O le togalaau

Fagalu a le Mamoe e pei o se mea faʻapitoa: faʻapipiʻi, faʻaaoga

Fafagaina o le Tamai Mamoe e pei o se faʻaaogaina mo le tele o laau. E le pei o mullein, o loʻo i ai le tele o le eletise o otaota mamoe, ma o le mea lea e faʻaleaga lelei ai i lalo i le mamafa o eleele. Ae e ui lava i lenei, e tatau i se tasi ona matua faʻaeteete, talu ai e mafai e le manulele fou ona susunuina aʻa o laau.

Toto Mamoe e pei o se faʻamaina: talosaga

Aʻo leʻi faʻamautuina le togalaau ma le faʻatoʻaga, e tatau ona e iloa itu lelei ma le lelei o lenei fatu. E seasea ona faʻaaogaina manu o mamoe mama. E tele naua le vevela. E aumaia ai le sili aoga i faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi o le mea na mafua ai. O se mea aoga tele lea mo le faʻamaina ma le faʻamalosia o le eleele ina ua maeʻa le taumalulu.

O le faapalaga o le fagalaʻau o ia ituaiga o fualaʻau o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le faapalaga:

  • pogisa;
  • melons;
  • logo ata;
  • sana.

Ina ia toe vave faʻaleleia, e le fautuaina le toega o manu (gaʻo, ponaivi ma fulufulu mamoe). O le mea mulimuli e mafai ona mafaufauina ua maea i totonu o ni nai masina.

E le tatau ona faʻasalalauina manu i luga o le palapala pe tuʻuina i totonu o ni faaputuga puʻu. O le mea lea, o elemene aoga ua leiloloa, ma o le a le toe aoga tele le faʻalapotopotoga. O le falalafolafola solo i luga o moega e tatau ona ufiufi i le eleele. Muamua, o lenei mea e faʻaaogaina i le fugalaʻau, lea e faʻaaoga mo le taumalulu. Afai e le faia lenei mea, i le tautotogo, o le a galo uma le faapalaga o ona uiga taua uma.

Faatomuaga o manu mamoe

O le taimi sili e faʻaaogā ai le mamoe e pei o le fugalaʻau pe a eli le eleele i le tautotogo poʻo le tautotogo. E faapena uma fai togalaau. Afai o le faʻatinoga o loʻo faia i le taumafanafana, ona tatau lea ona faʻapala le manua i totonu o moega i luga o ni faaputuga puʻe ma vave ona eli i le eleele.

E leai se aoga o le vao mamoe i le loloto. O le loloto e te ufiufi ai, o le leaga o le a galue i luga o le eleele. O le uiga auro o le loloto o le suo. Ina ia mafai ona vave alu le faagasologa o le paʻu, e tusa ma le 7 aso talu ona uma le talosaga muamua, e tatau ona toe faʻaleleia le eleele.

I totonu o le tausaga e tasi mai le fanua faʻamaoaigaina, o fualaau aina e ave le tele o le paluka. Ae o le phosphorus ma le vevela e faʻateleina ona faʻaalu. A e faia ni manua, faʻaopopo sina mea faʻapitoa i le palapala o loʻo i ai nei mea. Ae ui i lea, o le palapala e le tatau ona faʻamalosia. Suʻe isi meaʻai ma mea taumafa. Faʻaopopo nisi i le tautotogo, isi i le tautoulu, ona sui lea o le faasologa.

O le susuga mamoe e matua tele lava lona fausaga. Ina ia faamalūlūina, faʻaalu sina taimi i le susu ma le faʻafefiloi masani. O lea o le a faʻafefeteina uma le kulimi i le okesene mai totonu.

I le fuga vao ua tele ai le potassium, nitrogen ma le phosphorus. I le fou - o mea e aofia ai nei elemene e maualalo. Ina ia maua se tasi o vaega o le humus, e tatau ona e faaluaina le tele o le manua fou.

O le humus sili ona maualuga mo le laeiina e maua mai i totonu o se kati. A le o lena, o le a tele inisiua iniseti ma fatu vao.

O le mamoe vao ma le vaomago e lelei mo le mulumulu. O le eleele o le a tumau pea le susu o le susu, ma pe a fafaga ma timuga mamafa, o le a maua e le manu le tele o meaʻai.

O le tamaʻi mamoe e faʻamamaina lelei e faʻaaogaina ma le faʻaeteete (i le tautotogo, 15 i le 20 aso aʻo lei luluina). Faʻaaogā pe a faʻafefe faʻavaomalo faʻamafanafanaga e tatau foʻi ona faʻaeteete. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le a faʻamalolo mai ai siama matautia.

Le lelei o le faʻaaogaina o manu e pei o le faʻalaʻau

O lenei fuālaʻau e aofia ai le tele o vaomago. O lea ituaiga paluga e manaʻomia se faʻaopoopoga faʻaopoopo. E tatau ona oloina ma faaopoopo i ai mea e totoe. E masani ona faʻaaogaina le vao manu i le faʻamafanafanaina o kulimi, kukama ma zucini. A maeʻaeʻa, e talafeagai mo fualaʻau lanumeamata uma, faʻapea foʻi ma beets ma kāloti. E galue lelei foi i luga o le eleele togalaau.

Na o le pau lava le tulaga - aua le sola le vao fou i tafatafa o laau totō ma le mama.

O faʻamanuiaga o mamoe o manu nei:

  1. Lafoga faʻaleleia-faʻalogo lea e avanoa mo tagata uma.
  2. Fesoasoani i le faʻaleleia atili o meaʻai faaletino ma le faʻalelei o le palapala.
  3. E i ai uma elemene e tatau mo meaʻai.
  4. E sili atu le aoga nai lo mullein.
  5. E leai se manogi manogi.
  6. E faʻalauiloaina i nai tootoo, o se filifiliga sili ona lelei.
  7. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma meaola mo le vevelaina o greenhouses.

O le pito sili ona taua o le toe faʻaaogaina o lenei faluga o le maualuga maualuga lea o le mu i luga o vaega uma o le laau. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a vaʻaia tulaga o loʻo seleseleina ai le manure ma teuina.

Fafaga manu e aofia ai:

  • vai (tusa o le 65%);
  • potassium (0.67%);
  • calcium (0.33%);
  • phosphorus (0.23%);
  • nitrogen (0.83%);
  • mea faʻasolosolo (31.8%).

O meaola ninii faapitoa e fesoasoani i le gaosia o le eletise, ao aveese le methania (ammonia (mai le 1 kilokalama o mea gaosi - pe a ma le 0.62 m 3 gaʻo). O le tele oi latou o le methane. Ona o lenei mea, e masani lava ona mate le totoina o laau toto ma laau matutua.

I lalo o tulafono uma mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o mamoe, e mafai ona e maua ni laau malolosi ma aoina mai se mea maualuga, fua tele. Manatua o mea faʻafefiloi ma se mea faʻapena tutusa e faʻapipiʻi i le palapala ile 4 tausaga, ae le o le tele o taimi.