Faatoaga

Faʻapitoa o le fausiaina o letele mulard i le fale

O aulati o Moulard ua latou gauai atu i faatoaga tetele o moa ma tagata e ona fanua e ala i lo latou mamafa ma le lelei o le ate o le ate. O lenei ituaiga o manulele ua uma ona suia meaʻai, lea na muai mafaufauina e gourmets e avea ma "tagata e sili ona lelei" o mea gaosia mo le foie gras, ma ua faatupulaia le olaola mo aano o manu i totonu o aiga o faifaatoaga faifaatoaga amateur amateur.

Ae ui i lea, i totonu o ituaiga po o ituaiga o pato o fale, e le mafai ona maua ai mullards. O le mea moni, o lenei mea o se vailaʻau vavalalata, lea na vaʻaia le malamalama na o le faafetai i le mafaufau o le tagata.

Faʻamatalaga o pato o mullard

Sui o musk ducks, lea e masani ona nonofo ai i le konetineta o Amerika, ma o latou pule masani o Europa ma Asia na mafua mai le faavae o le filifiliga. O le mea na mafua ai le tiʻetiʻi na taʻua o le mulards i ni vaega se lua o le Igilisi o le uluaʻi ituaiga MUscovy duck ma le malLARD.

O aso nei, o musika musika ma moa o ituaiga o meaʻai o aso nei ua faʻaaogaina e maua ai manu a manu maualuluga o mullards. E fuafua i le palota matua filifilia, o lona satauro e maua lona igoa ma e ese mai isi i le lanu o lana fulufulu ma nisi o foliga o foliga vaaia ma amio. E pei o isi auga o paipa i totonu, o mulard ducks e le talafeagai mo le toe fausiaina.

E ui lava e mafai ona faʻaalia e tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi ni faailoga o le fiafia i feusuaʻiga, ae o latou uma lava e le o iai. O le mea lea, o le fausiaina o pato mulard i le fale e le maua ai le lafoaia o lafu manu. O manu olaola uma ua ola.

O fanau e maua mai i le mating o Musk ma pepese masani Peking o loʻo taofiofia uiga lelei o ituaiga uma, ma, o le mea taua, faʻaitiitia le aʻafiaga oo latou vaivaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamaʻi aano o aano o manufasi, e ui lava e sili atu nai lo o latou aiga Amerika, vave faʻaputu le gaʻo, lea e aʻafia ai le lelei o oloa. E le gata i lea, e le eseese i latou i le toʻafilemu, e le mama ma e le o taimi uma latou te faʻanofo ai ma le naunautai fua o loʻo lafoaʻi. E leai ni pato o le anufe e pei o Peking poʻo isi ituaiga o aano o manufasi. Ae e iai a latou mea ofoofogia, faʻamaumauga-talepe gaʻo maualalo, meaʻai vaivai, e sili ona matagofie o le vao, e toʻafilemu ma mataala lelei lo latou mamā.

O le a le pato o le pato o le a mafua mai i sui o matai o ituaiga eseese eseese? O le tele o taimi, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se motumotu, lanu uliuli-paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe-enaena, ae e sili atu le lauiloa nai lo o latou matua.

Faʻavae o le fausiaina o le pato

Ina ia faʻaaogaina uma itu lelei ma ia maua ni fānau malolosi mai paʻu o loʻo i totonu o le vaomalo i le vave e mafai ai, e faʻaaogaina tane o musika musky ma tamaʻitaʻi masani masani o aano o manu. O se taunuuga o le masaniga masani, lea e faʻaaogaina e fai ai pepe o mullard i le fale, o tamaʻi pepe mai ia ituaiga i le incubator e aliali mai i le 30-31 aso.

Mo le faʻatoʻaga filifilia ni manulele matutua ua taʻi 7 i le 10 masina. Le taimi sili ona lelei pe a oʻo i le tau o le fuamoa o fuamoa faʻamafanafana e sili atu i le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le taumafanafana. I le taimi nei, ua fausiaina se lafu manu o Peking ma Musk. E tatau ona i ai 4-6 leketi mo alii i totonu o le peni. E sili atu pe afai oi ai i se aiga se fale ei ai se nofoaga savali. O le maualuga o le faitau aofai e fuafua i luga o le 1 mita o le vaega mo le tolu manulele i totonu o le fale ma le mita e tasi i le ulu i luga o le savaliga.

Talu ai o le atinaʻe mo le felafoaʻi i aano o aano o manufasi o loʻo faʻapalapalaina, tuʻuina fua o fuamoa. Mo le faʻaleleia atili o pato mulard, e faʻaaogaina ai se masini e oʻo i le 20 fuamoa i lalo o se moa lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o se pulou musky.

I le faʻaaogaina o lenei togafiti, e maua ai e faifaatoaga fagaga masani le maualuga o le pasene o le pulou manuia. O le mea moni, i lenei tulaga, o le pato o le a tatau ona tausia eseese. Mo le togafiti, e taua tele e le gata o le maua o le inu ma le fafagaina o le fatu, ae o le mafai foi ona pupuʻu malie i totonu o le vai. O fulufulu vevela ma le vevela e maua ai le siosiomaga e manaʻomia mo le atinaʻeina o pepe. O le mea lea, i totonu o se mea faʻavevela ma fuamoa o ponailu, latou te faʻaaogaina foʻi le vai i le vai mafanafana.

Tuputupuina o le pato pato i le fale

O pepe pepe e fananau mai e masani lava ona malosi ma le lelei. O le mea lea, o le toe faʻaleleia o pato o mullard e toetoe lava a leai ni foliga patino. O le taulaiga tele e totogi i le filifilia o se taumafataga mo le vave tuputupu ae ma le mamafa.

E masani lava mai faifaatoaga moa, e mafai ona e faalogo i le manatu o le moa, i le ata, tupu lelei i luga o toetoe o soo se meaʻai. Ua amata mai i le masina le matua, ua tuulafoaʻi moa i luga o le papa ma ua le amanaʻia le fafagaina o manulele, ma le faʻamoemoe o le a tuʻuina e le au pele pepe fiailoa meaʻai. O mea faapena, ioe, saoloto mai le faifaatoʻaga mai le tele o faafitauli. Ae o le manulele e alu i ana lava masini o le a le mafai ona faʻaalia iuga o loʻo i totonu o le natura. E ui lava o le a tupu tele lapoa nai lo o latou matua i le tolu tausaga, ona o le le lava o le protein, o le tele o le susu, lea e fesoasoani i le aveeseina vave o meaai mai le manava ma le mamafa o le tau o le aso i aso taitasi, o le a le faaalia ai e le au muleti lo latou gafatia atoatoa.

Mai vaiaso muamua o le olaga, e tatau i tamaʻi moa ona i ai se paleni taumafa faatasi ai ma se faʻalauteleina o faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasiga faʻapitoa poʻo ni mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o fatu.

Mai le faʻamalosiaga o le fafagaina o ponaivi ma a latou tausiga, o le a le mamafa o le a maua e le manulele i le 7-9 vaiaso ma mulimuli ane, pe a oʻo i le taimi o le fasia o auala. Mo taʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaga taumafai taumafai e faʻagata i le gaioiga Ona o le gafatia na faʻasalalau mai musk musk e tupu ai ni meaʻai suamalie ma mea maualalo maualalo, e le mafai e le tileti mulardas ona faʻataunuʻuina e tusa lava pe maeʻa se taumafataga fiafia. O le mea lea, e leai so latou saolotoga, ma o fafaga ma inu pusa ua faʻapipiʻi i le lata ane o le lafu.

O le tuputupu ae o pato o mullard e masani ona fafaguina moa pe a taulaʻi mea uma i le vave maua o le mamafa o le tino.

E faʻafefiloi meaʻai ma greens i le mea faʻapipiʻi pe tuʻuina ese. Suavai e ofoina atu i pusa tafe. A o fafagaina le vao mullard, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina, o le mea lea, o le suauu ma le tamaoaiga o le tamaʻi calcium e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga. E le tatau ona galo ia i tatou ia vaega taua o le lisi autu e pei o iʻa ma aano o manufasi ma ponaivi, o le fefete ma mea faaopoopo. O latou pato pato e tatau ona maua mai le masina muamua o le olaga.

I lalo o tulaga tau alamanuia, o mullards e alu e fasi i le 7-10 vaiaso. Toa e tuʻuina atu aano o manu lelei, ma o tane i aso nei ua fafagaina tele ina ia maua ai mea sili ona faʻaogaina mo foie gras.

I le faʻaaogaina malosi o le fafagaina o taifau mullard i le 4 masina le matua, e manuia ai faifaatoaga o manufelelei i le mauaina o le maualuga 500-gram ate. I le taimi nei, o le mamafa o le manulele lava ia e mafai ona oʻo i le 4 pe sili kilokalama.

O se vitio e uiga i le tausia o taifau ma uʻamea o le a avea ma meafaigaluega aoga mo se faifaatoaga o manu felelei. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tausia, lelei ma fafaga ma tausia le tumama i totonu o fale moa, o le a fiafia le manulele manaia ma lona vave tuputupu aʻe ma le lelei o le lelei o meaʻai a manu.