Fualaau aina

Saunia ma le totoina o fatu mo fualaau o vave pupu

O le Kapisi e taua o le masiofo o togalaau aina. E moni lenei mea ona e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma lena. O loʻo i ai le tele o proteins, carbohydrates, vitamins, minerals. O se faʻamalologa ma lelei i soʻo se ituaiga - kuka, salu, sisi. E masani ona i ai i le faletalimalo uma le kapeti i totonu o le pusaaisa.

E faʻapefea ona lelei le totoina o fua lelei o kapeti i le fale, ma o loʻo i ai se seleselega lelei. Ese ese laʻau siʻitia: vave, ogatotonu o vaitau ma tuai. Sei o tatou talanoa e uiga i le kapisi o ituaiga o ituaiga eseese.

Kapisi o se laau e fiafia i le malamalama, susu ma e le fefe i fulu ninii. Mo soʻo se ituaiga kapisi, e taua le fuafuaina o le taimi mo le lūlūina o fatu.

E mafai ona e tupuina le kāpeti i le totoina ma le totoina o auala.

Saunia o fatu mo le lulu

Fatu mo le totoina e tatau ona filifilia le tele. Ma o lena kapeti e tupu ola maloloina ma e leai ni faʻamaʻi pipisi - e tatau ona saunia fatu muamua aʻo le i totoina. Le faia o lenei mea:

  • ua afifiina i se ato gau;
  • toso i totonu o se fagu lita e tolu-lita mo le 20 minute.

E tatau ona mafanafana le vai (tusa o le 50 tikeri C). A maeʻa, tuʻu i luga o se ipu, ufiufi ma tuu i luga le pusa i totonu o le pusaaisa mo le 12 itula. E talafeagai lenei mea mo le faʻavaveina o le fatuina o fatu.

A o lei luluina e fautuaina e salu i latou i soʻo se vaifofo o meaʻai (sodium humate, suavai faʻamautu lelei - 1 tsp mo le 1 lita o le vai) - i le taimi e tasi. Mo le faʻapalapalaina o fatu, o se tasi o ituaiga o sauniuniga o meaola e faʻaaogaina:

  • valea;
  • phytosporin;
  • fuafuaga ma isi.

A uma le gaosiga, e tatau ona faʻamamaina fatu i vai mama, faʻamago ma amata ona totō.

Fugalaau toto

I le fale, ua tupu le kapeti muamua i ni koneteina laiti ua tumu i palapala. E mafai ona e tuʻuina i totonu o pusa palasitisi poʻo pusa laupapa poʻo pallets. Ona fufulu ai lea i ni ipu eseese po o ni pani.

I totonu o le fale, e faʻaaogaina e faletalimalo mea faʻalelei e maua i le fale (pepa palasitika po o pepa pepa, atigipusa, pepa poʻo ipu palasitika) e tupu ai le kāpeti. I nei tulaga vaʻa faʻavaivai e tatau ona faiaina ia leai se tulaga o le vai i totonu o le koneteina. A leai, o le a mafai ona mafua ai le totoina o faʻamaʻi pe a tupu laʻau tipi.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le totoina o kapeti mo fualaau?

E faʻapefea ona totoina fatu o kapisi? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia le eleele saʻo. E le talafeagai le faʻaaogaina o fanua mo lenei mea mai le togalaau, aua e mafai ona avea ma se tagata e faʻaleagaina faamaʻi matautia. I totonu o fanua o le togalaau o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi, vaʻalele. E sili atu faʻaaogā faʻapipiʻiina o le lalolagi faʻapitoa. O vaega mo lea ituaiga o paluga e tatau ona saunia i le tautoulu. Afai e leai se taimi e fai ai e le fai togalaau togafiti, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le eleele ua faʻatau i se faleoloa faapitoa.

Ae e sili ona lelei le faʻaaogaina o fanua e kuka ai le fale. E tele ni fatuga:

  1. O le vaega 1: 1: 1 e aofia ai le eletise eleele, peat, humus.
  2. O le fuataga o le 1: 3: 1/4 e aofia ai peʻa, turf land, oneone lapoʻa.
  3. O le vaega 1: 1/4: 1/4 e aofia ai le efuefu o laau, lime, oneone lapoʻa.

O uiga sili ona taua ile palapala mo le totoina o fatu o: vai ma le ea e mafai ona faʻaaogaina, fualaʻau. O faʻatulagaga o loʻo tuʻuina atu i luga e mafai ona maua ai le palapala ma nei mea uma. E mafai ona saunia ia ituaiga faʻataʻitaʻiga i le maeʻa o le autumn ma teuina i se nofoaga malulu.

A o le lūlūina fatu, e tatau ona faʻamafanafanaina pe faʻamamaina le eleele faʻafefete ina ia faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi. E faʻaaoga le palapala ile pusa saunia mo le totoina o fatu.

Lauina o fatu

Aʻo sauni mea uma mo le totoina (faʻapipiʻi fatu, ua tumu le fagu i le eleele), ona mafai lea ona e totoina fatu e totō ai laau toto. E lulu fatu i laina i pusa (mamao i le va o laina - 3 cm) po o le lua fatu i le tioata. O le loloto o le tau e tatau ona oʻo i le 10 mm. Afai e totō loloto, atonu latou te le ola.

A uma ona totō fatu, e tatau ona ufiufi le fagu i se ata tifaga, talu ai ona o fua lelei o le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le 25 tikeri C. A maeʻa le tolu i le fa aso o le a amata mai fua muamua mai fatu, e tatau ona aveese le ata. Pe a oʻo mai laʻau muamua muamua e lua i le kapisi, ona tatau lea ona tatou tausisi i le vevela - i le aso i le 20 tikeri, i le po - e oo i le 12 tikeri.

O fualaau o le kapisi e fiafia tele i le malamalama, i le paolo e amata ona faʻalauteleina. Afai, pe a uma, e le lava le malamalama, e tatau ona tuʻuina moli mumulu mo se malamalama sili atu. A maeʻa le faʻaalia o le laʻau lona tolu, tofe pipi i ipu eseese. E le gata i lea, o le tausia lelei o le kapeti e aofia ai le fausiaina masani ma le mataʻituina o le pulega malamalama. Afai e talafeagai, e mafai ona fafagaina fualaau. A o lei totoina le kapeti i le eleele tatala, e tatau ona faamaaa i totonu o le 10 aso - ave i fafo ile vevela mo ni nai itula.

Fafagaina o laau

A o faagasolo le vaitau o le totoina o fatu laau, e lua laʻei pito i luga e tatau ona faia:

foliar (e ala i laulaau) e faia i le taimi o le fausiaina o laʻau moni e lua e ala i le pulupuluina ma le tuufaatasiga, lea e tatau ona aofia ai elemene.

o le laei lona lua pito i luga e tatau ona faia i le taimi o le faʻamalosi o fualaau, e aofia ai le fafagaina o le tuufaatasiga - mo le 10 lita o le vai: 1 sipunipuni o le urea ma le aofaʻi o le potassium sulfate (1 tioata - 1 le laau).

Tuputupuina o laau malolosi

Ina ia aua le tupu le kapeti i le fale, e toatele fai togalaau e faatauina mai fatu laau i le maketi. Ma o lenei mea e malamalama, talu ai, masani lava, o faʻamalama uma lava o lo o nofoia e fasi pepa o pepa, eggplantal, tamato. E tele se taumafaiga e tupu ai.. Mo pusa i fatu o kapeti ua leai se mea. E le gata i lea, o lona faʻatoʻaga e manaʻomia ai se faigamalo maualalo. E iai foi le isi aʻafiaga o le faʻamalosia o fualaau aʻo lei totoina ile eleele.

O le vave totoina o laau toto e mafai ona totoina vave i le togalaau. I lenei tulaga toto laau e ola e aunoa ma se mea faaopoopo - e leai ni pusa e manaʻomia e faʻafefeteina uma ia windowsills i totonu o le potu. O laau e faʻamaʻa ma malosi tele.

Pe a faʻafefete uma le kiona i le togalaau ma mafai ona eliina le eleele, ona tatau ai lea ona amata le totoina saʻo o fatu ile eleele (i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila). O le nofoaga mo le luluina o le a laiti, e tusa ma le tasi ma le afa sikuea mita.

A uma ona eli, faia ni pu laiti ile eleele e tusa ma le centimita le loloto ma lulu lemu fatu. E tatau ona e taumafai e lulu i latou e seasea mafai ona mafai. Fafaso fatu fatu i le eleele ma ufiufi i se atataʻavale itu ma se uta o laupapa. Ona e tatau lea ona e faatali mo le o mai.

A totoina fatu, e tatau ona lafoina le ata i tamai arcs ina ia ola ma totoina laau toto.

E oo atu i le faaiuga o Me, o le a tupu le kapisi, e mafai ona e totoina i luga o le eleele, filifili le sili ona lelei. Afai e laiti fua, e lelei. O ia tagofia soo se faʻatau, aua o le a totoina vave mai le eleele ma totonu o le eleele. Ma o le mea lea, o le a le maʻi o ia, ae o le a vave ona maua aʻa i se nofoaga fou.

Pe a faʻaaogaina lenei metotia o le vave totoina o le kapeti, soo se tagata fai togalaau o le ai ai i taimi uma se seleselega tele.