Fugalaau

Laʻau o meaʻai mo suauu

O le faʻamalosagaina o le eleele o se tasi lea o faafitauli sili ona faigata e mafai ona maua i ou lava eria. E oo lava i laau po o vao mo ia eleele e faigata ona piki, ma o meaola ma laau totō e faia. O le mea moni, e le o le moni lenei mea: na o totonu o laau vao e iai foi Spartans e le fefefe i le tele o suauu ma le eleelea eleelea. O le filifiliga sao o ituaiga laau toto o le a fausia ai se togalaau faʻamalosi e tusa lava pe i ai i ia tulaga faʻafitauli.

Laʻau fugalaau i luga o se 'upega tafaʻilagi ma eleele lelei

Faʻafitauli o le eleele suamalie ma lo latou faʻaogaina o fanua

O le salinity o le eleele, ma le eleelea eleelea, faaleagaina o le kesi, ua manatu o ni tulaga matautia tele e faafaigofie ai le laufanua ma mafua ai ona faigata tele i le filifilia o laau. O le faaputuputu o le masima i totonu o le palapala e le mafai ona vaaia e aunoa ma ni suesuega faapitoa, e foliga mai na o lona aafiaga i luga o laau ma a latou atinaʻe.

I totonu o togalaau tutotonu, o le faafitauli o le salting o se uiga e le gata i le mea e paʻu ai poloka i masima masima, e lata ane i le sami poʻo le talafatai. O le faʻamalosaga o se faʻafitauli o le le pulea lelei o le puleaina poʻo le vavalalata o se togalaau i auala savali, auala auala, auala lautele - soʻo se mea e faʻaoga ai le masima e faʻafefe ai icing i le taumalulu. O le faʻamalologa e mafai foi ona tupu pe a faʻaaogaina le vai e le talafeagai ma se maualuga maualuga o minerale e faʻaogaina ai. Soo se eleele, o le maualuga o suauu suauu mama lea e sili atu i le 0.1%, e manatu o le suamalie.

O le faaputuputu o masima i le eleele e tau atu i le faaleagaina o aʻa, vevesi ma le vevela, mago ma le leai o se mea teuteu i le tele o togalaau e masani ai i tatou, ae le o mea uma. O le tele o togalaau faʻatoʻaga e lautele e le gata i tulaga o le tele, ituaiga, ituaiga o laʻau, uiga o le fugalaau, mea e fiafia i ai, ae faʻapea foi i tulaga o le palapala. Faatasi ai ma laau totō e malamalama lelei i le tuufaatasiga ma le faataʻitaʻiga o eleele o togalaau, o loʻo i ai mea totō e le faʻaleagaina i le palapala, ma sili atu ona saunia - e faʻafeiloaʻi ma tulaga leaga mo le tele o latou tauvaga. O le filifiliga saʻo o laau e mafai ai ona e maua ni tagata talafeagai mo le faʻaleleia o fanua e oo lava i vaega e sili ona faigata. Ma o le saliniina eleele e le o se faʻalavelave mo i latou.

Filifilia o laau e mafai ona faʻafeiloaʻi maualuga le maualuga o le masima i le palapala, e masani lava ona taulaʻi i luga o vao ma laau e mafai ona faʻaaogaina mo puipui ma mea e puipuia ai i le mea tonu o le nofoaga. Ae e le tatau ona faatapulaʻa i tagata tino ese, faʻapea foi ma le lafoaia o fuafuaga mo le fatuina o ni fugalaau fugalaau laititi po o ni fugalaau fugalaau, lanu lanu ma foliga fiafia. E leai se tasi na faalēaogāina le faiga o le togalaau, o lona lanu lanu, le mamanu o le faʻavae, e aʻafia ai mo saline sites. Ma o le galuega o le faʻaleleia o fanua i nofoaga e maua ai le masima masima o le a fesoasoani i le folasia o filifiliga filifilia lelei.

E ui lava i le faʻaituau, ae o vao totō, e le o faʻamafanafanaga poʻo ni togavao masani ma laau e sili atu ona lelei le puleaina o le salinity. E mafua ona mafua mai i ni mea taua:

  1. Seʻi oʻo i lena taimi, a oʻo i le taimi e taulimaina ai le kiona ma le mimilo, o le a amata ona mou atu, ma faʻamago, vaega pito i luga, ma o le a oʻo mai se vaitaimi o lo latou malologa atoa.
  2. Ina ia mafai e le masima ona loloto, i lalo ifo o le maualuga o aʻa o laau toto, ua lava lea e faʻamamaina ai le suavai vai (pe i le tautotogo ua lava lea e faʻaaogaina ai le tele o vai).
  3. O ia ituaiga togalaau e sili atu ona faigofie ona suia ma fetuunai togalaau pe afai o le a tupu le ola lelei o ituaiga laau filifilia muamua ma e le o ola e tusa ai ma mea e faamoemoeina.
Laʻau fugalaau i luga o se 'upega tafaʻilagi ma eleele lelei

O le filifilia o filifiliga mo le faʻaleleia o eleele faʻaleleia o vaega o saline, e taua tele le faʻafaigofieina o lau galuega i se mea e gata ai ma mafai ai ona suia suiga i le lumanaʻi. Mo vaega o saline, e sili atu le le filifilia o ni mea faigata, ae ia filifili se tuufaatasiga o le 3-7 laau sili ona faatuatuaina, fefaasoaaʻi ma le tasi ma faaali mai le ituaiga o togalaau, faia se tala faigofie (i le uiga o se mamanu toe fai) - o se faasinoala, sikuea po o se liʻo. Ina ia faatumuina le vaega atoa, o le polokalame filifilia ua toe faaluaina, kopiina, paʻu, oʻo atu i le tele o le manaʻo. O le faʻatulagaina o le polokalame o le a mafai ai, pe a talafeagai ai, ona faigofie ona suia le tasi laau i le isi, fuafua le aofaiga o mea totō toto ma faia fetuunaiga talafeagai ile taimi.

A oʻo ina faʻaleleia fualaʻau i vaega o saline, e taua le aua neʻi faʻagaloina le tausiga taimi. O le aveeseina o vaega mamago ma le faaleagaina o laau i le tautotogo, toe totoina vave ma totoina, tausia o se tulaga maualuga o le mulumulu mai meaola o le a faatagaina ai laau toto e tausia le teuteuga mo le tele o tausaga. O le faʻaleleia i le tautotogo o le a fesoasoani i le taulimaina o tupe mama fou, ma i le taimi o le taumafanafana - ia faatumauina le matagofie o lauusiusi. A leai, o le tausiga e talitutusa ma soʻo se isi togalaau fugalaau ma alu ifo i le veleina, veleina o le palapala, aveeseina o fugalaau paʻu. Afai e totō laau i nofoaga e mafai ai ona latou maua ni folasia vai palapala mai lalo o uili o taavale, ona faʻaaogaina lea e le mulch se papa puipui o vaovao, lala vavae, nila, lea e suia taimi ma faʻaumatia. I le taumalulu, o le a fesoasoani ia mulching e faʻaitiitia le maualuga o le salinity i luga o le auala.

O faʻaaliga sili ona mataʻina mo nofoaga o saline

Aso (Hemerocallis) o se tasi lea o mea e sili ona fiafia i ai, o lona fugalaau e le itiiti ifo i lalo i le matagofie o laulaʻau basal laina e aoina i totonu o paʻu lapopoa.

Daylily (Hemerocallis).

E oo lava i le taimi o le tuputupu ae o laʻau talavou o ao, e foliga matagofie lava le vao. O le lanumeamata o lenei tulaga, o le faia o ni mea uiga ese, e aumaia le tulaga lelei ma le lelei i soo se togalaau fugalaau. O le la e foliga mai e sili ona lelei i le taumafanafana, ma o laʻau e faamamafaina ai le matagofie o le fuga, e manatua ai foliga o lili tautupu. O le fugalaau fugalaau e fuga mai mo le aso e tasi (e leai ma se mea tatou te taʻua o le laau e mumu toto), ae o le alualu pea i luma e amata mai le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana, ma o nisi taimi e mafai foi e le ao ona fiafia i se galu lona lua o le fugalaau. I le tautoulu, latou te vave tuua le vaaiga o le togalaau, ae o le galo o la latou taumafanafana e le faigofie.

E mafai ona faʻaogaina lenei laau masima masima ma teuteu na o nofoaga lelei.

Steller Wormwood (Artemisia stelleriana) - o se taʻutaʻua mataʻina ma lapisi tetele ma matagofie matagofie le valiina o lauusiusi, o le siliva siliva e mafai ona fiafia i ai se tasi. O se faʻalelei lelei lea o loʻo faʻaalia ai ana taleni i luga o eleele malulu.

Wormwood Steller (Artemisia stelleriana).

E oo lava i le vao wormwood e foliga mai o le siliva siliva siliva. Manua i le vaomatua ma lau laititi i le afa muamua o le tautotogo, e aunoa ma le leiloa lona matagofie seia oo i le faaiuga o le togalaau. E foliga mai e manaia le laʻau i le taumafanafana, pe a faʻaalia lelei le matagofie o le pito i luga o lau. O le fugalaau oona e le mafaamatalaina, e le afaina ai laau, ae e le o tosina mai ai foi mai fetu autu i le vaiaai. E le gata i le faʻaaogaina o ni meaʻai, o se lauulu lauulu e faʻatagaina ai le vao e le gata ina le solomuli le matagofie i le taimi o le taumafanafana, ae tumau pea le teuteuga o le laulau e tusa lava pe oʻo mai le taumalulu.

E mafai ona faʻaogaina lenei laau masima masima ma teuteu na o nofoaga lelei.

Faʻapipiʻi o le kalu (Coreopsis verticillata) - o se tasi o mea e sili ona susulu i le ato, e faʻatoʻilalo i ona laufanua lauolaola ma lauolaola. O se mea faigata, e faʻatautaia e lona tumau.

Coreopsis verticillata

O le maualuga o le 'auʻau o loʻo faʻamavaeina e le mafai ona faʻatapulaʻa i le 1 m. E le mafai ona iloa pine aʻapa ona o le tele o laupepa vaʻaia, foliga faʻalanu, lau lanu lanumeamata lanumoana lea e fausia ai se agavaʻa faifai pea. O inflorescences e foliga tutusa i le foliga, susulu, samasama samasama, e foliga mai o le a faasalalauina i luga o le lauolaola lanu e pei o fetu susulu. O le a le fiafia Koreopsis i laʻau teuteu i le afa lona lua o le tautotogo. Ae o lena lanu lanu susulu ma le lanu e le o maua i isi ituaiga. Ma pe a oʻo i le amataga o le taumafanafana, e amata ona fuga mai ato o meaola, e foliga mai e faʻapipiʻi nofoaga i auala ma ala savali.

E mafai ona faʻaogaina lenei laau masima masima ma teuteu na o nofoaga lelei.

Stonecrop (Seduma) manumalo i lo latou le faʻamaualuga ma le tumau. O le faʻaaogaina o le sima i le mamanu o le togalaau e le faʻatapulaʻaina e oo lava i nofoaga mama. Ae sili atu le malosi o le salinity stonecrop rocky (Sedum rupestre), e leai se isi meaola e mafai ona mitamita.

Stonecrop rocky, poʻo Sedum rocky (Sedum rupestre)

Stonecrop o se tasi o ituaiga faʻamautu e mafai ona fausia ai ni mea malo. I le maualuga, e tapulaa i le maualuga o le 25 cm. O loo taoto laulaau, ma o laʻau laina e pei o laina laina. O lanu e masani ona susulu. O le laʻau ma o latou lanu malamalama i lau paʻu o loʻo i totonu o le afa lona lua o le tautotogo e faʻaleleia lelei ai le fatuga. Ina ia mafai ona sili atu le manino ma le matagofie, e sili atu ona lelei le tipiina o maa i le amataga o le taumafanafana.

E mafai ona faʻaogaina lenei laau masima masima e teuteuina ai le matagofie ma le paolo.

Euphorbia multicolor (Euphorbia epithymoides) - o se tasi o ituaiga pito sili ona mataʻina o le augavale. O laʻau felelei ma laufanua o le lace bushes turn this euphorb into the best spring spring to decorate any site, e aʻafia ai ma eleele suamalie.

Euphorbia multicolor (Euphorbia epithymoides).

O lenei ituaiga o talitonuga maualuga e maualuga atu i le afa mita. O Milkweed e oʻo atu i le tele o mea teuteu i le tautotogo. E sili ona manaia le manogi ma lona lanu samasama, o lanu samasama o vao i togavao laiti e tosina mai ai le tosina i le amataga o le tautotogo, e ui lava e oʻo atu i le pito i luga o le teuteu na o le vaitau o le taumafanafana. O le Euphorbia e totogo i le amataga o le taumafanafana e matua faaleagaina ai le teuteuga o le laau. Ae o le a ia faʻataunuʻuina lana galuega i luga o nofoaga o saline i le atoaga, ma o tagata tuputupu ae e mafai ona faigofie ona totogi mo lenei faʻalavelave. O le teuteuina i lenei taimi o le a fesoasoani e faatumauina le matagofie ma le matagofie o le lauusiusi, fiafia i le paʻu paʻu o le autumn.

E mafai ona faʻaogaina lenei laau masima masima ma teuteu na o nofoaga lelei.

Faʻatinoina Kanata (Aquilegia canadensis) o se tasi o ituaiga "faapitoa" o le puʻeina. O lona fugalaau, ma le matagofie o le vao, e ese le ese mai isi ituaiga ma hybrids i aso nei, faapea foi ma le leai o ni mea e tutupu i le tuputupu ae.

Aquilegia Canadian (Aquilegia canadensis).

O le faʻataʻitaʻiga a Kanata o se umi umi (e oo atu i le 60 cm) faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o vao, mūmū mūmū po o le lanu meamata, e matagofie le faʻasalalauina e laʻau uliuli ma laʻau e tasi, lapoʻa laititi, mafiafia e oʻo i le 5 cm le umi ma se lanu samasama-samasama ma lanu samasama e pipii ese mai le fugalaau. O le faʻataʻitaʻiga e paʻu i le ogatotonu o le tautotogo. O paʻu ma masini faʻapipiʻi o ona faʻaletonu ua le maua fua i le tele o nicknames faʻailoga. Elven pulou, e ui lava e le masani ai ma lanu, e foliga mai e le gata i le mamanu o le laufanua. Ma ina ia foliga matagofie le aquilegia, e mafai ona tipi ese pe atoatoa pe a uma ona fugalaau e faaosofia ai le tuputupu ae o le lauusiusi fou ma togi.

O lenei masima masima e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai vaega o le paʻu poʻo le paolo.

Liriope Muscari (Liriope muscari) o se tasi lea o mea e le masani ai i soo se togalaau aina. O laʻau laʻau e le masani ai ma le fugalaau, mea teuteu maualuga, tulaga ese o le tuputupu ae faʻaaogaina le faʻaaogaina o le liropa o se leo faʻapitoa. Ma o le malosi o le salinity e sili atu le ofo e tusa lava pe i ai ni tagata poto masani.

Muscari Liriope (Liriope muscari).

O aʻa e le masani ai ma stolons i luga o aʻa o le lyriope ua na o se tasi o foliga o lenei tulaga e le masani ai. Ole lafu, laina, paʻu lanu lanumeamata, lanu mafiafia i totonu o pupuni ma faapipii i fugalaau laiti e pei o ni paʻu, mea e oʻo i le 30 cm le maualuga e tosina atu ai le fiafia i le muscari lyriope. O faʻaaliga faʻapitoa o le lyriope ma ona laumei matagofie e foliga lelei i le taimi o le taumafanafana, ma o le fale lava ia e pei o punavai lanumeamata. O molioʻo-lanu moana ulala e tuʻuina ai faʻamaufaʻailoga i luga o le sodoma ma faʻamalosia le fou o le laau. Liriope e foliga lelei lava i le taumalulu, o lea i le tautoulu e sili atu le aua le faanatinati e tipi le laau.

O lenei masini masima e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai nofoaga ma malamalama lelei.

Soff cuff (Alchemilla mollis) - o se tasi o laʻau faʻapitoa ma teuteu faʻatasi ma paʻaga mo fua o laau toto. I le faʻamoemoe i tulaga, o le gafatia e ola faʻatasi ma ia e taua tutusa.

Soft cuff (Alchemilla mollis).

O le ufiufi e vaivai - o se mea faʻapitoa e oʻo atu i le afa mita le maualuga ma lapotopoto, vaivai, matagofie lau lau lanu meamata. O le tautotogo o le tautotogo o le paffs foliga e pei o le lane malosi. O le lanu lanumeamata lanumeamata ma le lanu samasama foliga matagofie ma faʻamalamalamaina e oʻo lava i pito sili ona pogisa. A maeʻa, e sili atu ona tipi le paʻu, ina ia mafai mulimuli ane ona mafai ona e fiafia i le lanu faʻaalia. O ona laʻau susulu e foliga mai e sili ona lelei, i le taimi o le tautoulu e na o le pau lava le taimi e mate ai le vevela o le ea--5 tikeri.

O lenei masima masima e mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai soʻo se mea, e aofia ai nofoaga paolo.

Nippon Wanderer (i le aso ua toe agavaa Anisocampium niponicumae o le igoa e leʻi leva Athyrium niponicum e taatele) - o se tasi o manulele sili ona matagofie. O ona laʻau e matua matagofie ma e le masani ai, e talitonu ai o se ponesi manaia e faʻaaogaina foi i le matagofie o foliga o le laau - o le mafai ona ola i luga o eleele o le saline e matua faigata lava.

Nipponian coed skier (Anisocampium niponicum, muamua Athyrium niponicum).

O laulaau o le coxemera e tosina mai mata matala i le tautotogo, ma le lelei le lafoaʻiina o ni lala ma se lanu violē. Ae i le tau mafanafana, e foliga lelei lava lau lanu eleelea. Lanu mūmū mūmū mūmūmū, lanu mūmū mūmū mūmū, lanu vaʻaia o le cirrus o wai, le lanu felanulanuaʻi e suia le lanu o le Nippon wanderer i totonu o se teuteuga matagofie o le paolo. O le vane vaneina o se suʻavaʻai e foliga matagofie ma sili atu ona malulu. O le mea masani, o le laau e faatapulaaina le maualuga i le 40-60 cm.

O lenei masini masima e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai nofoaga ma moli faʻamalamalama.

E taua foi le taulai atu i isi laau totō o loʻo folafola mai e uiga i le faapalepale i eleele lelei - lanu moana, veronica, gaiyardia, tsimitsifugu, cinnamon samasama, saina alilba, hybrids hellebore, santolina, mimiti laitiiti, Schmidt wormwood, green green, armeriicha primorye, armericha primorye, lagona, televise tele-faʻafefe, tolu fusiua, stonecrop Kamchatka, fufulu Cleanz Byzantine.

Metotia mo le puleaina o le saliniina eleele

O le le amanaiaina o le faafitauli tonu lava o le saliniina o le eleele e sili ona matautia. Mo soʻo se togafiti i totonu o le togalaau, e mafai ona e filifilia ni laau talafeagai, ae o nei faafitauli ua matua le amanaiaina, o le leai o ni auala e faaitiitia ai le maualuga o le salinity o le a taitai atu ai i le mea moni e oo lava i fetu sili ona faigata e le mafai ona tetee atu i ni masima. O le mea lea, e faaopoopo atu i le filifilia o agaifanua talafeagai, e taua le tausia lelei o faiga e puipuia ai le faateteleina o sea tulaga:

  • musu e faʻaaoga suauu poʻo le faʻaitiitia o latou aofaiga;
  • taumafai e fetaui lelei ma le sili atu o le kiona ma aveese mai ala savali ma auala ina ia aloese ai i tulaga e le mafai ona gafatia e aunoa ma le kemisi o le kemikisi;
  • suia masima masani ma oloa saogalemu - oneone, potassium chloride poo calcium-magnesium acetate;
  • faʻavae le puipuiga o le mata ma puipui maualuga pe afai o lau togalaau o loʻo i le talafatai, ma isi.