Fualaau aina

O ituaiga o kukumba e aʻafia le maʻi

O le tele o fai togalaau e faitio pe a mavae le leaga o le tau i lenei taumafanafana na latou le maua ai le fua o kukama. Afai tatou te amanaʻia le mataʻituina o nei fualaau aina peleina i le paʻu o le palapala ma e mafai ona faʻaogaina i ituaiga uma o rot, bacteriosis, ma anthracosis, e le o se mea e ofo ai le ola o kukama i se tau malulu ma malulu. O le maʻi e amata ona faʻaalia i le paina o lau o laau, ma faʻaputu ai mea e iloa ai. O se taunuuga, o le faagasologa o le pala e afaina ai fua ma fua, lea e oo atu ai i le oti atoatoa o le fualaau aina.

O le aafiaga tiga o le taumafanafana talu ai tatou te mafaufau ai e uiga i le filifilia o ituaiga eseese e le mafai ona afaina i mea leaga mo le isi vaitau o le totoina o kukama. O le ituaiga lelei o kukama i le taimi nei, e leai, e le oi ai, ae e tele ituaiga eseese ma teteʻe lelei i faʻamaʻi. O la latou lisi e umi lava.

O ituaiga o kukumba sili ona faʻamaʻi

Tama tamatamai lima

O lenei ituaiga e fua mai i le 45 aso talu ona totogo. O fugalaau o loʻo i ai i le fulufulu fafine, ma o le faʻamaʻi faʻamaʻi o se mea faʻapitoa. E atiina ae i le ituaiga o fuga o le parthenocarpic type. E tasi le laʻau e fufuluina i fua, ma e tele na lala, o lona uiga la, o le ituaiga o loʻo i ai le fua tele. O fualaau talavou e i ai se lanu meamata lanu meamata ma o se fulafula masani. O le tele o le greenery e 9 cm le umi, i le averesi, o le mamafa mai le 50 i le 65 g. Latou te faia mea sili ona lelei.

Pasadena

O ituaiga eseese o ituaiga parthenocarpic e eseese foi i le fugalaau ma pestles. I le va o le gafa ma le fuaina o se taimi umi mai le 45 i le 48 aso e pasia ai. O latou fuʻa ua vave ona tuputupu ae. O le tasi ovary o loʻo iai i le va o manoa o loʻo i ai se pea vaʻavaʻa. Fualaau suamalie lanu meamata o lanu lanumeamata, fufuluina i paʻepaʻe paʻepaʻe, e matua le oona i le tofo, lea o loʻo tuʻuina i totonu i latou i le maualuga o genes. O le tele o mea lanumeamata e tusa ma le 7 cm, ma o le mamafa e tusa ma le 70 g. O loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i faʻamaʻi pei o le powdery mildew ma cladosporiosis, ma e le aʻafia i faʻamaʻi vailaʻau o kukama. Talisapaia mo uiga lelei o le tofo ma talafeagai mo le vela i totonu o fagu.

Natalie

I le averesi, e fua mai Natalie e pei o le ituaiga muamua, o le masina ma le afa talu ona tulaʻi mai le toto. O lona fugalaau e iloga i se ituaiga fafine, ma o fugalaau lava latou e paʻuina e pi. Tupu i tulaga puipuia, o loʻo i ai ni lala lalaga malosi. O fualaau e leai ni fua e pei o pusa paʻu pupuʻu ma ogalaau. O latou lanumeamata lanu meamata o loʻo fusifusia e se laupepa lanu samasama. Greens lapopoa e 12 cm le umi, o le tele o le 90 i le 120 g Mo le tasi sikuea sikuea, 10.5 kilokalama o le seleselega e maua ma le mausali. O le vailaʻau e puipuia e le gata i faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ma tau faʻalavelave. O le fua e sili ona suamalie, e le oona tele, o lea e fautuaina atili ai mo salakeke nai lo le tipi i totonu o fagu.

Masha

O le ituaiga fatu Masha o le ituaiga muamua ua fua mai fua ua 35 aso. O mea faʻapitoa, o foliga foliga tutusa ma le umi o fualaau aina e aofia ai. O fualaau aina suamalie e fufuluina i le ogaumu tubercles, e foliga mai o se paʻu masani, e le oona, ma o lea e matua talisapaiaina ai mo le teuina ma salakeke. Zelentsy e sili atu ona teteʻe i le tele o mea leaga ma faʻamaʻi.

Octopus

O le ogatotonu o le vavao muamua e fetaui mo se moega masani, o ona fugalaau e filogia ai pi. O fualaau suamalie e foliga mai pe a ma le 1.5 masina. O le ovary i totonu o le failautusi e tasi pe lua paila. O le lanu o Zelentsy ua tumu, o le leai o ni lagona oona e maua mai io latou tino. Octopus kukama e le sili atu i le 9 cm le umi, ia foliga foliga o paʻukeke ma ogalaau lapopoa i fuga mama. O le leai o se lagona oona e maua mai io latou tino. O le ituaiga e le aʻafia i viral infections o kukama, e le afaina i le paʻu palapala ma le vavao olive. Lelei sili ona talafeagai mo falemaʻi taumalulu.

Faʻatauga

O le taimi faatalitali mo fua o le ituaiga Murashki e tusa ma le 45 aso. O le aganuu masani o le ituaiga parthenocarpic e tupu uma i totonu o se togalaau masani ma i totonu o se lau. O le faavae o laupepa taitasi e 5 ovaries i le averesi. O fualaau aina suamalie e umi i le 10 i le 12 cm, o le mamafa o le tasi e tutusa ma le 115 g. O a latou tuilati e felafolafoaʻi ma lautele, o loʻo iai a latou vaʻai uliuli. E faʻaaogaina i ituaiga uma: fou, salty, pickled. E le afaina i faʻamaʻi masani o kukama, o lona aʻa e puipuia i le pala.

Swallow

E vave ona fua mai le afu, ua uma nei i le aso 43 talu mai le taimi na toto ai fatu. O le vailaau o le paʻu e paʻuina e pi ma e iai fugalaau ma faʻataʻitaʻiga fafine. E atiina aʻe lelei i fafo ma i lalo o se ata le tumau. O lona pitonuʻu tutotonu e le tupu tele atu ma le tasi ma le afa mita le maualuga. O fua ua suamalie ua i ai le foliga o se paʻu ma le lapotopoto i pito. O le lanu lanumeamata lanumeamata o laulaʻau lanumeamata taʻitasi e ufiufi e afifi uumi mo le tolu o le umi. E tasi le pito e sili atu ona pogisa ma lapotopoto, ae o le isi e sili atu le māmā ma le māmā. O le pulu e susulu ma solo. I luga o le fogaeleele o loʻo i ai se numera tele o tubercles lapopoʻa e faʻapupula mai i ni manulele uliuli. O le tele o le lanumeamata e 11 cm le umi ma se masini e 75 i le 105 kalama. O le Swallow ituaiga eseese e lauiloa mo lona tofo ma le manogi, ma e lelei mo le faaaogaina i ituaiga uma. I le faaopoopo atu i ai, e faʻamaoni i le tele o faʻamaʻi o kukama.

Loto

E amata ona fua mai se fualaʻau paʻu-paluga mafiafia, toeititi atoa le lua masina talu ona maeʻa. O sasa o golubchik cucumbers e maualuga tele, o fugalaau o loʻo i ai tamaʻitaʻi. O le fua o fua o loʻo fufuluina i poloka tetele, maua foliga o se atigi, o le umi o le 11 cm ma le 90 g. O le ituaiga e masani ona aumaia se seleselega lelei. O ona fua suamalie e lelei mo le seleselega o le taumalulu. O le taofiofia e le mafai ona afaina i osofaiga o vailaau faʻamaʻi ma ituaiga uma o paʻu paʻu.

Crane

O fugalaau o lenei ituaiga laau e paʻuina e pi, ma o ona fua e talafeagai mo le taumafaina i soo se ituaiga. Aganuʻu e mafai ona ola e le gata i nofoaga malulu, ae i totonu o se togalaau masani. O ona lauʻau e malosi le ufiufi, i totonu o laulaau o laulaau paʻu o cucumbers laiti ma lapisi lapopoʻa. Latou te ola umi i le 12 cm, 80 g i le averesi taitasi. O meaʻai suamalie, lea e goto i le gutu, ua natia i tua o le paʻu o le tino. E manaia le paʻu mo le seleselega o le taumalulu. E teteʻe i le tele o ituaiga o faʻamaʻi.

Phoenix faaopoopo

O le vaitaimi matua o le tele o Phoenix e tusa ma le 1.5 masina talu ona maeʻa. O le agavaʻa mausali o aganuu e fua mai seia oʻo i le tautoulu. O le ituaiga e umi ma faʻalauteleina. O ona fua o loʻo i ai se foliga faʻalelei, o se lanu uliuli lanu meamata, e fetaui ma laina vaivai. E tasi le zelenets o loʻo i ai le lautele o le folasia, o lona umi e 11 cm, ma o lona mamafa e 90 g. O kukeni Phoenix e tofo lelei tele, vevela ma mea manogi, o le mea lea ua i ai so latou faamoemoega lautele. E le gata i lea, latou te le aʻafia i faʻamaʻi pipisi i le fale.

Fontanel

O le fua o le fualaau aina e i ai le umi o le 48-55 aso ma e paʻuina e pi. O aganuʻu agavaʻa ua tuʻuina atu faʻasaga i faʻamaʻi eseese. O lanu o lenei ituaiga o loʻo faʻaloloa ma e le o le faʻalauteleina, fai ni fusi faʻatasi ma se lua tolu greenhouses i totonu taʻitasi. O fualaau aina suamalie e maua ai se palanikeke, o nisi o manulele uliuli o loo i luga o le tino. E le o se mea e sili ona manaia, ma e le o se mea e tiga ai, pe a 'aina. Taʻu o le tasi laulaʻau lanu meamata: o le umi e mai le 9 i le 12 cm, o le mamafa e tusa ma le 100 g. E talafeagai mo le taumafa i le salima ma le salima.

Faamanuiaga

O le vaitaimi o foliga mai o faamanuiaga o le eseese o le Benefis e mai le 43 i le 50 aso. O fugalaau o se ituaiga fafine ma e faʻapitoa ona paʻu. I vavae taʻitasi, o le fua o le lima fua o fua o loʻo fusifusia. E tasi le tasi lanu meamata e tusa ma le 110 g ma e 11 cm lona umi. O keke o loo valiina i le lanumumu lanumeamata, i luga o le fogafale o loʻo i ai ni nai puʻupuʻu ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe. O o latou tino e leai se oona, suamalie ma le maoaʻe. O le aganuu e talafeagai mo ituaiga uma o taumafa. O le eseese o le Benefis e lauiloa mo lona tetee atu i ituaiga eseese o le paʻu ma e le mafai ona aʻafia ai le aʻa.

Sir

Eseese le Sudar e paʻuina e pi ma ave i totonu o fualaau amata (masina ma le afa mai fualaau aina). O le laʻau e faʻalauteleina i le umi, ma e le tele ni lala, o fugalaau o loʻo i ai tamaʻitaʻi. Fua o le umi o le umi 13 cm, ia i ai ni ogaumu lapopoa ma ni lanu enaena ma se foliga o le pa. O le paʻu o se lanu enaena lanumeamata lanumeamata i luga o le tolu o le umi o le kukama. Aua le oona. Tetee i le tele o pathogens o faʻamaʻi kukumba, ma e le mafai foi ona aʻafia i aʻa ma pala i luga o lau.

Nightingale

O le vailepa e maualuga lona matua ma e paʻuina e iniseti. E atiina ae lelei i moega masani ma i totonu o lanu-greenhouses. O le pitonuu tutotonu e le sili atu ma le tasi ma le afa mita le maualuga. O le suamalie o fualaau lauusiusi tumu ua maua mai ai se foliga eletise foliga laititi na faapipii i pito. E seasea lava ona i luga o tumutumu o kukama. Vaitaimi o le greens: 10 cm le umi ma se masini e 80 g O le manaia tele o kukama Nightingale e mafai ai ona e faʻaaogaina i soo se ituaiga: piko, salati, kukama. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma tulaga leaga.

Sister Alyonushka

O le taimi matua o fua o Tuafafine Alyonushka o se taimi umi. Fugalaau ma le fafine o le popo pollinate. Latou te ola i aganuu i fafo ma lalo o se ata tifaga. I le pito i lalo o laulaau, e tusa ma le 2 fualaau aina o loʻo fusifusia, o loʻo aliali mai i luma o le kiona muamua. O fua o loʻo valiina lanu meamata ma faʻamaʻi tubercles i luga o se paʻu manifinifi. Zelenets e tusa ma le 10-11 cm le umi ma e tusa ma le 90 g, e le oona i le tofo. O le ituaiga e lelei mo salo ma piko. O le aganuʻu agavaʻa e matua aoga ma tetee i faʻamaʻi ma faʻalavelave tau.

Prima donna

O ituaiga eseese o le parthenocarpic ituaiga e vave ona tupu i le aso lona 35 i le maea ai o foliga o le totogo. O le ogalaau tutotonu e lautele ma e tele lala. O vavalo o kukama ua faia i le ituaiga o fusi o le 3-4 fasi vaega, ma o le ituaiga fafine o le uiga lea o fugalaau. O pupuʻu pupuu laititi e iai le foliga o se paʻu ma e ufiufi i nai puʻupuʻu ma se lanu uliuli lanu meamata. O latou tulaga: umi 11 cm, mamafa e oo atu i le 110 g i le tasi. O le pulupulu o le tamaititi o loʻo i ai se mea mamafa ma e le oona. O le vailaʻau e teteʻe i osofaʻiga o faʻamaʻi ma suiga vave o le vevela. E maua ai se seleselega lelei, lea ei ai lona pito, ma e umi se taimi. Komepiiti o lenei ituaiga e le maumau ai a latou meatotino e tusa lava pe ua mavae le umi. O aganuu le lelei e mafai ona totoina i totonu o se fale mautotogi i luga o se windowsill poo loggia. Komepika e lelei i soo se ituaiga.

Leandro

O se tasi o ituaiga laʻau vavalalata o loʻo ola pea mo le 55 aso, e paʻuina e pi ma faʻalautele i le avanoa. O laulaʻau e faʻaloloa i le maualuga ma o loʻo siosiomia e lau lanu. O le ituaiga o fugalaau o loʻo i totonu o le ituaiga fafine, ma o ovaries o loʻo faia i fusi. O fua o loʻo ufiufi i le ogaumu tubula ma paʻepaʻe paʻepaʻe ma ola i le 11 cm. E leai se mea e tofo i ai, o lea e faʻaaoga ai i soo se auala. Leandro maualuga lona tetee i faʻamaʻi.

Princess

O fua o le Princess e vave selesele i le aso 40 mai fatu. O le ituaiga o ituaiga o meaola e eleeleaina e pi ma e le gata i le malulu, ae faapea foi i se togalaau masani. O laʻau o le laau e oʻo atu i se maualuga tele ma e le tele ni lala. O le ituaiga o fugalaau e masani lava o le fafine. O fua laititi e foliga mai i le paʻu ma e leʻo tele faʻasalalau ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe i luga. O le afa-uumi lanumeamata lanumeamata e afifiina i fasi. O le umi o le lanu meamata 9 cm, mamafa 95 g. I le pulupulu o le fetus ua le o se avanoa tele mo fatu. O le ituaiga e maua ai se seleselega lelei ma e teteʻe i faʻamaʻi masani o kukama. Faʻailoa i le faʻaaogaina lautele.

Ibn sina

O le ituaiga laau toto o loʻo faʻamatalaina i le ituaiga parthenocarpic ma e iai fugalaau faʻatasi ai ma le organoids. O le taimi matua e amata i le tasi ma le afa masina talu ona maeʻa. E mafai ona e totoina i luga o se togalaau masani i totonu o togalaau ma i totonu o se tamai fale. O le pitonuu tutotonu e maualuga lona maualuga ma se numera tele o lālā. I le sinuses, o le 2 i le 4 embryos foliga. O se mea iloga o kukama matutua o Ibn Sin o se lanu lanumeamata lanumoana e leai se afaina. O le umi o le tasi lanumeamata e 16 cm, ma o le mamafa e 170 g. Ona o lenei foliga e le masani ai, o kukama e lelei mo salakeke. E leai se fefefe o le laau i le suavai ma le paʻu.

Saina faʻamaʻi faʻamaina

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga ma o loʻo i ai se taimi umi o le umi o le umi: 48-54 aso. O le maualuga o le agavaʻaina o aganuʻu ma puʻe malolosi e i ai ni lau laititi ma faʻapuupuu le mamao i le va o nodes. O fualaau aina suamalie e maua ai le lanu meamata lanu meamata, lapoa tele, foliga o se paʻu masani. O le ituaiga e tulaga ese i le umi o le lau lau lauusiusi e oʻo atu i le 35 cm, ma mai le itu o le petiole o loʻo i ai se lamolemole lamolemole. O le laau e puipuia i mea leaga, e aofia ai le leai o se malamalama. Sili atu ona talafeagai mo le seleselega o le taumalulu.

E tele isi vao o aganuʻu kukama e faʻasaʻo le aʻafia o le aʻa: Moscow male, Autumn gherkin, Bianca, Malvina, ma isi.

O ituaiga eseese e pei o le Alii, Quadrille, Matrix, Blizzard, ma isi, na ola ae i ituaiga eseese o mealy.