Fugalaau

E faʻapefea ona toe faʻatulaga se orchid pe afai ua aʻa ona aʻa?

Afai e te filifili e amata se fale e pei o Phalaenopsis, ona tatau loa lea ona e saunia mo ni faafitauli, e le mafai e tagata uma e teu vine ona taofia.

O fugalaau fale o fugalaau vaomatua, o le mea lea latou te fiafia ai i se malulu ma le mafanafana o le tau, e faigata tele ona toe gaosia ia tulaga i le fale e aunoa ma ni greenhouses faapitoa-greenhouses mo laau toto. O le mea lea, o le toatele o tagata fiafia i totonu o fale e masani lava ona feagai ma se faafitauli faapea o le pala.

Faʻafefea ona taofia le pala o le aʻa?

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le ola i ni pusa pusa i totonu o koneteina manino, o lenei mea e mafua ona o mea taua o ana galuega taua i le natura. E le gata i lea i totonu o ipu tioata o ona aʻa e manino lava ona iloae liua le lanu mumu pe a susu. Pe a liu lanu lanu o latou lanu po o le paʻepaʻe, ma matala lau, ona tatau ai lea ona totogo le laau.

I le tele o tulaga, o faʻamaʻi o aʻa e tutupu ona o le eleele le lelei poʻo le fuga o le fugalaau pe a faʻapipiʻi le togi. E le tatau ona i ai ni vaega laiti o le eleele i le eleele, talu ai latou e mafai ona mafua ai le faʻavaivaia o le vai, e oʻo atu ai i le pala o aʻa, ma faʻalavelave ai foʻi le maua o le okesene ia i latou. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e aofia ai le afa o le paʻu o le paʻu mago ma le sphagnum moss. Ma e faigofie lava ona kukaina oe lava ia.

Isi mafuaaga o faafitauli

Maualuga maualuga ma le le malamalama

Folenopsis ei ai se fausaga e le masani ai. O fuga o le Epiphytic e leai ni lauulu e mafua ai ona latou susu. O le pito i luga o aʻa e taua o le velamene aofia ai suauʻu mumu. O le susu e ulufale atu i totonu o capillaries; e mafai ona pamu mai le tasi laulau o sela i le isi seia oʻo i le isi, lea e aofia ai i fafo. O le mea lenei e alu ai le vai i le ogatotonu o aʻa, ona agai i luga - i lau o le fugalaau.

Ina ia mafai e le vai ona pasi ese mai le pito i luga i le moa, o nisi tulaga e tatau ona faia. O le susulu atu o le moli, o le saoasaoa lea o le a faʻaalu ai le susu i le togi.

O loʻo i ai se faʻafitauli i le pala o le aʻa i le taumalulu, talu mai le vaitaimi lea e le lava le malamalama o le la. I totonu o vaomatua, e le tatau ona taulimaina lenei laau i le leai o se la. A le lava le fugalaau fugalaau, o le susu e tumau pea i le pito i luga, ona o lau lanu e amata ona liu samasama. Afai o le aʻa o loʻo i totonu o eleele lelei, o le mea lea o le ai ai se vai itiiti i se auala masani, ae ui i lea, o nisi o le a le alu i se mea ma e ono mafua ai le pala.

Sooga palapala

O nisi faifaatoaga latou te le masalosalo o le mea o loʻo tupu ai le orchid e tupu aʻe e tatau ona suia nisi taimi. Sogi ma le taimi:

  • Ua leiloa lona fausaga;
  • E amata ona faamalosia malosi;
  • Manua i ni vaega laiti.

O nei mea uma o le a aafia ai aʻa ma lau o le laau, o le mea lea, e laveai ai le orchid, e tatau ona suia le eleele i lea taimi ma lea taimi, e puipuia ai lona faʻamalosi.

Laʻu aʻa

O ni kulimi e matua mataʻutia i luga o laʻei, aemaise lava le phosphorus ma le saltsium. I le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi, fugalaau e mafai ona mu, mulimuli ane o le a le mafai ona latou galulue masani. E tatau ona faʻasaoina le fale i le faʻamutaina o laei pito i luga ma faʻavasegaina i totonu o le eleele fou.

Aʻo faʻapena se faʻapipiʻiina o Pholenopsis, e iai foʻi se lamatiaga o le faaleagaina o le aʻa. Lava le tipi, e tusa lava pe laitiiti, i o le nofoaga ua faaleagaina na le toe aoga ma amata ona pala. E le gata i lea, o le pala pe a mavae sina taimi e mafai ona salalau i aʻa uma, lea e oʻo atu ai i le oti o le togi.

Pest osofaiga

Afai ei ai faafitauli i aʻa o Pholenopsis, atonu atonu o le pisinisi lea o le meaʻai. Latou te taoto i totonu o le palapala o loʻo fafaga i luga o aʻafiaga. I le faaiuga tochid e itiiti se vai, ona o lau lanu ua amata lemu ona mou atu. Ina ia toe faʻaaogaina, e tatau ona fufulu muamua le aʻa i le vai mafanafana. Ona e suia lea o le palapala ma faʻafeiloaʻi le laau.

I totonu o le 10 aso talu ona toe totoina, o le a le faatagaina le fugalaau e faʻafefe. O lea, o le a mafai ona faʻamautinoa pe o loʻo tumau pea lenei meaola, aua e le mafai e ona aʻa ona tu i le lamala. E le gata i lea, ao faagasolo lenei vaitaimi, e aoga le lafoai o le faʻaaogaina o vailaʻau, talu ai o aʻa vaivai ua mafai ona afaina.

Fungal maʻi

O nisi taimi e tupu ai o le mafuaʻaga o le fesuiaiga o aʻa o le faʻaleagaina o siama. Ina ia toe faaolaolaina se orchid, e tatau ona faʻaauau pea ona faia ina ia mafai ai ona taofia vailaʻau faapitoa.

E faʻapefea ona malamalama o aʻa o le pala?

E mafai ona toe faʻafouina se orchid pe afai ua fuafuaina i le taimi e le ogatasi aʻa. E mafai ona e faia lenei mea i faailoga nei:

  • O aʻa o le vanimonimo e manino le pogisa, faamaluluina, pe mamae;
  • Lea ua leai se aoga, lea e le toe foi mai e tusa lava pe a uma ona faasusu;
  • O foliga o algae lanumeamata po o le taamilosaga i luga o puipui o le ulo;
  • Afai e pala le aʻa, ona tatalaina lea o le vaega eleni o le laau.

Afai a le itiiti ifo ma le tasi o nei faailoga e aliali mai, e tatau ona e siaki le tulaga o aʻa e ala i le tosoina o le laau mai le eleele. O lea o le a mafai ai ona fuafua pe toafia ni aʻafiaga o loʻo totoe, ma e tatau ona vave aveese. E na o le taimi lava lena e mafai ai ona tatou amata faʻapolopolo le laau.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi se orchid e aunoa ma ni aʻa?

I le tulaga e matua faaleagaina uma le aʻa o Folenopsis, e mafai ona e taumafai e toto ni aʻa fou, ma tipi uma mea ua faaleagaina. O lea faʻaolataga e aofia ai le faʻaaogaina o le maualuga o le totoina o fanua. ma le lava lelei ma lelei le fausaga. O le teuteuina o le fugalaau ao fausia ia aʻa e tatau ona faia e seasea lava ona mafai. E tatau ona faia lenei mea pe a maeʻa le eleele, pe a faʻapea o aʻa talavou e mafai ona toe pala. E le gata i lea, e fautuaina e faʻaleleia le fafaga i vai faʻafefe i le taeao.

Filifiliga mo le toe faʻaolaina o le laumei e aunoa ma aʻa

Muamua, o le fugalaau ua afaina e aveese mai le fagu, pe a iai ni aʻa ola, ona fufulu lelei lea. E le gata i lea, pe a fai o le orchid ei ai se vaega o le aʻa e ola maloloinaE sili atu ona ola o ia.

A maeʻa le faʻamafanafanaga, e tatau ona faʻamago Folenopsis i le ea, o le taimi e faʻalagolago i le vevela, e pei o se tulafono, e manaʻomia a itiiti ifo ma le tolu itula e faʻatumu ai sea faiga. Ona manino ai lea o isi aʻa o le a aveesea.

I le auala, o aʻafia maloloina e maua ai le gaogao ma le pala, ae o le pala e avea ma mea vaivai ma vaivai. Afai e te taʻalo i luga o le aʻa ua leaga, o le a aluese mai le vai.. O vaega oti uma ua aveeseina i se nofoaga ola, aʻo fautuaina e fufuluina ia fasi keke ma Kornevin ma togafiti i le ava malosi. O lenei e mafai ona e alu e faʻafefe le togi e aunoa ma aʻa.

O le auala pito sili ona faigofie e toe faʻaaogaina ai se fale vevela, lea e tele e leai ni aʻa. Muamua lava, o le a tatau ona fafaguina o ia mai le falemaʻi. Mo lenei e te manaʻomia le tuʻuina o se fugalaau i totonu o le potu sili ona malamalama i totonu o le potu. E moni, e tatau ona alofia le susulu o le la. E mafai ona e faʻatau se palola mo ia faamoemoega.

O aʻa o le laau, faamamaina o le pala, ua tuu i totonu o se tamai ulo ma se mea o le sphagnum moss ma faalautele le ele. O le eleele e tatau ona susu i taimi uma.ae leai se tele ina ia le paʻu le vai i le pito i lalo. I lalo o ia tuutuuga, e tuua ai le laau i totonu o se potu mafanafana. O le vevela i totonu e tatau ona tusa ma le 25 tikeri.

O loʻo i ai se isi metotia mo le laveaiina o nilati e leai ni aʻa. O lenei faʻamafanafanaga e faʻaaogaina pe afai e itiiti ni aʻa ola i luga o le laau. Faʻatele o lenei filifiliga e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻisia se fugalaau e pulapula laititi. Muamua e te manaʻomia le faia o se tamai fale siʻomaga mai mea e faʻaaogaina e pei o:

  • Faiga;
  • Palu;
  • O le pusa tioata tuai.

E pei ona i ai i le lomiga talu ai, ua faʻalauteleina le eleele ma ua taoto le sphagnum ile pito i lalo. E totoina se fugalaau i lenei mea sauni. I lenei tulaga, o le a tatau ona faamautinoa o le vevela i totonu o le fale apitaga ua fausia e le sili atu ma le 33 tikeri. Afai e te lafoaʻia lenei tulafono, o aʻa o le a amata ona toe pala. Ae peitai, o le malulu e mafai foi ona afaina ai Pholenopsis, talu ai ona o le maualalo o le vevela o se moli atonu e foliga mai o le a vave ona faaumatiaina.

O lenei metotia e faʻavae i luga o le gaioiga o le carbon dioxide na fausia i se avanoa vavalalata. E manaʻomia mo le tulaʻi mai o sela fou fou. Faamaoni e tasi i le aso e tatau ona lafoaia le fale koli. O masina taʻitasi, e mafai ona fafagaina fugalaau vaʻai i le Epin ma le meli. Ioe, o le fomaʻi autu o le a avea ma ave o le la.

O le vaitaimi o le toe faʻaleleia o se aschidiga

A maeʻa uma galuega laveai, e le vave amata ona toe faʻaleleia le laau. O le mafai ona toe fafagu i tua i le masina, ma o nisi taimi e tusa ma le tausaga. Faatasi ai ma le toe faafouina o Pholenopsis i le tautotogo po o masina o le tautoulu, o le tele o avanoa o lona faaolataga e sili atu nai lo le taumalulu.

A faʻaleleia foliga o le orchid, ona toe lanu lauusiusi lea o laulaau ma ua aliaʻe aʻa fou, e sili atu le taofi le fafaga. O ona aʻa e masani lava ona tupu vave. O le faʻamalosi pe a uma le toe faʻaolaina o le fugalaau e tatau ona faʻaititia ina ia maua ai le taimi e faʻamago ai.

E pei ona vaaia solo o aʻa o Pholenopsis o se mea e sili ona le leleilea, ma le tausiga lelei, e mafai ona puipuia. Ma e tusa lava pe le mafai ona aloese mai le pala, e mafai ona faasaoina le laau.