O le togalaau

Novema o le togalaau aina

O Novema lenei! O se mea na ia ufiufi ai le eleele ma le ufitia o le kiona, ma i se isi mea na ia faamemelo ai tagata nofo i le mafanafana ma aso mafanafana vevela. Ona o se eseesega i tulaga o le tau i atumauga eseese mo lenei masina, e faigata ona fautuaina se lisi saʻo o galuega i le togalaau ma le togalaau aina. Ae peitaʻi, o loʻo iai pea le lisi o faʻatonuga o agronomic mo le iʻuga o le autumn, ma e mafai e taʻitaʻaiga taʻitasi ona taʻitaʻia e tusa ai ma tulaga e tuʻuina atu e le natura ia te ia.

Totoina o se togalaau

O lenei fautuaga e sili atu ona fetaui mo le itu i saute. O i latou o loʻo i ai pea le aoina o fualaau aina ma toto laau mo le taumalulu. Lisi ituaiga o kāpeti, pusi o laulau, kāloti, persimmons, medlar - o le lisi e le o se taimi umi, ae e manaʻomia le gauai.

Muamua le kiona i le togalaau

Afai o loʻo i ai pea ni vine i luga o le fugalaau faʻasalaga i le amataga o le masina - e mafai ona vavaeina i se totō ma tuʻu i totonu o le vai - o le a latou vevela. E le lelei ni tamato faapelepele e tafe mai i aʻa ma tautau i lalo "ulu" mo le matua. E mafai ona e taumafai e ufiufi le tuai o le seleselega o le seleselega o ituaiga o ituaiga eseese e faʻatoʻo ai le seleselega mulimuli ma le faʻamaʻi ...

Lisiina

Afai e iai tulaga, o le masina o Novema e mafai ai pea ona eli i luga o mauga. O lenei metotia e faʻamaonia ai le faʻaumatiaina o vaega o vao, o vaega o iniseti leaga, o loʻo natia i luga o tino o faʻamaʻi. Aepeitaʻi, afai o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi e le mamafa, e sili atu le faʻagata i le tatalaina. Ma e leai se tulaga i lenei taimi e le tatau ona e eli i luga o laau o laau - o aʻa ua faaleagaina o le a le gata ina toe faʻaleleia, ae o le a aʻafia ai foi le faʻaitiitia o le malosi o le kiona i le toto.

I le lelei o le tau, e mafai lava ona e seleseleina le eleele mo le totoina o le tautotogo o le tautotogo, taofi i luga o mauga e taofi ai le kiona ma faʻafefe vai, ma saunia ni lua mo le totoina o laau.

Matou te tausia togalaau o le taumalulu

I le amataga o Novema, i nofoaga mafanafana, ua oʻo i le taimi e toto ai kāloti, beets, pasili, ma le meaʻai. O mea e sili atu i le taumalulu o le taumalulu mulch.

Muamua le kiona i luga o moega.

Matou puipuia fanua

I le amataina o le malulu o le tau, o le a lelei le ufiufi i le mulch e le gata o mea toto na totoina talu mai le autumn, ae o strawberries foi, latalata i le vavaega o fualaʻau taʻitasi, perennials. Ae peitai, e tatau ona faia lenei mea e le muamua nai lo le taimi e galo ai le palapala i le loloto o le 5 - 8 cm, a le o lea e mafai e laau toto ona ola. (Peat, lau paʻu, laʻau vavalalata e talafeagai mo le "mafanafana".).

Matou te tauivi ma togafitiga o togalaau

A maeʻa le pala, e tatau ona e alu i totonu o le togalaau ma ao mai mai lala o laau o le auromu, o le silkorm silica, hawthorn, ma i le taimi lava e tasi o fuamalie, ona e le gata o meaola faalafua, ae o pathogens foi taumalulu iina. Afai e tatau ai, ia faia ni teuteuga mama. O le puipuia o le togalaau mai roi, faʻapipiʻi le paʻu oona i mumumu, ma faasaga i matagi, afifi le vaega pito i lalo o ogalaau ma pulumu (nila i lalo) poʻo se moli lelei.

Galulue ma le kiona

A o Novema o le kiona, ua oʻo mai le taimi e le gata ina faamama ai ala i totonu o le togalaau, ae lafo le kiona i luga o moega, e tosoina ai mai lala o laau (ina ia le paʻu lala i lalo o lona mamafa), e solia i totonu o ogalaau laau (e faatamaia ai fualaau o le kiona).

Afai e leʻi pa'ū le kiona ma e iai matagi i totonu o le fale mafanafana, e mafai ona e fausia ni talipupuni lelei mo le taofia o le kiona. O nei mea e mafai ona avea ma paranesi, o le tele o totoe o laau totino, laupepa o le plywood ma isi faʻalavelave.

Siaki siaki

Ia Novema, e le leaga le asiasi i mea e teu ai. Aveese fualaau leaga, vaavaai mo le tootoo avanoa i fualaau faasaina, siakiina o le susu ma le vevela o le vevela.

O le maualuga o le susu o le fogafale poʻo le potu e tatau ona ese mai le 85 i le 95%, e tatau ona teuina le vevela i le itulagi o + 1 ... + 5 ° C. Afai e sili atu le maualuga o le susu - o se faailoga lenei ina ia vaʻaia ai le paipa o le ea ma le taualuga o le faleoloa. Afai e maualalo - e tatau ona tuʻu se pusa o oneone susu i le potu.

Matou te natia faamaumauga mo le taumalulu

A maeʻa le galuega faʻapitoa, e tatau ona e taulimaina lelei le meafaigaluega i le togalaau. Le faʻamamaina o le eleele ma le pala, pe afai e tatau ai - ia faʻamaʻi, ma e tatau ona manaʻomia (a itiiti o vaega o le tipi) i le gaʻo i le masini masini.

Aua le tuua vai i pale mo le taumalulu. E taua le aoina ma le lilo o masini ma pakete i totonu o le fale. Afai ei ai sau faʻagavai, e tatau ona e aveese ia valve mai ia mea, vavae ese paipa, ma feʻalo.

Faʻaeteete i suʻesuʻega

Tapuni pusa faapalaga

O le mea lea e le mafai ai e le faʻaaogaina o gaioiga mo le taumalulu ona taofi i le gaosiga uamea ma paluga o paluga i taimi o le maualalo o le vevela, e tatau ona puipuia i se vaega (thickness) 30 cm). Ina ia faaputuputu otaota o le taumalulu, ia saunia se faavaa ese (lua pe na o se lua) mo se faaputuga fou, ma ia i ai se sapalai o le peat e sasaa ai le faapalaga, faasaoina mai le malulu. Faʻasusu le faaputuga otaota moa ma le paʻu, lau o le vao poʻo le pau.

Matou te faamamaina le greenhouses

Ia Novema, ua oʻo i le taimi e faʻamaeʻa ai le vaitaamata. Mo lenei, o greenhouses e tatau ona faʻamamāina o meaʻai laau, eli, faʻamaʻi.

Afai ei ai le malamalama ma le vevela i totonu o greenhouses, i le masina talu ai o le tautoulu ua mafai ona totoina fatu i totonu o laau, faʻapea foʻi fualaʻau lanumeamata.

Fuafuaga i le isi vaitau

Mo i latou ua uma ona malolo mai fale o latou taumafanafana, o Novema o se taimi lelei mo le fuafuaina o togalaau i le isi tausaga o moega. E tusa ai ma le manatua fou, e faigofie lava ona tusia se fuafuaga mo mea totō na totōina i le tausaga talu ai ma ia otooto mea e totoina i le vaitau o le a oʻo mai, i le amanaʻiaina o fesoʻotaiga ma muamua o fualaau faisua ma lau. Ina ia faia lenei mea, e lelei le iai o se api ma faʻamaumau i totonu uma fuafuaga ma suiga i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

E le gata i lea, i le faaiuga o le tautoulu o le a le afaina le amata suʻesuʻega fou o ofo mai le maketi, faʻatauina o fatu, faʻafouina o se seti o laei galuega, ma atonu o le faʻatau mai o mea faigaluega fou.