O le togalaau

Faʻaaliga Varietal o le blackberry Agawam ma tulafono mo le tausia

Ole televave e le masani ai i togalaau a Rusia, o latou aiga vavalalata o fugalaau. E mafua lenei mea i le mea moni o le laau e le mafai ona toleniina le tau malulu ma e manaʻomia le tausiga. O fualaau vao Agawam ua le maua ai ni faaletonu, o le faʻamatalaga o ituaiga o mea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i lona le mautonu ma le tetee atu i tulaga leaga o le tau. O le mea lea, e manaʻomia e tagata taʻitasi fai togalaau ona manatua nisi o vaega o lenei laau ma tulafono mo lona totoina.

Varietal Ata

O le mea na fanau mai ai fualaʻau eseese eseese o Agawam o loʻo taʻua o Amerika i Matu. E i ai le maualuga o le vao ma se aʻa malosi. I le umi, o ona lala e oʻo atu i le 3 mita. A o faasolo ina matua, e matua tupu tele. O lea ituaiga o laau o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le teuteuina o atumauga ma pergolas.

O moli laiti e mumu lanumeamata. E faasolosolo lava latou maua se lanu mūmū violē ma sina laititi. O le blackberry ei ai mea tetele. O laʻau i luga o veins e faʻapipiʻi foi. O se uiga iloga o le ituaiga o lau laʻau uma e sau mai le tasi itu.

E le faʻapala le laʻau i le malulu. E masani lava o lau i lalo o le kiona faatasi ma lau. O le fugalaau e amata ia Me. Fugalaau e faʻapotopotoina i le tele o le telemosecences racemose.

O le suʻesuʻeina o le faʻamatalaga o le telefoni feaveaʻi o Agawam, e manino ai e fua tele mai. I totonu o le pulupulu se tasi e oʻo atu i le 20 tele lapisi o vine. O le tele o nei mea e mafai ona oʻo atu i le 4 kalama. Latou te matua latalata atu i le ogatotonu o Aukuso. Faʻaalia e se malie manaia. O le fuataga atoa e oʻo atu i le 15 kilokalama o vine mai le tasi togavao.

E tasi le vao e mafai ona fua mai i le tausaga mo le 15 tausaga. E mafai e le laau ona faʻafefe gutu e oʻo atu i -30 tikeri. Tolerates le lamala. Faatasi ai ma le umi o le le lava o le susu, o le a avea le suamalie ma mea itiiti. E lelei lona lagona lelei ile eleele malulu. Paolo faapalepale.

Faʻavae tulafono faʻavae

Totoina ma le tausiga o fugalaau vao Agawam e le manaʻomia ni tomai faapitoa ma malamalama. Ina ia totoina se laau ola maloloina, e tatau ona e manatua ni nai fautuaga autu mo le totoina lelei:

  1. O le totoina o se fatu i le eleele e faia i le tautotogo. E na o le auala lenei o le a maua ai e le blackberry le taimi e maua ai aʻa ma fetaui i tulaga fou ola.
  2. Afai o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi e matuai gaʻo, o le a tatau ona faʻaitiitia.
  3. E faavae i luga o le faʻamatalaga o le tele o fesuisuiai Agawam, e mulimuli mai e faʻafeoloolo lelei le ufiufi. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai nofoaga lelei mo lona tulaʻi mai.
  4. A o lei totoina i totonu o le lua ua saunia, e fautuaina e faaopoopo i ai sina mullein, humus, faapea foi le superphosphate.
  5. A maeʻa ona totō, e fautuaina e vavae ni laau laiti ina ia leai se sili atu i le 25 cm o tipu e totoe i luga o le eleele. O le teritori lata-ogalaau e mulimulita e le sawdust poʻo ni faʻalēlē.
  6. E mafai ona e toto laau i laina poʻo vao. Mo fatuga taitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 sikuea sikuea. mita o fanua saoloto.
  7. E manaʻomia e le vaomago se mea e teu ai i le vao. Mo lenei mea, ua vaeluaina se uaea i le va o ni pou mautu tumau. O le filo muamua i le maualuga o le 0.4 mita mai le eleele, o le lona lua - 1.2 m ma le tolu - i se mamao o le 1.7 m. A o faasolo ina matutua le laau, o le a faapipiiina ona lala i se auala.

Tuʻuina atu le faʻamatalaga o le ituaiga telefoni, Agava ma tulafono mo le totoina, o le a mafai ona fatuina se mea moni moni i luga o lona tuatusi. O le a fiafia o ia i mea maualuga e maua mai mo le tele o tausaga.

Tausiga talafeagai

O le tausia o se blackberry o lenei ituaiga e faigofie, e oʻo lava i se tagata fai togafiti poto e faigofie ona tago i ai. O le mea autu o le matauina o tulafono masani:

  1. O vaovao ua oʻo i le lua tausaga e vavae ese i le tautoulu. E tatau ona vavae ese uma moli e aunoa ma se faʻasesega. O lala o fualaau laiti o loʻo fusifusia i se fusi ma punou i le eleele ma nonoa i le telefoni feaveaʻi. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi amataina le tau malulu.
  2. E manaʻomia e le televave ona faʻainu vai masani. E tatau ona faia lenei mea i le vai mafanafana i le vaiaso. E tele ni pakete vai e sasaa ifo i lalo ole tasi togavao.
  3. O taimi taʻitasi, o le palapala o loʻo siomia ai le vao e faʻamaʻa. O lenei mea e mautinoa ai le sili atu o le okesene i le aʻa ma aloese ai vao.
  4. O le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O nisi taimi e osofaia e se pusi pusi poʻo se urosa. Ina ia aloese mai lenei mea, ia totō le laʻau ma calendula faataamilo i le vao. O suauu taua o loʻo i totonu o nei laau toto e faʻaleagaina ai meaola faalafua.
  5. I le amataga o le vaitau o le vegetative, o loʻo faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻamaʻiina faʻamaʻi faʻamalosi. I le faaopoopo atu, o le taimi e tasi o le a manaʻomia ai le faʻaofiina o fugalaʻau.

O le tele o ata ma se faʻamatalaga o agavaʻa televave Agaveam o loʻo tuʻuina atu i le Initaneti. O le manatuaina o ni nai fautuaga, e mafai ona faigofie ona e faʻatupulaia lenei pusa i lau 'upega tafaʻilagi.