Fualaau aina

O le a le ituaiga o tomato o loʻo fuafuaina?

I luga o le faʻatau o loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga vailaʻau mūmū eseese ma e masani lava i le faʻamatalaga i luga o le taga e mafai ona e maua ai se mea e pei o se ituaiga o mea totino poʻo le le faʻamaonia. O le a lenei mea Mo le tele o tagata fai togalaau amata, o nei faaupuga e le o manino atoatoa ma, filifilia se ituaiga fou, latou te le o manatu i ai i taimi uma.

O se taunuuga, o se tomato e le mailoa ua totoina e mafai ona malosi malosi pe, i se isi itu, o se nofoaga e leai se mea. O lenei mea e aʻafia ai le seleselega i le lumanai i le auala sili ona leaga. O le mea lea, e tatau ona malamalama pe faapefea ona eseese ituaiga o laau mai le tasi?

O le a le ituaiga o ituaiga tomato

O le faaupuga "fuafuaina" o lona uiga o le "le lava le alualu i luma," ma le "le faaitiitia" o lona uiga o le "le faatapulaaina o le alualu i luma."

O le a le mea e faʻaalia ai tamato o le ituaiga muamua? E i ai la latou ovary ma ni fua i le pito o le fana, lea e mulimuli ane taofi le tuputupu ae. O le fua e faaauau pea ona ola mai le laasaga sili ona malosi i le pito i lalo o le lau.

O le isi ituaiga o tamato e leai se tapulaa, o lo latou tupuga tutotonu e faaauau pea ona ola e aunoa ma se faatapulaa ma se fugalaau fugalaau.

Eseesega o nisi mai isi

E faigofie ona iloa nei tamato mai le tasi ma le isi ao leʻi oʻo i le taimi e maua ai fugalaau ma fua. E fa aso talu ona aliali mai pupu, e amata ona faʻamaʻo le tulivae cotyledonary ma i lona umi ua mafai ai ona faʻamasino faʻamaonia po oa ituaiga o le a tupu i le lumanaʻi.

I ituaiga eseese, e 3-5 cm, ae o isi e 1-3 cm. Ae peitaʻi, afai e le lava le malamalama, o le a amata ona faʻalautele le fatuina ma i lenei tulaga e faigata tele ona fuafua pe o le a le vao.

O le taimi lava e aliali mai ai le uluai fugalaau fugalaau i totonu o fualaau aina, ua uma lava faigofie ona iloa le togi lumanaʻi lumanaʻi. I ituaiga e le faʻamaonia, o le fuʻa muamua muamua pe a maeʻa le 8-9 o lenei laulaau ma luga, ma i le fuafuaina o ituaiga, pe a uma le 6-7 lau ma le pito i lalo.

Afai ua totoina le tomato i aso ua leva, ua tupu lelei ma e tele lima ua saisaitia i fualaau aina, ua matua faigata lava ona fuafua le numera o laulaau aʻo leʻi amataina le ovary, aua e masani ona loloto le toto ma o se vaega o le ogaumu e mafai ona tumau i lalo.

O le faailoga tusi o le fugalaau fugalaau i totonu o le mea e le taua e tupu mai i le 3 laupepa. O isi ituaiga i le va o pulumu e iai lava itiiti ifo i le tolu lau moni. E le gata i lea, i lenei ituaiga o loʻo i ai pea se sosola e muta i totonu o le ovary.

Meaola

O lenei ituaiga tomato e fa ituaiga ma ona lava uiga:

  1. Semi-fuafuaina - tamato o lenei ituaiga e le toe tupu pe a uma ona latou faia ni fugalaau fugalaau 10-12, lea o loʻo faataatia uma laulaau moni e lua, ae atonu e iai ni laulau e tolu lau. O le fugalaau fuga muamua e amata ona faataatia i le 7-8 lau.
  2. Fuafuaina - o le fatuina o fugalaau fugalaau i totonu o ia tamato e tupu i laulau uma e tolu, ae naʻo pe afai latou te ola i le 5-6 vaega.
  3. Superdeterminant - o lenei ituaiga ua matua, ma ua amata ona taatia le pulumu fugalaau i le 1-2 laulaau, ma a maeʻa loa ona fai le 4 po o le 5, o se ata e foliga mai e taofia ai le tuputupu ae o se fatu o le fatu tomato.
  4. Supersuperdeterminant - e masani lava o le tele-muamua ma le tele-eseese o ituaiga. E masani lava ona latou faia ni pulumu fugalaau e 2-3 i se laina e aunoa ma ni avanoa mai laulaau. O le tuputupu aʻe o le tetete e faʻamapulaʻa pe a uma 3-4 aliali mai. O le pulumu muamua e aliali mai i le lima o le lima lima.

Le lelei ma le le lelei

O tulaga lelei o lenei ituaiga o tamato e aofia ai:

  • Vaʻa amata, aua o le faʻapipiʻiina o se pulumu fugalaau e tupu mai i le tele o laulaau nai lo ituaiga eseese, o le mea lea o le fua muamua e vave ona vave.
  • O le vave amataina o le gaosiga, talu ai o loʻo tuʻuina ovaries i nai laulaau ma e tele naua i latou i luga o le mita e tasi o le laʻau, o le mea lea e mafai ai ona mauoa le fua.
  • E toe foi mai se uo i le seleselega, aua o nai pulumu e mafai ona nonoa i le taimi e tasi.

Manatu le lelei:

  • o le aofaʻiga o le seleselega e laʻititi, talu ai o le tuputupu ae o le vao e faʻatapulaaina i palasi, e mafai ona maeʻa atoatoa, ua muta le tuputupu ae o le laau ma ua le toe faia ni ovaries fou;
  • ona o le mea moni o palasi e masani lava ona masani ona maua, o le tele o meaʻai o le minerale e manaʻomia e fai ai se seleselega;
  • talu ai o le tuputupu ae o le vao e faatapulaaina i le limo, ina ia aua le togi le laau i le tele o ovaries, e tatau ona aveese ia laasaga;
  • ona o le mea moni o le vao o loʻo mamafa tele i le ovaries, o lea e faʻaitiitia ai lona tetee atu i faʻafitauli eseese.

Tausiga

Tausiga e manaʻomia le usitaia o manaʻoga nei:

  • faʻasolosolo taimi masani;
  • laasaga talafeagai o laasaga;
  • taloina o 'ie e faʻamalosia ai le faʻalapotopotoga;
  • fufulu faʻamaʻi faʻatasi ai ma fomaʻi eseese, na faʻataunuʻuina i luma o le faʻaogaina o le vaomatua;
  • fafaga pe a manaʻomia;
  • pulega o meaola faalafua ma faamaʻi eseese.

Tisi ma le laasaga faʻaalu ituaiga uma o ituaiga. Afai e te le faʻaumatia fanau laiti o loʻo faia i laʻau o tamato i se taimi talafeagai, o fua o lenei mataupu o le a tupu mo se taimi uumi, ma o le a faʻafuaseʻi lava ona taofi le tuputupu ae o le laau.

E tatau ona ave faʻasolosolo laʻasaga laʻasaga ina ia lelei le tuputupu ae o vao. E seasea lava ona manaomia le totoina o laau, ae tele ma faʻalautele. O le palapala aʻo leʻi faʻafefe le vai e tatau ona maeʻa maeʻa.

Ole suavai e le tatau ona paʻu i luga o laulaau, a le o lea, o se maʻi afaina e pei o le paʻu o le paʻu e mafai ona atiaʻe, e mafua ai ona faʻapouliuli le laau ma lona oti. E tatau ona suavai le tamato i lalo o le aʻa, e faʻaaoga ai le faʻavaivai.

Puipuiga o tamato mai meaola faalafua ma faamaʻi

O le puipuia o le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, e tatau ona togafitia i sauniuniga faʻapitoa, e pei o Tattu, Infinito, Aliette, Ridomil Gold.

O se faʻamaʻi mataʻutia o le pala, o le mea lea e mafua ai le pa'ō o tumutumu o le aʻa. I lenei tulaga, togi faʻafefeteina i le kesi calcium nitrate i le taimi o le totoina o fatu.

O meaola faalafua sili ona lamatia o le Colorado potato beetle, aphid, teuga o le taumalulu, lea e faaaoga ai fualaau oona nei: "Fitoverm "," Talosagaina "," Faamautu"E mafai foi ona e tau faasaga i aphids i le auala lenei: auina atu se vaitafe malosi i le nofoaga o le faaputuputuina o meaola faalafua ma tape laulaau ma lefulefu.

O ituaiga sili ona lelei e fuafuaina

O le a le ituaiga tomato e mafai ona maua se seleselega lelei? O le sili ona lauiloa o:

  1. "Oak" o se fua suamalie ma le 'aʻano o loʻo i ai se lanu mumu sesega. E vave ona selesele ma e puipuia i se faʻamaʻi e pei o le tuai. O lona tofo e manaia ma suamalie.
  2. "Yamal" - ei ai se manaia matagofie, vave ona vave ma e lelei ona teuina.
  3. "Moli kulimi" - o fua o lenei ituaiga o ituaiga paʻu. I le faaopoopo atu i la latou tofo lelei, ua fetaui lelei mo le faasaoina, matutua ma ua teuina mo se taimi umi.
  4. O le "Grotto" o se ituaiga vaʻaia tele ma se manaia lelei o loʻo i ai sona foliga lanu. O fua e fua i sina - 50-80 tausaga.

O le mea lea, matou te iloa ai le eseesega o ituaiga o tamato ma ona eseesega mai se isi meaola. O na tamato e iai a latou lava lelei ma le lelei itu. Ua latou ola i greenhouses ma i nofoaga tatala.

E ese le matagofie o lenei ituaiga, ma o fua e iloga mai lo latou matua. E aoga le atiina ae o nei mea mai se tulaga tau tamaoaiga, talu ai latou te le manaʻomia se tele o avanoa ma i latou vave ona maua se seleselega lelei.