Fugalaau

O laau sili ona lelei mo moega fugalaau paʻepaʻe

O fugalaau fugalaau Monochrome e mafua ai le faamemelo atoa. Ma e leai se tasi o fugalaau o le togalaau e sili ona lauiloa e pei o le papaʻe susulu. O le matagofie o le susulu i le afiafi, festive ma matagofie, togalaau fugalaau paʻepaʻe e masani lava i le pito i luma. E le faigofie tele le faia o se aafiaga manino o le paʻepaʻe o fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻalautele ma le faaeteete le fuafuaina ma ia vaʻai i le suiga o foliga mai o le fugalaau mai lea vaitau i lea vaitau. Ae, ioe, e leai ni mea e mafai ona fai. O le filifilia ma le faaeteete o laau toto, lea e mafai ai ona faʻaalia le matagofie o le lanu filifilia i faʻalelei uma ma ata, e mafai ai ona e faia le mamanu o le paʻepaʻe papaʻe i se tulaga fou.

Laʻau fugalaau i lanu paʻepaʻe.

Paʻu mataga papaʻe

E le o se mea faʻafuaseʻi o laau totō ma fugalaau paʻepaʻe, o faʻaogaina ma mamanu i laulaau ua manatu o se tasi o sili ona lauiloa i le va o le au faʻapolofesa ma le au faifaatoaga. O lenei lanu o se mea sili ona fiafia i le mamanu o soʻo se togalaau ma se elemene taua e mafai ai e oe ona ausia ni faʻaaliga matagofie. Mai i le faamamafaina o lanu paʻepaʻe susulu ma le lanuina o isi lanu e taaalo ai i faʻataʻitaʻiga lanu, o nei laau totō e faapitoa lava.

E mafai ona e malamalama atoatoa i aʻafiaga o laau totő ma fugalaau paʻepaʻe pe tutusa foi ma mamanu lava e tasi i laulaau i le afiafi po o le paluga ma uila. Fugalaau fugalaau susulu, susulu mai se susulu vaivai, maaleale, ae manaia le manaia.

Afai e tuʻuina i totonu o le paolo, ona foliga mai lea o le a totogi e laau toto le leai o se la ma susulu ai vaega pogisa, faaopoopo le loloto ma se leo atoa i le mamanu. I le susulu o le la, e mafai ona fuga mai fugalaau paʻepaʻe, ae i afiafi, i soo se vaega o le togalaau, o lo latou aafiaga lumanaʻi ua faʻaalia atoa.

O le filifiliga pito sili lea mo le teuteuina o se togalaau fugalaau e latalata ane i se fale, terrace poʻo se nofoaga faafiafia. O se afiafi mafanafana e siʻosiʻomaga i laau papaʻe-faʻaleleia o le a faʻatagaina oe e te fiafia i le matagofie o moega fugalaau e tusa lava pe maeʻa le lanu ma faʻafefiloi ma le lautele lautele.

O fugalaau paʻepaʻe i totonu o togalaau e foliga mai e le mafaamatalaina ma le maaleale. Fugalaau fugalaau paʻepaʻe e maua ai le toʻa, toʻa, saofaga i se tafaoga mafanafana ma faʻafefe lagona le lelei. O ia fugalaau fugalaau e taufaʻasese ma mamalu, ma o le alofa faʻalelei.

O le gafatia o fugalaau paʻepaʻe e tosina atu i ai, ma faʻapitoa ai le mataʻituina o le faʻaaogaina lelei o le mamanu. Laʻau paʻepaʻe o auala aupito sili ia e fatuina ai faʻasesega, faʻateleina le avanoa, taʻalo ma le aʻafiaga o le alu ese pe latalata mai.

Faamoemoega o le Tumau Paʻe mo Fagalaau Fugalaau

O le paʻepaʻe sinasina papaʻe e le tupu i totonu o le pusa faʻatoʻaga. E pei lava o le mea tonu e faasaga i ai - o le uliuli atoa I totonu o togalaau togalaau, tatou te talanoa e uiga i le sili ona malamalama, toetoe o le paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le paʻepaʻe, piniki, kulimi, lanumumu lanumeamata, lanumoana, lalac malamalama - pe a faʻatusatusa fugalaau eseese ma foliga lanu paʻepaʻe, o le taaloga leo, lea e fuafua ai le lanu. Ae e ala i le natura oa latou faatosinaga, o laau papaʻe papaʻe e tutusa lava.

O le faʻapipiʻiina o soʻo se togalaau fugalaau faʻatasi ma se talo i luga o le paʻepaʻe, e aoga le mafaufau i lena mea, o le mea moni, o sea igoa e matua faʻamalosia. O lo o matou talanoa e uiga i le lua-leo, ona o le faiga o le paʻepaʻe ua na o se faʻaopoopoga i le lanu meamata i le tele o fesuiaiga eseese.

O le loloto lanu lanumeamata o laulaʻau e faʻamalosia ai le matagofie o fugalaau paʻepaʻe ma faʻapupula atili ai foliga ma sili atu ona matagofie. Ma afai o le galuega o le fatuina lea o se togalaau papaʻe paʻepaʻe, e le tatau ona e le amanaiaina ia foliga o le fua ma le lanu o lanu, lea e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga pe faʻaleagaina le lagona o le papaʻe papaʻe. I le mamanu o togalaau fugalaau papaʻe, e le tatau ona fefefe se tasi e faʻaoga vao vao, ma e mafai ona faʻaleleia ma malulu le matagofie o fetu autu, ma faʻamalamalama ma o latou mama.

Mo se togalaau sinasina paʻepaʻe e manuia, o le mea autu e tatau ona e gauai i ai o le auala o le a foliga mai i le tautotogo ma le autumn. E le tele naua ni laʻau paepae paʻepaʻe na fuafuaina mo le amataga ma le maeʻa o le vaitau o le togalaau. Ma o le togalaau fuga e foliga mai e le manaia pe leai foi i le taimi e le i tatalaina ai fugalaau pe ua uma ona iai le vaaiga o le togalaau, e tatau ona e tausia le filifiliga o fualaau teuteu ma le pipi i laulaau. E taua i latou i le faʻataʻitaʻiga o le togavao. Aua neʻi galo e uiga i primroses, ma faʻamafanafanaga.

Filifilia se nofoaga mo se togalaau paʻepaʻe, e tatau ona e mafaufau i le talaʻaga. O ia fugalaau fugalaau e foliga mai i tafatafa o vaʻa lanu meamata laititi - faʻatapulaʻa puipui poʻo laʻau. E sili atu le tuʻuina atu ia i latou i luga ole auala, ae i se mamao. Ae o loʻo i ai isi tulafono i le faʻaopoopoina o togalaau papaʻe paʻepaʻe:

  1. Toto i luga o se togalaau fugalaau e tatau ona tausia i se tulaga atoatoa.
  2. Pe a talepeina le togalaau fugalaau, e tatau ona aloese mai ai se mea e fesoasoani i ai: pe a fuafua se togalaau fugalaau, e tatau ona e manatuaina e tatau ona manaia, e faʻapipiʻi laau totō ma ni mea faʻapitoa ma ni faʻamau maualuga.
  3. O le eseesega o foliga, o le tele o fugalaau ma meaola, faapea foi i le va o lau o laau tuaoi i luga o se togalaau fugalaau e taua tele. O mea laiti laiti ma laumei e manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma fugalaau tetele ma lau.
  4. O le eleele eleelea i luga o le togalaau paʻepaʻe e matua mataʻutia lava. Pe a talepe mea lanu lanu moana, e tatau ona e tausia le mulching, lea o le a mafai ai ona e faia ni mea saʻo saʻo.
  5. Afai o meafale o le a tuʻu i tafatafa o le togalaau fugalaau, ma o le togalaau fugalaau e teuteuina i mea faitino laiti, ona tatau lea ona faia le filifiliga e fiafia i na ata ma mea faitino e fetaui tonu i le ituaiga o togalaau ma o le a le mafai ona maua.

Toto i luga o se togalaau sinasina "paʻepaʻe" e tatau ona tausia i se tulaga atoatoa.

Lima sili ona lelei mo se togalaau lanu paʻepaʻe

1. Tumau pea Echinacea

Echinacea purpurea (Echinacea purpurea) ituaiga paʻepaʻe, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o lanu paʻepaʻe White Swan, o se mea laititi tele White Lustr, ituaiga e maualalo ifo i le afa mita Kim's Mop Head, Finale White, Cygnet White e mafai ona auai i le papa sinasina papaʻe .

Ina ia mamanuina se moega fugalaau ma se pusi i luga o se echinacea paʻepaʻe susulu, o se tagata e sili atu le talafeagai o le nyvyanik, ma o soo se isi lava "daisies papaʻe", e talafeagai. O le mafuaʻaga e faigofie lava - o le taimi ma le umi o lona tupu. Varietal echinacea le maofa e le gata i lona tele, ae faapena foi ma le tetee atu o ato vaivai.

Varietal echinacea e masani lava ona faatapulaa i le 60-100 cm le maualuga.O le saʻo ma le malosi, o elemene tetele o lenei manava ua tuufaatasi ma laulaʻau lauolaola lautele, o loo i ai se laʻau moa, ma e le mafai ai ona ola i luga o le ogalaau.

Gaka lanumoana faamamafa le tele o ato apical o inflorescences e oo atu i le 15 cm le lautele ma se masani masani o fuga fugalaau faatulagaina i se liʻo ma fugalaau lanu mumu-lanu enaena e fausia ai se nofoaga taua, "vaeluaina". E oʻo i le 60 aso ma e amata i le masina ole Iulai.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 3 i le 8th sone.

Echinacea purpurea "White Swan" (White Swan)

2. Fafagaina Phlox Pillows

E matua faigata lava le mafaufau i se mea e sili atu le manaia i le toetoe lava a le mafai ona maua mai i luga o le tino nai lo le phlox pania (Phlox paniculata). E ui lava i le matagofie o le palanikeke piniki, e sili foi le lelei o fualaau pe a filifilia se paʻepaʻe paʻepaʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, le tele o le gafa o David, o le aiga o Maria, o le laʻau masani a le Agelu poʻo le Lebedushka).

Laʻau faʻapipiʻi phlox i luga o moega fugalaau e faigofie ona fenumiai ma le kiona. O fualaau papaʻe lanu paʻepaʻe o loʻo tuʻuina i le pito i tua poʻo le vaeluagalemu o togalaau, e faʻaalia uma ai le vevesi o nei vaʻa.

I le maualuga o le 90 i le 120 cm, o palakalafa paʻu e foliga mai o laau tetele ma matagofie i taimi uma. O fuʻa mama, lafoaʻi lafoaʻi laʻau e na o le pito i tua mo se faʻaaliga moni o le fuga. O mea faʻapitoa o le phlox e liua ai vao i totonu o lanu paʻu. Tubular, faatasi ai ma ni petelima se lima o se corolla laulau, e oʻo atu i le 2 x 4 cm le lautele, o fugalaau e aoina i faʻalavelave faʻalavelave. O le fuga o Phlox e amata i le faaiuga o Iuni ma, e fuafua i le ituaiga, e oʻo ia Setema.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 9 o le sone.

Panic phlox (Phlox paniculata) "Tavita".

3. Faʻaaogā faʻamalosi siliva ola

O se mea e sili ona fiafia i ai laau siliva e talafeagai mo le teuteuina o se togalaau fugalaau papae: Byzantine javelin (Stachys byzantina). Afai e te filifilia ituaiga tele o meaʻai e masani ona faʻaogaina e pei o le Big Ears), o ituaiga faʻatasi ma se silky fleece poʻo se ituaiga fugalaau (Silver Carpet), e mafai ona e fatuina se malamalamaga sese o le malamalama siliva. Chistets o le a faʻapupulaina le tuufaatasiga i se taimi e le amata ai ona fafagu i luga autu o mataupu autu.

O le Byzantine Chistec e matua mausali, olaola vave, teuteu mo le toeitiiti atoa le tausaga atoa ma le lau o le lau o le paina ma ni lala laau mama ma matagofie ma matagofie, ma avea ai le basal leaves ma avea ma tapuni faifai pea. Mafiafia, ufiufi i se mafiafia, manaia i le paʻi foliga foliga lau foliga e pei o se ie manaia.

O le fuga o le mama e le manino e ono foliga mai. O le manogi ma le pala, o loo aofia ai ni mea e taʻi i luga ma e le o nonofo i lalo, e sili ona ofo i se tuufaatasiga o siliva ma piniki piniki. E fuga le pusa ia Me-Aokuso, o le fugalaau e solia ai le paʻepaʻe papaʻe o fugalaau, o lea e mafai ona aloese pe taofi i le teuteuina.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 8th zone.

Chistets Byzantine (Stachys byzantina).

4. Fale e le talafeagai

I le taimi o le fesuiaiga i le va o le tautotogo ma le taumafanafana, e le mafai ona maua se laau e sili atu ona matagofie ona tupu i le paʻepaʻe nai lo Iberis evergreen (Iberis sempervirens). O le lalelei lanu o le lush inflorescences i luga o lanu lanu susulu e fiafia i le manogi e sau mai se mea mamao ma le lagona o le faasalalauina fiafia o le lane paʻepaʻe. Iberis e foliga mai o se mea e taamilo i soo se kamupani.

O Iberis e faʻaaloalo - o se laau laʻau e leʻi maua fua lona faʻamatalaga patino. O le lanu lanu matagofie o Iberis e teuina i lalo o le kiona. Faatasi ai ma se maualuga e oo atu i le 40 cm, o Iberis na te faia ni malosi, sulu manaia. O laulaau e le faʻamalosi, faʻatasi ma se paʻu, se lanu uliuli lanu uliuli, e oʻo i le 7 cm le umi ma nofo i luga o le tele o fugālaʻau, o loʻo faia ai se uila pupula, o lona maualuga e toetoe lua faalua le maualuga.

O fugalaau Iberis e faʻaputuina i faamalu o mea e tutupu, e tele, e oo i le 1.5 cm, e ui o le fausaga o fugalaau taitasi e faigata ona faia. O inflorescences e aofia ai Iberis ma se veli tele ina ia mafai ai ona iloilo le lauusiusi o le laau e ala i le tuu i luma. O lenei mea masani e eseese ma se maualuga e na o le 10-15 cm, ma e sili atu le malosi, ae o taimi uma lava e tele ai le totoina o togavao.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 3 i le 9 o le sone.

Iberis evergreen (Iberis sempervirens).

5. Karyopteris e le o ni faʻataʻitaʻiga

O Kariopteris o se tasi o faʻalauiloa faʻaonapo nei mo le fatuina o lanu lanu. O lona vavalalata tele laau e foliga mai e matagofie ma manino i le taimi e tasi. Ae ui lava o le karyopteris masani i tagata uma o loʻo ufiufi i luga o le ufiufi o le lanu lanumoana, o ituaiga siliva paʻepaʻe-paʻepaʻe e sili atu ona liua i paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O ituaiga papaʻe sili ona lelei e maua i totonu karyopteris klandonensky (Caryopteris x clandonensis). Filifiliaina o togavao taimi e tofotofoina e pei o le vaomatua o le "Snow Snow" poʻo le ituaiga eseese "Paʻepaʻe Faʻanofo "i fugalaau lalac malamalama, e mafai ona e teuteuina fugalaau fugalaau e aunoa ma se galo.

Karyopteris - uʻamea laʻau o loʻo i luga o le mita, ma e tupu mai i le natura, e fai ai ni laʻau faʻavavevave e le mafai ona faʻaleagaina ma e le manaʻomia ona vavaeina. O laʻau faʻasesega faʻafeagai e valiina i se leo malamalama ma susulu, ma faia ai ni lala tetele. O fugalaau maʻoti e aoina i faʻalavelave faʻalavelave.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 5 i le 9 o le sone.

Karyopteris (Caryopteris "Mamalu Paʻe").

Lima sili ona lelei mo se togalaau paʻepaʻe paʻepaʻe

1. Ao le mamafa o ao o fetu

Astilba (Astilbe), o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi i aso nei faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga eseese o laʻau eseese, e ofoina atu e faʻailoa ai e le gata o lanu o pastel. E leai se laʻititi o le lanu paʻepaʻe ma le lauiloa i ituaiga lanu piniki.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga tulaga ese "Bridal Veil" poʻo le "Brautschleier" e mafai ona tosina mai i ai le gauai. E leai se afaina, lacy, pei o loʻo ufiufi e se ao, o fualaʻau o laau ia e aofia ai le le mautonu ma se foliga vaaia mataʻina. Mo le mamanu o moega fugalaau i totonu o le paolo, e taua tele.

Astilbe - o laʻau faʻalelei, ona o le matagofie o lona vaitau e tatau ai le igoa tauvalaau o le mea sese. E ui lava i le mea moni o le vanimonimo o le a mou atoa atu mo le taumalulu, i le vaitau atoa o togalaau, mai le taimi o le amataga o le lanu susulu muamua ma seia oʻo ina fua mai fua, e mafai ona faamemelo i ai.

O laʻau basal e tolu - pe faaluaina, tatala, ma le matagofie o le mamanu ma le tamaoaiga, lanu susulu lea e tu i totonu o moega fugalaau. Laititi, e toetoe lava a leai ni fugalaau fugalaau e aoina i le tele o mea e leai ni paleni o loʻo faʻapupulaina ia Iuni-Iulai.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 9 o le sone.

Astilbe (Astilbe).

2. teine ​​talisapaia agalelei

Faatasi ai ma ni mea faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se togalaau sinasina papaʻe matagofie ma faigofie ona teuteuina le pito i luma o soʻo se fugalaau i totonu o le nofoaga e malamalama lelei ai, luko goryanka (Epimedium x youngianum) nofoia se nofoaga faapitoa.

O se mea manaia tele lea e foliga mai o ni mea e tatala, susulu ma faia ai vao vao, ae o le tulaga lelei o auiliiliga e mafai ona vaaia na o le latalata. O le laau e tauamiotonuina le igoa tauvalaau o le fugalaau o elves poo le pulou o le epikopo ma, o le mea moni, o le tauvaga autu lea o le tauvalea. O Goryanka e eseese uma le lanu piniki ma le paʻepaʻe, mo se faataitaiga, o le ituaiga matagofie "Niveum".

Goryanka gingerbread - fualaau suamalie, faatapulaaina i le maualuga o le 25 cm. Cirrus lau, laulaau lauulu "lau" o lobes, suia lanu mai le apamemea i le lanu lanumeamata. I se mea aupito sili ona leaga, toetoe lava o le filiform, ae o le malosi o le taamilosaga, e fuga mai ai fualaau aina, e aofia ai le lafoaia o fugalaau matagofie e sili atu i luga o le laau, e pei o fagu.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 9 o le sone.

Goryanka lush "White Star" (Epimedium x youngianum).

3. O loimata maligi na faatau mai

I totonu o laau e masani ona tosina mata i le paolo, faatauina mai le manogi (Polygonatum x odoratum) maua saʻo le ulutala o mea e fiafia iai. E le tele ni ituaiga eseese e faatauina, ae o mea uma e faapitoa. Vaʻaia o aso nei, maua mai i luga o le faʻasologa o vailaʻau faʻatau, faʻasoasoaina laʻau paʻepaʻe-lanu meamata.

E matua fetaui lava i totonu o le fugalaau fugalaau paʻepaʻe na faatauina mai ai ni mea manogi "Solomon Seal".

O fualaʻau faʻasalalau faʻatasi ma aʻa mafiafia ma le faʻataʻavaleina o faʻataʻapaʻaina e aʻafia ai le maofa ma o latou pito vaʻaia. O le maualuga o le vao e 60-90 cm.

O laina laulaʻau po o le elliptic e faʻatau ai sessile, fusi le meaʻai, faʻafetai i se mea faʻaloloa, o loʻo i luga o laʻau i le isi faasologa, pei o lau o zamioculcas. O le lanu e sili atu le malamalama nai lo le tele o laʻau, o laulaau e sili atu le manaia umi.

Fugalaau fugalaau i totonu o laʻau. O foliga o le paʻu, e pa'ū ifo i luga o se lauulu manifinifi, e foliga mai o se mataua po o se penina e tilotilo i totonu o le lauusiusi. O le laau atoa i lona atoa e foliga matagofie lava.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 8th zone.

Faatau mai le manogi (Polygonatum x odoratum).

4. Le amanaia tiara

I totonu o le paolo-tolerant perennials Tiarella verry (Tiarella wherryi) - o se tala moni. O se laau manaia ma laau tetele o laʻau matagofie, e ufiufi i se mea e tatala ai i le taimi o le fugalaau, o le a le leiloa i soo se fugalaau. Faatasi ai ma ituaiga eseese o tiarella o lenei ituaiga, o pulupuka lanumoana o loo i ai se manaoga faapitoa, ae o le susulu o laulaau ua leiloa ia i latou. Afai e te filifilia vasega mo fugalaau paʻepaʻe, e mautinoa lava e te teʻi oe, o lau laʻau ma le vaʻaiga o tiarella, o loʻo i le pito i luma.

Faʻamau, faʻatasi ma se maualuga e na o le 30 cm, faʻatasi ai ma le laʻau tele o laulaau, e vaʻaia ma le matagofie o lau lanu lanu lanu samasama lanu lanumeamata, e toetoe lava o lapotopoto tafatafa. Tiarella Verry e le salalau e pei o ona tausoga, ae tupu aʻe i le tulaga o vao vao.

O fugalaau laititi i pulupulu vavalavale e oso aʻe i luga o ni manulele pogisa mūmū, ma faia ai se gaioiga e le mafaamatalaina. O fugalaau e pei o le Star e matagofie tele i latou ma i latou lava. Ma o le eseesega i le va o moli lanumoana ma le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu susulu susulu e faia ai togalaau fugalaau e matua mataʻina lava. Tiarella i le amataga o Me mo le silia ma le masina.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 9 o le sone.

Tiarella werri (Tiarella wherryi).

5. Auʻauna lanu mananaia

E faigata ona maua se laau teuteu lau laau e mafai ona ofoina atu le tele o ituaiga lanu papaʻe, o laʻau po o ni afu i laulaau o se mea e sili ona fiafia i ai mo le teuteuina o togalaau faʻatafunaina talimalo (Tagata talimalo). O le lanu papaʻe lanu papaʻe o le Petriot cultivar e foliga mai e le sili atu le leaga i le togalaau nai lo le Undulata e le mafaatusalia, lea o le paepae paepae e afua mai i le ogatotonu e toetoe lava o le laulau atoa, ma le Firework cultivar, toetoe lava a paʻepaʻe ma faʻafefeteina le pogisa, e matagofie foʻi "

E faigofie lava ona iloa e le au failauga le tele o mea faʻapitoa. Faafetai i le pupuu poto, latou te tuputupu ae pea i le lautele, ae e le suia ai la latou mamanu ma mea teuteu. Basal, i luga o petioles malolosi, fatu-foliga poʻo le vaapiapi-vaʻavaʻavaʻa, o le ovate po o le oval leaves e faʻatupuina ai ni mamanu.

Ae o tupu e ola malie tele. O ni uumi uumi, e ese mai i le pepa, e le sili atu ma le 30 cm ie puipui, e tupu i le maualuga ma e faapaleina i ni mea e le mai i logo matagofie. I ituaiga paʻepaʻe paʻepaʻe, e totogo ai foi paga papaʻe. Faatasi ai ma ituaiga o fugalaau eseese o loʻo i ai foi faʻataʻitaʻiga ma se paʻepaʻe papaʻe o mea faʻapitoa.

Faʻafeiloaʻiga o le faʻamaʻi: mai le 4th i le 9 o le sone.

Hosta

Laʻau e mafai ona faʻaaoga mo se fugalaau paʻepaʻe sinasina

O le numera o laʻau moa ma vao, o tagata autu i le mamanu o moega fugalaau i totonu o le togalaau, e matua tele lava i aso nei e le o se faafitauli ogaoga le maua o laau totino ma se lanu. Lanu paʻepaʻe e lauiloa tele, toetoe o ituaiga uma o lanu papaʻe o loʻo i ai ituaiga eseese ma ituaiga, ma i totonu o ituaiga eseese eseese, o mamanu papaʻe o se tasi o mea sili ona taatele.

Ona o le mea moni e faapea o le ituaiga o togalaau paʻepaʻe e lanu tele, e mafai ona filifili laau mo laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e aunoa ma ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma soʻo se tuutuuga - i tulaga uma o le malamalama ma le palapala.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o se suiga lelei i le phlox e mafai ona tuʻuina atu astronomy boltonia ma Gaura Lindheimer. Faʻoto i totonu o le manatu sinasina totoa, Soifua maloloina Virginituaiga paʻepaʻe xiphoid irises, meaʻai suamalie, Arabisa, toe faʻaleleia.

Mo nofoaga paolo, e mafai ona e filifilia laau totino ma foliga pupula ma faateleina le malosi. Black cohosh, po o tricirtis mo le averesi fuafuaga, ala Lunodort poʻo cyanosis fetolofi ituaiga paʻepaʻe, maualalo dicentres, dwarf irises paʻepaʻe, popo phlox poʻo sasaa ese - Toa tele mo se togalaau papaʻe paʻepaʻe.

Whiteness e mafai ona fiafia meaʻai, chrysanthemums, logo, yarrow, aemones, Hellebores, kaluka, muamua, lies o le vanu, numera, toso, Volzhanka

Pe a filifilia primroses, e sili ona fiafia i ai crocuses, hyacinths, tulip, fugalaau paʻepaʻe, galanthus, Pushkinia. Faatasi ai ma pusa ma gasegase, e aoga le gauai i ai galtonia, lili, aufana teuteu ma gladiolus.

Laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, po o le, o laau totō lanu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le siliva siliva e latalata i le paʻepaʻe, e taua tele i le mamanu o moega fugalaau, lea o le paʻepaʻe e foliga mai e susulu tele. O fetu, silver ma motley stars e faamamafa ma faʻaleleia le matagofie o laau totō ma faʻaopoopoina le eseesega i le fua o le togalaau fugalaau, e oʻo mai i le muaʻi vaitau i le vaitau e le o toe malosi.

E faaopoopo i le Byzantine mama, i le mamanu o moega fugalaau paʻepaʻe papaʻe e mafai ona e faʻaaogaina Steller wormwood ma Salvia officinalis. E mafai ona e faʻaopopo faʻamalosi faʻapitoa i fugalaau fugalaau papaʻe ma falala - faʻataʻitaʻiga, siliva felelei poʻo isi mea teuteu teuteu teuteu, pei o, mo se faʻataʻitaʻiga fallaris.

O laau e sili ona lelei mo le matafaioi o le tulaga sili ona taua. Chubushniki ma teuteu viburnum, paʻe papae, hydrangeas, rhododendrons, sikola, Erica, Roses, elderberry - o tagata soloists ia e faigofie ona tuʻu i totonu o le togalaau papaʻe paʻepaʻe. Fualaau papaʻe kiona, tusina poʻo mauga mauga teuteu le togalaau fugalaau i le autumn ma le taumalulu.

I le mamanu o se togalaau paʻepaʻe ma se taulaʻi i luga o laʻau, e mafai ona faʻaaogaina annuals - e pei ona fuafua, ma totogi mo le leai o ni faʻaopoopoga o fua. Lobelia, Iberis, alissum, balsamini, Begonias, suamalie manogi, faʻasologa, Lavater, cleoma, paʻu papaʻe - e le o le lisi atoa lea o fualaau aina e fetaui saʻo i le togalaau sinasina.