Fugalaau

Peony tulaʻi - fugalaau fugalaau

O le rose peony na lauiloa i le lalolagi talu ai nei, na o le faaiuga o le seneturi lona luasefulu. Tuuina atu i le lalolagi nei fugalaau mananaia, e tutusa ma peonies, David Austin. Mai lena taimi, o le numera o tagata fiafia i lenei ituaiga o roses ua na ona faateleina. O ituaiga fugalaau moni e foliga tutusa lava ma foliga o se peony. Faatasi ai ma isi lanu, latou te tutu i fafo ma se lanu tele lanu.

Fugalaau fugalaau

Faʻaaliga manino o se peony rose:

  1. O le foliga o se fugalaau e pei o se pesini poʻo se pamu.
  2. O le manogi manogi e faʻalautele i le timu. O le manogi o nisi lanu e pei o le manogi o mea manogi Farani
  3. O 'aʻai o lenei ituaiga o roses e mafai ona faia ai ni vao malulu.

E fiafia tele le au togalaau i nei togavao mo lo latou tuputupu aʻe vave ma le leai o se manaʻoga mo tausiga i aso taitasi. E faapena foi o se faʻaoga tele o nei lanu o le faʻafitauli o maʻi ma le leai o se apili i faʻamaʻi.

O itu lelei ma le lelei o se peony rose

O se uiga uiga ese o le rose o le peony, lea e talisapaia ai e le faatoʻaga, o lona vave amataina. A maeʻa lenei mea, ona faia ai lea o ni mama fou, lea, i le isi itu, e faia ai le tulaga mo le tupu fou i le amataga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu.

Peony Roses


Le leai o ni roses peony e mafai ona mafua ona o le tele o le faʻafitauli i le tele o vai. E mafai ona taʻitaʻia ai fugalaau, aemaise lava i taimi o timuga mamafa.

E faʻapefea ona totoina se rose peony?

Muamua lava, e tatau ona e manatuaina ni tulafono faʻatulafonoina:

  1. O le faʻaleleia e faia i le afiafi e tusa ai ma le tikeri o le faʻamamaina o le eleele.
  2. Afai o le sini o le tupu aʻe lea o le rose e sili ona lelei, ona tatau lea ona fai le teuteuga ma le au faʻataʻitaʻi aʻo leʻi tatalaina.
  3. Ua tipiina lala lala e tusa o le tolu. Afai ei ai ou tomai faʻapitoa, e mafai ona e totoina se togavao o lona ituaiga muamua.
  4. I le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona taofi fugalaau.
  5. O fualaau matala ma laʻau ua vaeluaina i le ogatotonu o le tautoulu.
  6. Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi puʻu i le eleele ma le laʻau.

Soo se fai togalaau o loʻo faʻaalia se manaʻoga e totoina rosa peony o le a manaʻomia ona teuina faʻasolo faʻatasi. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma solofanua, talu ai e le aʻafia ai le vailaʻau, ae tuʻu ai i fafo. O le mafiafia o le faʻavae o faʻamaʻi faʻamaʻi e le tatau ona itiiti ifo i le 2 cm.

O le nofoaga e nofo ai le vao e tatau ona tusa ma le tasi le mita le lautele ma le loloto o le toto e tatau ona tusa ma le 50 cm. Afai o nei taʻiala e itiiti ifo, ona i ai lea o se avanoa e le mafai ai e le aʻa ona tupu lelei. O mea aoga mo le laau e tuu i le pito i lalo ole nofoaga e nofo ai le vao.

O le aʻa o le laau e manaʻomia ona sosoloina i se mea faapitoa e faʻaolaina ai le tuputupu ae ao le i totoina. E tatau ona e totoina i le loloto 10 cm - i lenei mea, o le a lagona e le rose peony le manaia ma le mafiafia o le palapala.

Ae o le poloaiga e totoina ai le vao, ona faalagolago lea i mea uma a le fai togalaau, peitaʻi e sili ona lelei le totō ile 50 cm mai le tasi i le isi. I lenei tulaga, o vaomatua e ufitia i se kapeta o fugalaau e maua. Ae peitai, ina ia maua ai lenei aafiaga, e tatau ona totoina vao o le vasega tutusa o le peony rose.

Faʻapenaina o rosa

E mafai ona e faʻateleina se rosa e tutusa ma se peony i auala eseese:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • fatu.

Ina ia aʻafia le tipi, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o se fulafula mūmū, talu ai e ono faʻagogo. O le aʻa o le fugalaau e tatau ona tusa ma le 15 i le 20 cm. A uma ona fuga, e manaʻomia ona vavae le fugalaau, faapea foi ma lau ogo. O le aʻa i totonu o se fagu vai ma faʻatali seʻi oʻo i le tele o mea e aliali mai, e suia ai le vai i lea taimi ma lea taimi. E na o le faʻaalia o fatugaʻo e mafai ona totō ile eleele. Ia mautinoa ia ufiufi le meaʻai (o se pusa paʻu ua lelei).

I le lumanaʻi, e mafai ona aveese le fagu pe a maeʻa lava lau laʻau. O lenei mea e tatau ona faia malie, ae le vave. E i ai se isi auala. Na ia toe fai muamua le muamua, ae i totonu o le eleele avanoa e manaomia ona totoina pe a oʻo mai aʻa muamua i luga o le ala, ma e tatau ona e faia lenei mea i le taimi mafanafana. Ia, o le auala aupito mulimuli ma le faigofie o le auala e tuʻuina atu ai. Faʻamasusu i le eleele se lala laau e sau mai le pito i lalo o le vao. O le a aʻafia seia oʻo i le tautotogo ona mafai lea ona vavae ese mai le matua matua.

E mafai foi ona faʻaolaina rosa i fatu. O lenei metotia e faʻalavelave, umi ma e seasea ona faʻaaogaina e le au amateurs, talu ai e ono le oʻo mai iʻuga muamua i le tausaga e tasi. Muamua o fatu e tuu mo le tele o masina i se nofoaga malulu ma susulu, ma saunia ai i latou mo le germination. Ma, pe a ma le lua masina, e lūlūina i totonu o se pusa o loʻo sasaa ai le eleele mama i se laulau o le 3-6 cm ma o loʻo i luga le oneone. Falafola fatu i luga, faʻamalulu i se fagu vali. E mafai foi ona e fufuluina sina mea itiiti i le oneone e tasi. Ae o le fatu e lelei tele, e masani lava ona tupu i se masina.

Chic bouquets o roeni peony

Aʻo tausia nei fugalaau mananaia, e pei ona taʻua muamua, o le tele e faalagolago i luga o laʻei. I le tautotogo, e manaʻomia e tagata o le togalaau ona faʻaoga faʻaopoopoga faapitoa mo ituaiga ituaiga o rosa. A maeʻa le amataga o Iuni, e tatau ona faaopoopo faʻamalosi faʻasaʻi. I lena taimi pe faʻafefea ona amata ona amataina, e tatau ona e faʻatasi i luga o laeiaofia ai fualaʻau ma le calcium. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le tulafono "sili atu, sili atu" e le faʻaaogaina i le peony rose. Ona o lenei mea, e tatau ai ona mulimulitai i tulaga faatonuina, a faʻapea o se fugalaau e pei o se peony e mafai ona lanu samasama ma togi ese le laʻau. Ma o le a le mafai ona e vaai i se teuteuga matagofie o rota peony i se aso faamanatu.