Fale taumafanafana

O mea ofoofogia o le thuja ua gaugau o le a nofo ai i se nofoaga agavaa i totonu o le atunuu

Leu thuja o se tasi lea o le televreen conifers masani. E i ai i le aiga o Cypress, o se ituaiga o gymnosperms o le ituaiga Tui. O le mea na fanau mai ai lenei laau o Asia i Sasaʻe, faʻapea foʻi ma Amerika i Matu. E masani ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua, aemaise lava mo le faia o puipui.

Pold thuja: faʻamatalaga

O se laau o se laau e ola ai po o se laau laʻau e iai sona pale matagofie. E mafua ona mafua mai i le totogo i luga o le vaalele. I le siosiomaga faalenatura, e mafai e le laau ona oo i le maualuga le maualuga e oo i le 60 m. O le maualuga o le ogalaau i le tele o faataitaiga o le tusa ma le 2.5 m.

Afai e totoina le laau, ona oʻo lea i se maualuga sili ona lelei - e le sili atu i le 15 m. Laʻau laiti e tu i fafo ma se pale pale. Na fafagaina faapitoa mo le mamanu o togalaau ma paka. I le siosiomaga o Rusia, e sili atu ona faigata nai lo le sili atu ona lauiloa o thuja i sisifo.

O le ogalaau o le arborvitae ua gaugau ua ufiufiina i se pale filosofia, lea ei ai se lanu mumu-enaena. Ona o lenei tulaga e masani ona taua lenei laau o le arasi mumu. O le isi igoa le aloaia o Western Cedar Cedar. O lona pale e matua mafiafia, e masani lava ona ese mai i foliga o le pyramidal. O lau o le laau e matua vaapiapi. O latou lautele e seasea ona sili atu i le 1 mm. A o latou tuputupu aʻe, latou te fefaʻasoaaʻi le tasi ma le isi, maua ai se laʻei faʻatasi ma se foliga o le vevela ile pito i luma. I tua o lau o loʻo i ai ni fasi pepa paʻepaʻe.

O lenei ituaiga o loʻo iloga i fua o fua. O loʻo tuʻuina atu i foliga o vaʻa, o lona umi e tusa ma le 12 cm. I fua e lua, o fatu e lua e masani lava ona i ai. E papagofie, e lua apaʻau.

Tueina e Thuja: ata, tulaʻi ma tausi

E ui lava i le mea moni o lenei laau e le o se mea e fiafia tele i tulaga o le tuputupu ae, pe a alu, e tatau lava ona e tausisi i tulafono patino. O se gaugau gaogao, o le tulaueleele ma le tausiga lea e faigofie tele, e mafai ona ola uma i lalo o le paolo ma le susulu o le la. E fautuaina le faʻaaogaina o le palapala mago lelei ma se pasene maualuga o le susu. I le eleele matutu, o le tuputupu ae o le laau o le a matauina le faasolosolo malie, o le a sili atu ona faigata mo ia ona atiina ae. I lalo o ia tuutuuga, o le pale o le laau o le a amata ona le iloagofie. O le vaega o totoe o tamaʻitaʻi talavou e faʻamautu.

Ole fua ole tau ole faʻamoemoe e faalagolago i le tulaga o le palapala. Afai e lava le susu, ona mafai ai lea ona e faʻafefe. Peitai, e tatau ona manatua i le taumafanafana, e le tatau ona faatagaina le faamamaina o le eleele. O nisi tagata tomai faapitoa e fautuaina le fausua ia le itiiti ifo ma le tasi i le 10 aso. O le taimi pito sili lea ona lelei mo se tagata matua poʻo se vao. A itiiti ifo i le 10 lita o le vai e faʻaumatia i kopi. I le afiafi, o le pale o le laau e mafai ona lueina. O le faia o lenei mea e matua lotovaivai i le ao, pe a susulu le la. Afai e laiti lava le fua, o lona uiga e tatau ona faia i lea aso ma lea aso le faiga.

I le taumalulu, e mafai e lenei laau toto ona tafe le vevela i -30 ° C. Ae ui i lea, o fulu malulu e mafai ona afaina ai le tulaga o le thja, o le mea lea e fautuaina ai pea ia tupu i se nofoaga puipuia mai le maualalo o le vevela ma le matagi. I le avea ai ma faʻamalositini, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau faʻamalosi faigata, lea e faʻamoemoe mo conifers.

Eseese o laʻau, ia e lanu lanu, e tatau ona tupu i totonu o nofoaga lelei, a leai o le a vave ona leiloa o latou mea teuteu. I totonu o nofoaga pogisa o latou nila, o le a vave ona le malie.

O a ituaiga?

I aso nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaugau gaugau. E tofu i latou ma ona lava uiga ma e tu i fafo mo lona maualuga lona taua. Ona oa latou foliga masani, latou te foliga tutusa uma i vaega ma na o ia lava. O ituaiga nei e iloagofie:

  1. O le igoa o le thuja na gaugau Vipcord e sau mai le igoa Igilisi "Whipcord", e masani ona faaaoga i tusi faasaienisi. O le faaliliuga o lenei upu e foliga mai e pei o le "twine", lea e atoatoa ona faamatalaina ai lenei ituaiga, o loo faamatalaina i fualaau mama.
  2. O le thtaja o loʻo gaugau Gelderland ei ai se foliga o vao. O lona pale o le atinaʻe vave. O mea e sili atu ma le 10 tausaga e masani lava ona oʻo i le maualuga e oo i le 4 m. O le pale i lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu matagofie. I le taumalulu, e maua mai ai se 'apamemea.
  3. O le upega o le thtaja Kankan o se tamai laau. O laau matutua e oʻo atu i le maualuga 1.2 mita. O se vailaʻau e sili ona malulu ma e le mafai ona faʻafefeteina e le o se mea e teʻi e uiga i tulaga tuputupu ae. Peitai, e tusa lava pe sili atu ona lelei le siosiomaga, o lona alualu i luma e faifai pea.
  4. O le thtaja o loʻo gaugau Kornik o se laau sili ona manaia o lona palealii ei ai sona foliga faʻafefe. O ona lauulu e lautele, o laulaau e lanu meamata lanu meamata, o lala e pupuu, e pipiimau i pito. O se laau i lalo o tulaga lelei e mafai ona ola e oʻo atu ile 5 senituri. Mo le tuputupu ae vave ma le masani ona fausia, e manaomia e le laau le aoga ma le susu o eleele.
  5. Thuja pipifana Zebrina Extra Gold ua tu i fafo mo lona vave vave tuputupu ae. O lala o lenei ituaiga e vavae ese mai le tasi i le isi. Ona o le tele ma le teuteu o nila, e masani ona faʻaaogaina le laau i togalaau faʻatoʻaga ma paka. O le igoa ona o le mea moni e faapea i le taumafanafana ma le tautoulu o le lanu e lanu e pei o se zebra - o le lanu samasama ma lanu lanumeamata lanumeamata.
  6. Na vaeluaina e Thuja Forever Goldie. O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i se pale paleni. O nila o le laau e samasama-lanumeamata. E tumau pea lanu paʻu i le taumalulu. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai le faia o ni faʻalapotopotoga eseese. O faʻataʻitaʻiga matutua e oʻo atu i le maualuga e oo i le 2.5 mita. E le sili atu i le 1.5 mita le lautele. O fua faatatau o le tuputupu aʻe e tutusa lava le fua.

E toetoe o ituaiga uma togavao o le thuja e ofoina atu lelei lava i latou e tipi. E mafai ona tuʻuina atu soʻo se foliga ma faʻaaoga e teuteu ai laufanua faʻatoʻaga. E lelei i latou mo le fatuina o fesuiaiga manino i le tuufaatasiga mai laau eseese ma laau afu.