O le togalaau

Vaega eseese o vao vao vao Rugen

Remontan strawberry Rugen o le ituaiga sili ona aoga. Ma le tausiga lelei, e mafai ona fua mai i le gasologa o le vaitau, aʻo leʻi amataina le kiona. Berries e lelei le tofo, o lea e talafeagai mo soʻo se gaioiga. O mea manogi ma suamalie suamalie e masani ona faʻaaoga mo le faia o jam, jam, compote.

Faamatalaga o le eseese o strawberries Rugen

O lenei ituaiga o laau e aofia ai le vaega ole ituaiga o ituaiga tagata filifilia a Siamani. I le faagasologa o le tuputupu ae, ua faia ai e Rugen ni tamai vao ma ni papatusi lapopoa. O lenei ituaiga o fugalaau o se manaoga faapitoa i totonu o faifaatoaga. O lenei mea e mafua ona o lona le mautonu. Le totoina o laau ola maloloina, lea o le a maua ai se seleselega tele, e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

Faʻapitoa o strawberries Rugen:

  • lelei le tetee atu i suiga faafuasei i le vevela;
  • faigofie ona faʻafetaia faʻafitauli o timuga;
  • faʻafefe lelei le femalagaaʻi;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi.

E le fautuaina le totoina o strawberries i nofoaga na i ai tamato ma le isalaʻelu.

O lenei ituaiga o loʻo iloga i le suamalie o vine o se lanu moana lanu mumu. E tofu lava uma ma se foliga laititi. O le umi o le umi e i totonu o le 2-3 senitimita, ma le lautele o le 2 cm. O le aano o le faʻasagala e manaia. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale. E faʻatusatusa i isi ituaiga, o fua o Rugen strawberries e mauʻoa i le uʻamea.

Pusa o le laau saʻo. E matua mamana lava, lea e mafai ai ei latou ona tetee atu i fua lelei i luga aʻe o le palapala.

Auala e faʻaleleia ai le Strawberry ma le tausiga

E tele filifiliga mo le toe gaosia o lenei ituaiga o laau. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona lauiloa o le totoina o strawberries Rugen mai fatu. O se auala galue, ae aoga e manaʻomia ai le taimi ma le onosaʻi.

Ina ia tufatufaina atu fatu i luga o le eleele, e tatau ona faʻaopoopoina i sina vaega o oneone.

Tulafono mo le faʻalauteleina o strawberries:

  1. O le seleseleina o saito e tatau ona faia ia Mati poʻo Fepuari. Afai e faigata ona tuʻuina atu fatu ma moli faaopoopo, e fautuaina e tolopo lenei faiga seia oʻo i le amataga o Aperila.
  2. Ina ia maua ni togafitiga maloloina, e tatau ona e faʻaaogaina na o le eleele paleni ma e le o se loloto loloto. O se pusa laupapa e sili ona lelei.
  3. Talu ai o fatu o lenei aganuu e laiti tele, e le aoga le totoina i totonu o pupu. O le a sili ona aoga pe afai e tufatufaina lelei fatu i luga ole palapala.
  4. Ona ufiufi lea o le pusa ma le polyethylene. O se tamai lanu meamata o le a faʻatagaina ai le mea e le faʻamamago, ia tumau ai le manava ma le vevela. Tuu le pusa i luga o le faamalama pe tuu i luga o le pusa.
  5. E manaʻomia ni nai aso e totogo ai fatu. A maeʻa ona foliga mai e tolu laulaau, totogo laau laiti, ma a maeʻa le 6 - agai i moega.

A o le totoina fatu, e tatau ona saunia le palapala. I ni nai aso ao le i faia le taotoga, o le sui o le lime.

O le totoina o laau ile eleele tatala e talafeagai i se mamao e 30 centimita. E le aoga le tuʻuina o le mafiafia, e pei o le tausaga e sosoo ai o le a tutupu aʻe vao ma faʻatoʻa uma le togalaau. Afai e te pipii atu i nei faailoilo, ona totoina lea ma tausi lelei strawberries E lelei lava Rügen. E oʻo lava i se tamaititi e mafai ona tago.

O le totoina o laau e fautuaina i na o aso pogisa po o le leva o le afiafi. Ina ia faʻavave vave le aʻafia o aʻafiaga, e manaʻomia ona tuʻu sina tamai pefu poʻo se sipunipuni ole superphosphate i pu taitasi. Faʻasusu le faʻapapa i le palapala ma na o le tuʻuina o le fatu. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa o le tuputupu aʻe o luga o luga o le eleele.

Aʻo leʻi oʻo i lau laititi, e manaʻomia ona faʻatali i le vaiaso. O le a latou avatu fua muamua i le tausaga e tasi, ae o le numera o le a laiti. O fua autu e aoga le faʻatali mo le vaitau e sosoo ai.

Tausiga i fafo

Ina ia mafai ona ola lelei le seleselega, e tatau ona usitaia nisi o tulafono. Afai e lelei mea uma i le taimi tatau, ona faʻamalieina lea e Rügen se seleselega lelei.

Laʻei pito sili. O le tausiga lelei o strawberries e aofia ai le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalosi. E matua taua lava, talu ai o le tele ma le maualuga o fualaʻau e faʻalagolago i na mea faʻafefiloi. Faia sauniuniga i na o le vai.

Faʻasa. Ole vaʻaia o se vaega taua o le tausiga. Vai vai i le tasi aso i aso uma e lua. Afai e maualuga le vevela o le ea, e tatau ona faia le faiga i aso uma.

Fanua. E fautuaina e tupu laau totō i vaega e lata ane, i le isi itu, o laau aina fua. E tatau lea mea ina ia maua ai e le vao ia moli malamalama ma i le taimi lava e tasi e puipuia mai le la vevela.

E tatau foi ona e gauai atu i laulaau. E tatau ona vavae ese uma pepa mamago ma mama, a leai o le a latou faʻagesegese ai le tuputupu ae o le laau.

O le faʻamatalaga o le ituaiga o fualaau o le Rügen e faʻamautuina ai o se tasi lea o aganuu sili ona lauiloa ma faʻalelei. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o le vao o le a maloloina pea ma o le a fiafia i se seleselega lelei.