O le togalaau

O ituaiga ma ituaiga eseese o meaʻai e ola ai le aiga

I le amataga o le tautotogo, e manao se tasi i se vaitamini tele ona o le lelei o se fuʻu manogi suamalie ua tatou saunia e tuʻuina atu kilokalama o laʻau na galo mo le taumalulu. Ae e mafai ona e mauaina se mea masani i le fale, totoina ituaiga ma ituaiga o meaʻai i le togalaau. O nisi oi latou o le a faʻamalieina i le vave o fualaau feʻai, o isi o le a latou maua se faʻatoʻaga e oʻo lava i le tautoulu, ma o nisi e masani lava. E le gata i lea, o loʻo i ai ituaiga eseese e avea ma teuteuga o le saite. O le a le mea e sili ona suʻeina ma e masani ona maua i luga o moega togalaau? Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se filifiliga o ituaiga sili ma ituaiga o meaʻai.

Uluaʻi fuʻa

O le vave o le seleselega ua i ai se vaitau puupuu e tuputupu aʻe. E mafai ona tipiina vao i le maeʻa o le 2 pe 3 vaiaso talu ona lūlū fatu. E maitauina lava o fatu lava ia na tupu pe a uma le 3-3.5 masina.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o meaʻai, o le meaʻai e tatau ona gauai atu i ai:

  • Gigantic;
  • Spyros;
  • Boa;
  • laʻau vaivai.

Spinach Ispolinsky

Vasega matuʻitui mo le lūlūina ile lauʻeleʻele. E talafeagai foi mo le totoina o le lanu meamata. E maua ai se seleselega lelei o laʻau matala ma lauusiusi, e amata mai le vaiaso lona tolu pe a uma le fatuina o fatu. O le vao e lapoa tele, ma le lautele o le 40 i le 50 cm, faatasi ai ma se laumei lanumeamata lanumeamata.

O le Spinach Ispolinsky e lelei e le gata i le fou. E taofia ai foi lona gafatia ao faasaoina.

Spinach Spyros

O se ituaiga o togavao vave e mafai ona totoina i le amataga o le tautotogo ma le amataga o le autumn. Laʻau faʻafefete malulu lelei, ma fatu toto e oʻo lava i le vevela 2 ° C. O le vaitau atoa o vaomatua e amata mai i le 35 i le 44 aso. O le vao lava ia e sili atu le lapopoa, ma lapotopoto, lanu meamata ma lanu meamata i petioles pupuu. O le ituaiga e maua mai ai se maualuga maualuga - pe a ma le 3 kilokalama o le mamafa ma le 1 sq. Kilomita. m. vaega. O spiros e mafai ona faʻaumatia uma ma faʻaopoopo i soupisi poʻo itu ipu.

O le kulupu e le faʻapitoa e le gata mo tulaga o le tau. E le o se mea e sili ona manaʻomia le faʻamalamalamaina. Ae peitai, afai ua lava le la, o le a sili atu ona matagofie ia vao. Latou te fiafia e ola i luga o mea manogi ma faʻaleleia le eleele i le faʻamalama ma le gaʻo.

O lau o le varietal spinach ua lelei le teuina mo se taimi umi, e aunoa ma le leiloa o latou tofo.

Spinach Boa

O le isi vaega o le suamalie vave o le suamalie, ua saunia atoatoa Boa e tipi ese le 45 aso talu ona uma le germination. O le ituaiga e foliga mai e sili atu nai lo isi. E foliga tutusa, lapotopoto ma faʻasaina lau, ae na o petioles laiti. O le laulau laulau e tusa lava, mafiafia ma malie, valiina i le green green.

Pe a faatusatusa i le Spiros spinach, o Boa e sili atu ona vevela. Mo germination, fatu e manaomia le 4 ° C o le vevela. Ae ui i lea, e le taofia ai le ese mai le tumau o le malulu-e oo lava i le 6 ° C o le a le afaina ai.

Ae o le palapala o le eleele, e pei o le tele o ituaiga o meaʻai, e matua faigata lava. O le maualuga e tupu mai e aunoa ma se eleele lafulemu e le mafai ona vaaia, ae peitai, e aunoa ma le lava o le susu.

O le maualuga o le taumafanafana mo le atinaʻeina o vao e 15 ° C vevela. I maualuga maualuga, e pei foi o le faʻalauteleina o le la, e alu le meaʻai i le aū.

Laʻau laʻau manogi

O se ituaiga lauiloa e le gata i le avanoa tatala, ae faapena foi i greenhouses. Ua saunia le laʻau mo le tipi mo le maualuga o le 28 aso i le maea ai o le germination. Laʻau leai se mea e mafai ai ona tuʻuina se paʻu mataʻu i le vevela, lea e mafai ai ona vave lulu (ia Aperila). Laʻau o lau laʻau, ma le limeti o rosette e oo i le 28 cm. Laʻau lauusiusi laititi e fai siʻi luga, maua se foliga faʻalelei. O le umi pito i luga o le laulau pepa e 12 cm, ae e toetoe lava a lamolemole, e aunoa ma le uiga o le "bubbles".

O le lelei o le eseesega e taua le matauina:

  • amataga;
  • puipuigamalu i le palapala palapala;
  • tetee i le malulu.

Vaitaimi o le vaitau o vaitau

O le kuka ma le vave o le ola ua umi lona tuputupu ae. E masani lava ona totōina pe a uma le afifi muamua ina ia mafai ai ona maua pea lau laʻau fou. O ia togavao latou te maua muamua fualaau aina 4-5 vaiaso talu ona totoina.

O se tasi o ituaiga aupito sili ona maualuga o fualaau o le vaeluaga o vaitau e aofia ai ituaiga nei:

  • Fale puipui;
  • Matador.

Lafumanu Fafie

O le le mautonu ma le faifai pea o ituaiga eseese, o le malosi e tupu moni lava i totonu o se togavao laitiiti ae malosi. O lona maualuga e maualuga atu i le 30 cm. Faatasi ai ma lenei tuputupu aʻe, e mafai lava ona fai se otootoga o se moega fugalaau i se laina o le meaʻai. E le gata ina foliga matagofie laau totoa ma laau lauolaola, ae o le a fiafia foi i se fua tele. O laʻau felanulanuaʻi e "gaʻo" tele, ma se manava manaia, e le oona. Latou te ola i foliga o se fuamoa ma e siʻitia i luga aʻe o le pusa. O le laʻau lanu meamata e ufiufi i se mea e le mafaamatalaina, malamalama e sulufaʻi ma faʻamatalaga mataga.

O le faʻamalosi o le meaʻai e le fiafia i se vave seleselega - o lau muamua e mafai ona tipi pe tusa o le masina mulimuli ane. Ae o loʻo i ai le tele o tulaga lelei i luga o isi ituaiga o laau, e aofia ai:

  • ua i ai le malosi gafatia e fetuunai ai i soʻo se tau;
  • puipuia i le maualalo o le vevela, e mafai ona tupu e oo lava i itu i mātū;
  • tuʻuina atu fua tele;
  • e iai le puipuiga i le tele o faʻamaʻi o le aganuu.

O le maualuga o le toe foi mai i luga o le laau e mafai ona maua e ala i le faʻasusuina masani ma faʻaopopo le faʻamalosi o le faʻamalosi. E fiafia le tama malosi i le suavai ma isi meaʻai.

Spinach Matador

O se tasi o ituaiga aupito sili ona lelei ma le tele o meaʻai mo fanua tatala. Ua sauni le laʻau e tipi i le 30 aso talu ona maeʻa. E faʻatatau i le vaega o le galueaina, o lenei vaitau e mafai ona oʻo i le 50 aso. O le vao e laʻititi, ma se laʻau laʻau e oʻo i le 22 cm le maualuga. O laulaʻau e mafiafia, malie, o foliga o le ova, e lanu lanu-lanu meamata. Latou te tofo e pei o le atuatuvale, ae o se tusi malamalama manino. O le fua o le ituaiga e lelei: mai le 1 sikuea. m. e mafai ona e oʻo i le 3 kilokalama o laʻau laʻau.

O fatu e tatau ona faʻamaluluina aʻo lei luluina e faʻaleleia le germination.

O le meaʻai e maua ai le maualalo o le vevela, ae e manaʻomia ai le faʻasusu masani. Ua tupu i le totoina o fatu laau taʻitasi. E mafai ona lulu uma i le tautotogo, ia Aperila, ma i le taumalulu. O le totoina o le Autumn e mafai ai e oe ona ave ni mea totō. E taua le matauina o Matador o loʻo i ai le teteʻe mai i le fana. Afai e le sili atu le maualuga ole maualuga o le vevela i le 20 ° C, o le vao e tupu malosi lau lau.

I le maualuga o le vevela, o le a mou atu lenei tulaga. E le gata i lea, o le vailaʻau e alu i le uʻamea pe afai o itula o le ao e sili atu ma le 15 itula.

O le tele o meaʻai i le Spinach Matador o loʻo maua i laulaau fou. E mafai foi ona faʻamaʻi pe mafai ona tuʻu. E moni, i lenei pepa, o laulaau e le aoga tele.

Ituaiga ma ituaiga o meaʻai tuai

Ina ia ola lau laʻau, o le a manaomia e ia laau mai le 4 i le 8 vaiaso, e fuafua i le ituaiga eseese. O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe i le maualalo o le vevela ma le fana, ma e ono le mafai ona maʻi.

O nei ituaiga o meaʻai ua leva ona faamaonia lelei i latou lava:

  • Victoria
  • Spokane.

Spinach Victoria

O taʻavale o le a fiafia i laʻau lauolaola na o le 5 vaiaso pe a uma ona pipiʻi fatu. Ae o le meaʻai e leai lava se fanafana - o le vailaʻau e teteʻe i le fana. E le gata i lea, e seasea ona pagatia laau toto, o se faititili o aganuu. E amata ona latou totoina le sipuni mai le faaiuga o le tautotogo ma faia lenei mea seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O lenei mea e mafai ai e oe ona selesele i galu, toeitiiti lava faʻaauau.

O le vao lava ia e matua faʻatusatusa lava, mai le 14 i le 19 cm le lautele, ae faʻatasi ma se vaʻaiga mamafa, paʻu, lauulu. O laulaau ei ai se lanu mananaia: latou lanu meamata lanu meamata, ma sina lanu malulu, ua ufiufi i le faaupuga "bubbles". Ole umi ole laulaau e na o le 10 cm le lautele pe a ma le 7 cm le umi ole petiole e tusa ma le afa afa ole lau.

E maualuga le palapala a Victoria ma e fiafia i le vai. I luga o eleele matitiva, mago ma laʻau o le a "vele", ae o le susu susu o le eleele o le a faaleleia atili ai le lelei o le seleselega.

Spinach Spokane

O se tasi o mea aupito sili ona maualuga e gaosia le gaosiga. 65 aso e mou ese mai fatuga i le seleselega muamua, o lea ua totoina i le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana. E masani ona faʻaaogaina mo le galueaina i fafo.

E laʻititi le vao, e oo i le 15 cm le maualuga ma le lautele e le sili atu i le 11 cm. I totonu taʻitasi, o le maualuga o laupepa e sefulu e atiaʻe, ae lautele. Latou valiina se lanumeamata lanu meamata ma maua ai se foliga faʻalelei. O le lau o laʻau e ufiufi i nai galu laiti, ma o le pusa lava ia e paʻu i lalo.

O le Spinach Spokane, faʻatasi ai ma lona lalelei tele, o le a faʻamalieina ai se seleselega maualuga. O le mamafa o le tasi togavao e 40 g, ma le 1 sikuea. m. e mafai ona e aoina i le 3 kilokalama o lau. E mafai ona 'aina uma faʻamaʻi ma vevela.

O le lelei o le kulupu o:

  • fua lelei;
  • tetee i le paʻu paʻu, mosaic cucumber, meaola ma meaola faalavela;
  • mulimuli ane fana.

E taua le matauina o le fuaina ma le puipuiga o le laau ua faaitiitia i le le lelei ma le leai o se malamalama.

Basella - o se vailaʻau masani mo le tuputupu aʻe o le fale

E tatau foi ona tatou taʻuina mai le vavao. E tele taimi e masani ona taʻua ai le Malaina tamaʻai poo le basella - o se vine matagofie. O le umi o ona mama e mafai ona oʻo atu i le 1.5 mita. O laʻau felafoaʻi i le foliga o se fatu e tu i luga o latou umi atoa. E televave le tuputupu ae o Basella, e fuga i fugalaau lanumoana ma papae papaʻe ma e fua mai foi. O fua e pei o fua lanu uliuli.

E masani lava ona tupu le totoina o le suamalie i le laufanua e pei o le tausaga, faatasi ai ma le faamoemoe o le totoina o lauusiusi. E mafai foi ona e faʻapipiʻi le vao i totonu o fagu mo le taumalulu ma piki i totonu o le fale.

I le faaopoopo atu i le matagofie o foliga teuteu, e aoga foi le liana. O lau laititi e lelei e pei o le masani ai o ola i totonu o le togalaau. Ae o le basella ei ai se mea e le oi ai i le mea mulimuli - fatuga manaia na faia i luga o puʻu eleele. O le mea moni, latou te ola ae na o le palatala.

Laʻau moa - totoina ma galo

O loʻo i ai se meaola i totonu o fatulaʻau eseese o le a fiafia i le seleselega, ma o le a le afaina ai. Laʻau faʻapitoa Uteush - o se aganuʻu faʻapitoa, na maua mai e tagata faʻatau i luga o le faavae o le telefoni sorrel. E foliga mai ma tofo e pei o le taula. Busu e sili atu i le 1.5 m le maualuga ma ola i le nofoaga e tasi mo le silia ma le 10 tausaga. O le tele naua o le tele o vaega o le a le fiafia i soo se ituaiga meaʻai. O ona lau e tele, e tutusa ma tafatolu uʻamea, ma se manogi fiafia.

E televave le totoina o le moa ma i le 25 aso talu ona totoina o le a maua ai le fua muamua. E le fefe ia te ia ia fulu malulu, e le o mamafa le laau i eleele ma moli. E tusa lava pe leai se susu e le mafai ona faʻaumatia le laau. Ae o le togalaau e mafai ona aveeseina i le 3 taimi i le vaitau. Ma o lenei mea e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo. O le mea autu e le o le misia lea o le taimi ao laʻititi lau laulaau. Ae ui i lea, o laʻau tuai, faigata mo tagata, o le a fiafia e aina e fagafao mai le faatoaga.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o ituaiga ma ituaiga o meaʻai e eseese. Afai ei ai sou taimi ma le avanoa e faʻafefe ai moega, filifili le suʻega taʻitasi mo oe lava. Mo i latou e seasea lava i totonu o le atunuu, e sili atu ona talafeagai le sipuni o Uteush. Toto ma fiafia i laʻau vitamini!