Meaai

O nai fualaau mo currants

Currant o le sili ona lauiloa, sili ona ola maloloina.!

O fualaau oona e aofia ai le tele o vitamini C, Bi, P, PP, provitamin A, meaola oona, sugar, pectin (gelling) substances, suauu meli - o nei mea uma i currants, lea e taua ai o le "faleteuoloa o vitamini." I le anotusi o le vaitamini C, o ona fualaau lua e naʻo na o sosoʻo tupuga ma actinidia. O le mea lea, o le tagata e le o se tagata sosolo o se siamupini i le mea o iai le vitamini C i fualaau aina ma fualaau aina: e na o le 100 g fualaau fuamoa e ufiufi ai le fua o le aso manaomia e le tino.

Blackcurrant (Ribes nigrum)

O le Blackcurrant o se vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa. O le laau toto e maualuga tele - e oo i le 1.5 -2 m. E amataina i le 2 - 3 tausaga talu ona totoina, e fuafua i le eseesega.

O fualaau fou ma gaosia (jam, sua, jam, jelini, jam, masusu ma le suka) e faapitoa lava le fautuaina mo tagata matutua ma vaivai pe a mavae gasegase, taotoga, tamaiti. E inu le suamalie Blackcurrant ma le meli mo le bronchitis, tale, ova, ua fautuaina e avea o se antipyretic, diaphoretic, anti-inflammatory ma le hypoglycemic agent, faapea foi ma se sui e tosoina le masini cardiovascular. O fua e aoga mo le malulu, nisi o faʻamaʻi pipisi, ania, ma gastritis ma le maualalo o le eletise. E i ai foʻi le meaʻai fualaau faʻataʻitaʻi ma e faʻaaogaina i foliga o mea faʻapitoa poʻo mea teuteu e fai ma diuretic, mo le rūmāmatika, urolithiasis, fatu fatu, faʻamaʻi faʻamaʻi. I totonu o le susu e fufulu tamaiti e mamaʻi ma le gasegase. Mo le taumalulu, o lau ua maego.

Ina ia saunia le fusi, ave le 20 g o laulaau fou oona, sasaa se ipu vai inu ma tuu e faamalolo lelei. Ona fufulu lea ma inu 0.5 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. E mafai ona faaopoopo fulufulu lanu uliuli (e 20 g) i laulaau o le fuamini uliuli. O le mea lava lea e tasi e saunia mai laʻau mamago o le fua o le fuamoa ma oso aʻe ai sipuni, naʻo le tulaga lenei e tatau ona kuka mo le 2 i le 3 minute. Laʻau - o se mea masani masani mo le salu, fualaau faisua, faʻapea foʻi ma le fufulu o apu.

Recipes

Blackcurrant jam.

1.3 kilokalama o le sugar granulated ua ave i le 1 kilokalama o vine. Ua fufulu suamalie, paʻu i totonu o le vai inu mo le 3 i le 4 minute, mulimuli ane ua nutililiiina i latou i se pusa laau. Kuki i le laasaga e tasi mo le tusa o le 5 minute, faʻaliliu ma aveese le fofo i taimi uma. Hot jam tuʻu i totonu o fagu ma faʻamaʻi i totonu o le vai faʻafe: lita ipu - 20 minute, afa-lita ipu - 15-16 minute. A maeʻa le faʻamaʻi, ona tapunia loa lea o fagu.

Blackcurrant Jam (Blackcurrant Jam)

Blackcurrant jam.

Fua o fuainumera 1. Fufulu fua o fua o le currant currant, tuʻu i luga o se sieve ma faʻafefe vai. Kuki le suauʻu mafiafia, sasaa suamalie i totonu, ia faʻafefete ma tuu i luga ole vevela mo le 40-50 minute. (Mo le 1 kilokalama o le blackcurrant - 1.5 kilokalama o le suka, 1 le ipu vai.)

Fua le fuainumera 2. O loʻo faʻamaligiina pusi i totonu o le vai ma faʻaopopoina le afa o le suka, faʻapipiʻi mo le 7 minute, ona sasaaina ai lea o le isi vaega o le suka ma fufulu mo le 5 minute. E fesuisuiai le pele, o le papa e vaivai, atoa. (Mo le 2 ipu vai - 4 tioata o vine, 6 ipu tio suka.)

Kissel currant.

Faʻamasuina ia fua i le vai vevela ma faʻafefete lelei, faʻaopopo le afa afa o vai malulu mafiafia, siaki le vine i totonu o se sieve. Faʻasusu ia vine i le 2 ipu vai, tuʻu i le afi ma faʻavela mo le 7 minute, ona aʻafia ai lea. Tuu le suka i totonu o le fala oona, faʻafefe, faʻaopopo le maso o le pateta ma faʻafefeteina, toe faʻafefeteina. Liligi le sua i totonu o le jeli ua maeʻa ma faʻafefiloi lelei. (Mo le 1 ipu o fuamoa - 2 tbsp tbsp o le suka, 2 tbsp tbsp o le masini pateta.)

Faʻatoʻaina o laʻau fuamalie.

20 g o laulaau fou o le tagata uliuli e sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ma faatalitali seia maeʻa maeʻa, faamama ma inu i le 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. E lelei pe afai e te faʻapipiʻi sulu osoʻe (atoa 20 g) i le 1 ipu fufuluina o le vai i le 20 g o laʻau uliuli.

Mo le tasi le afa-lita fagu, 40 g o laʻau eleelea fou ma le fuʻa fou, faʻamamaina mai fatu, o le a manaʻomia. E sasaa uma i le vai inu ma tuʻu ai mo le 2-3 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. O le mea lava lea e tasi e saunia mai laʻau mamago o le fuamoa ma le sipili o le sipuni (e tatau ona kuka mo 2-3 minute). Ma tuu ia faamaalili.

Blackcurrant Wine

Fufulu vine, fufulu, pasi atu i se mea e teu ai meaʻai, ae e sili atu ona lelei le pipi.

I totonu o se fagu-3-lita, sasaa le 300 g o le sukalala suamalie, o se ipu o fugalaau mo le faʻamagaina, faʻaliliu mea uma. O lenei vaega atoa e tatau ona 2/3 o le masini. Ua tapunia le fagu i se tapuni palasitika ma se paipa, lea e pipii i totonu o le pu o le tapuni (o se pulu ua i ai le diamita o le 3-4 mm). O le pito i fafo o le gaʻo ua tuʻu ifo i totonu o se ipu i le vai ina ia le ulu le ea i totonu o le fagu ma mea o loʻo i ai, ma o le carbon dioxide lea e faia i le taimi o le faʻamalosi e alu i totonu o le fagu vai.

E mafai ona tu i le 25 i le 30 aso i le vevela ile 20 i le 23 °. Pe a mimiti le vai, aveese le tapuni ma faaopoopo sina suka (80-100 g) ma toe tapuni le tapuni i se paipa i totonu o le vai. A maeʻa le faʻagasologa o le faʻamalosi, faʻaaogaina le tino atoa i le 2 laulau o le kulimi, faʻapipiʻi lelei le pusa.

O le suamalie o le uaina e faalagolago i le tele o suka - e mafai ona e maua le ava malosi, uaina vevela po o le lole. Ua faguina le uaina ma tuʻu i se nofoaga malulu malulu. O le umi o le ola papa, o le lelei.

Manatua: Nai lo o se tapuni i se pu, o se totini lima paʻu ma se avanoa i totonu o le tamatamailima o loʻo tuʻuina i luga o le fagu, ao faʻamafanafanaina le totigilima ma afaina ai le carbon dioxide i le amataga. Aʻo taofi pe faʻavaivaia le totigilima e faʻaleleia, faaopoopo i ai sina suka, ma toe faʻaauau pea le fuga (o le taimi atoa o le faʻamalosi e 25-30 aso).

O le suamalie, suamalie fiafia e maua mai i se paluga o vine pe eseese.

  1. Lanu uliuli, mumu, paʻepaʻe paʻepaʻe + 1 vine vine.
  2. Lanu mumu, green gooseberries + 1 vine raspberries.
  3. Mai fugalaau mama - vine suamalie: i totonu o le ipu lita 3-1 kg le suka.
  4. O le uaina o le Autumn: mai vine o fuamoa, kusiisi ma le faaopoopoina o le 1 ipu o fuālaau faʻasalaga + 1 le fua o vine.
  5. Ava o Apple: o apu o loʻo i ai se mea matua e vavaeina i ni fasi pepa, pasi i se mea e teu ai meaʻai, faaopoopo le suka ma faʻaulu, sei vagana ai le suka, faaopoopo le 1 ipu o vine o le vine ma le fusi.