Faatoaga

Ata ma faʻamatalaga o ituaiga o turkey

O turkeys e nofoia e tagata malaga mai le Lalolagi Tuai ua avea ma ituaiga o faatusa o Amerika ma Kanata, ae mo le tele o seneturi na ola aʻe ai i luga o le lalolagi le tele o moa. I le taimi ua tuanaʻi, na maua ai ituaiga eseese o turuki, o se ata ma se faʻamatalaga o le a fesoasoani ai i faifaatoaga moa e faia le filifiliga ma le manuia o se ituaiga meaola mo lo latou nofoaga.

I le seneturi mulimuli, ua tosina mai ai e le moa le gaioiga a tagata gaosi meaʻai tele. O le taimi lea na amataina ai lena galuega i le aveeseina o puluvao mafolafola mamafa, ma o le taimi o le fasiga na tupu ae i le mamafa o le 25-30 kilokalama.

O ituaiga o nei ituaiga e eseese e le na o foliga vaaia ma lanu o laumei, ae faapea foi:

  • le vaitaimi mo le ausia o le mamafa sili ona lelei mo le fasia;
  • mamafa o le tino ma le fua faatatau ma le tele o aano o manufasi na maua;
  • fua o fuamoa.

Totoga o laumei mo le fausiaina i le fale ua lelei ona fetuutuunai e fafaga. O sea manulele e faigata, faʻavave ona fausia le mamafa, e le o se meaʻai pe a filifilia meaai.

Bronze turkeys

O le popo tuai, e lauiloa e faifaatoaga faifaatoaga, na maua lona igoa ona o lona foliga vaaia. E foliga mai foliga lanu enaena-mumu, apamemea. I le taimi lava e tasi, i alii lalelei, o le pito i luga o le sternum ma le ua valiina pe tusa o le uliuli, tutusa, na o le apamemea apamemea i tua. Brownish ma mumu mumu teuteu fulufulumanu i le siʻusiʻu. O le faʻatusatusaina o paʻu paʻepaʻe e mafai ona iloa i sulu ma apaʻau o se piiki paʻu. O le tuputupu ae i luga o le ulu o le manulele ma le amu e mumu mumu ma se fesuiaiga mai le paʻepaʻe po o le lanumoana.

Le lanu o tamaitai e sili atu ona tauagafau, ae e mafai ona e iloa le manulele e le paʻepaʻe papaʻe i luga o fulufulu o apaau, pusa ma tua, sili atu ona matagofie nai lo le ata o le tamaʻi paʻu kamea ma le leai o ni teuteu i luga o le ulu.

O le mamafa o le mamafa o le pipi e 18 kilokalama, ma o le pipi e 11 kilokalama. E mafai e se tamaʻitaʻi ona tuʻuina atu i le 100 fuamoa i le tausaga.

E mafai e manu felelei ona tuʻu le tausiga i fafo e tusa lava pe feaveaʻi lelei. I Kanata, i le ogatotonu o le seneturi talu ai, o lona lava ituaiga ituaiga tima 'apamemea sa fafagaina i faamaumauga o le tumau, le mamafa o le mamafa ma le gaosia o fuamoa. O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o tosina Kanata ua toetoe lava a mou atu mai faatoaga. E tusa ai ma le tusiga igoa a le manulele, i le 2013 e na o le 225 paʻu oneone na sosoʻo i le salafa o le atunuʻu. I aso nei, o loʻo faʻaauauina se faʻataʻitaʻiga e toe fanauina ai manu muamua ma tausia le ituaiga.

O le ituaiga o manulele apamemea na taloina i Amerika, e pei o Kanata, e sau mai turkey vao. Ae o le aso e toetoe lava a le faʻaaogaina, e mafua ai le tele o laina faʻaonapo nei o moa.

Bronze Broad-Breasted Turkeys

O le sui o le 'apamemea' apamemea o se fatugao o le popo mafolafola lanu 'apamemea, e foliga tutusa ma ona tuaa, ae sili atu i le fatafata o le tino. O le mamafa o le mamafa o le pipi e 16 kilokalama, ma o le fafine e 9 kilokalama. O le pipi, e mamafa le mamafa o le 35 kilokalama, ua taʻua o le siamupini o le ituaiga.

O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o turkey e le mo le fausiaina i le fale. O le mafuaaga mo lenei mea o le maualalo o fua o fuamoa, na o le 50-60 fua i le tausaga ma le le mafai ona savali i fafo. Ae o le manulele e faigofie lava ona fetuunai i mea o loʻo i totonu o faleoloa fagamanu.

I aso nei, o lenei ituaiga o toʻi apamemea e faʻaaogaina i le fausiaina ma ua tupu aʻe i tulaga o le gasegase faʻatoʻaga faʻatoʻaga mo aano o manufasi.

North Caucasian Bronze Turkeys

I le 1946 i le USSR, o se ituaiga o turkey i le fale ua tupu e oo mai i le taimi nei. O augatuaa o le manulele o sui o ituaiga o pitonuu ma tagata e gaosia le lapopoa, ponaivi apamemea. O tagata taʻitoʻatasi e faʻafetaui lelei i tulaga eseese o le taofiga e faʻamaualuga i le telē.

O se tama matua matua e oʻo i le 14 kilokalama. Ma o fafine e masani lava o le afa malamalama. Tulieli o turkeys ma tuʻuina atu ni fanau malosi.

Moscow taofiga apamemea

Mai pulu laʻau apamemea ma manulele i le lotoifale, na maua mai ai le isi ituaiga o fale - o le turuki a Moscow. E pei ona taua mai i le faʻamatalaga ma le ata o le ituaiga, o turuki o lenei ituaiga o loʻo i ai se pusa lautele lautele ma se tino umi. O manulele e faigata, latou te lagona le lelei i luga o vao, lea e mafai ai ona faʻasoa ia nonisi i fale tele moa, ae faapena foi i nofoaga tutotonu.

Tagata o lenei ituaiga o turkeys mo le fausiaina i le fale e oo atu i se mamafa o le 19 kg. E laʻitiiti turkeys, o le maualuga o le mamafa o le 10 kg.

Paʻu lanu papaʻe lanu moana

I le ogatotonu o le seneturi mulimuli, i totonu o Amerika, na maua mai ai faʻatoʻaga faʻato'ā maua ni pipi o turuki, lea o loʻo i ai i aso nei ni tulaga faʻatautaia taʻitaʻi i le salafa o le lalolagi. O laumei lanu paʻepaʻe lanu moana e mafua mai i le sopoia o le lauiloa lapopoa o turkey paʻepaʻe lanumoana ma le'apamemea o Amerika i le aso nei.

O le mafuaʻaga o le tufatufaina atu o moa, o lona muai fua, o le maualuga o fua o meaʻai o meaʻai, e oʻo atu i le 80% le mamafa o le tino. Pe a faatusatusa i le apamemea, o manu manulele paʻe e aumaia ai fua, mai le 100 i le 120 fasipepa i le tausaga.

O turkeys broiler o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino oona ma se pusa lapoa ma tumu i le lautele. O le manulele e faʻapipiʻi lelei ma faʻapotopoto lelei lona igoa. E leai ni fulu uliuli i luga o le tino, sei vagana ai se tamaʻi fusi i le sternum. O le lanu piniki, lautele lautele e umi, malosi. O le fulufulu e eleelea, sinasina, i luga o le fatafata o se fulufulu fulufulu mamoe i le uliuli.

Paʻu lanu papaʻe lanu meamata i le faʻatoʻaga e tuʻuina atu laina e tolu:

  1. O le mamafa ma laina mai ia mea o turkeys e oʻo atu i le 25 kilokalama ma turuki e oo atu i le 11 kilokalama.
  2. Laʻau ogatotonu - tane e oo atu i le 15 ma le fafine e oʻo i le 7 kilokalama.
  3. Malamalama tagata taʻitoʻatasi ma sopoia mai ia i latou e sili ona lauiloa ma laiti. Uili e tusa ma le 8 kilokalama, ma o fafine e ola e oo i le 5 kilokalama.

Faamaumau fuainumera e le mafai ona toilalo ai tagata e maua ai meaola moa ma tagata tumaʻi faitele. O laumei lanu paʻepaʻe lapopoa na avea ma faavae o le tele o mea manaia, sili ona aoga ma felafolafoaʻi solo i le salafa o le lalolagi.

North Caucasian White Turkeys

Mai le sopoʻia o turuki paʻu ma manulele o se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, na maua ai se ituaiga o turkeys broiler - o se popo Caucasian White North.

O le ituaiga e iloga i le tutumau, o le mamafa o le mamafa ma le lelei o le gaosiga o fuamoa, lea e mafai ona avea o se faamaumauga. O se piki matutua i le tausaga e mafai ona maua mai i le 180 vaega o fuamoa 80-gram.

Faʻatulagaina mo le fausiaina i le fale, o le ituaiga e maua i luga o fanua e aunoa ma ni faafitauli ma faʻaaogaina meaai sili ona taugofie.

Ata ma faʻamatalaga BIG 6 turkeys

British United Turkeys (BUT) O le Big 6 o se kolisi mamafa, sili ona lelei o se popo paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaaoga lelei i le gaosiga o gaosiga o aano o manufela. O le laina vavave e maua mai e le au Peretania ma Kanata. Faafetai i taunuuga sili ona lelei o le fausiaina o le lotoifale, faʻamatalaga ma ata o turuki, o le faʻato'ā faʻateleina i le tele o atunuu i le lalolagi i se taimi puupuu.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, BIG 6 turkeys o manulele paʻepaʻe mamā lea:

  • malosi umi;
  • pusa lapotopoto ua tumu, i tagata gaʻo, e oo atu i le tasi vaetolu o le tele o le tino;
  • saʻo i tua;
  • maualuga luga saʻo o se lanu samasama;
  • o le fulufulu e paʻepaʻe ma se tamai potu uliuli i luga o le pusa.

O ulu o turkey turkey ua teuteuina i lanu mumu ma se umi, e oo atu i le 15 cm le tuputupu aʻe o le taʻavale.

Pe a faatusatusa i isi ituaiga o manu, o loʻo maua ai le mamafa o turikisi i le mamafa. I le lima masina, o pizza e mafai ona mamafa i le 12 kilokalama. Ae o nei tulaga e le o faatapulaa faatauaina. O le mamafa o se pipi mamafa mamafa i le taimi o le fasia e mafai ona oʻo atu i le 25-30 kilokalama ma le maualuga o fua o meaʻai e sili ona lelei.