Fale taumafanafana

Faʻafouina o Kalanchoe i auala eseese

Kalanchoe e faasino i na ituaiga o laau e faigofie ona fanauina i ni auala eseese. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona faigofie ona feagai ma lenei galuega. Kalanchoe, o le toe gaosia e mafai ona faʻatinoina e fatu, tamaiti, fanau, laulaʻau ma mea e selesele ai, e mafua mai i le ituaiga o suauu, o loʻo faʻaalia i le tuputupu vave vave. Mo le totoina o laau laau, e mafai foi ona e faʻaaogaina lau paʻu, lau paʻu, lea e faigofie ona maua.

Faʻafouina o Kalanchoe e ala i tumutumu (tamaiti)

O le taliina o le fesili pe faapefea ona faʻalauteleina le kalanchoe e tamaiti (leaf) leaf buds, e tatau ona maitauina e le o ituaiga uma o nei meaola e maua ai. O tamaʻi tamaʻi tamaititi o loʻo faia i laulaau o "ola-bear" Kalanchoe. O isi ituaiga o lenei fugalaau e le fausia ai. O tamaiti Kalanchoe e tele laulaʻau ma aʻa. O tagata matutua matutua e masani lava ona paʻu le tumutumu buds, lea e mauaa aʻa i le vae o le tina. E mafai ona totoina i ni ipu eseese ma se mea lelei. O fanau uma lava na faʻatupuina lelei ua vavae ese mai le laʻau matutua ma faʻapipiʻi tuʻuina i totonu o le mea ua saunia.

Faʻapenaina i laʻau laʻau

O le toe gaosia o le lau Kalanchoe e faia i soo se taimi o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, oti ese le laʻau matutua ma totōina i totonu o se fagu ma se mea e faʻaleleia susu. O le ie e ufiufi i se tioata poʻo se fagu. A maeʻa ni nai aso, ona tupu lea o le lau ma e le o toe mamao ae maua mai i luga o se laau. Mo le faʻalauteleina, o vaega o le lau laʻau e tanumia i totonu o le eleele e faʻaaogaina. O nei, o laau laiti foi e vave ona atiina ae.

Afai e te le manaʻo e tipi lau laʻau mai se tagata matua, o laʻau pau, lea e leai se taimi e malogo ai, e talafeagai mo le faʻalautele. Ina ia vave ona maua aʻa, ua tuu i totonu o se ipu vai. A maeʻa aʻa muamua ona aliali mai i luga o laulaʻau, ona totoina lea i totonu o fagu ma se mea lelei.

Faʻapenaina o Kalanchoe e ala i le vaʻaia

Kalanchoe, faʻasalalauga e mafai ona faia i le taimi o le fausiaina o se togavao poʻo le gaosia o se laau, e aʻafia ile eleele malulu i totonu o le 2 vaiaso. Mo otaota, o vailaʻau malolosi e filifilia. E mafai ona umi, ae e sili ona faʻapuupuu i le 6-8 cm. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai faʻamalosi mo lenei mea, lea e iloagofie e le vaivai ma le suamalie o le tino. E seleseleina ma totoina i totonu o se mea susu susu ma tuu i totonu o se ipu vai ma vai seʻia oʻo mai aʻa. O fualaau laiti e maua mai i le seleselega e pei o se vao vao ma e faigofie ona fusi.

O le tipiina o le Kalanchoe e fesoasoani e faʻaauau ai le ola o mea e sili ona e fiafia i ai, totoina i luga o se fugalaau ma maua ai se fugalaau totonu totonu.

O ituaiga o Kalanchoe - Blossfeld, e lauiloa i totonu o faifaatoaga, e faʻasalalau lelei e ala i le vaʻaia. O aʻa uila e masani lava ona faia i luga o le mama o lenei laau toto. O seleselega mai se matua faʻamaʻaina laau faʻamalosi aʻa e vave ona maua aʻa i le palapala susu. O ia ituaiga o Kalanchoe o loo vave ona atiina ae. O le tausaga na sosoo ai, e maua mai ai i le isi tausaga le fua o le fugalaau olaola.

Faʻapupulaina o Kalanchoe e fanau

Kalanchoe o nisi taimi e faʻaleleia e le tama a se tagata matua. Ina ia faʻaleleia lo latou atinaʻe, faʻapipii pito pito i luga o 'auʻau ina ua uma le fuga o le pulu. A maeʻa lenei mea, e ola aʻe tamaiti laiti e latalata i le tina, lea latou te faʻaaogaina mo le toe gaosia. Pe a oʻo atu i le 1/3 le maualuga o se laau matua, e vavaeeseina ma le vaʻaia mai ia mea, faʻaeteete e le faʻaleagaina aʻa. O uso laiti ua totoina i totonu o fagu ma meaʻai oneone. O aʻa tetele na vave ona aʻa ma ola.

Faʻapupulaina o Kalanchoe e fatu gaosi axillary

O nisi o ituaiga o Kalanchoe e iloga i le mea moni e faapea, pe a uma ona fuga ma paʻu o laulaau i le mea o le laulaau, ona tupu mai ai lea o pine fou, foliga vaaia e pei o kapisi kāpeti. Pe a latou fausia se ogaumu o le 1-2 cm ua vaeluaina ma le lau, ma toto i totonu o se meaʻai e aofia ai le tele o oneone. A maeʻa pe a ma le vaiaso, e aʻafia aʻa o aʻa ma o le a tuputupu ae.

Faaauau o Kalanchoe e Seeds

Kalanchoe, faʻaleleia i le fale lea e masani ona faia i le amataga o le tautotogo, e mafai foi ona maua mai fatu. E iloga i latou i le lelei. Ua saunia se laufanua lauolaola lelei aʻo leʻi totoina. O le vevela i totonu o le potu e faʻamoemoe mo le faʻamaina o fatu e le tatau ona paʻu ifo ile 20 ° C. O vao e salalau solo i luga o le palapala susu. Ona latou tosoina lea i se tamailima. O se ulo poʻo se pusa o fatu o loʻo ufiufi i le tioata poʻo le ata.

O taimi taʻitasi, tioata po o ata tifaga e aveeseina e faʻamalosi ai mea totō. Faʻasa i latou i se fagu moli i le vevela o le potu. Aua le faatagaina sina mea itiiti e faamama ai le masini. O le tioata poʻo le ata e aveesea pe a maeʻa. E faasolosolo ona totō le ola o laau toto, ma aveese mea e sili ona vaivai. O tamaʻi faileʻaleʻa ua totoina i totonu o ipu ua tumu i le meaʻai.

Vaega o le toe gaosia o ituaiga eseese o Kalanchoe

Kalanchoe, o le toe gaosia i totonu o ona ituaiga eseese o loʻo faia i auala eseese, e iai ni metotia masani o le toe gaosia:

  • pepe (tamaiti): Dergemona, cirrus, tubular;
  • laulauina laʻau: o meaola uma e iai laʻau tele;
  • 'oti: Blossfeld, Mangin;
  • fanau: Blossfeld;
  • alalaʻau: paniculate;
  • fatu: cirrus, lagona.

Ina ia aʻafia le mea totō o Kalanchoe, e faʻafefiloi ai le humus, eleele laʻau, peʻa ma le oneone (1: 1: 1: 0.5). E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina fale faʻapitoa faʻapitoa i eleele faʻapitoa mo lenei faʻamoemoe. I le pito i lalo o ipu, o se alavai faʻavaivai o le uamea lautele poʻo le fusi maʻa e tatau ona tuʻuina.