Laʻau

Laʻau o le vaomatua Faʻamalo fale Mafuli fatuga Faʻapenaina i tafatafa

Fugalaau o le Fugalaau Ata Faʻamatalaga Tau Fatuga Toto

O le 'au faʻatoʻaga o se lauolaola vao mai le aiga o Acanthus, tufatufaina atu i vaomatua o Aferika i Saute, Madagascar, Initia, ma Costa Rica.

Faaliliu mai le Igilisi, o le igoa o lona uiga o le "polka dot plant." E lauiloa i fugalaau i totonu, i nisi o atunuu ua tupu i luga o auala i moega mo togalaau.

O lenei vavao vao e tele lala. Laua o ituaiga eseese: fuamoa, ma faʻamaufaʻailoga manulele, lamolemole pe fufula, lanu paʻepaʻe, o loʻo faʻafeagai ma le isi, tulaʻi i luga o se mea malo mafiafia. O lau lanumeamata e ufiufi i lanu eseese - sinasina, mumu, lanu piniki. E aofia ai i le faʻalavelave faʻapipiʻi le vaʻaia.

O vaipolo e totoina tausiga i le fale

Vaʻavaʻai ile fale tausi photo Pelu pinisi

O le a le mea e fai pe a uma le faʻatau

O vaipolo e sili ona lelei, e fetaui lelei mo le faʻatoʻaga i totonu. A maeʻa le faʻatau, ia tuʻuina atu ile lua vaiaso vaiaso, ona faʻapipiʻi lea i totonu o se tamai ulo ma le eleele fou, aua nei galo e tuʻu le alavai ile pito i lalo.

Fiafia ni matapiʻe e feagai ma sasaʻe poʻo sisifo. I le itu i matu o le faamalama o le faamalama, e mafai ona paʻu laulaau, o le a faasolosolo le umi, i luga o le faamalama a le itu i saute, e puipuia ai mai le susulu o le la.

Malamalama

Ina ia mafai ona tumau le soifua maloloina, ia lanu paʻu, e tatau ona tuʻuina atu le malamalama tele i le laau. Faʻatagaina le iva i le aoauli, faʻaaoga le filatini poʻo moli susulu mo le susulu i masina o le taumalulu. O le leai o se moli e mafai ona taʻitaʻia ai le mou ese atu o mea matagofie.

Lelei maualuga

Fugalaau fugalaau ile fale tausi photo mix

O se mafanafana ma lelei le vevela o le a fesuiaʻi i le va o le 21-25 ° C. O le vevela malosi o le a faʻavaivaia ai le laau, e mafua ai le faʻafefe malosi o le susu, faʻapena ona tele le fuga o le fugalaau i le vevela o le taumafanafana. O le vevela (vevela i lalo ifo o le 17 ° C) e oʻo atu ai i le paʻu'ū o laulaau, e mafai ona faʻaumatia atoa le fale - mataʻitū le pa'ū ma le taumalulu. I soo se taimi o le tausaga, faʻataʻitaʻiga, malulu, ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela e matautia mo le vao.

Faʻasa

I le avea ai o se tagatanuu o le tolotolo, e fiafia tele le suavai i vai masani. E moe e pei ona magoto le ofutele. E le aoga le liligiina o le laau, ua tumu i le pala o aʻa. Vaʻa 1-2 taimi i le vaiaso i le taumalulu-taumalulu, e le mafai ai ona faʻamago le eleele, lea e paʻu i le faʻaleleia o lālā.

Faʻamamaga o le ea

Hypoestes faʻafefiloi le ata o fale tausi

E taua le tausia o le malulu o le ea e tutusa ma tuutuuga o se tau vevela: faʻaaogaina i aso uma laulaʻau ma vai inu pe faʻafefe, ma i le taumafanafana ia faia lenei mea i lea taimi ma lea aso. Afai e le mafai ona pipiʻi le laau i le tele o taimi, tuu le ipu i totonu o se fagu ma susu susu, poʻo le sphagnum moss. E mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻalelei ai le ea.

Soʻo ma luga o laʻei

Filifili se laʻau-tele, lautele ma lautele, fugalaau maualalo, ma taulai i le tele o le laau. O le eleele e manaʻomia le malamalama, vaʻaia, faʻamalolo. O se faʻafefiloi o ni vaega se lua o pepa palapala, e tasi le vaega o le oneone poʻo le humus e talafeagai. E mafai ona e faʻatau se masini teuteu ua faia mo fesuiaiga o fugalaau i totonu. O le aloese mai le faʻavaivai i le vai o le a fesoasoani i le faʻaleleia o alavai i le pito i lalo o le ulo.

Mai le tautotogo i le autumn, fafaga i le 3-4 vaiaso. E sili atu le faʻaaogaina o fuga faila e taofi ai le lanu susulu o laulaau, e tatau ona i ai se tulaga maualalo o leona - o lona televave e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu o le lanu.

Suiga ma teuteu

  • O le toe faʻaleleia o le a manaʻomia i le 2-3 tausaga, talu ai i le taimi lea o le a foliga mai o le laau e leaga, o loʻo maua ai vaega pito i lalo o pupu. E manaʻomia ona toe faʻafouina uma le 2 tausaga le matutua e ala i le tipi ma vaeluaina le vao.
  • Mo le matagofie o foliga o le vaomatua, e tatau ona e togiina le tipi i le maualuga o le maualuga o le fana: ona taofi ai lea o le tuputupu ae, ma o le a maua e hypohesite se foliga laititi ma se pale matagofie.

Faʻapenaina o le suavai e ala ile tipi i le vai ma le meaʻai

Faʻafefete i vaʻaia e ala ile tipi i le vai

E mafai ona maua ni taʻavale i le tausaga atoa. Ole tele o le au e le afaina, e tatau ona aofia ai 2-3 knots.

  • O aʻa e mafai ona mauaʻa i le vai poʻo le palapala susu.
  • Aʻo leʻi faʻamaina, o loʻo tipiina le tipi mo le 24 itula i se fofo o aʻa poʻo le heteroauxin ina ia faʻamalosia aʻafiaga aʻa.
  • E le gata i lea, o le laʻau e tuʻuina i totonu o se ipu vai poʻo le totoina i totonu o fagu i le palapala, e ufiufi ai se taga po o se fagu malamalama i luga.
  • I totonu o se tamai vevela tausia se vevela o le 22-24 ° C, faʻafeinu i luga o se fata.
  • Laveina o laʻau i totonu o le vai ua totoina i totonu o fagu ma eleele lelei.

Totoina o le hypoeshesia mai fatu

Ava o le fatu fatu laau toto

  • O fualaau o le suavai e totoina ia Ianuari-Fepuari.
  • Saunia se pusa e iai se tapuni malamalama ma faia ni alavai i le pito i lalo.
  • O le eleele e sili ona saunia, mo tipi poʻo teuteuga o laau toto.
  • Sulu i luga o le eleele i sina mea e mafai ai, ia sosogi mama i luga o le eleele.
  • Liligi i totonu o le pulu moli ma ufiufi le atigipusa ma se tapuni.
  • Ma le isi, ia faatumauina le puleaina o le vevela o le 16-18 ° C, faʻaauau le faʻaleleia ma le vai mai le fana fana.
  • O fatu e ola mo se taimi umi, o nisi taimi pe a mavae ni nai masina.

Opo mai fatu fatu fatu o fatu ua maeʻa

  • O le olaola o laau totō e sasaʻa ese i ni ipu eseese ma ola i totonu o fualaau, o loʻo totōina i totonu o fagu eseese pe faʻatasi foʻi ma laau o le lanu eseese.

E fuga mai vaʻa

O le fugalaau e le manaia, e le o se taimi umi, o ni paʻepaʻe papaʻe po o le piniki. E fuga mai fugalaau, faia lapisi, o laulaau e tuputupu ae laiti, o le laau toto, o le mea lea, o le taimi lava e vave ona fuga ai le opo, o le a e masani lava ona vavaeeseina.

Pests ma faʻamaʻi

O vailaʻau e matua puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona pagatia mai i aphids, mealybugs, pusi miti.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi, e tatau ona faʻamautinoa tulaga lelei: tuʻuina atu le malamalama talafeagai, le maualuga ma le taimi o le suāsusu, laʻei pito i luga, faʻavasegaina ma fua ile taimi.

Le tausiga le lelei e mafai ona taitai atu i faʻamaʻi:

  • O le tele o le suimui e tau atu i le samasama ma le paʻu o laʻau
  • Laʻau mago ma malulu - o le ea ua matutu
  • O laʻau manogi o lona uiga o le tele o le vevela
  • O le le lava o le malamalama o le a manino ai laʻau
  • E foliga mai e foliga mai o le laititi mai le la
  • Laʻau e paʻu ona o le malulu ma vaʻa

Ituaiga o hypoesia ma ata ma igoa

Aʻo Suauu Suauu Mumu toto sanguinolenta

Ofe e faʻamaʻa ai le toto mumu Spoint sanguinolenta ata

O ituaiga meaʻai o manu feʻai i Madagascar. O le laʻau faʻafefe lenei e oʻo i le afa mita le maualuga, ma lanu lanumeamata lanumoana e ufiufi i lanu mumu ma vela lanu viole, o foliga o le laʻau e laʻititi sina laʻau, fuamoa. O fugalaau e laiti, lanu enaena. O nei ituaiga meaola sa tautuaina le totoina o le tele o ituaiga lauiloa o le hypoesthesia. O le sili ona lauiloa o Splash and Confetti, ausia le tusa ma le 30 cm le umi. Eseese eseese i le tele o lanu matagofie, o le a avea ma se teuteuga o soo se aiga.

O lanu manogi o lenei ituaiga o meaola ua fafagaina foi:

O le vaeluaina o le paʻu piniki e faʻapipii i le ata sanguinolenta

Laʻau e masani ona totōina i se mea faʻafefiloi: e fufulu laʻau mūmū, faʻafeiloaʻi le lanu piniki ma faʻamalo le paʻepaʻe. E fesuisuiai ma se mea e sili ona aoga.

Ava vaʻa lauulu-o le Hypoestes phyllostachya

Manua o le vaeluaina laʻau faʻasolosolo Hypoestes phyllostachya photo

E taua tele mo lau lanu mumu-lanu ma se lavelave e tasi. E eseese ma lanu paʻepaʻe.

Afa o ata paʻepaʻe

O vaipolo e vaʻaia Hypoestes aristata

O vaipolo e faʻafeiloaʻia ai Hypoestes aristata photo

Auai e ala i le tele o laʻau, e tusa ma le 1 mita le maualuga. O laulaau lanu meamata e le amanaia, o le lanu o le fugalaau e sau mai le lanu piniki i le lanu viole, i le eseese lanu paʻepaʻe fugalaau, i le lanu moana lanu moana ma le lavender.