Fugalaau

Fesoasoani faʻalagolago mo tagata e fiafia i le lanu - ipu e faʻaleleia faʻaleleia

O tagata faʻamaoni faamaoni o laau lanumeamata e taumafai e aua nei vaʻavaʻai ma i latou. O le mea lea, i totonu o lo latou fale latou te ola ai i totonu o fugalaau e faʻaaoga ai pusa e faʻaleleia ai le faʻaleleia. O se faiga tulaga ese e fesoasoani e galo ai tagata lanu lanu e fiafia i lanu lauusiusi i le tausaga atoa. O le mea moni, o le atinaʻeina atoatoa, tuputupu aʻe ma vaitau o vaitau o mea teuteu teuteu matagofie e faʻalagolago i le fafagaina masani.

O se saoasaoa lelei o le olaga e masani ona oo atu ai i malaga e lei faamoemoeina, o lea e tatau ai ona e tuua lou fale mo se taimi umi. I taimi faapena, valivali tagata alolofa i a latou "uo" lemu "e manaomia le fafagaina faifaipea. O ipu e faʻafefeteina ai meaʻai mo totonu o fale e sau i le laveai. O a nei pusa tulagaese? O a latou foliga? O a latou aoga ma pe faapefea ona faʻaaoga? O tali i nei fesili o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le filifiliga sili.

Punavai e le mafuatiaina o le susu

O se laau e ola latalata ane i le vai e mauoa i lanu lauusiusi, laʻau vave ma le matagofie e le mafaamatalaina. E toatele tagata e fiafia i fugalaau i totonu e mananao foi e matamata i se ata tali tutusa io latou faamalama. Na o potopoto ma le autofuel o se puna e le mafaamatalaina o le susu mo le teuteuina o fale i totonu.

Mo le taimi muamua na faʻaaoga ai e se tagata colorists se mea fou na faia, i le gagana Tenimaka, ona faʻasalalau lea o le manatu i isi atunuu. O se tulaga tulaga ese mo le tuputupu ae i fugalaau i totonu ua mafai ai ona e:

  • faasaoina le taimi;
  • tausi lelei fugalaau e aunoa ma le tele o taumafaiga;
  • faatonutonu le tafe o le susu i totonu o fugalaau i totonu o le taimi o le toesea faaletagata lava ia;
  • faaaoga i soo se ituaiga o laau.

O i latou ua uma ona faʻaaogaina ipu e faʻafeiloaʻi ai le suavai ua leva ona fiafia i se fugalaau fugalaau mai totonu o laau.

O le mamanu e maua ai le faʻamautu lelei mo se vaitau e tusa ma le 14 aso. I le taimi lava e tasi, o laau e 'ai le tele o le susu e manaʻomia mo i latou, ma faʻamalosia o latou aʻa maloloina.

I aso nei, e ofoina atu e le au gaosi ituaiga eseese mo fugalaau fugalaau ma le afifiina vave, lea e fesuisuiaʻi:

  • mamanu
  • meafaitino;
  • teuteu teuteu.

I le faaopoopo atu i ai, o le mamanu o loʻo i ai se kulutū o le vai poʻo le faʻafetaui. O le filifiliga e filifilia mo le laau poʻo tulaga o le tagata e fiafia i le lanu. E taua foi le amanaʻiaina o le faʻataʻitaʻiga ma le taʻiala o le faʻaaogaina o masini faʻavave faʻamautu mo fale i totonu. E tele ituaiga o ituaiga fuafuaga:

  1. Le faʻaaogaina o tane vaʻai. O lenei metotia e aofia ai le faʻaogaina o fagu lua. O se atigipusa e iai se fale i totonu o le fale e tuʻu i totonu o se tane faʻavavai mo le faʻavaivai.
  2. Faaaoga le faailo. O le mamanu i le foliga o se paʻu foliga tutusa ma se faamalama manino ma se faailo o loʻo faʻapipiʻi tuusao i totonu o le ulo.
  3. Polokalame faʻavaivai faʻasili. O le mamanu e aofia ai se fugalaau, faʻailoga ma le vai vaʻa.

Aʻo leʻi filifilia le filifiliga o le faʻamautu faʻamaʻi, e fautuaina e aʻoaʻo auʻiliʻili faʻamatalaga o le masini. Malamalama i le teʻena e puipuia mai filifiliga le mautonu.

Pusa muamua i le pusa muamua ma le faʻamautu faʻamaʻi

Faatasi ai ma le tele o mamanu eseese e fesoasoani ai i laʻau, ou te fia taʻuina ipu o Lechuza i le suāsusu, lea e masani ona faʻaaogaina i le tele o atunuu. Ua mamanuina e faʻaleleia e le aunoa le palapala o laau i totonu ma fafaga le aʻa. E faia i luga o le palanikeke maualuga, lea e faʻaalia ai faʻalavelave e leʻi mafaufauina poʻo le pa'ū, e tumau pea e aunoa ma se mea leaga.

E le gata i lea, ua teuteuina i se mamanu matagofie, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i soʻo se totonu o se fale e nofo ai.

Afai e tatau ona e tuua le fale mo le 3 masina, e mafai ona e faʻaogaina ma le saogalemu le pusa faʻapipiʻi ma le faʻaleleia faʻafefeteina Lechuza. Faʻafetai i le tuʻuina atu o le suavai, e maua ai e le 'au laau le tele o le susu.

I le faʻaaogaina o lenei mamanu, o tagata natura latou te puipuia a latou mea lanu meamata mai le mago ma ituaiga uma o faʻamaʻi. Faʻaititia minisita ile fale, aemaise lava mo tagata pisi.

Tagata faʻalelei o le faapaleni poʻo facade pilots latou te faʻaaogaina le masini faʻaleleia o le faʻavaivai i totonu o pusa faʻapipiʻi faapitoa. O le mauaina o le aofaiga tatau o le susu i aso uma, o laau totõ e ola fiafia i le gasologa o le vaitau. I le taimi lava lea e tasi, e le faʻaaluina e tagata e ona ni fugalaau le tele o taumafaiga ma le taimi i le tausiga o laau toto.

Faʻamatalaga faigofie mo Tagata Amata

Pusa fugalaau e faʻafefeteina e faigofie lava ona faʻaaoga. O le totōina o loʻo faia i le auala masani: o mea faʻaleleia e tuʻuina i le pito i lalo, ma o le eleele e filifilia e tusa ai ma le ituaiga fugalaau. Muamua, o le suavai e faia i le auala masani. Ae mai le taimi e oʻo ai le aʻa i alavai, o loʻo faʻafesoʻotaʻi se masini otometi.

E tatau ona faatumuina le tane i totonu o se pusa e tafe mai le ulo. Puipuia vai mama e talafeagai. O lona leo e faʻatulaga e le faailoilo. Faatumu le tane i le maualuga pito i maualuga, e tusa lava po o le a le ituaiga o le fale. A o faʻaitiitia le vai, e tatau ona toe faʻatumu. Mo fugalaau masani - e le silia ma le tasi i le 14 aso, o laau mama - 10 aso. I le taimi lava e tasi, e taua le amanaʻia o le taimi o le tausaga ma le susu ile potu malolo. O le faʻaaogaina o faʻamatalaga faigofie mo le faʻaaogaina o nei ulo e mafai ai ona e fatuina ni lanu matamata tetele i le fale.

Faatasi ai ma le fesoasoani a ipu poto, e mafai ona e fafaga fafaga i totonu o le fale. Aua o lenei faluga ua faʻamaʻapeʻa i le vai faʻamamā, ona sasaa lea i totonu o le tane.