Laʻau

O le a le mea e faatusa i ai chrysanthemums

E faʻafeiloaʻi i le tane ma le fafine, talavou ma tagata matutua, uo ma aiga. O le tele o lanu ma foliga o inflorescences ua mafai ai ona e filifilia se fugalaau e talafeagai mo soʻo se tulaga. I le taimi nei, o fugalaau lanu lanu eseese ua fafagaina: paʻepaʻe, samasama, mumu, piniki, lanu viole ma isi. O le le fiafia ma le malamalama i le "gagana o fugalaau" o le a fesoasoani e faia le filifiliga saʻo.

Na faʻapefea ona tupu na faʻaalia le chrysanthemums

E talitonuina o le "gagana o fugalaau" - selama - na afua mai i aso anamua i atunuu o Asia Tutotonu. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o fafine o Sasaʻe e mafai ona latou faʻaalia o latou lagona ma mea na tutupu. I le amataga o le 18 senituri, sa salalau atu se aga masani i atunuu o Europa, ona talia lea i Rusia.

Luga Faʻavae i totonu

O meaola ma o latou lanu na tuuina atu i ai ni uiga patino. I le taimi muamua, o laau na maua faaeega paia na mafua mai i mafutaga ma lagona faaletagata, mulimuli ane na faatulagaina e masani. O laau eseese na ola i nofoaga taitasi, tulaga o le atunuu ma le esetete na iai, o lea na ese ai le laupepa fugalaau. Na tosina Selam i solo ma tusiata o le vaitaimi Roma; i le faaiuga o le 19 seneturi, na pasia le naunautaiga mo feau "fugalaau".

O le fiafia i le "gagana o fugalaau" na toe ola i le tele o tausaga talu ai, o nuʻu nei ua faʻamalosia ma uiga fou.

E ui lava i le tele o aganuu, o le laau e nofoia se nofoaga faapitoa, e taua o le "Tupu Tamaitai o le Autumn." Saina Saina ma Iapani o loʻo taʻua o le atunuʻu. Mo se taimi umi na mafai ai ona latou maua na o tupu tupu. Malosiaga faailoga, tamaoaiga, tamalii.

I le Land of the Rising Sun, chrysanthemum o se faailoga o le setete. Mo le tele o seneturi, o se ata o le lanu samasama e 16-petal o le faamaufaailoga a le malo ma le setete o le setete. O le lanu o lenei faailoga o le moli po o le samasama - o le "auro": o le lanu o uluai chrysanthemums, o lona igoa e sau mai le Latina "auro-lanu".

O vaaiga ofoofogia matagofie e maofa i ituaiga eseese:

  • Bush, faatasi ai ma nai mea laiti laiti po o terryrescences;
  • Lulu polo;
  • Faʻailoga tetele - faigofie pe lua-faalua "taisies", paʻu pe tolu-dimensional, foliga o le nila poʻo le pion.
Fugalaau o le chrysanthemum
Chrysanthemums ma le tele o inflorescences
Chrysanthemums e faʻapitoa

I le faʻaopoopoga i samasama samasama, paʻepaʻe, piniki mumu ma le mumu, o aso nei e eseese ma se lalelei matagofie, lilac le masani ai, lanumeamata ma le lanumoana.

Aiseā e tuʻuina atu ai i le paʻepaʻe paʻepaʻe?

Paʻu paʻepaʻe e tuʻuina atu e fai ma faailoga o le alofa, agaalofa, mama. Latou te faʻatusaina le faamaoni, faamaoni, faamaoni ma le tuuto..

White chrysanthemums e faʻaalia mafaufauga ma le faamaoni

E tuʻuina atu i latou i aiga, faʻapea foʻi i mataupu latou te mananaʻo e faʻamalosia ai uiga maualuga o le tagata o loʻo tuʻuina i ai le teuga.

O a fugalaau samasama e talanoa?

O le aganuu masani o ituaiga lanu samasama o le moomooga o le ola umi, soifua maloloina, tamaoaiga, mana, poto, maoaʻe.

Faʻamatalaga faʻaonapo nei o se sola- tautinoga o le alofa, faamautinoaga o faauoga, tatala ma le faamaoni. O le tagata foaʻi na te faʻamalamalamaina le manaʻoga e mafuta ma lau pele, ia faatumauina se sootaga faʻalagolago ma uo.

Yellow chrysanthemums uiga faamoemoe e taʻutaʻu atu i lou agaga tagata lagona sili ona faamaoni, i le alofa

E talafeagai le tuʻuina atu o siame samasama i tamaʻitaʻi uma ma alii i sauniga aloaia. I lenei tulaga, faʻaalia le agaga faʻafetai, manaʻo mo le manuia i pisinisi, soifua manuia.

O le taimi lava e tasi e mafai ai e tagata o le aiga tupu ona maua ni lanu samasama. Mulimuli ane na faatagaina i latou e faʻaaoga i sauniga o le faaipoipoga. Talu mai lena taimi, ua manatu e talia le tuuina atu o lanu samasama i le taimi o se faaipoipoga.

O ai e mafai ona tuʻuina atu i le masila?

Lanu mumu, carmine, paʻu oona, filifili o le uaina, pe afai e te manaʻo e lipotia le alofa vevela ma le alofa. Faamamafa le alofa tunoa ma le matagofie o le mea na fai. O nei lanu o ni keke sekone, pe faʻaaogaina e fai ma faʻamalosaga i ni mea faigata.

Chrysanthemum uila e taʻu mai ai le alofa

Latou te tuʻuina atu meaola mumu i tagata alolofa, aiga, tagata pele.

O mea lamolemole e le fautuaina mo tina matutua.

O le a le mea e faatusa i ai fugalaau piniki ma le lilac?

O le faailoga o le alofa, alofa, lagona alofa mafaufau i le piniki ma le lilac chrysanthemums. Buds o le malamalama pastel shades tuuina atu i teine ​​ma teineiti teine. O tamaʻitaʻi matutua e tuʻuina mai fugalaau o lanu susulu ma susulu.

Faʻaalia o ou lagona i le vaitau o le candy-bouquet, e mafai ona e tuʻuina atu siaki lanu piniki e aunoa ma le faatuai
O le Lilac ma le purple purplehemums o le a taʻuina atu i lau uo mamae le taua o ia ia te oe

Lilac tagata taitoatasi faatasi ai ma le lanu matagofie, faguina e faifaatoaga i onapo nei, ua faatusaina i le faavae, fatufatuga, fatuga.

Blue pelvishemums o se meaalofa

Lanu lanumoana o se mea e ausia i le au faipisinisi, o lea e na o se faaliliuga faaonapo nei.

E pei foi o isi lanu ese, o le faatusa o le uluaʻi tusiga, o le tagata taʻitoʻatasi o le tagata e faʻapipiʻiina i ai ia fugalaau. Faamamafa lona tulaga faapitoa i le olaga o le na foai. E tuʻuina atu i latou i paʻaga, paʻaga, uo.

Afai e te manao e faamamafaina le atamai o lau filifilia, ava, ona e faatauina mai lea o chrysanthemums lanumoana

O le isi uiga o le lanumoana o le moomooga manuia i le tautua. Ua tuʻuina atu, o fitafita fitafita, o se faʻailoga o le faʻamaoni i se vavalalata umi.

Chrysanthemum o se fugalaau fiafia, o se faailoga o le la. Taulai atu i se uiga matagofie o le "gagana fugalaau" e mafai ona e faʻaalia ou lagona loloto ma uiga. E tāua i le taimi lava e tasi e faʻaalia ai mafaufauga, gauai, ou lagona ma mea e te fiafia i ai le tagata o loʻo faʻatatau i ai le suga. E le tatau ona mulimuli i faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia ni ata fou. O le mea autu o le faamaoni ma le fatufatuaʻi.