Fualaau aina

Saunia o fatu tumato mo le totoina o laau

O se tasi o vaega tāua o sauniuniga mo le seleselega o le lumanaʻi i le lumanaʻi o le laasaga lea o sauniuniga o fatu tumato mo le totoina mo le totoina o fatu. O faifaatoaga ma tagata mafanafana o loo i ai le poto masani e amata ona saunia ni fatu mai le masina o Fepuari. Latou te faia ni mea faapitoa faʻapitoa, lea i le lumanaʻi o le a aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o fatu, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le ono mafai ona maua i faʻamaʻi pipisi. O faʻasalaga taʻitasi e fesoasoani i le faʻatupulaia o le gaosiga.

Totoina pe faʻavasegaina fatu tomato

O fatu e sili ona lelei e mafai ona vaaia e mata le lavalava. Latou te eseese i le mamafa ma le tele. O fualaʻau tetele e tele atu meaʻai e maua ai, o le mea lea e mafua ai ona ola aʻe i luga ia laau e sili ona lelei e fetaui lelei i le ola.

Mo le faigofie ma le saoasaoa o le faʻavasegaina, o fatu ua totoina i totonu o se masima masima (200 kalama o le vai - se sipuniti masima). O fatu na e nonofo i lalo, o le mea muamua lava e alu e toto. E tatau ona fufuluina i vai mama ma faʻagogo. Ma oi latou o loʻo i luga o loʻo avanoa pe leai foi. O nei fatu laʻititi, o le tele lava o uiga leaga. Ae e aoga le vaʻai i le sili i totonu oi latou.

Faamamafana o fatu

O lenei faiga e le faʻaaogaina i ituaiga o tomato. O le faʻamafanafanaina muamua, muamua lava, e talafeagai mo na fatu sa i ai ile malulu malulu mo se taimi umi. Ina ia faia lenei mea, o fatu e tuʻuina i totonu o se tamai taga o ie ma tuʻu i luga o se vevela vevela. Mo ni nai aso, o le fatu e faasolosolo le vevela i le valusefulu valu o le vevela. O lenei mea e manaʻomia e taofi ai le masina i le aso o le totoina.

Disinfection

I luga o nisi o fatu, atonu ei ai ni meaola faʻapitoa e faʻaleagaina mulimuli ane. O le mea lea, o se mea e puipuia ai, o fatu e afaina. O le tasi metotia o le afifiina o fatu o le solomuli i le tasi pasene o le fofo manganese mo le luasefulu minute.

Togafitiga o Fanau Suavai

O fatu Tomato, ao leʻi leva ona totoina, ua susu mo le luasefulufa itula i soo se vaifofo e tumu i meaʻai. E talafeagai fualaau oona e ofoina mai e la tatou pisinisi (mo se faʻataʻitaʻiga, Epin), faʻapea foʻi ma togafitiga faʻapitoa o tagata. O se vaifofo lelei e pei o le aloe o le suavai poo le pateta o le a lelei lelei mo se fualaau o le tomato i le lumanai. A maeʻa lenei togafitiga, e le manaʻomia ona fufulu fatu. E vave mafai ona e faʻamago.

Soaking

O le numera o fatu e tatau ona fa pe lima taimi e itiiti ifo nai lo le aofaiga o le vai mo le faʻaaoga. Fatu i totonu o le taga gau e tuu i totonu o le vai i le vevela o le potu mo le aso atoa. I le fa itula, e fautuaina e suia le vai i le isi. Ina ia fufulu fatu i le okesene, e tele taimi e ave ai se ato o fatu mai le vai.

Tuuina atu o fatu tumato

O lenei faiga e aʻafia tele ai le fua o le germination o fatu tumato ma le amataga o fua o fua. O fatu e le fiafia i le sili atu o le susu ma faʻamago. O le mea lea, o le faagasologa o le germination e manaʻomia ai le onosai, mataala ma mataala. I totonu o se papaʻu papaʻu, e tatau ona e faʻasalalauina se fasi moli tioata poʻo se fasi pepa lautele ma faʻafeu. Ona tuu ai lea o fatu i luga. O fatu taitasi e tatau ona mamao ese mai le tasi. O lapisi e tatau ona i ai i totonu o se potu ma le vevela o le luafulu i le luasefululima tikeri o le vevela. E tatau ona tausia lelei le susu o le susu seia oʻo ina oʻo mai pine muamua.

Faʻamaʻa

O Tomatoes o se fualaau fualaau aina e fiafia i le susulu o le la ma le mafanafana. O nei faailoga e lua e taua tele mo le seleselega i le lumanaʻi. Ae i le vaitau o le taumafanafana, e mafai ona suia le tau i le itu o le malulu. Ina ia mafai e le laau ona teena na suiga o le tau, ma latou te leʻi afaina ai lona atinaʻe, o le tuputupu aʻe e tatau ona faʻamalosi. O fualaau totō o le a faʻamautinoa ai le ola maloloina o fatuga, vave fugalaau ma se fua tele. O le tineia e tupu i lalo o le aafiaga o le vevela o suiga mai le zero tikeri i le luasefulu tikeri o le vevela.

Muamua, o le fulafulaina o fatu e totoe i totonu o le pusaaisa i le po, ona tausia lea i le aso atoa i se potu mafanafana. O ia suiga e toe faaluaina.

Fuga o le Fatu

O lenei faiga e faʻatinoina e faʻaaoga ai se compressor e maua ai le okesene. E mafai ona e faʻaaogaina se pusa ipu vai. Sasaa vai i le vevela o le potu i totonu o se fagu vailaau masani, faʻafefiloi fatu i ai ma faʻapipiʻi le pito o le maea mai le compressor i totonu o le fagu. O lenei mea e tuʻuina atu ai le okesene i le vai. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e gaoioi fatu i lalo o le malosi o le ea ma le vai. O le umi o lenei mea na tutupu e sefululua itula. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu lelei fatu i se setete.

O laasaga taitasi o sauniuniga o fatu mo le totoina e taua tele ma e manaʻomia ai le tumau ma le finafinau. Matou te moomoo ia manuia oe!