Fualaau aina

Laʻau faʻavelaina: faʻapefea ona maua se fua

I totonu o le mafanafana o le mafanafana ma tagata fai togalaau o loʻo i ai pea se manatu o susulu o fualaau aina e sili ona taugofie, ma e toetoe lava leai se tausiga e manaʻomia. Sa luluina fatu, o meaola faalafua na puipuia ma faasūsūina. O fua muamua e mafai ona seleseleina i lalo ifo o le masina. E foliga mai o susulu e mafai ona tuputupu ae i latou lava ma ia aumaia i taimi uma se seleselega lelei.

O le mea e leaga ai, oi latou nei e umia eleele e tele a latou faitioga ma fesili e uiga i le galueaina o le susulu. Po o le aʻafiaina o le fatu e le lelei, o aʻa aʻa e le tutupu i le tele o fuainumera manaomia. Seʻi o tatou taumafai e malamalama pe aisea e tulaʻi mai ai nei faafitauli ma faʻapefea ona aloese mai ai?

O faafitauli autu ile tuputupu aʻe o radishes

Laititi fatu fatu

Le mafuaʻaga - e malulu le palapala ma e tele le susu. I lalo o nei tulaga, o fatu e le ola, ae amata ona pala ma e le tupu.

O le fofo o le totoina lea o fatu radish ao le i totoina. O le mea lea latou te le pala mai le tele o le susu, e sili atu le tuʻuina i totonu o se taga e faia i le mea masani ma pe tusa ma le fitu aso aʻo le luluina, tanu i luga o le nofoaga i totonu o se tamai pu (e sili atu i le luasefulu senetimita le loloto). O le ie o le a tumau pea le susu, ae o le a le faatagaina le faagasologa o le pala. A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻamago fatu mo le lua itula.

Leai se aʻa

O le mafuaaga o le moega o loʻo i lalo o le paolo (le lava le malamalama ma le vevela), faʻapea foi le leai o le palukala i le palapala.

Fofo - pe a totoina ni fatu, e tatau ona e faʻapipiʻi le efuefu laupapa i le palapala, ma o le togalaau mo susulu e tatau ona i ai i se nofoaga lanu.

Fua o le radish e maualalo le lelei-ma tele fiva pe "leai" i totonu

Mafuaaga:

  • O le eleele e aofia ai le tele o le eletise;
  • Faʻamama le lelei (tele poʻo sina susu i le palapala);
  • Laʻau e luluina i le loloto;
  • Taunuuga o le seleselega.

Fofo:

  • Mulimuli i tulafono faʻavalea.
  • Aua neʻi sili atu le fua faatatau o le faʻaaogaina o le faʻamalosi faʻamalosi.
  • Toto fatu i le loloto e le sili atu ma le lima milimita.
  • Aua nei faʻaaogaina le manua e pei o le faʻalaʻau.
  • O fualaau e le tatau ona faia i luga o moega, ae aoina i le taimi.

Laʻau faʻamafanafana i laʻau ma fuga

Mafuaaga:

  • Mo le totoina, ua leva ona faʻaaogaina fatu laʻititi;
  • O le aʻa o le laau ua faaleagaina;
  • Le aafiaga o itula uumi;
  • O le malulu ma le maualuga o le vevela o le ea.

Fofo:

  • E tatau ona e filifilia fatu sili ona lelei ma ia na o fatu fou mo le totoina.
  • Mo le vave totoina, faʻaaoga mea faʻapipiʻi (opaque).
  • A o faagasolo, faʻaaoga le pine. O le fufulu ese o se tasi o laau, e mafai ona e faaleagaina le aʻa o se tasi, lea e lata ane.

O afea e lūlū ai le vaimoli

O le taua tele mo lenei fualaʻau fualaʻau o tulaga maualuga. Talu ai nei, e mafai ona matauina le kiona i le ogatotonu o Aperila, ma pe a ma le masina ma le afa, e amata le vevela o le taumafanafana. O le tautotogo moni ua toetoe lava a faaitiitia i le umi. Ae o le radish e sili ona lelei le ola i le vevela mai le sefululima i le sefuluvalu tikeri o le vevela. E aliali mai o le tau aupito sili ona manaia ua amata nei ia Me, pe a tatau ona tupu ma ola le radisa. O le iʻuga, nai lo o aʻafiaga aʻa, e maua mai ai ni fasi falaoamata o le fugalaau "togafiti".

Ona o le suiga o le tau, o le totoina ia Me o le a le maua mai ai le seleselega ua faamoemoeina mo le susulu. O le taimi fiafia o Mati - Aperila poʻo Iulai - Aukuso. O Iuni e masani ona le talafeagai mo le totoina o lenei togalaau ona o le umi o le ao, lea e na o le afaina ai o le "aʻa".

E tele filifiliga mo le luluina o fatu.

O le luluina o le taumalulu - mai Oketopa ia Novema

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e filifilia se laufanua lelei i luga o se tamai laupepa ina ia oʻo i le tautotogo o le a vevela vave le palapala ma e le faʻavaivai le meltwater. O pito i luga o le moega e tatau ona itiiti ifo ma le lima inisi le loloto. E le manaomia ona toto muamua fatu. A uma ona lūlūina fatu, e tatau ona ufiufi i lalo eleele poʻo le humus (pe tusa ma le lua senitimita), ona sosoo ai lea ma laufanua togalaau.

O le luluina o le taumalulu - mai ia Tesema ia Fepuari

O le lūlūina o susulu i lenei vaitau e sili atu ona talafeagai mo i latou e nonofo i lo latou fale, ma o le togalaau e lata ane i ai. E tatau ona tuʻu ia moega i luga o le saite lava e pei ona i ai i le auala muamua. O fatu e totō saʻo ile eleele malulu, pe'ā tatau ai, faʻamamaina mai le kiona. E tatau lava ona ufiufi moega i se faapalaga poʻo se paʻu paʻu.

O le amataga o le tautotogo - mai le amataga i le ogatotonu o Mati

I le i ai o se fale koli tapuni, e mafai ona saogalemu i lenei laʻau. Faatasi ai ma le taimi masani ma masani ai le fafaga, ia Aperila o le a mafai ona fiafia i fua o aʻa.

Pe a totoina ile laufanua, e lelei tele le faia muamua o galuega sauniuni e fesoasoani e mafanafana ai le togalaau ma puipuia ai fatu mai le oti. Pe a ma le vaiaso, faʻaaoga se vaifofo faapitoa ma ni meaola lelei i le palapala ma ufiufi le eria ma se ata vavalalata. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafouina le eleele. Lagona le saoloto e totoina fatu ile eleele.

I se tulaga aoao, o le vave totoina o le tautotogo e mafai ona faia tuusaʻo i le kiona po o le aisa. Snow ma le aisa i le taimi o le liusua o le a oso i totonu o le palapala ma ave fatu ma i latou. E moni, o le umi i le susu ma le malulu tulaga e mafai ona faʻaumatia ai fatu.

Lafoaʻi vave - mai ia Iulai ia Aokuso

O vevela na totoina i lenei vaitau e masani ona sau i fafo e le sili atu le leaga, ma o nisi taimi e sili atu, vave. E mafai ona totōina i na eria ua uma ona seleseleina fualaau faisua. E fautuaina vave ina ua lūlū fatu e ufiufi ai le palapala i vao mamago. O le radish ua tupu i nei faaupuga i ni laʻau e tupu mai i mataupu e seasea tupu.

Tulafono mo le luluina o le radis

O le nofoaga mo moega ma susulu e tatau ona i ai i se nofoaga avanoa, ese mai laau ma laau tetele, e susulu lelei e le la.

O le laisa e le mafai ona totoina pe a uma laau o le aiga pepelo, ma aemaise lava pe a uma le tipi. O mea lelei muamua o lenei aganuu o le kukumba, tamato, pateta, zucini, pi ma le pauka.

O le eleele mo le totoina e talafeagai mo soʻo se tuufaatasiga, ae o taimi uma lava e tatalaina. E lua ile centimita le loloto (grooves) i luga o le eleele lafulemu poʻo le 4 senitimita (i le "eleele mativa").

A o le lūlūina fatu ile laʻau, e tatau ona liligi se tamai laupepa o le oneone lelei ma le efuefu laupapa, ma i le "eleele mativa" - o le laasaga muamua o le a avea foi ma faapalaga. O le mamao i le va o fatu e tusa ma le 5 inisi le umi, ma i totonu o le vavae - 15 senitimita. Faatasi ai ma lenei luluina, o le a le manaomia ni mea mole i le lumanaʻi. O le totōina o fatu e le tatau ona loloto - e le sili atu ma le afa senitimita, a leai o aʻa o le aʻa o le a avea ma filo.

E na o ituaiga laumei o loʻo ola ai. O meaʻai mulimuli ane atonu e leai se taimi e ola ai ma o atu i le 'au.

Ina ia faatelevave foliga vaaia o fualaau, e tatau ona sosolo fatu (ia le itiiti ifo mo le 15-20 minute) ma ia muai filifilia. Mai fatu lapopoa, o aʻa e totoina muamua. O le veleina o fatu, o le a tutupu mai laau i le aso, ma o fatugogogogo o le a totogo pe a uma le 4-5 aso.

Tulafono Laiti o Tausia

E manaʻomia e le radisa le tele o vaiinu (i aso uma i le taeao ma le afiafi). Ona o le le lava o le susu, o le a amataina ai le ola o le laau. O le suāsusu muamua e tatau ona faʻatinoina vave lava pe a uma ona lūlū fatu.

E vave ona manaʻomia ona mulimulu le vavae. Seʻi vavae ese vao, pine poo nilala vavae, sawdust - o se mulch sili lea mo radishes. O le a mafai ona ia tausia lelei le susu mo se taimi umi i luga o moega, lea e taua tele mo le tuputupu ae ma le atiina ae o aʻa aʻa.

Faatasi ai ma le leai o se totoina o fatu e aunoa ma le matauina o vavao i le va o laau totino, o le a tatau ona faatinoina. E lima-senitimita-uumi, ae vaivai laau e fautuaina ina ia tosoina mai luga, ae leai se tulaga e tatau ona toso ese mai ina ia le faaleagaina ai tuaoi, malolosi ma malolosi.

E tatau ona ave muamua le tausiga e puipuia ai laau mai meaola faalafua. O le tasi o le autu o le fusi faasatauro. E fafagaina e ia i luga o le tamaititi fualaau suamalie vaivai. I le puipuiga, e mafai ona e faʻaaogaina se ufiufi o mea eleelea e le mafai ai ona sosolo le susu ma le ea.

I le laasaga o fualaau aina, o le tele o le malamalama mo radishes ua solia. E mafai ona faʻaitiitia itula o le ao ma le fesoasoani o se mea e ufiufi ai le uila, lea e faʻaaoga i le aoauli (pe a ma le 6 i le taeao).

O le leai o se fua o fua mama i totonu o le palapala e mafua ai ona leai se mea e teu ai ma le pala, o lea e tatau ai ona e selesele i le taimi.