O le togalaau

Aisea e amata ai ona lanu samasama le laulaau?

I le faʻaaogaina o tekonolosi o le totoina o le kalama, o loʻo i ai se fomu masani e fesoʻotaʻi ma le iʻuga o le tuputupu ae o le vaitau ma mafua ai ona aʻafia, pe a solia le tulaʻi i luga o le tulafono, Ina ia iloa le mafuaaga o le samasama o laulaau lanu, tatou te mafaufau i mafuaʻaga talafeagai i totonu o le tusiga ma faʻaalia auala faʻamalosi ma auala nei e puipuia ai le fua mai i mea leaga e aʻafia ai le fua ma le lelei o le kalaka.

Laʻau lanu lanu samasama.

Faʻamaumauga o Yellows Garlic Leaves

O lapisi ua vaevaeina i ni vaega se lua - tautotogo ma le taumalulu. O le lanu samasama o laulaau e faʻaalia, i se tulaga sili atu, i le taumalulu taula. O mafuaaga o le samasama e mafai ona vaevaeina i mea nei:

  • faafitauli mafuaʻaga e mafua mai i le solia o le faʻaaogaina o fua o faatoaga;
  • siama o laau totino ma microfial microbial;
  • faʻaleagaina o manu.

Faʻasalaga o tulafono o le galueaina, e oʻo atu ai i le samasama o laʻau lanu

Ina ia faʻapuʻupuʻu mafuaʻaga ma faʻaogaina taimi talafeagai e puipuia ai le keleni mai le vave samasama o laulaau, e tatau ona faʻataunuʻuina uma metotia faʻaaogaina o le galueina mai le amataga:

  • tapenapena o le eleele ma le faʻamaina,
  • filifiliga ma sauniuniga o mea totō totō,
  • talafeagai lelei
  • tausia i le tautoulu-taumalulu ma tautotogo-taumafanafana.

Mafaufau i le solia o le tekonolosi mea taufaatoaga, lea e mafai ona taitai atu ai i le samasama o laulaau lau. Afai o le samasama o laulaau o le kalaka e afua mai i faalavelave i tekinolosi mea taufaatoaga, ona lelei lea o le tausia lelei o le tausiga ma le suavai i taimi talafeagai, e totogi ai le faaletonu o le tausiga ma laau toto, e ala i le totoina o ni laau fou, o le a maua ai se seleselega lelei o ulu ulu.

Faʻaleleia eleele

O laʻau o se fualaau e manaʻomia ai le solitasi eleele. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o taimi o le faʻalavelave o le mineral, o le aʻa o le eleele e fai sina suamalie, lea e gaoioi ai le galeni ma le samasama o laulaau ona o le le mafai ona faʻaaogaina o meaʻai e ala i aʻa. I lenei tulaga, e faʻaaogaina e laau toto meaʻai mo la latou atinaʻe.

Aʻo lei totoina le sukalati, e tatau ona faʻasalalau le vao i le palapala i le fua faatatau o le 1.0-1.5 ipu i le sikuea mita. m sikuea ma eli. Faamolemole ia matau o le faaaogaina o le pefu e le mafai ona faʻapipiʻiina ma fugalaʻau. E faʻapipiʻi le fugalaau mo le eliina, uʻamea - aʻo le i totōina cloves pe vice versa, ae o le eseesega taimi e le itiiti ifo i le 2-2.5 masina. E mafai ona e faʻaaoga le falaoamata o le dolomite po o le limasone mo le faʻataunuʻuina (vaai i le tusitusiga "Solid Acids - Faʻafefea ma Faʻatonu"). Aʻo tuputupu aʻe i le fua o le seleselega, ia tuʻuina atu mo le faʻaofiina o fugalaʻau faʻasaina i lalo o le muamua.

Le lelei o le totoina o mea ma le tosoina o mea sese

Mo le totoina, ia mautinoa e filifili na o mea tetele e totoina ai le ola maloloina. E tatau ona muaʻi faʻamalo le kulimi laulaau i le potassium i taimi taʻitasi poʻo isi auala.

A maeʻa sauniuni le eleele, fai ni moega mo le totoina. Vai suavai pe a manaʻomia. Totoga o cloves elekene i se vanu o le 4-5 cm loloto.

Faatasi ai ma mea eseese o le totoina, o le a leai se mea e totoina, o le a mafua ai se eseesega o mea tutupu a laau talavou i le faatosinaga o le siosiomaga i fafo. O laau malolosi o le a faʻafeiloaia suiga le tumau i le vevela ma le susu. O le vaivai (mai tamai pulou) o le a lafoaʻi i tua ma mafai ona oti.

Faatasi ai ma se togalaau laiti, e mafai e le keleti ona malolo mai le malulu toe faafoi, aemaise lava i le le maua o le kiona po o lona faasee vave. I le malulu, e le aoga le aʻa, ma e manaʻomia e le laau ni meaʻai e lagolagosua ai e lagolago le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. I fafo, o sea tulaga faigata e faaalia i le samasamaina o laulaau.

Afai o loloto o le kalakeke e loloto tele, o le eleele e le lava le taimi e mafanafana ai, e le aoga aʻa ma ua amata ona liu samasama.

Ina ia puipuia le le lelei o le tau i luga o laau, e tatau ona ufiufi le togalaau i le faapipii i le po i le tautotogo, seia oo i taimi o le pisipisa. Ina ia faateleina le tetee o le aganuu i le fesuiaiga o le tau, e tatau ona togafitia laau ma soo se meaola (epin ma isi).

Laʻau garlic laisi.

Faʻaleagaina o le taimi o le totoina o le kari

O le totōina o le silati e tatau ona faia i le taimi faʻatulagaina (tagaʻii le tusiga "Faʻafefea ona totoina se seleselega lelei o le kalaka").

O le vave totoina o le kalaka o le a saofagā i le faʻavaeina o le maualuga tele o le eleele, lea e sili atu ona faʻaalia i tau.

Faatasi ai ma le faatuai ona totoina o le kalama, o le aʻa e le lava le taimi e fai ai, e gaoioi ma le tiga le laau i soo se suiga i tulaga tau.

Faʻaleagaina i le tausiga o le sikalo i le taumalulu-taumalulu

I le itu i saute, o le tele o taimi o le taumalulu e umi ma malulu, pe a tatau ai, e tatau ona e mulumulu laau ma sasaa le mulch i se fua masani o vai.

I le malulu ma le gutu faaumiumi, e sili atu le togiina o le siva i luga o le kiona poʻo le lafoina o lala o le a taofia ai le kiona. O taunuʻuga lelei e maua mai i le totoina o le garlic i le lanu meamata, lea e taʻalo ai vaega o apaau, ma fuālaʻau lanu meamata, ma le aoina o le kiona.

Le lelei le fafagaina o le kalaka

O le samasama o laʻau laulaau i le tautotogo e mafai ona mafua ona o le le lava o le taumafa paleni. Ina ia mafai ona puipuia le eletise i totonu o le eleele ma ia aua le alu i le palapala maualalo i le vai, e tatau ona faaaoga le ammonium sulfate po o le Urea mo le galala i le taimi o sauniuniga o eleele o le autumn e avea o se vaega o le fugalaau atoatoa.

Afai o le tautotogo (mo mafuaaga eseese) e leʻi faʻaaogaina le fugalaau, ma i le amataga o le tautotogo, e amata ona liu lanu samasama lau o le kalaka, e tatau ona faʻataunuʻu le laumei muamua o le kalaka i le oona, i le taimi lava e amata ai ona ola ma ola ai laau, e tusa ai ma le gaosiga o meaola.

I timuga timuga, e sili atu ona lelei le laei o le nitrogen i le ammonium ma amide o le nitrogen (urea, ammonium sulfate).

Afai e vevela le tau, e sili atu ona aoga le fafagaina o le kela ma le ammonium nitrate, faʻamaʻi muamua i le vai (20-25 g / 10 l vai vevela i le la).

O nisi o fai togalaau i le tautotogo e faʻaaoga le 100-150 g / sq o le uʻamea i le pito i luga pito i luga. M. O loo i ai i le Ash se seti o elemene, e aofia ai le potassium ma le magnesium, o le le lava foi o mea e mafua ai le lanu samasama o laulaau. O Ash ei ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o aʻa, vaega pito i luga, ma totoga teu.

Afai o le efuefu na faʻafeiloaʻi i le tautoulu, ma i le tautotogo, na amata ona liu lanu samasama o laulaa (i lalo o isi tulaga lelei uma), o lona uiga e tele ni elemene o loʻo misi pe ua solia le fua faatatau. I lenei tulaga, e sili atu le folasia o le nitroammophoska, azofoska, nitrophoska i le fua o le 25-30 g / sq. m i le tulaga o se vaifofo poʻo se isi faʻamaʻi atoatoa pei ona fautuaina.

Faiga faʻaoga tusi:

  • O fofo o meaʻai e faʻapipiʻi i moa, tipi i le va o laina o keleleka, lilo i le palapala poʻo le mulch.
  • O nisi o fai togalaau latou te fautuaina se vaifofo vai e tatau ona faaaoga e ala i le fafagaina o le vaega atoa o loʻo nofoia e le keleni.
  • O fugalaau faʻasusu o loʻo faʻapipiʻiina i le eleele e ala ile laiti pe faʻaaoga i lalo o le faʻavala.

O le auala o le fafagaina e faalagolago i tulaga o le tau ma mea e fiafia i ai lē e ona.

Suafa le mama o le kalaka

O laʻau lanu samasama atonu e mafua ai le le lava o le susu i le palapala. O se suiga tele lava i le lanu lanu o loʻo matauina i laau talavou. O le mea lea, ia Aperila-Iuni (faʻalagolago i le itulagi), pe a oʻo ina faʻalauteleina le faʻasolosolo o le laau, faʻapipiʻi ma fufuluina o nifo e tatau ona faia, faʻamalosia vai manaʻomia ma talafeagai. E tatau ona tu le vai i luga ma faʻamafanafana i le la.

I le taimi lava e tasi, e le faʻafefeina e le kālele lolovaia, ma, e masani ona timu, e manaʻomia le tafeina o vaovao i luga o laina o togalaau. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona mulch le eleele ma mulimuli ane faʻafeinu i le mulch ina ia le tatalaina ai ulu ulu i le la.

Ua mamago lau lau.

Afai o loʻo faʻamalieina manaoga o mea tau eletise i le taimi, lelei, ae o le lanu samasama o laulaau e aofia ai le tele ma le tele o laau fou, e le masalomia, o aʻafiaga e aafia i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e:

  • suesue ma le totoa ia togitogi ma lau o le kalaka;
  • eli i luga nisi o laau i nofoaga eseese ma suesue le aʻa ma ulu o kelelele;
  • faʻaaogaina le tusi e fuafua ai le igoa o le faʻamaʻi poʻo vailaʻau ma vailaʻau mo puipuiga;
  • pe afai o faʻamaʻi ma meaola faʻapipiʻi na faʻaosoina i luga o le laau e tasi, ia saunia mea faʻafefiloi mo togafitiga o laau toto, pe a maeʻa siaki mo le faʻatasia.

Maʻa matala ma le samasama o lau

O faʻamaʻi mata e mafua ai le samasama o lālā e aofia ai:

  • paʻepaʻe papaʻe ma le pala;
  • uliuli (asperillosis);
  • lanumoana pe lanumeamata (penicillosis);
  • Fusarium
  • paʻu palapala (peronosporosis);
  • lapisi eletise.

Rot, moli, o le sau e afaina ma siama siama. Latou te aʻafia ai laau totō, aemaise lava i le amataga o le mafanafana, susu poʻo le vevela, vevela o le tau, i taimi o loʻo i ai le tuputupu ae malosi o le mycelium i le palapala ma i luga o le eletise. I le taimi lea, o ni taga e seleseleina (asie) e faia i le spores e amata ai faʻamaʻi fou. O nisi o meaʻai e tumau i le palapala e oo atu i le 25-30 tausaga.

O le mea lea, afai e samasama laulaau o le kalakeke ma maua mai i luga o lau o le lacelium lauulu lanu mumu-lauulu, i luga o le aʻa, luga o aʻa ma nifo, vave ona togafitiga.

Ua totoina Calendula ma le kalaka e pei o se meaʻai.

Fua i faʻamaʻi e mafua ai le lanu samasama o laʻau laula.

Lanu samasama o fautuaga a le kalaka e vave ona salalau solo i le lau o le laulaʻau ma o le faateleina o le numera o laau lanu samasama i luga o le 'upega tafaʻilagi o faʻamaoniga manino ia o le faʻaleagaina o laau e ala i faʻamaʻi fungal.

Afai e vaaia le mycelium i le taimi malogo, e tatau ona faʻaleleia le eleʻele palapala e ala i le faʻavaivai. E sili atu le sasaa o se moega kalakeke i se vaifofo o le ammonium nitrate e faateleina ai le tetee atu o laau i siama.

I le taimi malie ma le maualuga o le vevela o le ea i luga o le kalapu Fusarium, paʻu palapala, o le a vave lava ona atiaʻe le pala. Le puipuia o le manaʻoga e vaʻaia le palapala e faʻaitiitia ai lona susu. E mafai ona e fafagaina, sili atu ona aoga - fetaui ma mea o loʻo i luga o elemene.

Ina ia aua le faʻalavelave i le faʻamatalaga o faʻamaʻi taʻitasi ma le filifilia o vailaʻau e puipuia ai laau mai faʻamaʻi taʻitasi, e sili atu le liliu i meaola o meaola.

O se auala lelei e taofi ai le faʻamaʻi o le togafitia o laau toto ma meaola e leai se afaina i le soifua maloloina o tagata o le aiga, manu, iniseti aoga ma isi meaola. O fualaau faasaina e aofia ai le biofungicides, e aofia ai:

  • phytosporin-M - faatasi ai ma le faaleagaina i le paʻu palapala, otaota, ua leva ona pala, aʻa ua pala;
  • koniotirin, glyocladin, trichodermin - faʻaaogaina mo aʻafiaga pala (paʻepaʻe, gūlū, uliuli);
  • ampelomycin - mai le paʻu palapala;
  • Mikosan - faʻaleleia le gaioiga o eleele lelei ile microflora ma faʻaleleia le puipuiga o le togavao i faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o nei meaola i totonu o masini vai e faʻaitiitia ai le numera o togafitiga, faʻateleina ai le malosi o le kalaka i faʻamaʻi faʻamaʻi, e fesoasoani i le fausia o se fua maualuga o fualaʻau elelise maloloina. O fualaau oona e togafitia ai laau ma eleele. O le sauniuniga o mea faʻapipiʻi vai ma le gaosia o laau ma le eleele e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma fautuaga.

Faʻalogo! Afai e aʻafia le kalama i faʻamaʻi, o lenei aganuu e toe foi i lona nofoaga muamua pe a mavae le 4-5 tausaga.

Yellowing and Drying Garlic leaves

Yellowlife pests o laulaau lanu

E afaina fua i le tele o meaola faalafua, lea e le mafai ona taofiofia, e mafai ona faaleagaina le fualaau aina: o le nematode, le o le selu, le suauu o le sipuni, le laʻau o le riki, le aʻa, le togi o le sipisi ma isi. O meaola sili ona leaga o le kalaisi e felelei ai le aisa ma o le nematode.

Onion lele

Manatua! Pe a faaleagaina le keleni e le aisa, e amata le vela i le paʻepaʻe o le pito o le lau.

O le tamaʻi meaola e sosolo i totonu o le palapala ile foliga o se uila. Faatasi ai ma le amataina o le vevela tumau (Aperila - amataga o Me), o tausaga o lanu vavalalata masani, amata ai fuamoa i luga o le eleele i le faavae o laau totō. A maeʻa le 3-8 aso, pe a oʻo i nifo nifo, faʻapipiʻi i totonu o se mea totino (pito i lalo) ma amata ona fafaga i fua o laau. O mea afaina e muamua ona e, ona liu samasama ma feoti.

Auala puipuia e puipui ai le sikalo mai le kuliki:

  • kāloti ma aniani ua totoina i laina fefiloi i luga o le moega. I tafatafa o moega e mafai ona e totoina moa, cloves, calendula ma isi laau totő ma se manogi malosi lea e tulei ai le meaola;
  • o le eleele e faʻafefeteina faʻalelei ile maualuga i le loloto e le sili atu i le 3-4 cm;
  • o le palapala o loo siomia ai laau o loo fofolaina i le paluga o le 0.5 ipu o le fafie laupapa, o le sipuni sipuni o le pefu tapaa ma le 1 teaspoon o le pepa palapala (o le taumafaina i mita faatafafa o le nofoaga);
  • e mafai ona e fufuluina le aisle ma le paluga o peʻa asu tapaa ma le pefu o le sun poo le faʻafefiloi o peʻa asu tapaa i le lime suamalie;
  • faʻaleleia lelei o togalaau elelise ma se vaivaiga vaivai o le sulfate copper: faʻamafola 1 le sipunipuni o sauniuniga i le vai vevela ma faʻafefiloi ma le 10 l o le vai malulu.

O gaioiga malosi e faʻafefe ai le otiti i luga o le garlic:

Ina ia alofia ai le afaina i le soifua maloloina, e le fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau mo le kalaka. Faʻaeteete i le faʻaaogaina o vailaau e togafitia ai laau ma eleele i le taimi o le tuputupu ae.

O metotia ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e faʻafefe ai le otiti i luga o le garlic, ia faia:

  • fufuluina o le kālasi i se vaifofo o le suauu ammonium salt o le nitrogen; togafitiga e fesoasoani e le gata ina puipuia ai laau mai lago, ae ia aveʻesea foi le paʻu palapala, lanu enaena ma samasama;
  • fafaga le palapala i lalo ole laau ma se vailaʻau oona; pe a oʻo le fofo i totonu o laʻau o laau totō, e mulumuluina mulimuli i vai ina ia aloese mai faʻamaʻi afi;
  • 30 ml o ammonia ua fefiloi ma le 10 l o le vai malulu ma faʻafeiloaʻi atu i totonu o vaʻa papaʻu i luga o laina o kelelele; ammonia e mafai ona suia i le 200 g masima masima. (Manatua! O le kulimi e faʻaleleia i le palapala ma e ono aʻafia ai le totoina mulimuli ane o laau totō).

I tausaga talu ai nei, ua faʻatautaia ai le tele o vailaau oona e faʻamalosia ma le manuia ia meaola faalafua. O nei ituaiga pepe-insecticidal sauniuniga e aofia ai le bio-insecticide "Residential Summer", "Actofit", "Haupsin". O lo latou faaaogaina e aoga i le togafitiga o laau ma eleele e tusa ai ma fautuaga.

Apala i luga o lau o le kalaka.

Lave le nematode

O le faʻaaogaina o laau totō vine ma se nematode e masani lava ona tupu i le paʻu o le taumafanafana. O le laʻititi laʻitiiti o le nematode e faʻamautu i totonu o fatuga o laau mamaʻi. O le maʻi o Dietilenchiasis e atiina ae. Laʻau amata amata i tua i le tuputupu ae. O le laau leaga o le laulotu e matua vevela, ua lilofia i le paʻepaʻe, ona lanu enaena, ma amata ona liu samasama.

O se mea iloga o le faʻamaʻiina o le kalaka i se nematode o le pala o le pito i lalo, o le a faʻapeteina ai paluga o le pusa tioka. O le faʻamaogaina o le paluga lauulu i lona atoa, faatasi ai ma le mauaina o se manogi faapitoa, o loʻo matauina. O maʻi, otaota o le decomposed lafoaʻi 'eseʻese ma vave alu i nofoaga fou.

O le a le mea masani mo se nematode:

  • e ulu i totonu o le mea moni ma le moni (lalo) o le kalakeke, lea e amata ona pala; e masani lava e le faaleagaina ai aʻa, ae latou te oti ona o le pala o le aʻa;
  • i luga o laau laiti, o laulaau ua feliuliuai i totonu o lapoa, liliu lanu samasama ma pauu ese;
  • I le taimi o le uluai faʻamaʻi, e ono tulaʻi mai i lalo o le lauloni, e mafua mai i le tele o palasitic parasitic;
  • i le taimi o le teuina o le lauloni, fuga nifo o le nifo e lanu samasama; le tupugogo e tupu i luga o nifo;
  • Nematode lagona i luga o nifo ma le kalapu vaikalifi e le o se mamanu siaki, ae o le fiaafe o nematode larvae;
  • i le vevela o le tau, laau e aʻafia e le manogi o le nematode o aisa ma le garlic.

Auala puipuia mo le puleaina o le nematode

  • totoina na o mea toto e totoina;
  • faʻaleagaina le faʻatagaina o mea totō;
  • pe a uma le seleselega, o totoe uma e tatau ona susunuina pe auina atu i le faapalaga; faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i le pisukalo poo le formalin;
  • ia toe faafoi atu le sila i le fanua na muamua atu e leʻi muamua atu i le 4-5 tausaga;
  • ia mautinoa e faʻaopopo le falaoamata o le dolomite po o isi faʻamaʻi faʻatoʻaga; i le eleele le mautonu, e leiloa le saoasaoa o le nematode;
  • nisi o fai togalaau e togafitia le eleele ma se 1% o vaifofo o le susu susu ao le i totoina;
  • o le aofaʻi o nematodes i le vaega o loʻo pisia e mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia e ala i le totoina o laau toto (fuele punavai, vetch, soya, pi, pi, pi); o laau totō matutua ua toso ese i aʻa ua aina i mea afaina ma susunuina;
  • asiasiga masani ma le suaina o laau mamaʻi;
  • totoina o laau ma le paʻu suauu sulfate.

E tatau ona maitauina o mea puipuia uma e faia e faasaga i le aisa, lele i le tasi tikeri poo le isi, e aafia ai le nematode ma taitai atu i lona oti.

Metotia malosi mo le puleaina o le nematode

Ina ia mafai ona lavea le fanua mai faʻamaʻi pipisi i le nematode, e tatau ona faʻaesea lona ulufale mai i le eleele ma mea e totoina ai fatu. E afaina ai le eleele i le tele o mataupu e ala i le totoina o mea e totoina ai faamaʻi. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona faʻalelei lelei le mea e toto ai.

I lau faitalia, e mafai ona e ofoina atu tekinolosi mo le faʻamaʻiina o fatu mai meaola faalafua e aunoa ma le faʻaitiitia o le totoina o laau:

  • O le fatu ua gase i le tele o vai ua vevela i le + 38 ° C mo le 1 itula.
  • Ua faaopoopo le Formalin i lenei fofo faatasi ai ma palu lanu. O le aofaʻi o formalin faʻaopopo e tatau ona faʻaopopoina lona anotusi i le fofo i le 1% faʻatonuga.
  • O le vevela o le 1% vaifofo ma siela ma le kalama e aumai i le + 49 ° C ma o le totoina o mea e teuina i lenei vevela mo le 20 minute (leai).
  • O mea totō e faʻaleagaina ile vai e fufulu i vai malulu, faʻamago ma totō i le fanua.

E le mafai foi ona faʻaaogaina le faʻapalaina o le tafe i totonu o le paluga o le paluga, paluga o le potassium, 1% vai masima ma isi metotia.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻatomuaga o le kaolin poʻo le bentonite. O loʻo faʻafefiloi minerale masini ma eleele palapala. I lenei tulaga, e tuua e le nematode nofoaga na togafitia.

Ua faaopoopo atu Urea i le alalaupapa o le kalaka, sosoo ai ma se faamaufaailoga papaʻu. O le Ammonia o loʻo faʻapipiʻi i 'auʻau o se mea oona tele i le nematode larvae.

E le lelei le aʻafia o le siʻosiʻomaga (e le gata o le siva e lele, ae faʻapitoa foʻi le kesi) le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O nisi o fai togalaau e totoina eleele i lalo o le saline saline (200 g / 10 l vai) ma se vaifofo poo se vaifofo o le amonia (30 ml / 10 l o le vai). A maeʻa le galue, e tatau ona mulumulu ia laau i vai mama ina ia puipuia ai le mumu o vailaau i laulaau.

O metotia faʻafomaʻi o le puleaina o le nematode, e mafai e se tasi ona fautuaina le togafitiga o le eleele ma le garlic i bioincticctic. E le manaʻomia le faʻaaogāina o vailaʻau (e tusa lava pe faʻamaonia mo le faʻaaogaina), talu ai latou te aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina o le tagata i le solia o tulafono mo le saunia o fofo ma togafiti.

Laʻau samasama ma laugogo o le kalaka na aʻafia e se nematode.

O bioincticides, Aversectin-C, Avertin-N, Pecilomycin, Metarizin, Basamil ma isi e lelei tele mo le puipuiga mai nematodes. Faʻaaogaina o vailaʻau o le bioinsecticidal, e tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga. I le tulaga o le fesuiaiga i le faʻaititia ma le faʻaaogaina (ese mai le vevela, faʻamamafana ma isi mea e manaʻomia), o le lelei o le a faʻaleagaina.

O le mea ua fuafuaina o loʻo faʻaalia ai na o fuataga e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o meaola eletise, o le faʻaaliga mai fafo o le samasama o laau toto. E pei ona e malamalama mai le tusiga, o le puipuiga sili o puipuiga. Ma le tausisia ma le tausisia o manaoga o meaola gaosi lelei.

I totonu o se tamai faatoaga, e mafai lava ona vavae ese vailaʻau mai meafaigaluega puipuia. Fetufaai ma au 'aufaitau au "mea faalilolilo" i le taulau manuia e faasagatau atu i mea mataʻutia ma faʻamaʻi o le kalaka.