O le togalaau

Tuputupuina o fualaau aina

O le fasi pepa i le tofo e masani ona vaevaeina i ni vaega se 2.

  • Toa (fualaau faisua). Ua taʻua foi o le Bulgarian. Mo le manogi faapitoa o le fua, o le anotusi o vitamini ma isi vailaau ma gaʻo e tatau ai mo le tino, pepa suamalie o loʻo i totonu o fualaau aina fua sili ona taua.
  • O pepa vevela (vevela, vevela) e iai le mu mumu ona o le i ai o le caloidid capsaicin.

Fualaau aina suamalie.

E masani ona faʻaaogaina le tele o pepa e avea ma se faʻavasegaina o ipu ma piko, ma le suamalie i le poto masani ma le olaola e avea o se fualaau fualaau aina mo salamata fou, taʻavale, veleina, piina, saunia o ipu taʻitasi i le ituaiga o paluga pateta, fufuluina o pata, fualaʻau, aano o manu.

O nei fualaau faisua o loʻo faʻaalia i se vaitau ola umi. Ina ia maua se fua o le matua matua, latou te manaomia 90-180 aso. E leai se vaitaimi mafanafana umi i le tele o vaega o Rusia, o lea latou te ola ai i luga o laau toto, sosoo ai ma le totoina i eleele matala poʻo totonu o greenhouses, i lalo o fale, i luga o greenhouses ma isi potu e tausisia ai le vevela talafeagai, faʻafefeteina ma moli.

O faʻamatalaga patino o le sauniuni o fatuga e tutusa lava mo vaega uma o pepa - suamalie ma vevela.

Le tekinolosi o le totoina o laau

O afea e totō ai pepa mo tipu?

Na saunia le vaomatua mo le totoina i totonu o le eleele i le itu i saute, o le luluina o fatu i totonu o pusa oloa ua faia i le sefulu tausaga mulimuli o Fepuari-o le sefulu tausaga muamua lea o Mati. E le gata i lea, o ituaiga muamua ma ituaiga eseese e totoina ia Fepuari, ma mulimuli ane ia Mati.

I le ogatotonu o Rusia, o le lūlūina o le pepa mo le tipi e faia mai le aso 10 o Fepuari i le 25 ma e sili atu ona lelei le totoina vave, vaʻai ma le tuai ma le vaeluaina o 2-3 vaiaso.

Sauniuniga o le faʻafefiloi eleele mo le totoina o fatu

E pei lava o isi fualaau aina, matou te leʻi selesele le paluga kulimi. E aofia ai: turf poʻo lau lauʻeleʻele (2 vaega), humus (1 vaega) poʻo le maualuga (2 vaega) ma le oneone (0.5-1.0 vaega). E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻatasi ma se tasi o metotia o le faʻaalia o le tino (faʻaleaisa, taʻavale, calcination). E mafai ona e togafitia le faʻafefiloi ma le 1-2% vaifofo o le pasela pala. A maeʻa le mago, faʻafefiloi ma se vaifofo o le trichodermin, planis poʻo isi faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le toe gaosia o microflora aoga faatasi ai ma le faʻaumatia faʻaleagaina o fomaʻi faʻapitoa. I le kulimi sauniuni o le eleele aʻo lei tuʻuina, faʻaopoopo le nitroammophoska 30-40 g ma se ipu fafie i luga o se pakete palapala. I le leai o se faʻamaʻi atoatoa ua uma ona saunia, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o le 15-20 g o le nitrogen, 30-40 g fuluʻi, 15-20 g o le fatash fat and a glass of wood ash.

Lauina o fatu fatu

O fatu pi e totogo 2-2.5 vaiaso. Ina ia faʻavavevave le tulaʻi mai o fatu totino e seleseleina fatu e tatau ona saunia mo le totoina. E sili atu mo le au faifaatoaga o le faleoloa e faatau mai fatu ile faleoloa faapitoa. Latou te faʻatau atu ua maea ona faʻaleleia ma saunia mo le luluina.

Fatuga o le mumu, pepa vevela.

Faatasi ai ma sauniuniga a le tagata lava ia:

  • Vavaeese fatu i vaega ninii. Tatou te faʻamalu se sipuni masima (30 g) i le 1 lita o le vai ma faʻaititia le fatu i totonu o le fofo mo le 5-10 minute. Le aoga, o le a faanatinati ia mama. Agalelei o le a magoto ifo i le pito i lalo o le atigipusa ma le fofo. Tatou faʻafefiloi fatu mama, ma fufuluina fatu mamafa i lalo o le vai tafe ma faʻagogo i luga o le vevela i le vevela o le potu.
  • Ina ia faateleina le puipuiga, o fatu e faigata. I le aso na teuina ai i totonu o se potu vevela i le vevela o + 20 ... + 22ºС, ma i le po, tatou te tuʻuina i luga o le pito i lalo o le pusaaisa, pe a oʻo mai le vevela mai + 2 ... + 3ºС. Matou te faʻaaluina e tusa ma le 3-5 aso faʻamalosi. Pe a faigata, ia faaeteete. Na o fatugogogogogo ua totoina.
  • Ina ia puipuia faʻamaʻi o fualaau laiti, o le fatu o loʻo faʻapalapalaina.

O le lauina o fatu laau e faia i le tele o auala:

  1. O le faigofie o le gaioiga i se 2% o le vaifofo o le potassium i le taimi e tasi. Vili le 10 g o le vailaʻau i le 0.5 l o le vai ma tuu i totonu o se taga gau i totonu o le fofo mo le 15-20 minute. Tatou fufuluina fatu mai se vaifofo vailaau i lalo o le vai tafe.
  2. O le faʻamaʻiina (pipi) fatu o le pepa mai siama siama i le vae uliuli, aʻa ma le aʻa, pala, e mafai ona e faia i se vaifofo o se tasi o le biopungicides phytosporin-M, alirin-B, gamair SP, trichodermin, albite e tusa ai ma fautuaga. Tatou te le fufuluina fatu.
  • Matou te faʻatamaoaigaina fatu i totonu o se vaifofo vaifofo e ala i le faʻaleleia o meaola e olaola ai, mea lelei, zircon, novosil, ribav-faaopoopo ma isi. E mafai ona e faʻaaogaina microfertilizers faigata televave, faʻasolosolo. E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma mea e faʻamalosi ai, micronutrient fertilizers ma biofungicides e mafai ona tuʻufaʻatasia i le tasi fofo (saunia e pei o se paluga vai). O le fatu mea i totonu o se ato gau o le a tuʻu ifo i totonu o se vaifofo paleni mo le 12-15 itula. A aunoa ma le fufuluina, faʻafefete i luga o pepa poʻo se mea masani (e le o vailaʻau) ma faʻamago i le vevela o le potu seia oʻo ina tafe. O se auala faigofie ma le lelei o le totoina o fatu faʻamalosia faʻatasi ma microelements ua faʻanoanoa i totonu o se fofo o fafie. Matou te faʻaosoosoina le 2 sipuni tele o le eleele mago i le lita o le vai i le aso. Tatou faamama le fofo ma tuu i lalo fatu i totonu o se taga gau mo le 3-5 itula. Ona (e aunoa ma le fufulu) e salalau i luga o se pepa poʻo se lau vevela ma faʻagogo i luga o le vevela i le vevela vevela.
  • O fatu o le pulu e fesuisuiaʻi lemu, o le mea lea e tupu aʻe ai i luma o le luluina. O fatu na saunia mo le luluina ua salalau solo i luga o se ie manifinifi na gaugau i totonu o ni fasi fanua i totonu o se paʻu papaʻu. Faʻasaga ia te ia. Ufiufi tutusa i luga ma alu i le vevela o + 20 ... + 25ºС. Aso uma, o nisi taimi 2 taimi i le aso, susu le mea. I totonu o se potu susu, o le a totoina pepa i le 2-3 aso ma totogo. Faʻamamago ma le mama ia fatu ma lulu i se pusa ua saunia.

A e togafitia fatu, ia faʻaeteete ma faʻaeteete. Mulimuli lelei i fautuaga. Aua e te taumafai e faateleina le faʻaogaina o fofo, vevela, taimi o le faʻavaivai ma isi metotia o sauniuniga. Nai lo le faʻaleleia atili, e mafai ona e maua se taunuuga leaga.

Totoina o fatu pepa i luga o le susu.

Sauniuniga o fualaau mo le pepa

O le aofaʻi o paluga o mea taumafa ma pusa o loʻo saunia e faalagolago i le vaega ua atofa mo le totoina o meaʻai i le pepa. Pe a luluina le 5x4 poʻo le 6x3 mai le sikuea e tasi. m. nofoaga aoga e aveese ai le 500 fasi fasi laau. Afai e te manaʻomia sina tamaʻi pepa, e mafai ona ola tupu i luga o le fale - i luga o le windowsill poʻo i se nofoaga mafanafana ma lelei e tuʻufaʻatasia i ipu taʻitasi (ipu). Faatasi ai ma lenei ituaiga o togalaau, e le manaomia le totoina o tupu.

Lauina o Fatu Tasi

Ou te faʻamamaina le palapala i totonu o le pusa ua tuʻuina ma tuʻuina atu i lalo se faʻataʻitaʻiga faapitoa ma se fuafuaga o le luluina lelei. Afai e leai se laulau, ona ou tosoina lea o le eleele ma se laau i sikuea e fetaui ma le polokalame. I le ogatotonu o sikuea taʻitasi poʻo totonu o se pusa eseese (ipu, ipu fasi-humus, kaseti faapitoa) ou te tuʻuina 1-2 fatu.

Ou te lulu fatu i le 1-1.5 cm, ufiufi i se ata tifaga po o se tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana (vevela 25 ° C) i totonu o le potu pe tuu pusa i totonu o le kiona. Ina ia maua lelei le ola maloloina o laau, e taua tele mo lenei mea vevela e faʻafefe ai le fua o le vevela i totonu o le fatuga.

  • Mai le lūlūina o fatu laau toto, o le vevela o le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona tausia i + 20 ... + 28 ° C. O pepa o loʻo faʻamatalaina e le malosi o le germination, o le mea lea o le toto i totonu o le malulu eleele e le puipuia, tuai.
  • I le masina muamua mai le aliali mai o fualaau aina, o le fua o le vevela o le palapala e sui ma e tusa ma le 15 + 17 ° i le po, ma le 20 ... + 22 ° i le ao. A o faagasolo lenei vaitaimi, matou te faatumauina le malulu o le ea mo le vaiaso muamua i le ao i le 14 ... + 16 ° °, ma i le po ua matou to ifo i le + 8 ... + 10 ° С. Mulimuli ane, aʻo leʻi faʻamaligiina, o le ea vevela e tausia i le po i + 11 ... + 13 ° С, ma i le ao + 18 ... + 25-27 ° С, faʻafefiloi i aso la. E manaʻomia se mamanu o le fesuiaiga o le vevela e puipuia ai le totoina o laau.

I totonu o atigipusa, o fatu ola e tutupu i le 30-32 aso o le matua. I le foliga mai o le 1-2 laʻau moni, o le totogo o loʻo totoina i totonu o se isi atigipusa, e aofia ai pusa taʻitasi ma se nofoaga e fafaga ai le 8x8 poʻo le 10x10 cm. Matou te tuʻuina ni atigipusa ma se mea e faʻaogaina ai le paolo malulu poʻo le faʻaaogaina o le malulu le tumau mai le la. O fualaau i totonu o koneteina taʻitasi e le faʻafefe.

Lanu o pepa.

Pepa Toto Tausi

O le tausiga o fualaau aʻo lei totoina i le lauʻeleʻele poʻo le tumau i totonu o se lau mafiafia, o le faatumauina lea o le faʻamalieina sili ona maualuga, vevela ma le tele o meaʻai e maua.

Lafoaina o fatu laau

E tatau ona susu le eleele e aunoa ma le faʻamamago. Ou te faaaluina le vai inu i le 2-3 aso. A maeʻa le fausiaina o le 3-4 laulaau, ou te fesuiaʻi i le fafagaina i aso uma. E tatau ona faʻamafanafanaina le vai mo le faʻavaivai e oʻo atu i le + 20 ... + 25 ° C. Ou te mulumulu ile palapala pe a uma ona faʻafeinu, e masani lava i le oneone vevela. Ina ia aloese mai faʻamaʻi faʻamaʻi o aʻa, o vai toto e faʻafeinu i vaiaso uma ma se vaifofo o le biofungicides (trichodermin, planriz ma isi). Ona o le maualuga o le vevela, ou te faʻaleleia atoa le falemalama (e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga).

Laʻei pito sili

Ou te fafaga faalua faalua. Ou te tauaveina le uluai laei pito i luga i le laasaga o 2-3 laulaau moni faatasi ma minerale maniua e aofia ai le 50 g o le superphosphate granula, 30 g o le ammonia ma le 20 g o le potassium pailani e leai se meaʻai i le 1 sq. Kilomita. m eria ile malogo poʻo le faʻapalapala (i le 10 lita o le vai). A maeʻa le laei pito i luga, faʻafefeteina e tatau ona fufuluina le mea o totoe. E mafai ona latou faia se vevela vevela o laulaau laititi. Ou te faaaluina le laei pito i luga lona lua i le 7-10 aso ae lei taunuu i luga o se faavae tumau ma tutusa lava le tuufaatasiga. Ae, afai e ola vave fua, ona ou le faʻaaogaina lea o fualaau oona i le fafaga faalua.

Faʻamaʻaina o le tipi

2 vaiaso aʻo lei totoina, ou te faʻamalosi fatu. Faʻatapulaʻa faʻaitiitia le aofaʻi ma le fua o le faʻavaivai. E faʻatagaina le fufuluina o le pito i luga o le palapala. Ou te faaitiitia le vevela i totonu o le kiona i le maualuga o le ea i fafo. A ou totoina ni fatu laau i totonu o se fale, fale mautotogi, ou te aveeseina fualaau i totonu o se faapaologa le vevela, muamua i le 4-6 itula, faateleina le nofo i tulaga masani e latalata i le uati.

Fualaau o le pepa.

Aso o le totoina o fatu laau i se nofoaga tumau

E totoina ni laau totō i eleele matala pe a vevela le eleele i le ogalaau autu (10-15 cm) i le + 14 ... + 16 ° C ma le faʻafefe o le toe foʻi mai o le tautotogo e pasi. O lenei vaitaimi e pau i le tolu sefulu tausaga o Me-o le afa muamua o Iuni. Aʻo lei totoina, e tele le vai e faʻafefe ai le faʻaleagaina o le aʻa. O fualaau faʻanoanoa e le aʻafia lelei, faʻafefe muamua a latou pulupulu.

Uiga o fualaau toto mo le totoina

O le matutua o fualaau e mai i le 60-80 aso, e fuafua i le eseesega. Laʻau o le faʻatoʻaga 17-20 cm, 7-10 lau laʻau faʻapitoa. Talu ai nei, i le itu i saute, e leʻi faʻaaogaina le seleseleina o fatu laau e tusa ai ma le 8x8 poʻo le 10x10 cm. Pe a faʻatulagaina le 4-6, o ia fua (e masani lava pe a maeʻa) e totoina tumau. O le maualuga o le ola e maualuga, o le fua e sili ona lelei. Laʻau e le maʻi.

Eseese o pepa suamalie

I le fale, e sili atu ona lelei le totoina o ituaiga eseese, nai lo le totoina. O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i tulaga tuputupu aʻe ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa e pei o le faʻapipiʻi.

A oʻo i le matua, e vaevaeina le pepa i le vave, ogatotonu ma tuai ma fesuiaiga o fomu (vave vave, laʻititi le umi, ma isi).

Uluaʻi ituaiga o pepa

O ituaiga muamua e faia ai se seleselega i le tomai faapitoa i le maeʻa o le 95-110 aso ma le biological 10-12 aso mulimuli ane. Mo le faʻatoʻaga i le taulaga, o ituaiga sili ona lelei e taua: "Duel", "Winnie the Pooh", "Health", "Red Elephant", "Kalefonia Miracle ma isi.

Vaʻai Tele Vaʻai Paʻu

O le seleselega ua faia i le tulaga o le poto masani mo 110-125 aso: "Topolin", "Swallow", "Victoria", "Faigamalaga", "Prometheus", "Yellow Bouquet", "Meaalofa o Moldova" ma isi.

Vaitausaga o vaitau o le vai

I tausaga lata mai nei, ua manuia le tele o ituaiga o fualaau aina ma ua fautuaina mo poloka patino: "Fat Baron," Bogatyr "," Prometheus. "Latou te faia se seleselega o le tomai faapitoa mo le 128-135 aso. E eseese i latou i le manaia lelei, o le aano o le laau ma le lapoa tele - e oo atu i le 140 -200 g

Paʻu o fualaau 'aina tuai

O ituaiga o fuamoa ma le suamalie o loʻo lauiloa mo laufanua mafanafana ma mo le totoina i nofoaga malulu i greenhouses. O loʻo fautuaina le vaipanoa: "Po F1", "Paris F1" ma ituaiga "Albatross", "Flamingo", "Anastasia" ma isi.

Meaʻai manogi

Vaʻa amata: "Gorgon", "Mo le tina o le tamaititi", "Fiery Maiden", "Lafoga o le tama o le tina", "Anniversary," Twinkle "ma isi.

Umi laʻitiiti: "Adjika", "Faalua Faalua", "Astrakhan 147", "Miracle of Moscow Region" ma isi

Vaitausaga: "Manulele Mumu", "Bully", "Ivory Trunk" ma isi.

Luga le matua: "Vizier", "Hercules", "Habanero", "The Little Prince" and others.

Faʻalogo! E pei ona masani ai, matou te fesili atu i faʻamatalaga i lenei tusiga e tusi ai e uiga i au metotia ma togafiti o le totoina o pepa. Faamolemole aua nei galo e taʻu mai po o le fea itu e te totoina ai i latou ma pe o le a le taimi e te toto ai ma totō mo le tuputupu ae tumau. Faafetai lava!