Fugalaau

Coleus

O se fale lauiloa lenei mai le aiga Labiaceae (Lamiaceae) na sau ia i matou mai itulagi mamao o Asia ma Aferika. O le fugalaau e taua i le genle Coleus, ma i le va o fugalaau e masani ona taua o le vaovao, talu ai o laulaau ma vine ua foliga mai e talitutusa lava ma nusipepa.

Coleus

O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma vailaʻau faʻafefeteina mai le kulimi ma lemoni samasama i le lanu mumu ma toetoe lava o uliuli e masani ona masani i aganuu, lea, i se faaopoopoga, e mafai ona fesuisuiai i foliga ma le tele.

O fugalaau Coleus e laiti, malamalama lalac, ua faʻaputuina i ni mea e le tutusa ma le tino. E ui lava i le mea moni o le laau e matua faigofie tele i le tausiga ma le tausiga, ei ai nisi o togafiti o le tekinolosi mea taufaatoaga, ae le o le amanaiaina oi latou, e faigata le ausia o se mea teuteu maualuga.

Coleus

O lenei tulaga faʻavaomalo i totonu o le eleele avanoa i vaʻaia lelei e faʻaaogaina faʻapitoa i le tausaga, ae o le tausiga faifaipea i totonu o le aganuu e tatau ona toe faʻafouina i tausaga taʻitasi.

E manaomia e Coleus le susulu o le la. Ona o lona le atoatoa, o laulaau ua le toe lanu, ua laititi, o le mea na tupu. I le taimi o le taumalulu-taumalulu, ua leiloloa ai le lau laau lanu, o laʻau ua aliali mai, o lea i le tautotogo, pe a amata ona toto laau, o pito i luga e seleseleina. Latou te faigofie ona maua aʻa i le vai, pe a uma ona totoina i totonu o se masini malamalama ma faʻafeinu tele. O le taimi lona lua ma i le lumanaʻi e amata ai ona latou inu vai pe a uma ona mamago le pito i luga o le eleele.

Coleus

E le tatau ona e popole pe afai o le taimi atoa o le aʻaina o laulaau i luga o le 'au e faʻavaivaia pea, ma o le au matutua maualalo e faasolosolo malie ona paʻu'ū. A uma ona totoina le aʻa i le eleele ua lelei ona mauaa, e tatau ona fusi lona pito i luga ina ia amata ai ona tupu mai laulaau lapopoa mai le laʻau. E sili atu ona lelei le fatuina o se paluga ma se vaomatua, ma faapipiiina le lua poo le tolu o paʻu o laulaʻau i luga o pine fou faatoa oso mai.

Coleus

O totoga e totoina i totonu o ni ipu laiti, ona, pe a tatau ai, ona tuʻuina atu lea i se ipu e sili atu le avanoa. A maeʻa le 1-1.5 masina, faʻapipiʻiina le uʻamea autu ma puipuia ai mai le pala i le mea e tupu mai le palapala. E ui i le mea moni e manaʻomia e Coleus le faʻamautuina o le suavai i le taumafanafana, e le tatau ona faʻatagaina le fausiaina o se "tafe" i totonu o le ulo. O le aʻa o le polo e tatau ona susu, ae le o tumu foi i le vai poo le mago. E oʻo lava i lona faʻamago mo taimi pupuu e masani lava ona oʻo atu ai i le oti o le laau, ma pe a le toe taliaina le laʻau tautau o lo latou tulaga muamua.

Coleus

E aveeseina pusa pe a aliali pe o le a le sili atu i le 1-1.5 cm le umi. Afai e le faia lenei mea, ona amata loa lea ona paʻu laulaau, amata mai le pito i lalo, o le a le toe i ai la latou lanu.

Coleus

E sili ona lelei le fafagaina o Coleus i fualaau faisua mo fualaau totō (i loʻu manatu, o le Dutch Pokon fertilizer e sili ona fautuaina). O lenei mea o le a maua ai le malosi i foliga o se fuainumera tele o peduncles, pe a maeʻa ona aveesea le lanu o laulaʻau. O le ipu ma le laau e tatau ona suia le 180 ° tasi i le vaiaso. O lenei mea o le a taofia ai le tipi mai le toso atu i le malamalama.

Coleus

I le taumafanafana, e mafai ona totōina i totonu o se fafie poʻo totonu o se atigi pusa i luga o le faletupe. Ma, e moni, e ese le matagofie o ia i mixborders, ma o fugalaau mai ona ituaiga eseese e matagofie tele i tua o le mutia.

Coleus

Faʻaaoga mea

  • I. Dmitrieva. Moscow - Faʻatau vine, Nu. 4-2007