauli. E tatau ona lava lelei le susu o le eleele faʻamalolo.

Faʻavae o le faʻaleleia i le fale

E lua auala autu o le faʻalauteleina o lenei aganuu. Ua faia lenei mea:

  1. E ala i le faapipiiina o se ata i luga o le vao.
  2. Le faʻavaeina o vavae.

E mafai ona vavae ese ni tipi i le toetoe o taimi uma lava, ae o lo latou ola sili ona lelei e mataituina i le vavaeina i le amataga o le taumafanafana. O le tipi e tatau ona i ai se pu, fana poʻo le fugalaau.

O le vavaeina o le laau e tatau ona mauaa i le eleele susu, ma e sili pe a iai ni pulupulu. A maeʻa ona totoina, e tasi le vaiaso i le vaiaso e tatau ona salalau tele i luga o le laau.. Faʻasolosolo pito sili ona lelei i totonu o se la, vevela poʻo le faʻaaogaina o se moli moli mo nei faamoemoega.

O le isi filifiliga atonu o le tuu lea o le tipi o lenei aganuu i totonu o le vai. E le pine, o le a mautinoa lava ona maua aʻa, ma mulimuli ane e tatau ona tuu i totonu o se atigi apa.

I se tulaga talitutusa, a maeʻa ona iloiloina nisi o faʻaaliga o le tausia o se paʻu o le rosa, e mafai ona tatou faʻamaonia o se mea e fiafia i ai e manaʻomia ai le gauai atu. E toetoe lava o ituaiga eseese uma e fuga mai i le fale, o lea afai e leai ni fugalaau mo se vaitaimi uumi (tusa ma le tausaga), e tatau ona e mafaufau pe mataituina lelei le laau.