Fugalaau

Red Spirea Umbrellas

O Spirea o se mea teuteu matagofie. I le tautotogo, o togavao e sosolo i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe pei foliga lilo i le kiona. Fugalaau totogo ua tafola, tautau i lalo i le arc. Filifilia o laufanua i vaitau eseese o vaitau, e mafai ona e faamemelo ia i latou mai ia Me ia Setema. Mo le atinaʻeina lelei ma le olaola vave, e manaʻomia e le spirae le faʻaleleia, faʻaleleia lelei le eleele ma nofoaga lelei. O le tele o ituaiga o meaola o le lauʻeleʻele e onosai, faigata o le taumalulu, ma tupu vave. E faʻapipiʻiina e tipi ma aʻa o aʻa. Laʻau faʻafeiloaʻi lelei lauulu.

Spirea

Eseesega

  • Billard. O le ituaiga e umi (2.5 m). Inflorescences e lanu violē-lanu piniki, spiky.
  • Bumald. O le ituaiga o loʻo i lalo (60 cm). E fuga mai ia Iulai ia Setema. O faʻamalologa o loʻo i ai le paʻu piniki.
  • Wangutt. O le ituaiga e umi (2.5m). Mamoe i le amataga o le tautotogo.
Spirea

Tausiga

O le laei muamua pito i luga e faia i le ogatotonu o Me: lua sipuni tele o le nitrophosphate ma le tolu punetini o le fugalaau o le "Fugalaau" e ave mo le sefulu lita o le vai, e lelei ona fefiloi ma faʻafeinu mo le sefulu i le lua lita i le vao.

I le amataga o Iuni, o le laei lona lua e faia: i le lua lita o le vai, e lua laulau punetini o le mea lelei poʻo le sodium humate e faʻafefeteina (faʻaaogaina faʻasusu vai), latou te faʻaalu le sefululima lita i le vao.

Spirea