Fale taumafanafana

Suria hibiscus i le ogatotonu o Rusia ma Iukureini

O le totoina o laau vevela e totogo i la latou lalelei. O Suria hibiscus e masani lava ona masani ona faʻaaogaina i togalaau. E mafua ona o le maualuga o le malosi o le kulimi. I le itu i saute o le atunuʻu, o loʻo sulufaʻi vao vao e pei o vao o le vao e tusa lava pe leai ni fale faʻapitoa. I le itu i mātū, o le faʻatupulaia o le laau, e ono lamatia ai le taumalulu. Ae ua i ai nei i Kaliningrad ma nofoaga faʻatoʻaga, ua faʻaaogaina le hibiscus Suria i le faʻaogaina o fanua.

Vaega o le tuputupu aʻe o hibiscus Suria i le vaeluagalemu

O le biology plant o loʻo i ai ituaiga o fugalaau na maua ona o se taunuuga o galuega filifilia. O le mea lea, o le faigofie faigofie o se faailoga o le sili atu ona tetee i le taumalulu malulu. O Hibiscus e mafai ona ola i se paʻu faʻapuupuu i le vevela i -20 e aunoa ma se malutaga. O ia tulaga e mafai ona mautinoa i totonu o le itu i saute. O le mea lea, e tatau i le hibiscus Suria ona taumalulu i le tuafanua i fafo i lalo o se fale puipui.

A maeʻa le taumalulu, o le a aliaʻe pine muamua pe a oʻo i le maualuga o le ea i le aso ile 12-15 tikeri. I totonu o tuafanua - o le faaiuga lea o Me. A maeʻa ona toto le laau ma tuli le ogalaau, e tolu masina aʻo lei tupu, o le biology lenei. O foliga matagofie o le a oʻo mai ia Aokuso, ma o le a fiafia ia oe i aso Setema ao leʻi oʻo i le malulu. O le a sosoo ai ma le samasama ma le sauniuniga o le laau mo se taumalulu fou.

O nei mea uma o loʻo faʻaalia ai le isi auala o le faʻaogaina o fanua ma fugalaau vaomatua. Afai e te fausiaina se fale koli mai se ata palasitika i luga o se vaega o laau i le tautotogo, o le a mafanafana le lalolagi, ma o le a amata muamua laau. O le mea lea, e mafai ona e manumalo mai le natura seia oo i le lua vaiaso ma maua le hibiscus Suria, e pei o le ata.

O le tele o taimi i le vevela ma le itu i mātū, o loʻo tutupu aʻe i totonu o pusa otaota laau toto. I luga o le teritori latou te tuʻuina i nofoaga nofofua poʻo vaega.

E mafai ona eli pusa i luga o le eleele pe faʻapipiʻi luga. A maeʻa ona faʻapipiʻi, e le mafai ona faʻanofo pe liliu le koneteina.

O le teuina o le taumalulu o le hibiscus Suria e faia i le maualalo o le 5-15 tikeri. O le fatuina o tulaga mo le atinaʻeina, tipi ma le fafagaina o se laau, e mafai ona teuina i totonu o le ogaumu mo le 20 tausaga. I ia tulaga, e mafai ona e ola i ituaiga sili ona manaia o fugalaau i Siberia.

Varietal ituaiga eseese o hibiscus syrian photo

O le matagofie e le mafaamatalaina o fugalaau e sili ona vaaia. Toto i le ogatotonu o loʻo ola e oʻo i le tasi ma le afa mita. E ala i le teu, e mafai ona e tuʻuina atu le tulaga manaomia.

Hibiscus Suria Ardens (lanu violē). O le togavao e faʻatusatusa, e masani ona pala, faʻatasi ai ma mea e maua mai i le piniki ma fugalaau lalac. E tupu lelei i Iukureini ma e leai se mea e malu ai.

Hibiscus Suria Rosentus Plantus - vao vao. Laʻau lapopoa tetele. I le taumalulu, e manaʻomia le fale. Ua totoina e pei o se fale ile fale.

Hibiscus Syrian Blue Chiffon o se faaauauina o le faasologa o "chiffon". O lenei ituaiga e iloagofie e se lanumoana lanu uliuli, e liua i le lanumoana e aunoa ma ni mea leaga le lilac. E i ai nai fugalaau i le natura. Blue Chiffon o se mea fou o le vaitau.

O le tele o lanu ma lanu o le hibiscus ua avea o se teuteuga matagofie o soo se togalaau.

Suria Hibiscus - Laʻau ma Tausia

Le tupu aʻe o hibiscus i fafo i le ogatotonu, e tatau ona e faia ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o le laau. Latou te manaʻomia:

  • malamalama, suamalie, sua palapala;
  • masani ona faʻasusu ma vai mama mafanafana pe a manaʻomia;
  • faapaleniina le faapipiiina o meaʻai ma vailaau faʻasaina;
  • o le nofoaga e susulu, ae natia mai le matagi ma ave saʻo.

Ma o se laau matagofie e manaomia le alofa. O le tele o taimi latou te asiasi atu ai ia te ia ma talanoa ma ia, o le tele foi lena o le matagofie. Ae e tatau ona e faʻalatalata atu ia te ia ma se pu e tatalaina ai le eleele. I le taeao po o le afiafi, i le malulu, ia fafasi lau laʻau ma se mafanafana. I le taimi lava e tasi, vaai pe a sau aphids. O le a ia tuʻu le fusi i le tolu aso nai lo laʻau matagofie.

A uma ona tosoina fasi lala tuai, e mafai ona tuu i totonu o se pakete vai ma maua se mea totino totō i le masina. E mafai ona e totoina ni laau na suamalie i totonu o ipu i totonu o se potu mafanafana. Ma e mafai ona e fatuina se vasega pepe tatala. Na o le autumn, o laau talavou o le a manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete. O le amataga o le fugalaau e faalagolago i le mea o loʻo tuputupu aʻe ai. A maeʻa le taumalulu mafanafana, o le a latou fuga i le tausaga na sosoo ai. A maeʻa le vasega pepe - 3 tausaga o le a tupu aʻe.

O se auala manaia o le tupuina lea o Suria hibiscus mai fatu. O le faʻaleleia e mafai ona maua ai se fugalaau fugalaau fou, e ese mai i latou o nonofo latalata ane ma auai i le faʻafeusuaiga. E le faʻatagaina fatuga o Terry, naʻo le lanu. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e le aufaifaʻatasi lenei metotia. E le gata i lea, o le fatuina o le fatu i le taimi o le fugalaau e sau ile 4-5 tausaga.

Mo le faʻalauteleina o fatu, o fatu ua sosoʻo ua faʻafefeteina i se stimulator ma ua tupu aʻe ao le i paʻu i se nofoaga mafanafana.

I le mea ua saunia, o fatu e totoina i ni ipu eseese. E mafai ona e lūlūina i totonu o se pesini, ae e tatau ona e togi pe a uma ona faʻaalia le laupepa lona lua. E tatau i tamaiti ona ola ae i se nofoaga mafanafana ma susulu.

I le oʻo mai o le ono o laulaau mai laau totō, latou te amata ona fausia se togavao, faʻapipiʻi pito. Aʻo tupu le tuputupu aʻe, e totoina ai tamaiti hibiscus i totonu o ipu fou, fafagaina ma tuʻu i le taumalulu i totonu o se potu malulu. O le tausaga na sosoo ai, o fatu laau mai fatu ua faatulagaina i se nofoaga tumau.