Fugalaau

Matou te taumafa i le pineapple i le fale e le gata i aso malolo

O le mea na fanau mai ai le pineapple o Amerika i Saute, ma o le masani masani mo le aganuu e le o le vailaʻau e maulalo i le susu, ae o laufanua valevalenoa umi. Ma o se mea e ofo ai, o se laau e fausia ai se malosi, e oo atu i le lua mita le lautele, o le rosette o lau paʻu o loo i ai se fua suamalie ma suamalie. O le tofo o le pineapple sa talisapaia e se tamaloa i se taimi ua leva, ao leʻi leva ona maua Amerika ma le toilalo o ana 'au e le au manumalo.

O aso nei o pineapples ua tutupu ae e le gata i lo latou fanua faasolopito, ae faapea foi i le tele o atunuu o Asia. E oo lava i le fale, e mafai ona ola le pineapple i luga o le windowsill.

O le manaʻoga mo fualaau 'aina, fualaau lanu meamata e matagofie i le lalolagi atoa. O loʻo faʻatagaina i latou fou ma faʻafeiloaʻi, e faia mai i pineapples suamalie ma vai, faaopoopo i ipu ma masini. Ae afai e le mafai ona faafitia le fua o le taumafataga, ona amata loa lea ona latou talanoa e uiga i faamanuiaga o se tagatanuu o lenei Pasila mamao talu ai nei. O le a le mea e lelei ai pineapa? O a meatotino ma vailaʻau i le tuufaatasiga o fualaau aina e tatau ona e gauai i ai?

Le tau o le pineapple mo le tino

E pei o le tele o isi fualaau suamalie, o le a fiafia le falaoamata paʻu ma o loo i ai se meaai lelei ma le tele o vitamini ma minerale. O le taʻitaʻi sili o vitamini o le acid ascorbic, lea i le pulupulu mo le 100 kalama e oʻo atu i le 50 mg. E le gata i lea, o pineapple e aofia ai vitamini o le vaega B, PP ma le koko. O le suamalie suamalie o le fualaau aina e mafua mai i meaola oona, suauu ma le fructose i le paluga, faapea foi ma suauu manogi ma taua, lea e fuafua ai le manogi o le pineapple.

Mo le tino, o le pineapple o se punavai o le calcium, fuamoa ma le uʻamea, zinc, iodine ma le uʻamea, mania, potassium ma manganese, apamemea. I tausaga talu ai nei, o se faʻalavelave o le enzymes o le laau ua maeʻa suʻesuʻeina, lea, faafetai i le aiga o le gospel, ua taʻua o le bromelin.

O le aoga o le aoga o le 100-kalama o le 48-52 kcal. O lenei mea e tatau ona mafaufau i pupu fou, pe afai o tulaga tau pisinisi pe i le fale ua faia le pineapple compote, fualaʻau lole po o le siama, ona o le faaopoopoina o le suka, e mafai ona faateleina le tele o kalori.

Faatasi ai ma se mea e maualalo le maualalo le kalori o fualaau aina fou mo le 100 kalama o le pulupulu, e tatau ona e:

  • 0.3 kalama o le protein;
  • 0.1 kalama o gaʻo;
  • 11.5 kalama o meaʻai gaʻo;
  • 0.3 kalama o le efuefu;
  • 85.5 kalama o le vai.

O le mea moni, na taumafai le laau e faaputuputu le vai, tuuina atu le suamalie o le pulupulu, ma isi mea e fuafua ai mea aoga o le pineapple mo le tino o le tagata, e maualuga i luga aʻe o le fua o fua.

O aʻafiaga aoga o le pineapple i le tino o le tagata

O le faaaofiaina o fasi falaoamata fou o le pineapa poʻo le sua mai le fualaau aina i le lisi o aso taʻitasi o le a fesoasoani i le faʻagasoloina o togafitiga. Ona o le maualuga maualuga o mea aoga ma le i ai o ni elemene tulaga ese, o le pineapple e 'ai e pei o se mea taumafa o le a fesoasoani e aveesea le mamafa i totonu o le manava ma faʻamalosi malosi ai le tino e faʻatau vave ai mea taumafa. O lenei aafiaga o le faigata o le enzyme sa iloiloina foi e tagata e mananao e aveesea le mamafa. I aso nei, o le pineapple o loʻo aofia i totonu o le taumafataga, ma i luga o lona faavae e maua ai le ola maloloina o lona uiga mo le gau o le mamafa.

O le falaoamata e faapitoa lona aoga mo le tino pe afai o loʻo mafatia le tagata i le maualalo o le eletise, pe o nisi mafuaaga na te aumaia ai le tele o ana lava enzymes. I lenei tulaga, o se vailaau manaia masani e faigofie lava ona suia vailaʻau.

O maʻi gasegase ua lelei ona iloa lelei le taua o pineapple mo alii ma tamaitai e maua i le toto maualuga. O le fua e faʻaaoga lelei e avea o se faʻasolosolo e faʻaitiitia ai, faʻapea foʻi ma le aveesea o le cholesterol leaga, faʻamalosia puipui o toto toto ma faʻaleleia le soifua maloloina o le cardiovascular system.

O le falaoamata ei ai se isi mea manaia. O le pulupulu ma le suavai o fualaau aina suamalie e mafua ai le toto, e le gata ina faaitiitia ai lamatiaga o faamai o le cardiovascular system ma le lamatia o le taia, ae e fesoasoani foi i le togafitiga o le thrombosis ma veins varicose.

I le talanoa e uiga i aoga o le pineapple mo le tino o le tagata, e le mafai e se tasi ona toilalo e taua lona aoga i le vaitau o faʻamaʻi pipisi. O le fualaau suamalie i le vitamini C o le a le gata ina faatumuina ai le tino i le malosi, ae ia faamalosia ai foi le puipuiga o le tino, fesoasoani e tetee atu i faamai pipisi ma siama.

Pineapple fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino. O lenei meatotino e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le vailaau o manu, faatasi ai ma le maualuga o le toto, faapea foi i le maitaga.

O tamaitai o loʻo faʻamoemoe mo se pepe ma isi vaega o tagata fefaʻatauaʻiga o le a latou talisapaia le mafai gafatia o lona pulupulu e afaina ai lagona ma le tino atoa o le tino atoa. O pinea pepe mo tamaʻitaʻi ma alii e mafai ona avea o se mea e masani ai le malosi ma le faʻamalosia. E fafagaina i le malosi, e fesoasoani e tau le sogasoga ma le atuatuvale, atuatuvale ma le le lava o le vaivai. Faʻaaofia ai le pineapple i le lisi o loʻo fautuaina mo vaivaiga vaivai ma le anemia.

Le aʻafiaga o le pineapple juice ma le pulupulu i luga o le paʻu

O lenei fua e le gata ina puipuia le tino mai aʻafiaga mai fafo, ae toe faʻafouina foi. O vailaau i le tuufaatasiga o le pineapple pulp i luga o le tino ua avea o se mea e faʻaleagaina ai le natura. E le gata i lea, e tupu lenei mea pe a 'ai fua, ma pe a faʻaaogaina lona pulupili fafo.

Afai e te faʻaaoga fualaʻau mai fualaau aina fou e avea o se vaega o masini pe faʻaaoga ai le aisa mai le pulupulu, o le paʻu pe a uma le pineapple e leiloa lona vevela, faʻamama ma susulu. A maeʻa ona faʻaogaina mea teuteu ma le pineapple, o le paʻu e faʻaumatia ai siama oti, faʻafefeteina foliga o maunu. O mea e le faʻaleagaina e faʻamalosi ai e faʻafetaui ai faʻapipiʻi luga o le paʻu, i lalo o le aafiaga o lenei fofo masani, faʻaleleia le faʻafouina.

Faʻatasi ma le faʻaogaina o mea e afaina ai, e pei foi o le paʻu pe palago, e sili atu le le faʻaaogaina o pineapa poʻo le faia o se faʻailoga tapulima aʻo lei faia le taʻaloga.

O aʻafiaga aoga o le pineapple on women

Afai o se tamaitai soifua maloloina mai le 'aiina o pineapple e na o le fiafia ma le soifua maloloina e maua, ona tatau ai lea i le tina faʻamoemoe ona aofia ai fualaau aina i fafo i lana lisi ma le tausiga lelei. I le taimi o le maʻitaga, pineapple ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le tino o le tamaʻitaʻi ma le fanau, e fautuaina e fomaʻi ia vavae ese mai le taumafataga, poʻo le faʻaaogaina foi ma le faʻaeteete tele. Mo pineapple, o nei atugaluga ma puipuiga e taua tele ona o le oloa o loʻo lisiina o se tagata e gasegase malosi. O le iʻuga, e tali atu le tino i le taumafaina o se fomaʻi mai fafo ma ni faʻavevesi ogaoga ma le tiga, faʻaalia i faʻalavelave faʻafuaseʻi, fulafula o le mucous membranes o le nasopharynx ma gaioiga uma o le tino, faʻafefeteina o le tino, paʻu o le paʻu ma le suamalie.

O lona uiga e tusa lava pe a leai ni faailo o fualaau oona e le faʻaaloalo i le tina, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le pineapple mo tamaiti. Afai o le taumafa a se fafine maʻitaga o loʻo i ai se pineapple muamua, ma o le fafine ina ua uma ona ia tago e leʻi lagona se suiga i le soifua maloloina:

  • i le muamua masina, o le fua e sili atu ona lelei le alu ese mai le lisi;
  • i le II ma le III, e mafai ona e faʻamamaina oe lava i ni nai fasi pepa o lau mea e sili ona e fiafia i ai.

I lenei tulaga, e tatau ona e mataʻituina lau lava tali i le pineapple ma le amioga a le tamaititi.

Mai le lisiina o se tamaitai tausimai i masina muamua, e sili atu le vavaeeseina o pineapo i le lautele, ina ia aua neʻi faʻaosofia ai le atinaʻeina o ni mea e le manaʻomia i le fua o le pepe.

Ona o le maualuga o le aʻafiaga o allergies poʻo le fafagaina o mea taumafa e leʻo tuʻuina atu ai i tamaiti le pineapple i lalo ifo o le tolu tausaga. Afai o le pepe ua i ai se mea muamua i na ituaiga o gaioiga, ona oʻo lea i le 6-7 tausaga e sili atu le lelei e le faʻalauiloaina le tama ile fua o le la.

E lelei meaʻai mo le mimiti?

I aso nei, e masani ona faʻalogo le tasi e uiga i aoga o le pineapple mo le utomometrium, o lona uiga, o le faʻaoʻo totonu o le tagata matua, lea e taua ai le taua tele i le faagasologa o le maʻitaga ma atili ai, i le taimi o lona atinaʻe. O lenei laulau, lea e tupu i le taimi o le taamilosaga, lea e maua ai se fuamoa fuamoa. Afai e le tupu lenei mea, ona mate ai lea o le endometrium ma ua aluese mai le tino ma le toto toto. I le amataga o se taamilosaga fou, o le faagasologa e toe fai.

Faʻataʻitaʻiga e le lava le mafiafia o le endometrium, e pei ona fai mai fomai, e ono iai ni faigata e le gata i le pepe, ae faʻapea foʻi ma le mafaufau.

O le mea lea, o fafine e fia avea ma tina e faʻaaoga avanoa uma mo le timometrium e ausia ai mea e manaʻomia. E i ai le manatu e faapea, mo le timometrium, pineapple e toetoe lava o se elixir lea e faʻaolaina ai le atinaʻe. Ae ui i lea, fomaʻi e faafitia lenei faʻamatalaga. O le mea moni, o nei suʻesuʻega faafomaʻi e leʻi faʻatautaia, ma e uiga i aoga o pineapple mo tamaitai, e mafai e le au fai meaʻai ona matauina le i ai o pipi:

  • se tele o vitamini;
  • antioxidants;
  • vailaau oona.

Ae o isi fualaau aina ei ai le mea lava e tasi o mea gaosi. Ae o le allergenicity pineapple mo se fafine maʻitaga e le mafai ona faia se mea lelei!

Ina ia suia le mafiafia o le meaʻai, e fautuaina e fomaʻi e gauai atu i oloa e aofia ai peta-carotene ma le vaitamini E, faapea foi ma le seleni:

  • Ma o iinei, o taitai i vitamini A e le o ni pineapils, ae o Karoti ma tamato, ate ma suamalie, faapea foi ma lanu mumu ma peaches.
  • O le punavai o le vaitamini E mo tamaitai e le o ni pineapils, ae o nusipepa ma le pulu, pata ma fuālaʻau fuālaʻau.
  • E mafai ona e faʻatumu le tino i le seleni e ala i le aofia ai o mea manogi ma falaoa fala, falala ma tamato i le taumafataga.

O aoga o le pineapple mo alii

Lisiina o aoga aoga o le pineapple mo alii, o tagata fai meaʻai e tatau ona fai mai o le gafatia o lenei fua e vave faʻafouina ai le malosi, faafaileleina ai le vaitamini ma le mineral reserves. Talu ai ona o le tele o sui o le sili atu le malosi o feusuaiga, o le olaga i aso nei e saunia ai le ogaoga o le mafaufau ma le faaletino i aso uma, o le aofia ai o pineapa i le taumafataga o le a faaitiitia ai taunuuga le lelei o le gaioiga. O le pineapple man e faʻamalosia le faʻalavelave puipuia ma le popole, o le a faʻaalia lona aʻafiaga e avea o se viotofo lelei. E le mafai e lenei mea ona aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua mālōlōina ma le feusuaʻiga a alii.

Faʻailoga talafeagai ma le lapataiga talafeagai

E ui lava i le le mafaafitia o aoga o pineapple mo le tane ma le fafine, e le mafai ona faʻaleagaina lenei fua ma mafaufau mama i se oloa gaosi.

Muamua, e aoga le tuʻuina atu o pineapa ma se faʻaogaina o le fafagaina o meaʻai ma allergies. O lenei lapataiga o fualaau aina e faʻaaoga i tupulaga uma. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le aofia ai o le pineapple mo tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga le matutua, faapea foi ma tamaitai tausi soifua ma tina o loʻo faatalitali i le taimi o le afa muamua o le maʻitaga. O le lamatiaga o le faʻaaogaina o pineapa mo fafine maʻitaga o loʻo taʻoto i le mea moni o le fua e mafai ona faʻaosoina ai galuega faʻafuaseʻi.

Talu ai o lenei oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga, o le faʻaaogaina o le pineapple i le maʻisuka e tatau ona o faatasi ma faʻasagaga uma. O faʻafitauli le lelei pe a uma ona 'ai le pineapple ma le leaga o le soifua maloloina o loʻo faatalitali mo se tagata maʻi e mafatia i le maʻi o le peptic ma gastritis ma le maualuga maualuga. O le faateleina o le anotusi o gaioiga galue i le pulupili e afaina ai le nifo, pe a uma ona 'ai fualaau fou, fufulu lou gutu ma fufulu ou nifo.