Fugalaau

Caladium Fugalaau

Falalaau Caladium - o se laau mai le ituaiga o laau totō o le aiga o Aroid. O le fugalaau e lauiloa foi i lalo o igoa le masani ai e pei o - atigipuni o Ivory, Iesu loto ma Agelu Agelu. O le fugalaau Caladium i le fale e tupu malie, o lea e seasea lava ona maua. Ae e aoga le taumafai e tupu lenei matagofie i lau faamalama i le matauʻa o ou tuaoi ma le fiafia o lou aiga.

O le tuagane o nei fugalaau uma o se laau totino i Amerika i Saute (na ia tuuina atu le igoa i le sili atu ma le afe ituaiga o le caladium). O le genala Caladium lava e aofia ai na o le fitu ituaiga o meaola e taatele i Pasila, faapea foʻi i tuaoi lata ane o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O le fugalaau Caladium e le tupu i le fale i nofoaga tatala o vaomatua ma vaitafe o vaitafe. I le tau vevela, latou te tumau i le tulaga moe.

O nisi o ituaiga o alalaupapa ua ola i Amerika i Saute mo rhizomes ua faʻamalosia ma le malo. I isi atunuu, o le laau e faʻaaogaina o se fale teuteu i le togalaau. I le CIS ma le Rusia, o le falalaau alaaladium e tupu faʻapitoa i le fale ona o le tele o vailaʻau faʻafefiloi ma le tele o ituaiga na faʻaalia i lalo o tulaga o le filifilia. E ese i latou i fugalaau o petals, o le uumi o pu ma foliga o laulaau.

Caladium laau: ata ma faʻamatalaga

O lauolaola vao caladium e mafai ona oʻo ile tasi mita le umi. Laʻau lapopoa poʻo le fatu-foliga i le umi ma le lautele e tusa ma le 20 cm ma e iai ni petioles umi. Laua i foliga o se uʻamea poʻo se pulou e vaapiapi, laʻau faʻaloloa i petioles pupuu. Mai lau o se fusi foliga, e tele lau laʻau e maua mai i fatu. E le atoatoa le faʻamatalaga o laau i le Caladium e aunoa ma se mea vaaia. Matou te ofoina atu ia te oe se ata o le alaaladium i eseesega eseese:

O fugalaau Caladium e le oi ai se fugalaau fugalaau amniotic ma ua pipiʻi. O le fua o se paluga ma vine. I le lanu o loo i ai lanu eseese lanu mumu, lanu piniki, lanumeamata, samasama-lanu meamata ma laumei lanu ma eseese mea.

Ituaiga o Caladium ma ata

O ituaiga masani o le caludium o loo tuuina atu i se ituaiga eseese. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina mo le teuteuina o nofoaga e nofo ai ma ofisa o ofisa. O nisi e mafai ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e faʻasolo ai mauga maumaututu, moega fugalaau ma rose togalaau pei o se talaaga e le talafeagai i tulaga tuputupu aʻe o le aganuu.

Matou te ofoina atu ia te oe se faʻamatalaga ma ata o ituaiga o alalaupapa:

Caladium bicolor ei ai se nofoaga mumu lanumumu ma tele laufanua lanumeamata.

Caladium esculentum o se ituaiga fualaau fugalaau. O le maualuga o le petioles e oʻo atu i le mita e tasi, ma laulaʻau lauusiusi - e tusa ma le 80 cm. O fugalaau lanu meamata o le paʻu ua vaevaeina, ma le lanu samasama - ua fuga i le foliga o se masini ma e le o fugalaau.

Caladium violaceum e laitiiti tele. Ma o le lanu o laulaau e eseese: mai i luga aʻe o le lanumeamata ma le pefu faʻamalosi, ma mai lalo - lanu mumu ma le lilac-lanumeamata.

O le Caladium hybridum o loʻo i ai se lau paʻepaʻe paʻepaʻe ma ni vela mālūlū na ufiufi i le emerald mesh.

E i ai isi ituaiga o alaaladium, ae, o le mea e leaga ai, e le tele le iloa e uiga ia i latou. Ma o lo latou auai i lenei ituaiga e masani lava ona fesiligia e saienitisi o aso nei.

Faʻalogo Caladium i le fale

O le tausiga o fugalaau ile Caladium i le fale e aofia ai ofu pito i luga taimi ma faasusu. E fiafia o ia i le susu ma le vevela tele, o lea mo le taumalulu e manaʻomia ona eliina ma teuina i totonu o se potu ma le vevela o +13 +15 tikeri. Caladium e tatau ona taofia mai le la susulu. Ia, pe a fai o se ata lafoia poʻo se malamalama.

Afai e toto vave le Caladium i le tautotogo, o le eleele malulu e mafua ai ona pala le fatu aʻo leʻi amata ona ola. E sili le muamua ona tuu i totonu o se atigipusa ma sina oneone susu ma teuina i se potu mafanafana i le malamalama susulu. E tatau ona amata se isi faiga e tasi i le masina ae leʻi faʻafeiloaia i latou e tatala le palapala. O le mea lea, o le fugalaau o le ai ai se taimi e faʻafiafia ai ma o le a tupu lelei.

Ina ia mautinoa lelei le tausiga o le alaaladium i le fale, e tatau ona e mataala muamua e uiga i le filifilia o eleele o le ituaiga talafeagai. E le gata i lea, mo le tuputupu ae lelei o fugalaau, e tatau ona e tausia le suavai palapala ma le i ai o se vaega laitiiti o le faapalaga po o le paʻu pine. Ma o le mea moni, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le mea e tatau ona fafagaina ma faʻamalaina o mineral (pe tusa ma le tasi le sipuni i le lita i masina taʻitasi ma le afa). E le o ituaiga uma o alalaupapa e puipuia mai le lamala, o lea aua neʻi galo e faʻafefe le fugalaau i le taimi o le totoina.

Maʻi ma meaʻai

I le tuputupu ae ma le ola o le laau, atonu o le a feagai oe ma ni faafitauli laiti (ae i le tulaga lautele e le o le faafitauli tele).

aʻa e mafai ona pala: e mafai ona amata ona pala i le taimi o le teuina po o le taimi o le tuputupu ae. O se mea talitutusa tutusa e fesootaʻi ma foliga vaaia o siama ma meaola ninii. I le puipuia o lenei mea matautia, matou te fautua atu ia e filifilia ni fatu e leai ni faʻamaʻi mo le totoina ma mataʻituina le maualuga o le vevela ma le vevela o le vevela i le taimi e teu ai (manatua e tatau ona sili atu i le luasefulu pasene le maualuga o le vevela).

e foliga mai i luga o laulaau: o foliga mai o le fungus anthracnose e mafai ona fesoasoani i foliga vaaia o lanu enaena i luga o le laulaau atoa. O le mea lea e mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma faigofie ona aveese faʻamaʻi maʻi.

o le susunuina o le afi o le taunuuga o le fafaga, le lava o le vai, po o le susulu o le la. O le matua o laʻau - o le tele foi lea o latou faʻafitauli i lenei maʻi.

Faʻaleleia o Caladium

Mo le faʻalauteleina o le caladium, o fatu ua matua ma a latou fanau o loʻo faʻaaogaina. I le tautoulu, pe a amata ona mou le fuga, ona eli lea o fatu ma tuu i totonu o se potu puipuia mai le malulu ma le timu (o lea, e te maua ai le avanoa e malogo ai masani) mo le vaiaso. Teu tubers i se upega poʻo se ato.

I le tautotogo, ia lemu, ma se naifi, vaevae ia fatu e fatu ai fatu laiti (o le a tutupu i le lumanaʻi), ae ia mautinoa ia le itiiti ifo i le tasi le totō (kulupu) e tumau pea i vaega eseese.