Laʻau

Le totoina lelei ma le tausiga o le tagata talimalo i le avanoa

O Hosta o se fale faʻapitoa o le aiga Asparagus, e taua foi o le galuega. O le natura masani o East Asia, Sakhalin ma Atumotu Kuril. O se fugalaau na faʻaalia i Europa talu ai nei - i le faaiuga o le 19 seneturi. Mo le totoina ile eleele tatala, e tatau ona mulimulitaia tulafono tausi.

E mafai ona tupu aʻe 'au i le avanoa

Sa ia nofo lelei i se nofoaga iloga i le togalaau. O lenei laʻau faʻapitoa e maualuga ona uiga teuteu. O ona laʻau pito i lalo e fai ai ni laʻau matagofie o lanu eseese. O le tausia o lea mea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga.

Faʻaauau i le tuufaatasiga o le palapalatupu i soo se mea, e oo lava i le oneone, eleele.

Ma le tausiga lelei, o se fugalaau e mafai ona oʻo atu i le luasefulu tausaga i le tasi nofoaga, faʻateleina lona malosi teuteu.

O le nofoaga sili e ola ai o le laufanua malulu. I lalo o ia tulaga o le malamalama, e faasolosolo lemu lemu, ae o laulaau e maua ai se lanu sili atu ona manaia. E taua tele le tuʻuina atu o le maualuga o le faʻamafanafana mo le faʻamafanafanaga o laau.

E manaʻo e faʻasao le maluluAe ui i lea, i ni malulu malulu e fautuaina e ufiufi le fugalaau i se mea faapitoa i luga.

Manatu lauiloa

O lenei fugalaau e tele ona lanu lanu ma lapoa. Faʻalagolago i nei uiga, e tele ituaiga ma ituaiga o 'au e iloga.

Talofa

E taua o ia laʻau uumi umi. Latou te oʻo i le 20 cm le umi, o la latou vaeluaga papae, paʻepaʻe-lanumeamata e le faatulagaina. O fugalaau e lanu enaena, o le a oʻo i le 80 cm le maualuga.

Talofa

Siebold

Ua lanu lanumeamata lanumeamata ma se paʻu paʻepaʻee oo i le 25 cm le lautele. O ponunuka uumi, e leai ni laulaau. Lila lalac fugalaau.

Siebold Elegance
Siebold Farani William

Fortune

O le tele e itiiti ifo i le Siebold host, has lau lanu meamata - mai le malamalama i le pouliuli. O loʻo faʻamauina se paʻu laititi i le laʻau. Fuga i fuga lanu viole.

Fortune

Fufulu

O laulaau e lautele, lapotopoto, lanumeamata lanumeamata i le lanu.. O le galuega fulafula e oʻo atu i le 80 cm le maualuga. O gafa e sili atu nai lo le mita. O fugalaau e laiti, lanu viole. E tele ituaiga eseese ma lanu lanu eseese.

Fufulu

Maualuga

E i ai lau fatu-foliga, lanumeamata lanumeamata, talo i luga o le pito. Paʻu le maualuga. O fugalaau o le lalac malamalama.

Maualuga

O afea e lelei ai le totoina o fugalaau

E mafai ona e toto i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o 'au o le a avea ma iuga o gutu. I le ogatotonu o lo tatou atunuu ma Urals - o le ogatotonu o Me, i le itu i saute - ogatotonu o Aperila.

I le tautoulu latou te totoina ia Aokuso-Setema, ma o le laau e tele le taimi e tupu malosi ai seia oo i le muamua gutu.

O le taimi sili ona lelei mo le faʻaleleia o 'au o le a avea pea ma taimi o le tautotogo. I masina o le taumafanafana, o le a maua e le laau le taimi e maua ai le aʻa ma sili atu ona faapalepale i le taumalulu.

Vaʻa i fafo

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona totoina le funkia i le tautotogo ma le autumn. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina i eleele tatala, e tatau ona mafaufau i le lanu o laulaau.

Vailaʻau mataga ma lau lanu meamata o lanu uma, faʻapea foʻi ma lanu uliuli lagona lelei i le paolo. Ae o laau totő faʻatasi ai ma laʻau faʻasolosolo e sili ona fiafia i laufanua lanu, o lea la o le lanu lanu o le a sili atu ona susulu ma sili atu ona tumu.

E le o iai ni mea faʻapitoa faapitoa, e mafai ona ola i luga o soo se mea. Mo le faia o se vaomatua, e sili atu ona lelei le saunia o le eleele aʻo le i oʻo i luma. O le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina i le nofoaga fuafuaina o le totoina o le fugalaau o le a aʻafia ai.

Fualaau aina ao lei totoina
O le eleele e tatau ona tatala lelei. Lisi se nofoaga atofaina i le loloto o le bayonet o se suo.

Ona, e tatau ona eli ia palu papaʻu. O le mamao i le va oi latou e faalagolago i le tele o fualaau. I le averesi, e 40-50 cm, mo le tele o ituaiga tele, o le mea e totoina ai ua fautuaina ina ia faateleina i le mita.

O fualaau e tatau ona matua fafagaina. O loʻo faʻaosoina le alavai i totonu o vaieli saunia. I lenei matafaioi, o paʻu paʻu, papaʻe, iliili e mafai ona taʻalo. Faʻasaga i luga ma le aofaiga saʻo ole palapala. Toto le fatuina, salalau aʻa i luga o le vaega o le lua.

Ona latou momoe ai lea ma le eleele na totoe, mamoe poa. E vave manaʻomia vai tele na totoina vao. E fautuaina e faʻatumu le fogaeleele i le anufe ina ia faʻaitiitia lemu le susu mai le palapala.

Afai e le totoina mea o le totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ona mafai lea ona tuʻuina i totonu o se ulo ma tuʻu i le windowsill seia oʻo i le tautotogo mo le toe gaosia i le lumanaʻi.

Totoina togafitiga pe a uma ona toto

Faʻasa

Faʻamasinoga sili le fiafia i taimi uma. E tatau ona susu le lalolagi. Ae na te le faʻafeiloaʻi le faʻafefe o vai. E mafai ona tupu ai le pala. E fautuaina e faʻafefe le fugalaau i le taeao.

E manaomia le faʻafeinu o le fale i lalo o le aʻa! O le vai e oso i laulaau i le taimi o le faʻafeinuina e mafai ona mafua ai le la.

Laʻei pito sili

E manaʻomia le faʻamalosi pe afai e tupu i luga o le eleele le lelei. A leai, e le manaʻomia le fafagaina o ia. I le avea ai o se tulafono, ua faʻalauiloa laei a itiiti ifo ma le faatolu i le vaitau, tasi i le masina. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai lelei le faʻamaʻiina o fugalaau mo laʻau laʻau teuteu ma meaola faʻapitoa.

Tatalo

E tele fai togalaau e sili e fai e aunoa ma lenei faiga. O le mea moni lava, o aʻa e lata i luga o le eleele. A e vaʻaia, e mafai ona e faʻaleagaina ma le faʻaeteete.

Teuteu

Faʻasoaina le au

I le tautoulu, e teuteuina le laau. Ua aveeseina pusa.

O laʻau e le manaʻomia ona vavae. O le a latou maua le puipuiga faaopoopo mai le malulu i le taumalulu.

Suiga

E masani ona totoina i le fale talimalo i le amataga o le tautoulu. Ua vaevaeina togavao tetele, ma tuu ai i luga o laau fou taʻitasi lua fafo ma le itiiti ifo ma le tasi le fatoto moe. Ua totoina i le eleele seia oo i le ogatotonu o Setema.

Saunia mo le taumalulu

Mo se taumalulu manuia, e tatau ona saunia le laau mo le amataina o le tau malulu. E tatau ona teuteu pupuu.

O le eleele o loʻo siomia ai le laau ua ufiufi i lau. I lenei tulaga, e tatau ona aofia ai le tulaga tuputupu ae. Mo puipuiga faaopoopo mai le malulu, e mafai ona ufiufi le fale i le kiona muamua.

Tagata talimalo i le mamanu

Hosta e faʻaaoga lelei i le teuteuina o fugalaau ma togalaau aina. Faʻafetai i ona laʻau teuteu, e lelei lava le faʻaaogaina o togalaau uma ma fugalaau.

Faʻaaogaina o au i luga o mauga mauga

O togi maualalo e mafai ona faʻaaogaina mo faʻaogaina o laufanua laufanua ma laufanua paʻepaʻe. E lelei mo le teuteuina o vaituloto, vaituloto ma vaipuna. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le talimalo e vaevaeina fugalaau i totonu o vaega. E faigofie tele pe a totoina fugalaau taʻitasi.

O le galuega e teuteuina ma le matagofie le avanoa i lalo o laau fua. O aulelei ma le kapeta.

O le tele o tagata fugalaau e fiafia i le fale mo le matagofie ma le le mautonu.

O le laau e tosina ma lona teuteu ma ituaiga eseese. I se taumafaiga itiiti, e mafai ona e maua se fugalaau lelei, e fiafia i mata mai lea tausaga i lea tausaga.