Meaai

O le a mafanafana i le malulu

I a tatou latitudes, e le tupu lenei laau, ae ua avanoa lautele mo le faatauina atu. O le tele o taimi, e mafai ona vaaia le faʻaoʻoina i luga o fata ma ni taimi i le foliga o le paʻu poʻo le aʻa aʻa. Aua le misia le avanoa e faʻatau ai. E le gata i lea, e aoga tele le faʻaaogaina i le tau malulu. O le togafiti e vevela, mumu, o le mea lea e taua ai o se mea manogi "vevela". E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaleleia le paleni o le tino o le tino, faʻateleina lona tetee atu i faʻamaʻi pipisi. O le laau e lauiloa tele i Initia, lea e faaopoopoina i le toetoe o ipu uma.

Ginger o se faleteuoloa moni o meaʻai. O ona aʻa e aofia ai le suauu taua, vitamini A, B1, B2 ma le C, micro ma macro elemene (zinc, sodium, potassium, iron, magnesium salts, phosphorus, calcium), amino acids, fiber, carbohydrates.
O le laau ua taua o se fomaʻi lautele. O le mea autu o le togafiti o le faʻaleleia lea o le faagasologa o le faʻapalapala. E i ai se mea faʻapitoa, antirheumatic (faʻasaʻo tiga faʻatasi), anti-inflammatory, wind and diaphoretic, expectorant, effectual tone. Ginger e togafitia ai le bronchitis, malulu, maʻi, pharyngitis, tonsillitis, laryngitis.

Ginger

E faʻaaogaina le ginger mo le faʻailoga, o le maila ma le biliary colic, belching, tiga o le manava, flatulence (bloating). O se vailaʻau malosi ma fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins ma toxins, lea e faʻaleleia ai le tulaga masani o le tino, e faʻamalosia ai le tafe o le talo. Ma o lenei mea o se meafaigaluega faamaonia mo le aveesea o le mamafa.

O le aʻa o le ginger o se sui gasegase aoga e puipuia ai le tino mai siama. E galue e pei o se mea e pala, o lea e togafitia ai i latou i le le atoatoa o le mafaufau - o le le fiafia, le mautonu, le faʻamalosi. Le aoga aoga i le mafaufau, faʻafouina le faiʻai. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le faʻaleleia o le tamaititi e faʻaleleia ai le toto, faʻaititia le aofai o cholesterol i totonu, ma puipuia ai le atinaʻe o le maualuga, angina pectoris ma isi maʻi fatu cardiovascular.

Ginger e iai le gafatia e faʻamalolo ai maso o musele malie, faʻaitiitia le tiga o le muso, faʻasaʻo le tiga o le ita i fafine. Pe a 'ai, e fesoasoani tele i le gaosia o gaʻo ma aano o manufasi. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina e avea o se diuretic mo le edema o faʻamau ma fatu fatu. Ma o lenei laau toto e fesoasoani foi i le taotoga, aemaise lava i le gasegase - na o sina mea itiiti lava o le aʻa o lenei mea. Faʻafeiloaʻi le faʻamaʻi i fafine maʻitaga.

Ginger

E i ai le faʻamaoniga e faʻalavelaveina le tupuga o le kanesa. E oo lava i aso anamua, o lenei laau na faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac, e le gata i le malosi i alii, ae o le libido (feusuaiga) i fafine.

Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻasolega i le faʻaaogaina o le totino. O le mea lenei, aemaise lava, o le maʻi o le manava ma le sosoʻo, colitis, oneone ma fatu fatuga, o le maʻitaga ma le lactation.

O le tea o le Ginger o se vailaau mago lelei ma o se vailaau mamana malosi. Ina ia saunia, ia faʻaaoga fou (solo pe tipi i ni fasi manifinifi) poʻo aʻagogogo. Mo le 6 teaseti o le faʻamaʻi - 200 ml o vai inu. Faʻaosooso 4-5 itula, inu vai mafanafana. Pe sasaa le sua malulu, aumai i se vevela ma vela mo le 10 minute. Ina ia faaleleia le tofo, faaopoopo le meli, lanu lanumeamata, lemoni, mint.

I le kukaina, faʻaaogaina le faʻaoʻoina i le mea e faʻafiafia ai, faaopoopo i meaʻai a manu. Ua mago, veleina, falai, fafasi, 'aina faʻamalosi. Mai le togafiti faʻatumu ni fualaau suamalie (suka), o le pia aromasia. E lelei tele i le mint, honey, lemon. E faʻapipiʻi le palalaʻau i le paluga, cereals, sausages, suauu fuālaʻau.

E le mafai ona mafaufau faalemafaufau i taumafa a Iapani e aunoa ma le faʻaogaina. E faʻaaogaina e avea o se faʻatoʻaga faʻatagaina mo le kuka iʻa, peitaʻi o loʻo i ai se malosi malosi o le gataifale. E faʻapipiʻiina le ginger i le fausiaina, e maua ai se mea manaia manogi e suʻi ma aano o aano o manu. Ua saunia sauniuniga ma vailaʻau.

Ginger

Afai e te faʻatau le aʻa o le fatu, ona tatau lea ona tipi ese le paʻu aʻo leʻi faʻaaogaina, ae matua vevela lava, ona o le mea autu o loʻo maua ai mea manogi o loʻo tu saʻo i lalo. Pe a faʻatau le aano o aano o manufasi, faʻapipiʻi le togafiti i 20 minute. seia maeʻa, i ipu suamalie ma compotes - mo le 2-5 minute. Mo le 1 kilokalama o paluga po o aano o manufasi na tuʻu le 1 g o paʻu uʻamea.

Ma le mea mulimuli, taumafai e fai le pia pinger. I le auala, e le o le ava malosi. O le a ave le 140 g o le ginger, 1-2 lemoni, 6 punetini o suka, 1 lita o le vai minerale, aisa. Faʻafefiuʻi le ginger i luga o se mea e gaosia, faaopoopo le suka ma faʻafefiloi lelei. O le suamati suamalie ua tuʻi iinei. Liligi le vai ma faʻafefete. Filu. E mafai ona e faʻaopopoina se totoa o le mint i le vaiinu. E mafai ona teuina le fugalaʻau fou e afifi i le cellophane i le pusaaisa mo le 2 masina.