Fugalaau

Rudbeckia fugalaau - faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua ma ata

O le uluai rudbeckia na faʻaalia mai i luga oa tatou maketi e leʻi leva tele. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i ituaiga sili ona mataʻina o rudbeckia ma foliga o la latou togavao.

O ituaiga sili ona lauiloa o le rudbeckia ma le ata

Na fanau Rudbeckia i Amerika i Matu, lea na taʻua ai o ia o le "Black Eyed Suzan", faʻafetai i nofoaga pogisa o faʻaletonu.

E lelei lava Rudbeckia i fugalaau mo togalaau faʻamaʻi, asters, verbena, phlox, ae e tuusaʻo faapitoa lava i talaane o conifers.

E tolu ituaiga o laau toto:

  1. Glossy (Julie Gold)
  2. Faʻapipiʻiina (Golden Ball)
  3. Vaitaʻaga (Lua ma Gloriosa Daisy)

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o ituaiga laau e sili ona lauiloa.

Rudbeckia Gold polo

Rudbeckia o le polo auro o se mea e le o se mea e sili ona manaia ma e le manaomia ai se tausiga faapitoa.

Eseesega !!!
O ona eseesega autu o le papa ma le lua-faalua fugalaau, e oo i le 2 mita le maualuga.

O fatu laau e totoina mai le amataga o Mati e oo i le ogatotonu o Aperila.

Ma ua leva nei i le faaiuga o Me, o le a saunia sauniuni mo le totoina i luga o le eleele.

O le mamao i le va o laau taʻitasi e tatau ona tuʻuina pe a ma le 20 cm, aua o le tagata matua e taʻu mai o le a tupu le togavao.

Rudbeckia polo polo

E mafai ona e totoina fatu o le rudbeckia ma vave ona i totonu o le eleele. E faia lenei mea i le faaiuga o Me, o fatu e paʻu i le eleele e 3-4 cm.

O le alu ese e aofia ai le fausiaina masani ma le veleina mai vao. E taua foi le taimi tatau e aveese ai lau mago ma mamae ma faʻaleagaina mai le laau.

O faʻamaʻi ma meaola faʻapena e pei o le paʻu paʻu, le nematode laʻau, anufe ma caterpillars e mafai ona faʻalavelave i le tuputupu ae.

Ae o le mea lautele, o le laau e matua puipuia lava i nei faamai ma o siama e matua le masani lava.

E tusa ai ma le au faifaatoaga, e taua le taua o le faʻaleleia o le mamalu o se fugalaau matagofie. O mea e le lelei, e na o le tele o fugalaau, e tatau ona e filifili se nofoaga lanu i luga o le saite.

Cherry brandy rudbeckia)

Faʻapitoa
E foliga mai o se lanu mumu lanu mumu!

Rudbeckia Cherry Brandy ua tupu uma e ala i le totoina o fatu mo laau i le amataga o le tautotogo, ma i le totoina o fatu i le eleele tatala i le faaiuga o Me. pe a uma le mafanafana o le eleele.

Mo lona galueaina, e taua le filifilia na o ni laufanua manaia, aua i totonu o le paolo, o le a le tele naua fua. O le laau e le faʻaleagaina i le tausiga.

O le tausiga o lea mea e sau i le faʻafeinu ma le veleina vao. E le gata i lea, aua neʻi galo e faʻasao mai lau mago ma le mate ma laʻau.

Rudbeckia cherry brandy

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e foliga mai e seasea ona tupu, e masani lava: o larvae ma caterpillars, le nematode leaf and mildew powdery.

Mai i iloiloga o tagata fai togalaau, ua manino ai o le mea sili ona lelei o le rudbeckia cherry brandy o lona tausiga le taupulea ma le ola umi. O mea e le atoatoa, na o le pau lava lea o le mea e tatau ona tuʻuina i le togalaau.

Gorgeous rudbeckia

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o rudbeckia e matua le faʻaleagaina i le palapala, e fiafia ai i le malamalama, nofoaga e le o le soddy.

E mafai ona tupu e pei o ni fatu laau mai se isi laau, ma e ala i le totoina o fatu ile matala.

O fatu e totoina i le ogatotonu o Mei, pe a uma le mafanafana o le eleele.

O tausiga o togafitiga e aofia ai le faʻafeinu masani, aveeseina o laulaʻau mamago ma talafeagai le veleina mai vao leaga.

Gorgeous rudbeckia

E matua tali lelei le laau i ituaiga uma o le faʻamaʻi, ae faigofie lava ona fai e aunoa ma latou.

Talu ai ona o le manaia o le uila o se laau umi, o ona togavao e oo atu i le 2 mita le maualuga, ona i ai lea i le tagata matutua e tatau ona faatulaga ni lagolago.

O le laau e manaia ma taumalulu-malosi, o lea o le a aliali mai i le isi tausaga na o ia lava.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi e osofaia le laau e seasea lava ona tupu, o le tele o taimi e tatau ai ona faʻamalamalamaina: paʻu palapala, caterpillars ma o latou aʻa, faʻapea foʻi le nematode.

O faʻamatalaga faʻatoʻaga e sili atu le lelei. O tulaga lelei, e le amanaia i le tausiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Naʻo le toe foʻi mai i tua o le tatau lea ona e faʻapipiʻi nisi lagolago mo le fale.

Rudbeckia Juli Gold

Rudbeckia juli auro, e pei o isi ituaiga uma o lenei laau, e mafai ona fafagaina uma e ala i le totoina o fatu, vaevaeina o se matua matua, ma totoina fatu i le laufanua.

Mea mataʻutia !!!
O laau tetele e faapaleina i lanu samasama lanu susulu matagofie!

Julie Gold o se lauiloa tau-taumalulu ma e le manaʻomia se puipuiga faaopoopo o le aʻa mo le taimi malulu.

Julie Gold

O le tausiga o togalaau e faigofie lava. E aofia ai le faʻainuina masani, faʻamaeʻa ma veleina le palapala, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o lau o le paʻu.

Julie Gold e tali atu i ituaiga uma lava o laʻei pito i luga ma o le a faʻafetai i le tele o lauolaola, lea e amata mai i le amataga o Iulai seia oʻo i le timuga muamua o le autumn.

E teteʻe i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ae o loʻo i ai tulaga o le faʻailoga e ala i le paʻu o le paʻu, o le nematode ma le 'aina e caterpilla ma o latou gaʻo. O le mea lea, aua nei e tuua mo se taimi umi e aunoa ma le gauai.

Fai mai a le Faatoaga, o rudbekia julie auro e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei. O le lelei o le faigofie o le tausiga ma le tetele o lauolaola umi. O mea e le atoatoa, e na o le faigata ona filifili se nofoaga lanu i luga o le laupepa ona e iloga.

Rudbeckia Double Daisy

O fugalaau matagofie o le rudbeckia lua teisa e le tuua ai se tasi e le amanaia. O le mea lea, e masani ona maua i le tele o eria

O le togalaau e faʻapitoa ma e le o manaʻomia le tausiga.

Tausaga o le ituaiga!
Totonu o le eletise 120 cm ma fugalaau matagofie mai le samasama i le enaena uliuli

E mafai ona totō e pei o fatu i le lauʻeleʻele avanoa, poʻo i totonu o fualaau.

O se nofoaga e ola ai e tatau ona susulu, o lona uiga o le a sili atu ona tele ona fua.

Rudbeckia Double Daisy

O le alu ese e aofia ai le faʻasusuina masani ma le tatalaina o le palapala.

O le laau e teteʻe i faʻamaʻi ma meaola faalafua, na o ni anufe matafefe poʻo ni paʻu palapala e mafai ona osofaʻia ai.

O le faitauina o faʻamatalaga i luga o le fonotaga, ua manino ai o le mea sili ona lelei o le rudbeckia lua daisy o lona tulaga le lelei i le alu. E uiga i vaivaiga, latou te matauina na o lona gaosiga e mafai ona na o nofoaga malulu.

Rudbeckia Red Umbrella

E pei o isi ituaiga uma o rudbeckia, e le faigata ona fausiaina se faamalu mumu i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Ua tupu e le gata i le vavae ese mai se isi laau, ae faapea foi i le totoina o fatu ile eleele tatala i le ogatotonu o Mei.

O le tausia o lea mea e matua faigofie lava, ua lava lea e vavalalata ai le eleele i nisi taimi, aveeseina vao, ma le galo foi e uiga i le galueaina masani.

Ole laumei mumumu a Rudbeckia e tali atu i ituaiga ituaiga o laʻei pito i luga ma o le a faʻafetai ia te oe i ona lauulu umi.

Rudbeckia Red Umbrella

O faʻamaʻi ma meaola faalafua, na o le tele o anufe, o le nematode ma le paʻu paʻu e matautia mo ia. Ae e seasea lava ona latou foliga mai.

O le toe iloiloga o le au fai togalaau masani e taʻu mai ia i tatou, o le mea sili ona lelei o le rudbeckia red umbrella o lona tulaga le lelei i le tausiga ma le tele o fua o le fugalaau. O le faʻafitauli o le mea lea mo se tagata matua, o le faʻapipiʻiina o mea faigaluega e talafeagai, ona o le maualuga o lona tuputupu ae.

Rudbeckia Aishir Aiz

O fugalaau lanumeamata susulu a Rudbeckia Aishir Ais ua leva ona manumalo i le alofa o faifaatoaga uma. O lona gaosiga e mafai uma e ala i le totoina o fatu i se foaʻi faameaalofa, ma le vaevaeina o le vao.

O le tausiga o ia e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. E lava le na ona faʻafeinu i le taimi ma faʻamalo le eleele, aveese vao.

O le laau e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ae ui lava i lea, e le tatau ona e tuua o ia mo se taimi umi e aunoa ma le gauai atu, aua e ono aliali mai i luga o le moa le paʻu ma le lamatode leafy. E le gata i lea, o anufe ma anufe e fiafia e fiafia i ona lau.

Rudbeckia Aishir Aiz

E tusa ai ma le au faifaatoaga, e taua tele le faailoaina o le aoga sili o Aishir Ayr rudbeckia, lea e taoto i le le lelei o le laau ma le tele o ona fua. Na o le toe foi mai, o le galueaina e aoga le filifilia na o nofoaga lanu i luga o le saite.

Uili auro

E le faigata le totoina o pulu auro, e pei o isi ituaiga o lenei laau, e mafai ona tupu uma e ala i le totoina o fatu ile eleele tatala, ma i le fatuina o metotia.

Popolega !!!
O nei laʻau laiti e lua-faaluaina fugalaau lanu samasama lanu.

O le laau e manaia ma malulu-malulu, o le mea lea o le a fiafia ai oe i le tele o lauolaola umi i le tele o tausaga talu ona totoina.

E le manaʻomia tele tausiga patino.

E le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fafagaina masani ma le tatalaina o le palapala.

E taua foi le gauai atu i le tulaga o le laau, ona o ona laulaau e mafai ona aina e ni meaʻai ma se anufe, ma e mafai foi ona gaosia ai le paʻu ma le lamatau nematode.

Ae o se mea e seasea lava.

E tusa ai ma le au faifaatoaga, ua manino mai o le mea sili ona lelei o le paʻu auro o le rudbeckia o lona lauolaola matagofie tele. Pau lava le toe foi mai o le mo lona galueaina e aoga le filifilia na o nofoaga lanu.

Matou te faʻamoemoe i lena, i le iloa o ituaiga rudbeckia, o le ae mauaina lau mea e sili ona e fiafia i ai!

Fai se togalaau manaia !!!