O le togalaau

Siʻosiʻomaga faʻatoʻaga ma togafitia e Suria le totoina o fatu laau

E tusa ma le 80 ituaiga o vailaau o loʻo tutupu i totonu o teritori o North and South America, Aferika. O le isi igoa aloaia - Asklepias - na faaigoaina le tagata e faʻailogaina le atua Eleni anamua o le faamaloloina o Aesculapius (Asclepius) mo ona uiga faʻamalolo. Pe a fua le fatu o lenei laau, e ufiufiina i latou i le filo-e pei o le fuga o le fuga, e avatu ia i latou foliga foliga ese.

Vostochnik ituaiga ma ituaiga

Suria Shoop vaomatua e mafai ona maua i itu i sasae o Amerika i Matu. O lenei tulaga taua, e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 mita, faʻatasi ai ma laʻau laʻau ma laʻau e tutusa ma le 10-15 cm le umi (lautele 5-7 cm). O le lanu o le laʻau e lanu meamata, i le ogatotonu o le taumafanafana, e masani lava ona paʻu i le pito i lalo.

O le tele o fugalaau e 1 cm, o le lanu e mama mālūlū, latou te fausia ai le faʻaogaina o meaola-umbrellas. I le vaitau o le fugalaau, lea e amata ia Iulai ma tumau mo le tusa ma se masina, ua tumu le togalaau i le manogi manogi o keke sukalati. O le manogi o le syrup o le Suria e sili atu le malosi nai lo isi ituaiga (mo se faataitaiga, pe a faʻatusatusa i le meaʻai-mumu, o loʻo faamatalaina i lalo).

O fualaau suamalie o lenei ituaiga e mafai ona feaveaia e le matagi i luga o le mamao, ae peitai, mo le faamasani latou te manaomia ai le autumn ina ia mago ma mafanafana, i le pito i totonu. I lenei nofoaga, e faʻaalia i le malulu, e fautuaina ai le leai atoa o ni fale mo le taumalulu.

Stoop manu-mumu (ulu) o loo ola ae i itulagi tutotonu o Amerika i Matu. O le maualuga o le maualuga (1-1.2 mita), e iai laulaʻau laulaau ma laupepa e faʻafeagai ma se pulou lauulu lauulu, lautele poʻo le lautele.

O le lanu fugalaau e lanu mumu pe piniki-lanu violē, latou te faia foi ni faamalu ma faʻaalu se manogi manaia. O le vaitau fugalaau e paʻu ia Iulai-Aokuso ma e tumau e tutusa ma le Syriac. E le pei o le mea mulimuli, o le ituaiga o loʻo fesiligia e le o se mea e sili atu ona puipuia i le hani, o le mea lea o le faʻaogaina o fale, mo se faʻataʻitaʻiga, mai lau lauʻeleʻele e le taofia ai.

I le fuainumera o ituaiga meaola, e sili atu le taua nai lo isi. O nei mea, e tatau ona iloga se eseesega Ole fesili ole Asklepias i luga ole aisa ma fugalaau paʻepaʻe le stoop incarnate cinderella ma meat-red flesh-soul mate (tagata ola) - ma le piniki. O le sosogi e fuga mai i fugalaau o lenei ituaiga e sili atu ona maaleale pe a faatusatusa i le Suria ma e foliga mai e pei o le sukalati pata.

Tuberose tuberose (tuberous)

O se laʻititi (50-70 cm), ae o se laau totoa. Lamea mumu lanumumu ma mumu lanumoana e faʻapena ona faʻafiafia le togalaau i le ogatotonu o le taumafanafana. E toetoe lava o timuga uma, ma, e pei o le "uso", o lenei mea manogi e manaia - eleelea, vevela. E le ese i le aisa, ae le o taimi uma e le mautonu i le ogatotonu o vaitau e oo lava i fale malulu.

Vasega o se mafuʻu o le tuberous Magaraja e mafua mai i le saoasaoa o le tuputupu ae, o laau mama, o lau ovalu mafolafola ma fugalaau lanumoana, e tosina mai ai le tele o lapatomalie.

Foam curasavsky, o lona atunuʻu i Amerika i Saute, o loʻo i ai se vaitau puupuu e tuputupu aʻe, ma o lenei laʻau faʻalauiloa i se tau mālūlūina ua tupu aʻe faʻaletausaga. O fualaau o le ituaiga o meaola e maua i le maualuga o meaʻai, e faʻaaogaina mo le tipiina, aʻo amanaʻia le taua o vaega uma o salu - oona.

A oʻo mai i luga o le paʻu, o le sua o fualaau aina e mafua ai le ita tele, ma i nisi o tagata e faʻapena foi ona matauina lenei tulaga mai le pollen. E pei foi o le papago lanu mumu ma moli.

Faʻasusu Siamani Suria totoina o togalaau ma tausi

O le faʻaaogaina o se mea e faʻatau ai mea muamua e aofia ai le filifilia o se nofoaga talafeagai i se nofoaga avanoa. O le mea moni o faʻamatalaga fou o ituaiga o Suria e foliga mai i se mamao e oo atu i le 1 mita mai le matua matua, ma aano o manu-manu, e ui lava e le o le malosi ma, o lona uiga, e faateleina le numera o aʻa, ae peitai, e mafai ona taofia lona " tuaoi. "

Pe a faʻamamaina, e tusa lava po oa ituaiga / ituaiga, e tatau ona e pipii i le uiga auro. E le talafeagai le faʻatagaina o le puleaina o le palapala ma, i le taimi lava e tasi, o le tele o lona gaioiga. I le tulaga o le sili atu ona malulu o le eleele i Syriac, o le vavalalata i le tele o le tele o le inu susu e taliaina, aʻo masini mumu-mumu mumu e mafai ona faʻafeinu atili.

E le o manaomia le laau ile eleele. O le mea moni lava o soʻo se eleele e talafeagai mo ia, seʻi vagana ai le mea e sili ona fiafia i ai e iloa i totonu o mea sili ona fiafia i ai. O le veleina ma le tatalaina o le eleele e na o sina taimi pe a talavou.

O Oleander foi o se sui o le aiga o Kutrovy, na tuputupu ae pe a alu i le fale e avea o se fale toto. E susulu matagofie tele pe afai e mataʻituina uma aiaiga talafeagai o le taofia. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻapipiʻi le gaosiga

E leai se taua tele o le gaioiga mo le cooper mo ia lava mo le 15 tausaga mai le taimi o le totoina. Na ia faasino i lenei faiga e masani lava, o le mea lea, pe afai e te manaʻo e gaoioi i se nofoaga fou.

Muamua, o le suavai e faia, e mafua ai le faaputuputuina o fanua i luga o aʻa, ma siitia malie. A maeʻa le toe totoina o asclepias, e faʻamalosia le faʻamalosia e le faia mo le umi.

Fertilizer

O le uluai laei pito i luga e faia aʻo le i fuga, i le taimi o le faʻapipiʻi o pulupulu. E aofia ai le potassium sulfate ma le urea.

A maeʻa le fuga, ona faʻafeiloai ai lea o le nitrophosphate, ma i le tautotogo, pe a uma ona aveese le fale, o mea oona.

Faʻatau se matau

Trimming, e ui lava i le mea moni e le fiafia le faʻailoa ia te ia, e tatau ona faatino, ioe, pe a tupu aʻe se ituaiga o meaola.

O le fufulu mama o nisi taimi e faia i le taumalulu, e vavae ese ai eletise o laau, ae peitai, e fautuaina le tuu o le vao ma laulaau mo lenei vaitau, ma tolopo le tipiina o tuai tuai i le tautotogo.

A oʻo mai le fugalaau, e faʻalagolago i meaola filifilia - o le tautoulu po o le tautotogo. A uma ona fufulu, e vave ona vavae ese fugalaau, e puipuia ai le fatuina o le tagata lava ia. O le faʻaumatiaina o se tagata e ola i tafatafa o le isi laau i totonu o se moega fugalaau e le o se galuega faigofie.

Savali a Vostochnik mo le taumalulu

E ese le faigata o le taumalulu o le taʻavale, e pei ona taʻua i luga. Afai e te manaʻo e ufiufi i latou, ona faʻaaoga lea o se faʻamalo e pei o lau lauʻeleʻele, faʻamaʻi lala, agrofibre. E le gata i lea, o le palapala e mulumulu e faʻaaoga ai peat, compost.

I le tautotogo, pe a uma ona aveeseina le ufiufi, o le lanu o le laau o le a maua ai se ata fou, ae o meaola e tutupu i tausaga taʻitasi (gasegase, curacao) o le a le mafai ona taliaina le taumalulu i le laufanua. O le faʻalagolago tele i ituaiga vevela e mafai ona tupu lelei i le fale, e masani lava (e pei o perennials).

Fofo fatu toto

O le faʻaleleia o fua i la tatou tau feteenaiga e taofia mai le lelei o le fatuina o fatu, ae afai e tele mea e totō ai, o le a ono le afaina ai faigata.

O le fatuina o le fatu e tusa ma le 3 tausaga, latou te le manaʻomia le faʻamalosi, o le luluina i luga o le nofoaga i luga o le eleele tatala o loʻo faia ia Me. O le a tupu totogo pe a uma 2-3 vaiaso, fuga mo le 3-4 tausaga.

O le toe gaosia o ovary e vaega rhizome

E masani lava, o le fanau e faʻalauteleina e vaega o le rhizome, ona o le ola lelei o fua o laau totō ua totōina ma le malosi e vaʻavaʻai ai i le lua tausaga.

O le faʻaleleia o taualumaga i lenei auala e faʻatino i le amataga o le tautotogo po o le masina o Aukuso.

Maʻi ma meaʻai

O le sua oona oona i totonu o vaega eletise o le laau e mafai ona maua ai le puipuiga malu mai faʻamaʻi. Na pau le pest e mafai ona faʻaleagaina ai fesili ole Asklepias apogaleveleve mite, ma i le na o le leai o ni auala talafeagai.

O se puipuiga lelei i lenei tulaga o le faʻamalo i luga o le vai mai se fagu sulu, e sili atu le faʻaaogaina o le sipisi sapalai (100 kalama o le paʻu i le 5 lita o le vai, tuʻu mo le 4-5 aso, faʻafefete ma faʻaaoga mo le fufulu).

O vailaʻau, o le acaricides e pei o le neoron e sili ona aoga i le puleaina o nei meaola faalafua. O le vailaau faʻamaʻi e faʻamafu uma ai ma latou fua na latou tuʻuina. E masani lava, o togafitiga e 2 e faʻaitiitia ai le faitau aofaʻi o tagata.

Suauu o meatotino faamalolo a Suria

O vailaau faʻaleagaina lea na maua e le patchworker Syria e aofia ai le bactericidal ma le anti-inflammatory. O fomaʻi faʻafomaʻi e faʻafefe ai vai ma teuteu mai ai.

O fualaau na maua mai e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi paʻu, faʻataʻitaʻiga, togisaga ma manua tumau, ma avea o se vailaau sili ona lelei mo namu, pala ma isi iniseti.