Laʻau

Totoina ma tausia le kobe i luga o le eleele

Kobeya o se laʻau maualuga o le aʻei luga o le aiga o Sinyukhov. I le aganuu aganuu i totonu o tatou latitudes, ua tupu le laau e pei o le tausaga. Ae ui i lea, i le gasologa o le vaitau, e pulea e le kobeya vave le masini lanumeamata ma fiafia i fugalaau e pei o logo. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai e totō se fugalaau i le eleele tatala ma lona tausiga mulimuli ane.

Faamatalaga o le fugalaau o le kobe

I le vaomatua, e maua le kobe i luga o konetineta Amerika uma, i totonu o vaomatua vao o tropics ma subtropics. Mo le sili atu i le 200 tausaga, na faʻaogaina mo le totoina o laufanua - teuteu gazebos ma le faia o puipui. O Kobe e iloga mai isi laau toto e ala i le autu autu:

  • mamana aʻa ma le tele o aʻa fibrous aʻa;
  • siaki i luga 4-6 mita le umi;
  • malosi-cirrus isi laulaau;
  • elelalalalalalala i pito o taameni, o loʻo aʻafia ai le laau i le lagolago;
  • tetele fugalaau e pei o le logo e pei o le 6-8 cm;
  • fugalaau fugalaau ei ai lanu lanu samasama-lanu samasama, ona liliu ai lea paʻepaʻe po o le lanu violē;
  • pe a uma ona fuga, o le fua o loʻo faia i foliga o se pusa paʻu e tatala i tafatafa o le itu;
  • fualaau lapopoa lapopoa.

O Kobeya e afaina mai le ogatotonu o le taumafanafana i le malulu. I le autumn, e faʻaumatia le fale pe faʻafeiloaʻi i totonu o le potu mo le teuina seia oʻo i le tautotogo.

Fiafia ituaiga

I aganuu aganuu tupu se tasi o le 9 ituaiga o kobei - maualuga (Cobaea molia). E tele ni fugālaau ma fuga i fugalaau lanu violē, lea e faʻaalia e se manogi manogi moli. O le kobeya o loʻo aʻe i luga o upu faʻapitoa e taua o le faʻamalosi poʻo le fetolofi - o igoa uma lava e faʻaalia manino ai le alofa o le laau mo le tuputupu ae tuputupu ae i le lagolago.

O loʻo i ai se faʻavae o le aʻeina o pepi i fugalaau paʻepaʻe - Cobaea scandens Alba. Ae e seasea tupu aʻe i le fale.

Kobeya e fetogi fugalaau, fuafua mo puipui ma puipui

Tulafono mo le tulaueleele i luga o le avanoa i le fale

I le matala, e totoina se laau pe a le toe paʻu le ea i le + 5 ° C. I tulaga tau fesuiaiga o le sone ogatotonu e masani ona tupu i le faaiuga o May - amataga o Iuni.

O se nofoaga mo se kobe e tatau ona ausia manaoga manaomia:

  • nofoaga lanu po o le malulu o le vaeluaga;
  • eleele mataga lelei;
  • puipuiga mai matagi ma matagi;
  • o le i ai o lagolago mo le aʻeina - pa, paʻu, pergolas, puipui o fale.

Afai e te faia ni tulaga lelei mo le laau, o le a vave ona tupu ma e ufitia ai se lautele tele ma lau lanu lanumeamata.

Filifiliga o mea e totoina

O Kobe ua tupu mai fatu, lea e mafai ona faʻatau i se fale fugalaau poʻo se nofoaga tutotonu o togalaau. E le tatau ona e faʻatau fatu i ou lima poʻo mai i tuaoi i le atunuu - o le fua o le germination o ia fatu e itiiti lava, aua i lalo o le tau o lo tatou taumafanafana, o fatu o le ogalaau e le tupu.

Tupulaga talavou ma fualaau totō

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo tausaga taʻitasi e tatau ona vaʻaia, susu-ma manava, lelei le faʻafefeteina. Ina ia aloese mai le suavai ma mafai ona suia aʻa, faʻaaogaina alavai mai pebbles poʻo le uamea lautele. O le faʻafefiloi o le eleele ua saunia mai eleele palapala, turf ma peat.

O le lanu o kobei buds e faalagolago ile aoga o le eleele. O le maualuga o lenei faailoilo, o le tele o le mumu o le paolo e tumau i le lanu o "logo". Afai o le eleele e sili atu le paleni pe le faaituau, o le lanu lanu o le a toetoe lava a lanumoana.

Faʻamasinoga

O Kobei ua tupu mai fatu e ala i fualaau aina. O fatu e muaʻi sosolo i totonu o se vaifofo o le manganese ma totoina i totonu o se ie susulu poo pepa fale tootoo. Saula ma fatu o loʻo afifiina i se pusa palasitika palasia ma teu i le malamalama i le vevela o + 20 ° C ma luga.

O fatu e ufiufi i se mea manogi, lea e faigata ai le fuga. E aveeseina ma le lima pe a maeʻa. Faʻasalaga faʻatasi ma le fatu fai sina taimi:

  • E totoina fatu i ni ipu eseese. - o lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai se faiga o le suavai e tiga mo le toto. O fatu taitasi e faʻasusu i se eleele eleele o le 1.5 cm ma faʻafeinu. E foliga mai i totonu 2-3 vaiaso.
  • Sprouts e faʻafefete i vaiaso taitasi, faʻafeinu aʻo solo le palapala.
  • A o latou tuputupu ae, o fatu e totoina i totonu o ipu tetele - o le a mafai e le au faila i le lumanai ona fausia se aʻa malosi.
  • Faapipii pito i luga mo ni nai minute mo le sili atu o le pasini.
  • Afai e manaʻomia, faʻapipiʻi pine ma nonoa faʻamau.
  • O le faʻasalaga i le togalaau e faʻatinoina pe a maeʻa le faʻaleleia o le tau.
Afai e totoina ni laau se tasi i le taimi lava e tasi, ona tatau loa lea o pu mo latou mamao ile 0.5-1.0 mita mai le tasi.
O le fugalaau o Kobe i le togalaau

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

O le tausiga matua o le kobe ua faaitiitia i le faʻafeinu masani - o le laau e fiafia i le palapala. Ae ui i lea, ia manatua o le sili atu o le susu e mafai ona tupu ai le aʻa ma e mate le fugalaau.

E le gata i lea, ao le i totoina se kobe i le eleele, e tatau ona e tausia le i ai o lagolago e mafai e le laau ona totoa i ona aʻa. A leai, o le liana o le a faʻaaoga laau lata ane ma laau toto e fai ma lagolago.

Afai e te le manaʻo e sosolo faʻatasi ma le lūlū taʻitasi, tupu aʻe se kobe e pei o se laufanua. I le faaiuga o Oketopa, eli ma tuu i totonu o se ulo. Taofi le pusa fugalaau i totonu o se potu malulu ma ia mautinoa o le eleele e le maeʻa uma. Ia Mati, tuʻu le fagu i le moli ma faʻateleina le faasusu. Faʻaliliu atu i le lauʻeleʻele pe a faatagaina le tau vevela ma le 'ea (pe a oʻo i le faaiuga o Me).

Laʻei pito sili

O le fesoasoani vave i le fugalaau e vave ona tutupu le siaki lanu meamata e naʻo le fesoasoani a fomaʻi. I le taimi muamua, e fafagaina le fagaina i vaiaso taʻitasi ma fugalaau oona. Faatasi ai ma le amataina o le amataina o uluaʻi pulupulu, latou te fesuiai i le phosphorus-potassium fertilizing. Afai e mafai, o le faʻasusuina ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻafeiloaʻi ma mea faʻalautele (vaifofo o mullein, moa moa).

Tofiga

O fai togalaau faʻapitoa e faʻaogaina se isi metotia o le totoina kobei - cuttings. O laau totő e tupu aʻe mai le seleselega e tupu vave muamua nai lo mea na maua mai fatu.

E selesele selesele i le tautotogo pe a amata ona tupu le fugalaau pe a maeʻa le taumalulu. Vaovao o loʻo faʻaumatia i totonu o se faʻatoʻaga poʻo se faʻatoʻaga e faʻaaogaina e pei o laau fai vine. O aʻafiaga e mauaʻa i le oneone susu ia Fepuari-Mati ma totōina ile lauʻeleʻele i le taufaʻaiʻuiʻuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.

Kobe fuga

Tuputupu ae o faafitauli ma meaola faalafua

O nisi taimi o aphids ma spider mites e osofaʻia ai. E mafai ona e puipuia le laau e ala i le togafitia i iniseti.

O faʻamaʻi pipisi, o le aʻa e pala o se mea matautia. Ina ia aloese mai le faaleagaina o le fugalaau, e le tatau ona faatagaina le galo o le susu i totonu o le eleele.

Fuafuaga o fanua

O Kobeya e faʻaaogaina mo togalaau faʻasaina. O se faʻavavevaveina o laʻau faʻatasi ma le manaia o logo tetele e lelei atoatoa mo le teuteuina o fausaga o fale, oʻau, verandas, arches, trellises, pergolas. E mafai ona tupu se fugalaau i greenhouses, faʻatoʻaga i luga o balconies uamea ma le tau.

O se mea e foliga mai e manaia, e fiafia i le logo e pei o le logo ma le tatala o lau laau, o le kobe e le manaomia ai ni tulaga tuputupu ae faapitoa. Faʻamamaina se fale mafanafana faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻavavevave ma faʻateleina le totoina o laau, e oʻo lava i se amataga o le togavao e mafai ona faia. O le mea autu o le onosai ma le usitaia o tulafono talafeagai mo faʻatoʻaga.