Fugalaau

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ituaiga ma ituaiga o tradescantia mo le fausiaina o se fale

Tradescantia o ituaiga tagata Amerika moni e maua mai i le vao mai le itu i saute o Kanata i Atenitina. O le tele o ituaiga ma ituaiga o tradescantia i le ata e mataʻina i le tele o foliga vaaia. O le mafuaʻaga e le gata i le tele o vaʻaia, e alu mamao mai i le va o le vaomatua i vailaʻau. O le numera o hybrids ma ituaiga tradescantia e mafua mai i tagata e totoina vine ma tagata faʻatoʻaga o loʻo i ai le alofa faamaoni mo le fugalaau ma le fiafia faʻasaienisi. o ituaiga o fefaʻatauaiga o loʻo faʻaalia i totonu o le tusiga o le a teuteu ai fugalaau ma allop slides i luga o se fasi fanua patino ma faamalama o le faamalama i le fale.

Tradescantia Zebra (Tradescantia zebrina)

O se tasi o mea e sili ona lauiloa i totonu o le ituaiga o loʻo taʻua o Zedekiahbrin tradescantia poʻo le tautau faʻatau. O igoa uma e lua ma le lona lua o loʻo atagia atoa ai le foliga mai o le fale teuteu ma le paʻu o vine mamago, o le 10-centimeter pointed leaves ma le lilac-piniki-3-mantle fugalaau.

O le maualuga o foliga o le laau e faia i laulaau lau. I le pito i tua latou te valiina i lanu violē lanu moana. Ma o latou pito i fafo ua lanu i lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o se lanu meamata. O le uiga lenei na fuafuaina ai le igoa o lenei ituaiga o gaioiga

Tradescantia virginiana (Tradescantia virginiana)

O le igoa o lenei togalaau o togalaau e mafua ona o le tulaga o lona tupuaga masani. I le faaopoopo atu i le setete o Virginia, e masani ona maua i le tele o vaega o le itu i sasae o le atunuu. Ona o le tele o fuālaau i le taimi atoa o le taumafanafana ma sili atu ona susulu mo le fuga o le ola, na totoina ai le pisinisi a Virginian ma pauu atu ai i le liʻo o le fiafia o le au faifaatoʻaga. I luga o lona faavae, na maua ai le tele o varietal ma laau totō, ua tuufaatasi i se ituaiga eseese.

O ituaiga o togalaau o lenei ituaiga o tradescantia, e pei o le ata, e matua aʻafia lava aʻa i togalaau o le Iunaite Setete ma isi atunuu o le konetineta Amerika, ae ua leva ona aloaia e le au faifaatoaga Europa. Latou foliga matagofie e pei o ni tuufaatasiga eseese ma i le tuufaatasiga faatasi ai ma laʻau matagofie, lalelei ma isi fugalaau.

E matua faigofie lava ona iloa lelei le laau i le saʻo, tuʻuina o gaʻo ma laina faʻaloloa, laina laina laina i ni tulaga tulaga ese. O le maualuga o laʻau lauulu matagofie e oʻo atu i le 60 cm. I le vaitau o le mafanafana, e faia ai e le laau se ie puipui, lea i le afa lona lua o le taumafanafana ua teuteuina ma le tele o fugalaau. O le suʻesuʻega o le tradescantia Virginian, e aofia ai le tolu ituaiga o fualaʻau e pei o fuamoa, e aoina i le faamalu o le faamaluga i luga o toga ma o mai mai sinusisi o le umi 20 senitimita lau.

O lanu lanu o fugalaau e lautele lava: mai le paepae paepae ma le lanu violē po o le lanumoana uliuli. I le natura, o le palota, faatulagaina o ovary ma fatu ua tupu.

Tradescantia Anderson (Tradescantia x andersoniana)

O laau vavalaʻau na maua e ala i le sopoʻia o isi meaola ma le Virginia tradescantia ua taʻua nei o le tradescantia a Anderson. O matagofie teuteu o togalaau fugalaau, o loʻo aloaia i le salafa o le lalolagi ma faʻaaoga lelei mo togalaau faʻamaina ma paka, tusa lava pe totonugalemu o Rusia.

O ituaiga o le taimi nei o le tradescantia Anderson e maofa i le matagofie o lanu. O laau totő e le gata o lanu meamata, ae o le lanu viole, moa, ma toetoe o lanu samasama. Ma o lauulu fugalaau fugalaau e valiina i ata uma o le lanumoana, piniki, ma le lilac.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o lenei ituaiga o tradescantia, e pei o le ata, ei ai laau totoa e le masani ai ni fugalaau lua-lua.

Laʻau-paʻu o le tradescantia (Tradescantia albiflora)

I nisi o ituaiga o gaioiga, e le mafai ona e maua se tasi, ae o ni upu synonym. O le gadesite paʻepaʻe papaʻe, lea e iloa e fai togalaau e pei o le tolu-colored tradescantia, e le o se faʻasalaga. O le mea moni, o le igoa mulimuli e le aʻafia i ituaiga uma, ae na o le pau lea o ituaiga o meaola e vaʻaia ai le piniki piniki ma tafe i luga o laʻau lanu papaʻe ma lanu meamata.

O le laau mai i le Iunaite Setete o Amerika e iloga i laʻau lamolemole, e pei o le fatu, e fuga ai pine mama ma fugalaau paʻepaʻe na tuʻuina mai lona igoa.

I le faaopoopo atu i ituaiga lanu e tolu-lanu ma laau totoa lanu lanu lanu, e eseese ituaiga, e pei o le tradescantia Albo vittata, e paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e teuteuina ai laʻau i le tele o lanu meamata ma lanu.

Tradescantia riverine (Tradescantia fluminensis)

O se mea e le masani ai ma vave ona tutupu, e pei o le suauʻu paʻepaʻe papaʻe, na pauu i totonu o ipu i totonu o vaomatua o Brazil, lea e tele ai togavao o loʻo i totonu o le vaomatua, e tafiesea ai isi laau toto.

O le Vaitafe o Tradescantia e mafai ona iloga mai le sui muamua o le ituaiga e ala i lanu enaena ma le lanu mumu ma le lanu ma le lanu e tasi o tua o laulaau. I fualaau vao, o lau lanu lanu meamata lanu meamata.

Ae e pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, o togavao o le ituaiga o Tradescantia eli, ola aʻe i aganuu, e mafai ona teuteu se fale e iai ni laupepa ma lanu. O se faʻataʻitaʻiga le eseesega o le teine ​​mai lanu piniki, paʻepaʻe ma lanu meamata. O vaʻavaʻa solo solo ma strokes e maua ai e le laau se foliga uiga ese.

O fugalaau o le Tradescantia e tafe i ituaiga eseese uma e laiti, paʻepaʻe, o loʻo i ai i totonu o axils o laʻau pito i luga. O tamai fugalaau o le tradescantia e tilotilo malie mai i le mea e sosoo ma le lamon po o se mea mamafa.

Tradescantia Blossfeld (Tradescantia blossfeldiana)

I Atenitina, o le isi ituaiga o tradescantia o loo ola, i le aso ua maua se nofoaga i luga o le faamalama o le fale. O le totoga o le Blossfeld, e mafai ona iloa i ona laʻau, lanu mumu-lanu meamata ma lafoaʻi ai le lapopoa e oo i le 8 cm le umi. O lalo ifo o le lau o le lanu viole, o le pito i luga e lanu meamata ma le lanu mumu po o le lanu violē. O pepa laulaʻau e faʻamalosi; i luga o fao ma i lalo o laʻau, o le faaputuga e manino lava ona iloa.

Axillary inflorescences e aofia ai le tele o le violisi poo le lilac-corollas e lafoaia foi. O gaʻo susulu o le totoga o Blossfeld e susulu i luga, ma o le pito i lalo e toetoe lava a le valiina. O le ogatotonu o le corolla e faʻapupulaina foi le gaʻo.

I ituaiga ma laʻau felafolafoaʻi, o le susulu o le lanu e faʻalagolago i tulaga o le malamalama. O le pauu atu i lalo o le paolo, o laulaau a le Blossfeld's tradescantia e mafai ona aveesea uma a latou meateuteu ma avea, pei o le ata, lanumeamata.

Tradescantia sillamontana (Tradescantia sillamontana)

E le pei o le tele o ituaiga meaola ma ituaiga o tagata e sili ona fiafia e nofo i se siosiomaga malie, o le ata o loo faaalia ai se laau ua atoatoa ona lelei i tulaga e leai se mea. O le nofoaga e le masani ai o le tradescantia sillamontana o loo molimauina e se pulu uumi mafiafia lea e afifi ai laupepa ma ni fua lapopoa o le fugalaau. Faʻafetai i se puipuiga faʻapitoa, e le fefefe le tagata i le leiloloa o le susu o le susu ma ola lelei i luga o paʻu alpine ma tuaoi i lona atunuʻu. Ae i Europa ma Rusia, e matua malulu lava le falemalulu i le taumalulu, o lea e sili atu ai le tupu aʻe o se vaaiga mataʻina i le taumalulu i totonu o le fale, ave i le ea fou i le taimi mafanafana.

O le maualuga o se laufanua o le rhizome e le sili atu ma le 40 cm. E tatau i tama talavou ona taofiofi muamua se tulaga i luga, ae o le tuputupu ae e paʻu i le eleele. I le taimi o le fuga, e aliali mai ai fugalaau e tasi i le piniki-lilac i luga o tumutumu.