Berries

Cranberries: mea aoga ma faʻailoga

O ituaiga uma o laau arai o loʻo fetolofi i vao mago ma aʻa o aʻafia e ola tele i le aufusi po o le lauʻeleʻele o le itu i matu o le lalolagi. O le laau e maua mai i le aiga heather, e pei o le vine, lingonberries, blueberries, ae faʻaaogaina sili atu le malosi i le faʻatoʻaga, fale ma le gaosiga o meaʻai. O ona ituaiga e sili ona taʻutaʻua o loʻo faʻaputuina ma fua tele. Ina ia faʻaaogaina ma le poto, e tatau ona e iloa e uiga i mea aoga ma le faʻasalaga i le faʻaaogaina o vine ma isi vaega o nei laau toto.

Nofoaga o le alualu i luma, aoina ma le teuina o vine

Cranberries e leai se tart acid pe a uma le kiona muamua

O fualaau 'aina uma e mama. O o latou natura natura o loʻo i luga atu ma vaʻalele solo, vaomatua o vaomatua, ma o nisi taimi o tafaoga o vaomatua ma vaituloto. E le o manaʻo le laau i luga o le tuufaatasiga o le palapala, ae o le tele o photophilous.

O fualaau sili ona aoga - e seleseleina i le tautoulu aʻo lei amataina le kiona. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e aveesea ni fua e le o fua mai, o le a latou oʻo i le taimi e teuina ai. Ae ui i lea, ona o le tulaga ese o nofoaga o loʻo totoina ai fualaʻau, e masani ona mafai ona seleseleina na o le amataga o le malulu. O fualaau faʻasusili e avea ma mea faʻamalolo ona o le faʻatafunaina o meaola oona o loʻo i ai, ae tumau pea le lelei ma maloloina. E mafai ona e aoina fualaʻau pe a maeʻa le kiona. O nei fualaau suamalie e sili ona suamalie, ae le lelei le soifua maloloina, aua o meaola oona ma vitamini ua paʻu'ū i lalo o le aʻafiaga o le malulu ia i latou.

O pusi e mafai ona teuina mai le seleselega i le seleselega. O le benzoic acid o loʻo iai i totonu o se puipuiga masani lea e puipuia ai le pala. I aso ua mavae, sa teu ai fatulaʻau i luga o paʻu laupapa, ua tumu le vine i le vai ma ua pipiʻi le pusa. O le taimi nei o le seleselega e mafai ona teuina i totonu o fagu tioata, e tumu foi i le vai ma pipiʻi mau. O se auala sili ona lelei faʻaonaponei o le faʻasao e vave ona malulu, lea e mafai ai ona e faʻasaoina le aoga o fua.

E seleseleina foi ma le mamago le sukalani, ae o le tele o meaʻai e teuina i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 100 g o fualaau fou pe vave faʻamaisa, o le vailaʻau C o loʻo i ai i le aofaiga o le 15 mg, ma faʻamago ma faʻagogo, 0.2 mg.

Faʻaaogaina o mea totino

E masani ona faʻaaogaina launiu e fai ma fesoasoani faaopoopo i le tau faasaga i tau malulu

O fualaau suamalie fou po o le kukaina i le suka e sili ona aoga, ae tusa lava pe a maeʻa le togafitiga o vevela e taofi pea e le vine le tele oo latou uiga lelei. Faafetai i le tele o elemene, tuufaatasiga ma vitamini o loʻo i totonu o le pusa, faʻaaogaina e avea o se auala:

  • tagata faʻamalosia lautele, faʻaleleia le puipuiga, faʻamamaina le tino o toxins ma toxins;
  • faateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi pipisi, sigi ma siama pipisi;
  • puipuia le faʻaumatia o siama e ala i le taofia o radical saoloto;
  • siama masani;
  • faaosofia le gaosia o le immunoglobulins e le tino, ma o le mea lea e aoga i faʻamaʻi eseese e mafua mai i siama;
  • lagolagoina o galuega a le loto, o le vaivai o le toto ma le malosi o le hematopoietic system;
  • faʻafouina o le inumaga ma le tupu aʻe o le microflora;
  • fafaga taksi ma le faiʻai;
  • faamautinoa le masani ai o le faʻaogaina o nofoaga autu;
  • faʻalavelave i faʻataʻitaʻiga faʻamalosi, fulafula o gaʻo.

Faamanuiaga mo tamaitai

O fualaʻau e faʻaaogaina e fesoasoani e togafitia ai le cystitis tamaitai.

Afai e leai ni faʻasalaga lautele i le faʻaaogaina o aralaʻau, ona faʻaogaina ai lea o se mea e aoga tele mo fafine maʻitaga o se punavai o elemene micro ma macro talafeagai, vitamini, vailaau masani mo malulu ma faʻamaʻi o le urinary tract, faapea foi ma le puipuiga.

Cranberries i le taumafa a se tina tausi maʻi e aoga mo le fafine ma le tamaititi. O le inu mai nei fualaʻau e saofaga i le faateleina o le susu, ma o le a aveesea e le tina tina le atuatuvale pe a uma ona fanauina, maʻi vaivai vaivai, ma o le a iai sona aafiaga aoga i le tulaga o le paʻu ma le lauulu. O le suamalie suamalie suamalie o se vailaau sili ona manaia mo le fiva i se malulu poo se viral viral, ma o se paluga o le sua sua suamalie ma fesoasoani mai le meli i le tau faasaga i le tale.

O fua o le laau e mafai ona tuʻuina atu e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi le matagofie. O le kulimi kesi mai vine mamago e ufiufiina i se suauu e fetaui lelei mo ituaiga uma o paʻu, toe faafouina, susulu, aveese le vaitau o tausaga ma le tino.

Cranberries mo alii

O fua o le laau e mafai ona faʻaaogaina o se punavai faaopoopo o meaʻai i togafitiga o prostatitis.

I le faʻaopopo atu i le aoga lautele o fualaau oona mo le tino o le tagata, o le sili atu ona malosi le faʻafeusuaiga e tatau ona gauai faapitoa atu i lenei tama. E faʻaalia lelei le vasega E microbes ma le siama e mafua ai le mumū i le vevela ma fatuga. E pei ona e iloa, o tagata ua muai faʻailoa i nei faʻamaʻi. O le mea lea, i le leai o ni faʻasalaga lautele mo le faʻaaogaina, e manaʻomia ona aofia ai lenei pipi i se foliga fou pe faʻamaisa i le meaʻai.

O le i ai o le vine ma le kate i le foliga o ni meaola laiti e afaina ai le tausiga o le malosi o alii, e lava le inu 250-300 ml o le sua o nei sua i le aso.

Fualaau suamalie i le taumafa a se tamaitiiti

Aʻo leʻi amataina le faʻaofiina o fualaau aina i le taumafataga a le tamaititi, e tatau ona e faʻatautaia se fomaʻi. I le leai o ni faʻasalaga lautele ma le uiga o le pepe i allergies, e mafai ona tuʻuina atu i le pepe mai le ono masina o nai mataua o le susu. Afai e leai ni faʻamatalaga o se tali le lelei o le tino o le pepe i lenei oloa, o le vaega e mafai ona faasolosolo malie mai i le 30 g. Mo se tamaititi maʻi, e sili atu le tolopoina le puleaina o le kalama seia oʻo i le tausaga e tasi.

  • E mafai ona faʻapipiʻi le vine kope puree i isi fualaau 'aina ma fualaau faisua.
  • I le 6-9 masina le matua, o le sua mai i le 60-90 ml i le aso e mafai ona tuʻuina atu i le tamaititi e sili atu ma le faalua i le vaiaso.
  • I le matua o le 1-3 tausaga, e le tatau ona sili atu i le 15-20 g o vine i le aso le tuuina atu i le tamaititi.
  • E sili atu ona lelei le vaʻai o le pepe i le tino o le tamaititi pe a maeʻa ona togafiti lona vevela - mea inu fualaau suamalie, tila, unsoterated compote.
  • E sili atu mo pepe ona tuʻuina vine ile fua o fualaau aina suamalie, lamolemole poo pulu.

Cranberry Maʻisuka

Ole fuainumera o fualaau suamalie fou e 45 iunite, lea e sili ona taliaina mo le taumafa o le maʻisuka, ma o le kalori o mea uma e matua leai se aoga - 26 kcal mo le 100 grams

Na faʻataʻitaʻiina faʻapitoa e faapea, o le meaʻai o le 240 ml o le suka i le aso mo aso e tolu e tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamautu ai le suka o le toto, ma faʻamaʻi le faʻamaʻi 2 e oʻo lava ina faʻaititia ai lona maualuga.

Toto toto

O tagata e mafatia i le maualuga o le toto, ae le maua ai ni faʻamaufaʻailoga tutusa i le faʻaaogaina o aralaʻau, ua fautuaina e inu leisi keke fou ma se masani masani. I le tele o tulaga, o lenei mea e faʻamautu ma faʻamaonia ai le toto maualuga.

Contraindications

O fualaau fou e matua faʻasaina mo le ulutala duodenal ma le manava

Ona o le maualuga o meaʻai o meaola i totonu o fualaʻau, e le tatau ona 'aina i latou i soo se ituaiga e tagata e mafatia i pancreatitis ma gastritis, faʻapea foi ma le maualuga o le suasusu gaosia.

Mo faʻamaʻi o le ate ma le gastrointestinal tract, aʻo leʻi faʻatalanoa lau laau ma mea e maua mai ai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le musu e faʻaaoga fualaau o nisi taimi e faʻamalosia ai e tagata e faʻapupulaina le lagona o le nifo i meaʻai.

E i ai tulaga o se tagata ei ai sona faʻafefe faʻafefe i lenei tama. I lenei tulaga, e tatau foi ona e lafoai atoa lona faaaogaina.

Recipes mo togafitiga o faʻamaʻi

Mo le tele ma faʻamaʻi eseese, togafitiga faʻapitoa ma fomaʻi faʻapitoa faʻalauiloa fautuaina e faailoa mai vine ma fualaʻau na saunia e i latou i le taumafataga.

Faʻafouina

Liligi le afa kilokalama o cranberries ma le 1 lemoni i le vai inu ma mimiti, faʻaopopo le afa afa (pe sili atu) o le meli i le faʻafefiloi. Ave le 2 sipuni tele o le faʻafefiloi faatolu i le aso ma le lauti.

Le faaitiitia o le mamafa

  1. Aʻau i se mea e suʻi ai meaʻai 2 lapopoa o launiu tele, 1 lemoni paʻu-paʻu, faaopoopo le 0.5 kilokalama o vine mago. E mafai ona suamalie i lua punetini o le meli. Ave i le taimi e faalua i le aso, 1 sipuni sipuni.
  2. Faʻafefiloi 200 g o le arai fasi i le mea e fufulu ma 200 g o le meli na liu suavai. Teuina le paluga i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso. Ave 1 le sipunipuni 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Faʻatasi ma le maʻisuka

E fautuaina tagata maʻi e ave aso uma mo le tolu masina:

  • 240 ml o le sukalani ua fefiloi ma le sukatiti fou i le fua faatatau o le 1: 1

poʻo

  • 50 g o le arai puree ma le 150 g o lefir na sasaina i totonu o se pusa.

I le taimi o le maitaga

I le leai o ni faʻasalaga lautele i le faʻaaogaina o arasi, o le 100 g o nei fua i le taumafataga i aso taitasi o le a fesoasoani e faʻasaʻo ese le faʻamaʻi, le mautonu ma le edema.

O le sukalani o le:

  • o se vailaʻau lelei tele
  • faamalosia le puipuiga o se fafine ma fanauina ni fusi,
  • faʻaosofia le faʻaoga o le hematopoietic.

Ma se malulu

O fualaau ufiufi, fefiloi ma le mamafa o le mamafa o le meli, o le a fesoasoani e faʻamalolo ai le tale, faʻamālōlō ai le faʻamaʻi tiga, ma o le a avea ma faʻataʻitaʻiga lelei.

I le cystitis

Faʻafefiloi le afa afa o le sukalani ma le tele o vai inu. A mama, faʻaopoopo le tasi ma le afa kapu punetini o le meli. E inu le inu i le 4 vaega ma inu i le aso. E le fautuaina le fualaau faasaina ina ia ogatasi ma sauniuniga o loʻo i ai faʻamaulukalisi, faʻapea foi ma le maualalo o le toto ma le gout.

O faʻamalologa o faʻamaʻi laau ua leva ona lauiloa o vailaau aloaia ma togafitiga masani. E ui i lea, o fualaau ma fualaau ua saunia mai ai e tatau ona faʻaumatia vave, ma e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i tuʻuina atu i latou i le taumafataga.