Laʻau

Anredera

Anredera (Anredera) o se sui o le aiga o Basel. Faʻataʻitaʻi i le faʻamalosia o le faʻalauiloaina o tulaga masani ile vaomatua o Asia ma Amerika i Saute.

O Anredera o se vine vine lelei, e vave ona tuputupu ae ma e umi ona totogo. O le aʻa o le au maers o fusi-foliga o le lanu enaena-enaena. I totonu o se tagata matua, o le aʻa e tupu i luga o le fogaeleele. O laulaau o mea manogi, tino, fatu-foliga. Anredera e fuga mai i le tino-pei o le racemose inflorescences. O fugalaau e laiti, e leai ni mea, ae maua ai se manogi matagofie. E tupu le palatini mai le mea.

Cardiac Andredera - o le sui e sili ona taatele - o se laʻau faʻapitoa, aʻe aʻe vine. E mafai ona oʻo atu le lanu i le maualuga pe a ma le 3-6 m. O fatu fou e mafai ona fausiaina uma i luga o le uʻamea o le tina ma i le laʻau. O le umi o laupepa taitasi e 7 cm, o le lautele e 2-3 cm, o le foliga e leaga. O le paʻi e lamolemole, susulu, susulu lanumeamata. O fugalaau manogi o loʻo i totonu o mea e tutupu mai-o totoa.

Tausia fale mo anodera

Nofoaga ma moli

Ua tupu lelei Anredera i le susulu malamalama. E mafai ona e tuu le laau i le susulu o le la, ae e tatau ona e masani lelei i le laau. Ae ui i lea, o le a le afaina lava sina paolo o le pito i lalo, ae maise lava i le taumafanafana i le aoauli.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau i se tagata e uila ona ola i le vevela o le 20 i le 25 tikeri. I le autumn, o le vevela o le anotusi ua faʻaitiitia - e tusa ma le 12-17 tikeri. I le taumalulu, i le taimi o le taotoga, e teu ai fatu i le vevela o le 10 i le 15 tikeri.

Faʻasa

I le tautotogo ma le tau mafanafana, o le mea e sili atu ona lelei o loʻo i ai i se tulaga alualu i luma tuputupu aʻe ma e manaʻomia le faʻateleina o le suavai pei ona magoto le pito i lalo. I le taimi o le tautoulu, o le faʻafeinu o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia I le taumalulu, a maeʻa le pusi, e muta uma le vai. Afai e teu fatu i totonu o se potu malulu, faʻafefeteina le eleele e le manaʻomia, ae afai o le vevela e sili atu ma le 15 tikeri, o le eleele e faʻafefeteina taimi.

Faʻamamaga o le ea

Ua tupu lelei Anredera i potu e maualalo le maualuga o le susu. E le manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻaleleia atili o le susu, o laulaau foi e le pala.

Soo

O le paluga eleele mo le totoina o tagata e tatau ona lelei ma lelei le susu-ma manava. Mo le saunia o le palapala, o le humus, laupepa palapala, peʻa ma le oneone ua fefiloi i vaega tutusa. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai se alavai lelei.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E faalua i le masina, e manaʻomia le fafagaina o se tagata. Faʻamuʻi le laau mai Mati ia Setema. I le taumalulu, i le malologa, e le manaʻomia le fafagaina o le faila.

Suiga

E manaʻomia e Anredera se mea e faʻaaogaina pe afai o le aʻa e faʻatumu atoa le ulo. O le totoina o laau e faia i masina o le tautotogo.

Faʻafouina Anders

E tele auala e faʻaleleia ai tagata e faʻaaoga: faʻaaogaina o fatu, tipi poʻo tubers. Fuga o le ea i totonu o laʻau, lea e talafeagai lelei mo le faʻaleleia o laau. O fatu e totoina i le tautotogo i le eleele ma teu i totonu o le eleele vevela seia oʻo i le faʻamaʻiina, faʻamalosi ma faʻaleleia le palapala. Faʻasalaga faʻapipiʻi aʻa i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele i totonu ole paluga o meaʻai.

Maʻi ma meaʻai

I nisi o meaola faalafua, e mafai ona aʻafia le au faipisinisi e se apogaleveleve mite, aphids ma mealybug. E mafai ona e tauina i latou ma le fesoasoani a vailaʻau.