Fugalaau

Florist calendar mo Fepuari

O le vaitau o le tau malulu faʻatusatusa i le masina o Fepuari ua lata ona maeʻa. O lenei masina i le kalena o faifaatoaga uma o se taimi e vaʻaia ai ma le le onosai. A uma mea uma, e itiiti lava le tauagavale - ma o le a amataina fualaʻau matala muamua, ma faatasi ai ma le fafaguina o le natura, o faʻafitauli uma o le togalaau o le a mulimuli lava fesoʻotaʻi ma le saite. Ae ui o le taimi mo galuega galue e leʻi oʻo mai, e tatau ona fiafia i le faʻamoemoe o le tautotogo ma le faʻaaogaina o fualaau. Ae le o le galo, ioe, e uiga i isi tiute taua e faʻamautinoa ai le soifua maloloina ma le umi o mea totino i totonu o le togalaau.

Fepuari o le taimi mo le vaʻaia ma le le onosai i le kalena a tagata taʻitasi fai togalaau.

Fatuga - i le mea muamua

E ui lava i le mea moni o nisi o togalaau aina ma taumafanafana e sili ona fiafia i mea totō i le faaiuga o Ianuari, o le amataga amata o le totoina o le vaitau i le va o laau teuteu e pau ia Fepuari. O le galuega aupito sili lea ona faigata ma sili ona taua i le faatoʻaga i lenei masina. Fepuari o fualaau aina e fai ma sage, petunias (aemaise o vailaʻau), tullane, begonias, lobelia, kobe, pelargonium, ageratum, impassability, nirembergia ma le tele o isi laau totő, e aofia ai le shabo, lea e sili ona mataʻutia i uluaʻi pepa.

Pe a lūlūina fatu laau, e taua tele le manatuaina e ui lava i le tutusa o tekinolosi tau faʻatoaga, e tatau ona ola uma laau taʻitasi. Siaki le faʻamatalaga e uiga i aso e sili ona lelei e luluina ai, o le eleele manaomia ma le loloto o le tuʻuina o fatu, e le galo e uiga i tulaga e sili atu ona lelei ai le i ai o laau. Mo se faataitaiga, lobelia, ageratum, begonia, purslane ma petunias e tutupu i le malamalama ma e le o ufiufi i se meaʻai, ae na o sina pipiʻi i totonu o le palapala, ma o le balsam e fiafia i se laupepa 1-2 mm o le palapala. E sili atu nai lo le faʻamalosi ma tumau le luluina o le loloto e oo atu i le 0.5 cm pelargonium, niremberg, sage ma cloves.

Afai e leai sou taimi e faia uma ai taualumaga talafeagai ia Ianuari, aua nei galo e siakia le totoina o fatu tuai ma fatuina e ala i le salalau i luga o se ie susű i luga o se siva. I le masina o Fepuari foi, ia tausia le faʻaopoopoga faʻatau o fatu o na laau toto na e galo i ai. O se masina sili lenei mo le faʻatulagaina o fualaau ma fualaau aina i totonu o tausimai: e pei o le tulafono, o mea totō e faʻatulagaina ia Fepuari o le a oʻo i le taimi mo le totoina vave o le tautotogo. E aoga le suʻeina o mea tuʻufaʻatasia ma faʻamaumauga, lea e faʻafouina i le faʻamoemoe o le tautotogo. Ae pe a vavao mamao mai i isi itulagi, mafaufau pe mafai e laau ona aumai oe i le aso sili ona lelei o le totoina.

I le faaiuga o le masina, ia saunia mea uma e te manaʻomia mo fualaau, lea o le a totoina ia Mati. O le meaʻai, pusa pusa, pusa paʻu poʻo ipu niniu, faʻapea foʻi ma le suauu faʻatau e tatau ona saunia. Ma faʻamaʻi ma faamama uma meafaigaluega ma atigipusa.

Tatou faaauau pea ona totoina fatu mo laau.

Matou te faia le mataʻituina

Ia Fepuari, o asiasiga o le togalaau ma laau e tatau ona faia a itiiti mai faalua. O le masina lenei, o le vevela o le tau, amata le mafanafana o le la ma feeseeseaiga eseese i le va o ao ma le po e faateleina ai le lamatiaga o faafitauli ona o le vevela, matagi malolosi, leisa, malepe lala i lalo o le kiona malulu mamafa. O le vave lava ona iloa o se faafitauli, o le sili atu foi lea ona e tali atu i ai. O le mea lea, e tatau ona e asiasi i le togalaau ia Fepuari i taimi uma e mafai ai.

Puipuiga puipuia mai le la, leisa ma le matagi

E ui lava i le mea moni o le togalaau o loʻo ufiufi pea e le malulu o le manava o le taumalulu, ua leva ona mafanafana le la. O aso uma e sili atu ona malosi le lagona ma le faʻalauteleina o le ao, ma le faateleina o le malosi o le malamalama. Ia Fepuari, e talafeagai le amataina o vaitau faʻapitoa mo le puipuia o laau toto mai le afaina ma le mu. O se eseesega tele i le va o le vevela o le ea ma le susulu o le la, o eseesega o le vevela e mafai ona tupu ai manuaga matuia o vaitau, aemaise lava, toetoe o conifers. Ae o le tulaʻi mai o tamaʻi laiti uma o loʻo i ai i se tulaga lamatia tele i lenei vaitau. O laau teuteu na totoina i le tautoulu e tatau ona maua ai le puipuiga faapitoa: o lo latou paʻu e sili ona manaia ma o le muamua e mafatia i lua malulu. Mo le puipuia o le mu, i le tau manino e talafeagai ai le afifiina o palealii o laau mafolafola i le afuina, mea e le i nonoa pe puipuia i latou i falaoamata vao. Ae o lala o le laʻau laupapa e sili atu ona lelei le afifiina o le afu poʻo le lutrasil e pei ona mafai ai.

Snow e tatau ona faʻaaoga e puipuia ai laau e oo lava ia Fepuari. O mea e sili ona manaʻomia e manaʻomia le togiina o kiona fou mai ala ma nofoaga. Ma faataamilo i laau ma laau toto e te manaomia e faaauau pea ona soli le kiona fou. Afai o le taumalulu e toetoe lava a leai se kiona ma o se ufiufi paʻepaʻe paʻepaʻe e le puipuia ai togalaau i Fepuari, sopo, mago (pe leai, malulu) matagi e mafai ona mafua ai aʻafiaga e leai se leaga nai lo le la susulu. Ma latou te mafatia i le matagi ma laau i lalo o le ufiufi, ma le malulu o fua o le taumalulu. I luga o nofoaga na osofaia, faaopoopo faʻamalosia uma fale puipui, ma puipuia ia laau "leai" faatasi ai ma le fesoasoani a lala laʻau, ma nonoa faataamilo i lauʻau ma ogalaau.

Faʻalogo i le vaʻaia: o le mamafa ma le mafiafia o le aisa i luga o laʻau, moega o fugalaau, i le va o laau teuteu, na mafua ona o le fesuiaʻiga o talatala ma gutu malulu, e sili atu le vave vave ona toe foʻi mai i le ea. O le osofaia e sili atu le matautia mo le gaosia o le pata ma le totoina o fua.

Matou te vaavaaia le togalaau ma fugalaau fugalaau. Matou te fafao le kiona e puipuia ai laau toto.

Faʻateleina le taulaʻi i le faʻamafanafana i luga o mauga mauga

Mo se mafuaaga e eseʻese, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa laau i luga o mauga mauga. O nei aganuu faigata e le fefefe i le malulu ma e oo lava i se aisa, ae o le tele o tagata masani i saute o loʻo iai ni togalaau papaʻe e le mafai ona faʻafefeteina le paʻu o le susu, o le pala o le susu. Vaavaaia ma le faʻaeteete pupuni, aluga ma taʻavale, taumafai i se mea itiiti o le pala e vave ona faʻaaogaina laulauina laʻau ma fufulu ma fufuluina ni iliili poʻo ni meaʻai ina ia le aʻafia ai laau i le susu. Afai e tolopo le taimi vavalalata, faʻamalamalama le māmā le palapala ma mulch le nofoaga faʻataʻamilo i le nofoaga atoa.

Spring Trimming Amata

E ui lava i gutu faifai pea, ae o Fepuari na amata ai ona latou tipi ese laau mata ma laau tetele. O le mea moni, i le faʻatulagaina o nei togalaau aina autu e tele aganuu e tatau ona teuteuina aʻo leʻi tupu le pupuʻu. I le vave lava, o fatugaʻo o loʻo taatia i Kolquitia, Weigel ma Chubushnik. Ae o le fai togalaau ma laau talatala ma laau o loʻo i ai ni paʻu matagofie, ma pa puipui, lea e manaʻomia ona faʻamamāina aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le masina, e manaʻomia le gauai. O le teuteuina o laau totogo e tatau ona faia i luga o aso vevela vevela, faʻafefeina le faʻagasologa mo ni nai aso pe afai:

  • ua pau le kiona fou;
  • le ufitia o le kiona e sili atu i le 30 cm;
  • o le eseesega i le vevela e silia ma le 10 tikeri i le va o le ao ma le faitauina o le po;
  • vevela pe a faʻatusatusa i le vaiaso talu ai.

O le teuteuina o le vave totogo e masani lava. E sili atu le amata i le faʻamaʻi lelei, lea e tatau ai ona e faʻaeteete e aveese uma moli ua afaina pe mama. Ma e na o le faʻaaogaina o togavao pe a manaʻomia (ia faʻaeteete: faʻaleleia le teuteuina o fualaau faiva e naʻo luga o vaomatua e fuga mai i lālā o le tausaga o loʻo i ai nei, faʻapuupuuina pana i tu ma aga masani 2-3). I laau, o le maualuga o le faamaualuga ua manatu i ai o se paʻu matagofie, tipi ese uma laʻau e le o matauina, paʻu pe faaleagaina.

Ae mo pa puipui, Fepuari o le taimi sili lea mo faʻalavelave faʻafuaseʻi. Afai i le taimi e te totoina ai oe na e faia se mea sese ma e leʻi taofia le mamao, totoina vao i taimi uma, ona oʻo lea i le faaiuga o Fepuari o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina uma lava, ma mafai ai ona toe faʻaleleia le tele o laau toto i le vave e mafai ai. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le aveeseina o mea tuai, faʻamaʻi maʻi i laufanua ma puipui puipui.

Aua nei lafoina lala teuteu na totoe ina ua uma le teuteuina. I le taimi lava e uma ai le faʻatinoga, ia gaugau i luga o vavae pe faʻapipiʻi atu i latou i le ogaumu ma lalo o le fale. E ui lava e mamao ese mai le punavai moni, pusi, ma isi manu aoga, e mafai ona faʻaogaina fou faupuega mo le taumalulu (aemaise lava pe a latou le fefefe le fefe ma latou tuua nofoaga tuai). Ae o le mafuaaga autu o le mafai ona teuina faʻasoa i mea sili ona lelei mo le makaina o moega fugalaau, faʻapipiʻi lagolago, faia o ni mea teuteu.

Lulu ese le kiona mai lala. E mafai ona e amata amata ona fai ni laau.

O le avanoa mulimuli e toto ai pulu

Ia Fepuari, o le tau, e pei o se tulafono, e le mausali. O le masina lenei e te maua ai se avanoa lelei e totoina ai pulu na e galo i le taimi o le tautoulu (pe leai foi se taimi e totoina ai i le taimi fiafia). Mo le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se taimi vevela pe a pala le eleele e faʻalolotoina ai pulu matagi o tulip, crocuses ma isi tagata o le aiga i le 2-3 o latou maualuga. Afai e le lava le malosi o le pala, ona mafai loa lea ona totoina pupuvao mai le tautoulu i totonu o fagu ma ave i totonu o le togalaau faatasi ai ma koneteina. O le mea moni, o ia laau faʻamalosi e totōina i vaitau e le masani ai o le a manaʻomia ai se puipuiga faaopoopo: i luga o le totoina, e tatau ona e puipuia i lālā mamago poʻo lala laʻau, aua o le kulupu e sili atu ona vaivai i le malulu nai lo mea na mafai ona faʻafetaui lelei i tulaga fou.

O le isi itu taua o le totoina o Fepuari ua tuai ona tupu. O le mea moni, e le mafai ona mafaufauina o se toe foʻiga: o le tuai o le a faʻalauteleina le vaitau o le fuga o au punavai e fiafia i ai toetoe lava a oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana, lea o le a maua ai se avanoa e faamemelo ai i le matagofie uigaese o se taʻaloga taʻavale e leʻi faʻalavelaveina.

Tausia o faatanoa ia Fepuari

Ia Fepuari, o faʻavavega o le vevela tumau e matautia foʻi mo tino vai. Ia mautinoa o loʻo tumau le fesuiaiga o le ea i totonu o le vaituloto; e le punitia atoa e le aisa le maualuga o le vai. Faʻaeteete faʻaeteete ia i latou na faʻaaogaina fagu palasitika poʻo isi mea taulima e faʻaoga ai le ea i le taumalulu. Ona o le faʻafefe o le kiona, faʻaputuina o le condensate, e mafai ona leiloa a latou gaioiga ma manaʻomia le faʻamamaina pe toe faʻaleleia.

Aua neʻi galo e faʻaalu se taimi i vaituloto ma fesuiaiga o vaalele ia i latou.

Aua e te taofia le siakiina o oloa o le pulu ma le anufe

O mea totō uma e teu i fafo o le eleele i le taumalulu, ia Fepuari, e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei o le siakiina o le vevela i totonu ma le susu. Vasega rhizomes ma bulbs, fetuunai tuutuuga, tuʻuina atu le siosiomaga pito sili ona lelei mo le taimi tumau tumau. E oʻo lava i pito laiti o le pala poʻo isi mea e faaleagaina e manaʻomia le teu i ni meaʻai maloloina, ma o nisi taimi o le faʻaumatia o pulu. I le faaiuga o le taumalulu, o le oona e sili ona aoga, aua e tatau ona latou faʻamaoni i le sailia o meaʻai ma faʻalauteleina tu ma aga masani o meaʻai. Siaki le faʻamautinoa o loʻo ufiufi faʻamau ma faʻasolosolo, toe faʻaleleia le maunu ma siaki mai mailei.

Siaki le mea e totoina ai faʻamaʻi ma pala.

Mea sese ma le aufaigaluega - ei ai

Ia Fepuari, o mea sese uma na faia i le taumalulu o vavae ma ipu i luga o le fale ua aliali mai. O le masina lenei, o togavao e le mafai ona tumau i fafo i le vaeluagalemu e faatagaina ai i matou e faʻamasino le manuia o le taumalulu ma o loʻo i ai le tele o aʻafiaga. Vaʻai i le taumalulu "malo" taumalulu ia le itiiti ifo i le vaiaso. I faailoga muamua o le vevela, faʻalauteleina o le tipu, e tatau ona faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i totonu ma faʻaleleia atili le malamalama (aemaise lava pe a liua paʻu). O maʻi, faʻavaivaia, paʻu laau i lenei masina e tatau ona teuteuina lelei: e tusa lava pe i ai se taumalulu le talafeagai, o le a maua e laau laau le taimi e toe faʻaleleia atili ai le taʻitaʻi i le togalaau. Faʻalogo lelei i le asiasia o pale mo foliga o se apogaleveleve mite ma mataʻituina le maualuga o le ea, lea e mafua ona o le fesuiaiga o le vevela e mafai ona fesuisuiai i se tulaga le mautonu i lenei masina.