O le togalaau

O afea e totō ai currants i le togalaau?

O le toatele o fai togalaau amata e mafaufau pe o afea e toto ai currants. Fai mai tagata popoto e mafai ona totoina lenei aganuu i le tautotogo ma le autumn. I le taimi lava e tasi, o le olaola tuputupu ae lelei o laau talavou, ma amata ona fua lelei i le 2-3 tausaga.

O le a le taimi sili e lelei ai le totoina o vine vine?

Soo se ituaiga ma ituaiga o currants e mafai ona totō i le tautoulu. I le taimi o le taumalulu, o le lalolagi o loʻo siomia ai le togavao o le a faʻaleleia lelei ma faʻamafanafana. O ia togavao i le tautotogo e vave ona toto ma ola lelei i se nofoaga fou.

I le taimi o le totogoina o le autumn, o le eleele e siomia ai le laau talavou e tatau ona mulimulitaʻi i lau paʻu paʻu, peat, paluga poʻo le pala. O Mulch o le a tumau pea le susu i le eleele ma puipui tamaiti talavou mai le faʻamaisaina o aʻa i luga o aso malulu.

O le tele o taimi, e totoina ai fualaau laiti o lenei fatu laau ia Setema. I le taimi lava e tasi, e maua ai e tupulaga laiti le taimi e vave aʻa ai aʻa.

O le a le taimi e totō ai currants i tuafanua? O le taimi sili e totoina ai lenei fualaau aina e tuai ia Setema - muamua afa o Oketopa. I le taimi nei, o fatugaʻo ua uma ona ulufale atu i le vaega malologa.

E faapefea ona toto i le tautoulu?

I le tasi tausaga ao leʻi totoina currants, faʻapipiʻi pe faʻafefete manu e faʻaofiina i le palapala. A o lei totoina, o le a totoina fatu laau i le gaosiga faapitoa. Ua aveeseina mai lala ma otaota leaga ma aʻa. A maeʻa lena, o le aʻa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se "mash" o le omea ua faʻafefe i le vai. O le a puipuia e ia lona faʻamago.

O le totoina o lenei faatoaga e faalagolago ile ituaiga ma ituaiga. Pe a faʻatulagaina e tatau ona amanaʻia le fua o le eleele, foliga o le pale o le vao. O ituaiga sili ona lapopoa ma umi e totoina e itiiti ifo nai lo currants o se pepa e sili atu ona lelei. O le va i le va o vao e tatau ona 1-1.5 m.

O se tasi o vaega autu o le totoina o fualaau o le talavou o le loloto lea o le aʻa o le fatu 6-9 cm i lalo ole eleele. Pe a faʻatulaga lenei mea totō i se tulaga faʻapitoa.

Faafetai i lenei metotia o le totōina, o se vaovao faʻasalalau ma se lautele lautele e vave ona fausia. E le gata i lea, o le tulaga o le fatuina e fesoasoani i le fausia o aʻa faaopoopo ma aʻa. Afai e manaʻo le tagata fai togalaau ina ia maua se laʻau masani o le fua, e totoina le fatu e aunoa ma le loloto i se tulaga saʻo. I totonu o ia laau totō, o le toe amataina o popo o le a vaivai tele.

A o lei totoina fualaʻau, e tatau ona saunia pusa totoga. O la latou lapoa e tatau ona 40x40 cm poʻo le 40x50 cm. Faʻasaina pe faʻamaʻaina le humus i luga o le lua. Ua faʻamaina aʻa uma. Ona faʻasusu lea i le palapala, faʻapipiʻi ma le faaeteete. E fautuaina le luluina i lea taimi ma lea taimi laau toto ina ia mafai ai ona faatumuina uma le alavai i le aʻa o le laau.

A maeʻa ona momoe ile lua i le 2/3, maua le tele o le suāvai (0.5 pakete i le lua). A maeʻa le moe o le totoina o le lua ma le faʻatusatusaina o le eleele, e toe faʻafeinu le fatu (0.5 pakete).

A uma ona totō uma vao, o le eleele faataamilo i le auʻau e mulimulitaʻi ma laʻau mūmū, humus, compost, peat. O lenei faiga o le a puipuia ai le faʻavaeina o le paluga ma faʻasao le susu e tatau ai mo le vave aʻafia o currants.

E faʻapefea ona toto le tagata e leai se paʻu i le tautotogo

I nofoaga e laʻititi ai le kiona i le taumalulu, e sili atu le totoina o vao vao i le amataga o le tautotogo. O le totōina o faʻatauga i le pa'ū e mafai ona eli i le eleele. I le popofou o le tautotogo, o nei laau toto o loo ufiufi pe vavalalata ina ia mafai ai ona taofia le vave alu. E totoina le fua i totonu o se nofoaga tumau pe a maeʻa maeʻa le palapala. O le taimi sili mo le totoina o currants o le amataga lea o Aperila - Me. O togavao mulimuli ane ua sili atu le leaga o aʻa ma aʻafia ai le atinaʻe.

I le tautotogo o le tautotogo o currants, o le sauniuniga o lua ma le faagasologa atoa o le totōina o laau, e pei ona faia i le totoina o le autumn. 2 tbsp e sasaa i totonu o le lua. punetini o le superphosphate ma le masima (e mafai ona suia i ni ipu tioata se lua). I le pito i lalo o le lua faapalaga poʻo le humus ua sasaa. Faʻafefiloi le eleele i lenei masini ma se suo. A uma ona totōina, ona faʻapuupuuina uma lea o lala, ma vavae ese i luga o fatuga maloloina. E faʻamalūlūina le fua ile 2-3 aso. Amataina o fai togalaau e tatau ona iloa e faʻafefe e le tagata uliuli le totoina o le tautotogo e sili atu le leaga nai lo le autumn.

E faʻapefea ona totoina currants mumu?

O le faagasologa o le totoina o le mumu ma isi ituaiga o currants e toetoe lava a ese mai le totoina o currants curranti. I lalo o nei togavao ia filifilia ni nofoaga lelei ma malamalama lelei i le palapala. O loʻo faʻafefeteina i luga o le faʻaaogaina o sina tali malie e lelei mo currants. O le mamao i le va o vao lanu mumu ma le paʻepaʻe e tatau ona tusa ma le 1.5 m.