Isi

Faʻapefea ona teuteu dieffenbachia?

Dieffenbachia na gafa mai lona tinamatua. Ua sili atu ma le tolu ona tausaga, ma e mautinoa lava e le o se lalelei - o laulaau uma na i luga, ma o le uumi uumi e matua uma. Taʻu mai ia te aʻu, e tatau faapefea ona ou faʻapipiʻi Dieffenbachia ina ia mafai ai ona toe faʻafoisia ona foliga vaaia?

O Dieffenbachia e patino i le aiga alofa ma e masani ona faʻaaogaina mo le galueaina o le ofisa ma nofoaga o fale. O le laau o se vaomatua tele ma lapisi lapopoa lapisi i luga o se mea malosi malosi. O se vaega o Dieffenbachia o lona maualuga maualuga - i le tausaga e mafai ona ausia mai le 1.5 i le 2 mita le maualuga.

Faatasi ai ma le tausiga lelei ma tulaga lelei, o le fugalaau e tupu maualuga. Ae ui i lea, o le tele o taimi e gaosia ai e le laau se umi, ae le atoatoa, ogalaau, ao le laulaau lava na o le pito i luga. O le mafuaʻaga o lenei mea matautia e ono vevela i totonu o le potu, ae e tusa lava pe o lona natura, e manaʻomia e Dieffenbachia le faʻateleina o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe, talu ai ona o ia lava e mumusu e tuʻuina atu ni aʻa fou.

Dieffenbachia tulula tulafono

Ina ia toe faʻafoʻi le fugalaau i lona muai lalelei, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi saʻo Dieffenbachia. Muamua lava, e tatau ona e faia lenei mea ma se naifi malosi po o se faila laitiiti - o le tipi e tatau ona oʻo lava i (faataamilo), ma e leai se mea na vaʻaia. Taulima le naifi i le ava malosi ina ia le aʻafia ai siama, ma pe a uma ona teu, ia mautinoa ia fufulu ma faʻamaʻi.

O le sua lea e natia i le mea e tipi ai le mea oona, o le mea lea e tatau ona faia le galuega i totigilima, ma aunoa ma le i ai o tamaiti.

E naʻo tagata totō matutua e iai le laina o le ogaumu o le itiiti ifo ma le 2 cm e mafai ona vavaeina.

  1. 4 aso ao leʻi teuteuina, e le toe faʻafefeteina le laau, o se taunuuga lea e maua mai ai sina suavai i le tipi.
  2. O le uumi umi ole Dieffenbachia lautele e tatau ona vavae ese atoa, tuu ai na o sina tamai laau e oo i le 10 cm le maualuga. I luga o se pou, e tolu ni paʻu moe (e pei o le afa mama) e tatau ona i ai, ina ia latou auina mai ai ni pine fou.
  3. Ave le nofoaga o le tipi i se solo pepe e aveese ai le pata o le sua, ma togafitia i le malala ua faʻaaogaina pe fufuluina i le fafie.
  4. Tuu se fagu ipu i luga o le tumutumu o totoe. E aveeseina pe a ala aʻe fatuga ma tutupu mai pine, ma o le taimi lea latou te siitia ai i luga i taimi uma mo le ea.

O le a le mea e fai i se ogalaau faʻatoʻa?

O totoe o vao ua faʻaaogaina e faʻaolaina ai dieffenbachia. I le taimi lava e tasi, e le gata o aʻafiaga e mauaʻa, ae o le uumi uumi lava ia:

  1. Faʻamauina le ape. Tuu le pale tipi i se ipu vai ma afifi i se ie pogisa ina ia le malamalama. E suia le vai ile 2-3 aso. A maeʻa aʻa laiti, e totoina le pito i luga i totonu o se ulo i le kapoti Dieffenbachia pe i se isi mea e pei o se fale tutoʻatasi. E mafai ona e vave aʻaina i se paluga o le eleele ma le oneone.
  2. Lueina o le ogalaau. Otioti le uʻamea umi i ni vaega ina ia tofu i latou ma afifi. Tuu le malogo mo le 2 aso i le vevela vevela.