Fugalaau

Rose polyanthus

O Roses e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. Ina ia mafai ona latou fiafia i la latou fuga, e tatau ai ona suesue na o ni nai vaega o le totoina o nei fugalaau matagofie.

O le a le mea e tupu ai le polyanthus?

O lenei upu e sau mai le Latina "poly", lea e mafai ona faaliliuina o le "tele", ma upu "ant", o lona uiga "fugalaau". I le iloaina o lenei mea, e mafai e se tasi ona mateina o nei fua tele e ola tele ituaiga rosa.

O nei laau toto e foliga manaia, aua e faʻatusatusa, maualalo, ma tele lau. O fualaau o pepe laiti e ufitia uma ai le togavao, teuteu i lanu paʻepaʻe. O le vaitau fugalaau e tumau uma le taumafanafana ma faʻaauau pea i le autumn.

O fugalaau e mumu pe piniki. O nisi taimi ei ai foi ni mea papaʻe papaʻe. Ae o nei rosa e le o tosina atu i ni lanu eseese, ae e ala i o latou uiga, e ono tele fugalaau. O le maualuga o le vao e mai i le 40 i le 60 cm. O ituaiga o laʻau e iloga i le tele o lala, o loʻo lalagaina i laʻau ma fugalaau.

O faʻamanuiaga o le polyanthus roses

  • Laititi laʻitiiti, vavalo malosi i le taimi atoa;
  • Faʻafitauli i le tele o faʻamaʻi;
  • I le tipiina, e tumau pea fou mo le tusa o le 15 aso;
  • I le ogatotonu o loʻo masani ona faʻafeiloaʻi le taumalulu:
  • E mafai ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.

Na tupu aʻe vaivaiga o le polyanthus

  • E i ai sina latou mea manogi malamalama;
  • E le tatau ona vavaeʻesea faʻaupuga ua mou atu;
  • I le vevela vevela e mumu ai i latou i le la;
  • Eseese lanu ma fugalaau laiti.

O le tuputupu ae o le polyanthus e mamago mai fatu

O na roses e mafai ona ola na oi latou mai fatu. O le a sili atu le taugofie ma o le a le faigata i lalo o le tulafono. I le faʻaopoopoga, i lenei auala e mafai ai ona e maua le tele o laau.

O fatu o nei laau toto ua manatu tutusa. Sauniuniga e tatau ona amata i le amataga o Tesema ina ia maua ai ni togalaau i le taumalulu taumalulu po o le tautotogo O le mea muamua e fautuaina e fufuluina i latou mo le tusa ma le 10 minute ma se vaivaiga vaifofo o le potassium, ma taofi i lalo o le vai tafe. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻamaʻiina. Ma le isi, o fatu e tatau ona i totonu o se mea susū mo le 10-12 aso.

Ave se pusa lapoa po o se kaseti ma sela ma palapala mo laau. E manaʻomia ona totō fatu i totonu o potu taʻitasi i le loloto o le 5 mm. Sulu le eleele, ufiufi i le polyethylene. E taua le faatumauina o le suamalie o le eleele ma le vevela pe a ma le 18 tikeri seia oʻo i le faatoʻaga (pe a ma le 2 masina). Ona aveese lea o le ata tifaga.

Soʻo se 2 vaiaso e tatau ai ona faʻaopopo i luga le laei mai le nitrogen, fuamoa ma le fugalaʻau. E manaomia foi e le Sprouts le faatumauina o le maualuga o le vevela, le vevela ma le moli.

I le taumafanafana, o le a latou vaivai tele, o lea ua latou ola aʻe ai i luga o le faletupe poʻo se nofoaga puipuia i luga o le saite, ma o le autumn ua toe foi mai ai i le windowsill.

Totoina o polyanthus Roses i luga o le eleele

E mafai ona totoina na o le tautotogo e sosoo ai. Afai ua aliali mai ata, ua aveeseina. O le mea pito sili ona taua, o le laau i le uluaʻi ituaiga e atiina ae aʻa ma aʻa. Muamua, o meaʻai e faʻafefeteina mo le tusa ma le 12 aso i luga o le auala, ona totoina faʻatasi ai lea ma se paʻu omea.

E tatau ona lautele le loloto o le lauʻeleʻele. O le faʻaleleia o loʻo faia e ala i le felafolafoaiga, ma afai e matala aʻa, e tatau ona faʻamaʻo. O le aʻa uʻu e tatau ona laʻititi i lalo o le eleele. E totoina le taʻavale i le mamao pe a ma le 0.5-0.6 m. Seʻi oʻo i le vaʻai, e tatau ona faʻaleleia lelei.

A o lei amataina le tau malulu, e tipiina laau, spud, ma ufiufi foi i lau ma lutrasil. Pe a liusua le kiona, o le mea e ufiufi ai e aveeseina, ma o le eleele e tosoina i lalo o le mafanafana o le tau.

Tausia le Polyanthus Rose

A o totoina ma olaola roses polyanthus, e tatau ona matau tulafono nei.

Nofoaga

O fatu laau e totoina i luga o se 'upega tafaʻilagi e puipuia mai le matagi, ae e lelei lava. E mafai ona faʻaopopo i le vaʻaia lelei ia Humus.

Faʻasalaga

Olela, vaovao poo vaomago e mafai ona avea ma mulch. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le eleele ma faʻaleleia le tausiga o fale.

Faʻasa

I le tau vevela, e fautuaina le laʻau o polyanthus e faʻafeinu i aso uma i lalo o le aʻa. A e malulu ma susū i fafo, e sili atu le le faʻafefeina o rosa.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina, e faʻamaonia ai le faapipiiina o fugalaau mo rosa. Ma ua faʻafefiloi le suamalie po o le humus i le palapala.

Teuteu

Talu ai o lenei mea totō e laʻititi, o le teuteuina o le a na o le taimi lava e tatau ai. O na faʻalavelave ua uma ona mou atu ua vavaeina. I le autumn, e vaeluaina le tipu. O lenei mea e sili atu ona ufitia ai i latou mo le taumalulu.

A maeʻa ona aveese le fale ile amataga o le tautotogo, e tatau ona vavae ese lala uma ua malulu pe ua iai ni faailo o faʻamaʻi. Afai ei ai ni lanu po o ni pogisa, o loʻo aveeseina i latou seia oʻo i se vaʻa maloloina.

Togi

E tatau ona puipuia nei laau toto mo le taumalulu. Afai e te nofo i le ogatotonu, e faatagaina oe e tipi i le 50%, mulimuli ane ua ufitia le ua i le eleele i se maualuga e tusa ma le 30 cm. I itu i mātū, e tatau ona e ufiufi laau i vaovao poʻo lau laʻau ma ufiufi ai nisi mea e le o lalagaina. I le tautotogo, e aveese le fale, ma pe a malolo le po, e faasaolotoina le laau mai le eleele, lea e sosolo i le ua.

Ituaiga ma ituaiga o polyanthus Roses

Hocus Pocus (Polyantha Rose Hocus Pocus)

O lenei ituaiga e iloagofie e fugalaau e lua-tone. O le talaaga autu o le paʻu, o loʻo i ai ni mea laiti ma ni fasi lanu samasama. O le fuga o le rose polyanthus o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga masani. O le umi o le fugalaau e tusa ma le 7 cm. I laʻasaga taʻitasi, e 3-5 aumea. E laʻititi le vao, e tele a latou lanu ma e leai lava se vao tuitui. Talu ai o le eseesega e matua puipuia lava i le malulu, e mafai ona ola i le totonugalemu o Rusia. O le maualuga o le maualuga o le togavao o le Hocus Pocus e oʻo atu i le 60 cm.

De Capo (Polyantha Rose Da Capo)

O nei laʻau tele-tele. O lo latou maualuga e masani lava pe tusa ma le 60 cm. O le fuga o le rose polyanthus o le ituaiga De Capo e masani lava. I le tasi tulaga e masani ona masani ai le 12-15 atigi. Le lanu o le piniki enaena, ma o le manogi o se mea itiiti lava ona faamatalaina. O lenei vailaʻau e faʻaalia i le teteʻe malosi i faʻamaʻi masani ma le faʻafefe o le malulu.

Fairy (Polyantha Rose Fairy)

E mafua mai i le maualuga, talu ai o le maualuga o le vao, e pei o se tulafono, e oʻo atu i le 70 cm. E masani ona fulafula i se taimi mulimuli ane pe a faatusatusa i isi ituaiga o polyanthus Roses. I se tasi tulaga o lenei ituaiga, e tusa ma le 35-40 alavai. O fugalaau o loʻo i ai le kulimi piniki ma le mea e fai ai le lauulu. Fugalaau e tumau seia oʻo i le amataga o le malulu, i le gasologa o le vaitau e tele. O lau o nei laau toto ei ai le lanu meamata lanu meamata. O le lautele o le vaomatua e 1 m pe sili atu foi. O lenei ituaiga e le o faigata i le tuufaatasiga o le eleele, e mafai ona ola e tusa lava pe i ai se nofoaga malulu. Afai o le tau e susū mo se taimi uumi, e tatau ona faia ni fua e puipui ai vao mai le paʻu palapala. E le gata i lea, atonu e ono afaina ai mai le lanu uliuli. O fugalaau e teuina mo se taimi umi i le tipi, maua ai se manogi manaia.

Masquerade (Polyantha Rose Masquerade)

O se ituaiga umi faʻamaʻi faʻamaʻi. Bushi e ola i le 70 cm, o la latou laulaau e lanumeamata. O fugalaau o se manogi manaia, tele, vaʻavaʻa. I se tasi tulaga e le tusa ai e tusa ma le 5. Latou te fuga mo se taimi umi ma tele. O fugalaau e muamua samasama, ona avea lea o le fugalaau vaivai.

Royal Minueto (Polyantha Rose Royal Minueto)

O fugalaau e paʻepaʻe ma lanu mumu, e i ai foliga lanu, lapoa, e tusa ma le 5 i totonu o le fua. O le vao e laʻitiiti, e tusa ma le 60 cm.

Old Gold (Polyantha Rose Old Gold)

Faʻafeiloaʻi ile fola. O le maualuga o le vao e tusa ma le 45 cm. O le ogatotonu o le fugalaau o le apricot, o le isi o le samasama samasama. I le tele o fugalaau e 10. E alofa o ia i le la ma totoina eleele, e le fefe i faʻamaʻi.

Papageno (Polyantha Rose Papageno)

O fugalaau e tetele, maoaʻe. Palu mumu faʻatasi ma piniki ma paepae papaʻe. O le tumutumu o se foliga masani. Na te faapaleni gutu, e le fefe o ia i faamaʻi.

Blue Shocking Blue (Polyantha Rose Shocking Blue)

Ua faaluaina fugalaau tetele. I le tulaga le lelei, e 12-15 lelac-purple buds. O lala e mafiafia, o laulaau e pouliuli. E le pei o isi ituaiga meaola, o loʻo i ai se manogi manaia. O togalaau e puipuia i faʻamaʻi.

Twister (Polyantha Rose Twister)

Bushes e oʻo i le maualuga o le 1 mita pe sili atu. O fugalaau e lapopoʻa, o le lautele e oʻo atu i le 10 cm, i le maualuga e tusa ma le 5. Talu ai o loʻo toto le laau, e tatau ona vaʻavaʻai aʻo lei oʻo i le taumalulu. O fugalaau e papaʻe ma fugalaau.

China Doll (Polyantha Rose China Doll)

O fugalaau ei ai se lanu piniki piniki matagofie. I se tasi tulaga e masani ona oʻo i le 50 vaega. E tele laulaau uliuli i luga o vao.

Aunt Margy's Rose

O Roses e masani ona ola e pei o rosa masani. O lenei ituaiga e foliga mai o se tamai laau. O fugalaau e tetele, fai lanu mumu vaivai. Panicle inflorescences e foliga sili ona atamai.

Red Red (Polyantha Rose Red Redress)

Faʻavaa o le fale. O pasi e mafai ona i ai tulaga maualuga - mai le 40 i le 85 cm. Le fefe i faʻamaʻi. O fugalaau e tetele, faalua, i laʻasaga taʻitasi e tusa ma le 5. Latou i ai le lanu mumu lanu-moli. O laulaau e laʻititi, ma e iai lanu lanu meamata. O taʻavale o le fugalaau fugalaau Red Bloom i le gasologa o le vaitau, latou te ola vave. Faʻatoʻateleina faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. E tatau ona faʻamautinoa e le salalau e le fale le aphids. E tatau ona lelei le eleele, ma e tatau ona susulu lelei le saite. Faʻatau ma fafagaina vao o lenei ituaiga e tatau ona faia e le aunoa.

Diadem Rose (Polyantha Rose Rose Rose)

O le eseesega lea o Diadem eseese, ae o fugalaau ei ai le fuʻa foliga ma e lanu piniki le lanu. I le tulaga le talafeagai, e mafai ona oʻo atu i le 15. E vaivai le pasi, maua se foliga faʻatusatusa.

Diadem White (Polyantha Rose Diadem White)

Eseesega i fugalaau paʻepaʻe, lea e iloa ai le tele o fugalaau. E masani ona manaʻomia le fafagaina ma le faʻamaʻapeʻaina o meaʻai, ao latou fuga ma le malosi i le gasologa o le vaitau.