O le togalaau

Tuputupu mai bacopa mai fatu: ata, ata

I le taumafai e teuteuina o latou avanoa ola, o le tele o faila fugalaau e tele lava ina latou galulue i le totoina o fualaau matagofie. O fugalaau nei e le lelei tele, aua latou te lagona le lelei i totonu o fale ma i totonu o se tioata tioata, o nisi o ituaiga e mafai ona tupu i luga o balcony. O tagata fugalaau Europa ua leva ona iloa e uiga i le bacopa. I tausaga talu ai nei, o le toatele o tatou tagata faʻaaloalo ua masani lelei i lenei laau.

Bacopa: ata o le laau ma ona ituaiga

A e feiloai muamua ma Bacopa, e ono le mafai ona talisapaia e se tagata lona matagofie. E ui lava e manaia tele, ae peitai, o fugalaau e laiti tele, o lea e leai se mea e tatau ai ona talanoa e uiga i le faʻamuamua. Ae ui lava i lea, e le aoga le taufaasese, ona o totonu o atunuu Europa o lenei laau toto o le teuteuga sili lea o fausaga o fale. Masalo o le mea atoa o lona faigofie, faʻafetai i le faigofie o ona togavao faʻatumu avanoa, e aunoa ma le tele o le utaina o le 'upega tafaʻilagi. Mo lenei fugalaau, e mafai ona e faʻaogaina ni ituaiga avanoa eseese: e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o se fugalaau, faʻaputuina i lalo o le taualuga, ma teuteu foi i luga o laulau, lea e mafai ai ona e tuʻuina atu ia i latou foliga o se kapeta eleelea.

Bacopa Caroline

I le genes bacopa, e iai foi ituaiga eseese e mafai ona ola lelei i le vai. O se faataitaiga mataʻina o lenei mea Bacopa Caroline. Nofoaga masani aua o ni faatanoa o le itu i saute o Amerika. O le mea lea, ina ua ulufale atu i le konetineta o Europa, sa amata ona faaaoga e avea o se mamanu mo vaituloto ma vaituloto, e masani ona faatulagaina i fale o le taumafanafana po o le latalata i le fale. E tele taimi e mafai ona maua i aquariums.

  • mai foliga o lenei fugalaau, e taua le faailogaina o laupepa e foliga mai e foliga mai e foliga mai o loo i luga o se uumi umi e faasaga i le isi;
  • mo faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo i ai se nofoaga i le va o laulaau, ma o latou lava o loʻo faʻatumauina i luga;
  • o petals e lanumoana pe lilac i lanu, o nisi o meaola e teuteuina i le paʻepaʻe.

I tulaga laʻau, e tatau ona ola le Caroline bacopa i totonu o se faatanoa, o le loloto e tatau ona i ai i le 30-35 cm. E taua foi le faatumauina o se tulaga lelei o le vevela, lea e tatau ona 20-22 tikeri. I tulaga malulu, e amata ona tupu lemu telegese, ma i nisi tulaga ei ai se tulaga lamatia o lona pala. E le gata i lea, e tatau ona e mataʻituina le faigata o le vai, lea e tatau ona 7-8 tikeri. O le faailo sili ona lelei o le paleni o le acid-base o le 7. E lagona e le Caroline Bacopa le lelei e tusa lava pe leai se faʻapala. Aemaise lava o ia e manaʻomia le faʻamalamalea e faʻaleleia ai ana mea teuteu.

Latou te talanoa e uiga i isi ituaiga o bacopa ua tupu i luga o le eleele, e taua le matauina o le umi o le latou fana, e 60-65 cm. Ua teuteuina i laʻau laiti laititi, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata. O nei faailoga e le faʻaaogaina i le bacopa colony, o loʻo i ai se faʻavae mautu ma faʻaalia e ala i le pala. O le mea lea, e le masani ona vaaia i togalaau ma fale mautotogi.

I soo se nofoaga lava e paʻi ai le bacopa i le eleele, aʻa fou e amata ona tupu, o lea e ola lelei ai, e tusa lava po o le a le fausaga ma le fua o le eleele. Ona o lenei mea, pe a tupu, o pine uaea e masani ona faʻaaoga e maua mai ai ni pa puipui. O fugalaau fugalaau e le gata i le 2-2.5 cm. E faia i le lanumoana, lanu moana, lanu violē poʻo paʻepaʻe paʻepaʻe e leai se mea e sili ona lelei.

Ampoule bacopa: tupu mai fatu

E masani lava, ina ia maua ni laau totō fou, e faʻaaogaina ai e le bacops le auala e luluina ai fatu, lea e mafai ona faʻatino i soo se taimi. Na pau lava tuusaunoaga o ni tulaga pe a fuafuaina i le lumanaʻi e totoina i latou i nofoaga tatala. Afai e faʻamoemoe le tagata fai togalaau e totoina lenei laau i totonu o le fale i le taimi atoa, ona mafai lea ona faʻamalosiina e aunoa ma le amanaia o tulaga tau. E ui o iai taimi e tatau ai ona e onosaʻi, faatalitali mo fugalaau muamua e aliali mai.

  • masani, e fuga mai le bacopa ia Mati, o le mea la pe a lūlū fatu i le masina talu ai, e le lava le taimi e totoina ai laau i lenei aso. O le mea lea, o le fua o le fugalaau e le amata muamua nai lo le ogatotonu o le taumafanafana;
  • O le taimi e tuputupu ae ai Bacopa e umi ma e alu seʻia oʻo i le faaiuga o Oketopa. O le tele o taimi, e tatau ona faia i ni tulaga se lua, o le mea mulimuli e faʻaalia e le sili ona maualuga.

Filifiliaina o fatu mo le tuputupu ae o le bacopa i le fale, e le afaina pe a muamua ona e iloa pe faapefea ona tumau le lanu o le laau. A uma mea uma, e ono mafai ona 2-3 tausaga o le a pasi, ma o le a le fiafia le bacopa ia oe i le lanu o le la, lea o le a suia i se paʻu paʻe paepae. Ae ui i lea, e masani lava e na o le taimi lava e te ola ai laau mo se taimi umi.

E faʻapefea ona tupu le bacopa mai fatu?

O le auala e faʻatupulaʻia ai fafafaʻi faʻanatura e ala i le totoina saʻo ile eleele e le taliaina. Muamua manaʻomia ona maua ni fualaau, lea e mulimuli ane suia i se nofoaga tumau.

  • O Bacopa e sili ona olaola i potopoto mafolafola ma puipui maualuga. A o le lūlūina fatu e tatau ona saunia: auā o lenei mea o loʻo tuʻuina i luga o se ie, lea e lelei le uʻamea ma tuʻu i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le umi mo le 15-20 minute;
  • talu ai o fatu o le laau e laiti, e na o le tele lava e mafai ona teuina i totonu o le vai;
  • e tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a filifilia se paluga eleele: e tatau ona i ai se fausaga e puipuia ai le soona fai. E mafai ona matua lamatia tele lenei mea mo se paʻu faʻamalama, o loʻo i ai ni aʻa e sili ona leaga, e masani ona pala. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei muamua le faʻaaogaina o mea faʻaleleia i le pito i lalo o le ulo, faʻaaoga se paluga o peat, oneone ma fanua faʻatoʻaga ma le maualalo o le eletise e pei o le totoina o meaʻai;
  • i le taimi o le lūlūina, o fatu e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i luga o le meaʻai ma faʻaomi i lalo. E le tatau ona faatumu i palapala palapala ile pito i luga;
  • pe a uma ona lūlūina, faʻaleleia le suavai e ala i le velaina i le vai mafanafana. Ma le isi, ua faʻapipiʻi le tioata i le pito i luga o le fagu, o lona fagu e tuʻuina atu i totonu o se potu o le a puipuia ai le fagu ma faʻatoʻaga mai le la susulu ma faʻataʻitaʻiga.

O fatu e amata ona tupu i le faaiuga o le vaiaso lona lua. Seʻi oʻo i lenei mea, e tatau ona e faia puipuia i latou mai le susulu o le la. I le uluaʻi faailoga o le faʻamalosaga o le totogo, e tatau ona faʻalatalata le ulo i le malamalama. Mai lenei taimi, o le susu e amata tele lava. Muamua lava, e manaʻomia le faʻaleleia o le susu pe a totō le ulo i togalaau i le itu i saute.

O le faʻamafanafanaga mo le pasefika seedlings o le vevela o le 18-20 tikeri. E mafai ona e mafaufau e uiga i le gaosiga i ni pusa eseese pe a maeʻa ona lua pe tolu lau o loʻo faia i totonu o laau. E tatau foi ona mataʻituina le vevela o le vevela: afai ua maeʻa le mafanafana, ona mafai ai lea ona totoina fatu laau i eleele matala. Ae ui i lea, muamua e tatau ona faʻamalosi faʻamalosi mo le 7-10 aso, ina ia sili atu ona fetaui lelei fualaʻau i tulaga masani. Pe a tuu i totonu o se nofoaga tumau totoina e le sili atu nai lo le 10-25 cm mai le tasi. Ae peitai, i soo se tulaga, e tatau ona e mafaufau i le maualuga o laau.

Bacopa: totoina ma tausi

O se ata o se laau e mafai ona maofa ai le tele o faifaatoaga, ae ui i lea, e mafai ona ausia le aafiaga manaomia e ala i le faʻaaogaina saʻo o le togavao. O Bacopa o se "tuaoi filemu", o lea e mafai ai ona ola faʻatasi ma isi laau. E ui i lea, e faʻavae i luga o le poto masani o tagata fai togalaau, e fautuaina e tuu i petunias, fuchsias ma nasturtiums. O sea filifiliga e mafai ona faʻamatalaina e ala i le fetaui lelei i foliga vaaia.

Fugalaau uma ese i nai lanu laiti, faia se kapeta e tasi, ma e le tu ese i tua, ma aua foi nei faia ni ata mo le tasi. O le mea lea, e tuʻuina atu ai laau taʻitasi ma tulaga lelei mo le atinaʻega. E ui lava e mafai ona tupu le bacopa o se isi laau, e le afaina ai mea teuteu o le saite.

O le tuputupu aʻe o bakopa mai fatu ma tausia o se galuega e mafai ona faia e se fai togalaau, e tusa lava po o le a lona poto masani. I le fesoʻotaʻiga i le bacopa faʻapitoa, e tatau ona maitauina i le faagasologa o le tausiga o le a tatau ona faʻamalosi, e ui lava e le pei o isi laau, e fuga mai i galu. E pei ona mamae le fugalaau muamua, o le galu fou e masani ona malosi e pei o le muamua. O le gauai atu e talafeagai mo mea tuputupu aʻe i luga o pupuu fou, lea e tatau ona vave aveese pe afai e te le manaʻo i le vao e amata ona ola i le lautele.

Malamalama ma le faʻamalolo

E tatau ona tuʻuina atu i le moli faʻamalamalamaga le tausiga faapitoa. Mo le bacopa, e taua tele lenei mea, talu ai ona o le ola i se nofoaga lafulemu o le a mafai ai ona fuga lelei. E ala i le totoina i se vaega malulu, o le ae le ausia le matagofie e tasi. Le aʻafiaga o le fafagaina e le taua, o le mea lea, e talafeagai le na o le faʻaaogaina o laau laiti ina ia maua ai meaʻai talafeagai. Mulimuli ane, e faʻaaogaina fertilizers i le taimi o le fugalaau.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu, faʻaititia le faʻaleleia o minerale ma mulimuli ane faʻaumatia. Fai le mea lava lea e tasi ma le faʻavaivai. E ui lava ua lagona lelei e Bacopa le toʻa e aunoa ma le masani ona inu. O le mea autu e masani lava pulea lelei le eleele ma afai e talafeagai, faʻafefe. O se fuataga sili atu ona aoga mo le tausia o bacopa o le lūlūina o tila ma laʻau, lea e faia e le tele o fai togalaau. O le mea moni, i lenei tulaga, e mafai ona faatumauina le lelei o le faʻaleleia o le ea ile vaomatua.

O le taua tele mo le atinaʻe masani o le bacopa o le maua pea lea o le ea fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia e le aunoa feaveai le palapala i le aʻa aʻa. Ae ui i lea, o le loloto o le loloto e tatau ona laʻititi, a le o lea e mafai ona e paʻi i aʻa, o loʻo i luga o le palapala eleele. Afai e le fuafuaina le bacopa e tupu faʻatasi e pei o le tausaga, ona oʻo lea i le tautoulu o loʻo eli ma tuʻuina atu i le potu. I lenei taimi o le tausaga, e tatau ai ia te ia ona faatumauina le malulu o le ea e le itiiti ifo nai lo le 14-15 tikeri, e ui lava e mafai ona ia tetee i tulaga maualalo maualalo i le 0 tikeri.

Faaiuga

I le muai vaaia o ni bacopa uiga ese, o le toatele o tagata amataina ma e le gata o tagata fai laau fugalaau atonu e manatu o se laau e le tatau ona gauai i ai. Ae ui i lea, o le a avea lenei ma mea sese, aua e le o se mea e tupu mai ai le faʻaaogaina o lenei fugalaau e teuteu ai fale i Europa. O le mea lea, e tatau mo ia ona maua se nofoaga i luga o le saite, aua e tele avanoa e faʻaalia ai ana uluai tusitusiga.

O le mea autu o le bacopa o le mea lea faʻapipiʻi saʻo i soo se meao le mea lea, e faigofie ona ia pulea le faia o ni kapeti matagofie "ola" e foliga mai e le gata i luga o le auala, ae faapena foi i totonu. O le tupu aʻe o lenei fugalaau e faigofie lava, aua o le faagasologa o le tausiga e le tatau ona fafagaina, faʻapea foi ma le faʻafeinu masani.

Bacopa laau