O laau

Laina o laau: fualaʻau Zamioculcas, tausiga ile

I nai tausaga mulimuli, o se tasi o laau sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ua avea ma sela tala. E tusa ai ma le faiga a Feng Shui, o lenei fugalaau e folafola ai le manuia ma le tamaoaiga i ona tagata. O le mafuaʻaga lea na avea ai Zamioculcas ma faʻalelei e tuʻuina atu mo aso fanau ma le faʻailoga. O le mafuaaga lona lua mo le lauiloa tele o le tala o le tau o lona tausiga faigofie. O le totoina o laau i le fale e le manaomia ai se gauai faapitoa.

Pine tau: ata, fugalaau faʻamatalaga

O le laau na maua lona igoa ona o lanu lanu meamata, lanu lanu matagofie. O le tasi lau laau e aofia ai fulufulu. Laʻau maualuga, ma le tausiga lelei, e mafai ona sili atu ma le tasi le mita. O ona aʻa vevela e teuina i totonu ia te ia le vai e manaomia e le laau i taimi o le lamala. E tusa ai ma ana meatotino, o le zamioculcas e tutusa ma se rossula poʻo se laau tupe.

E seasea ona fuga mai se fale o le aiga ua tupu. O le fuga tala e pei o se mama piniki, lanu samasama poʻo le paʻepaʻe, e ufiufi i fafo ma se laulaʻau tele. I le umi, e oʻo atu i le 8 cm. E le eseese i se mea teuteu faapitoa, ma e pei o se fugalaau spathiphyllum.

O lea ua amata ona fuga mai Zamioculcas, o ia nisi tulaga e talafeagai:

  • suāuʻu lelei;
  • nofoaga mafanafana;
  • malamalama lelei.

I lalo o aiaiga uma, o le fuga o le tala tala e mafai ona maua mai i se talavou.

Vaega o le tuputupu ae Zamioculcas

I le fale, e le faigata le tausia o se tala tala. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea ni nuances i le tausiga o le laau.

Malamalama

Zamioculcas e faʻapitoa tele, o lea e manaʻomia ai ona ia filifilia se nofoaga lelei. Ae ui i lea, o nai aso muamua, e tatau ona fesuisuiai le fugalaau i tulaga fou, o lea e manaʻomia ai ona ia filifilia se nofoaga ma le malu puipuia.

I le lumanai, e mafai e le laau tuu le windowsillufiufi mai le la susulu. A leai, e mafai ona susunuina laulaau ma avea ma samasama.

Tulaga o le vevela

O le tala o le a ola lelei ma fuga i le taumafanafana i se potu vevela o + 25 ° C.

I le taumalulu, e manaʻomia e le fugalaau le maualalo o le vevela, lea o le a maua ai le malosi mo le tuputupu ae tuputupu aʻe i le taumafanafana. Folatalafaga fautuaina le tausia o le laau i le vevela e le sili atu nai lo le + 16C. E mafai foʻi ona e ave le ipu ma le zamioculcas i le mea faʻaaoga pe afai o le vevela o loʻo i ai e le pa'ū i lalo ifo o le 12C.

Faʻamamaga o le ea

O se fugalaau e manaomia se tau malululea e mafai ona ausia i ni auala se lua:

  1. Lafoaʻi i aso uma laulaʻau o le laau ma le maualuga o le vai i le vevela o le potu.
  2. Seti le fagu fugalaau i luga o se paʻu tumu i moa susu, alavai poʻo peʻa.

Talu ai o laulaau o le tālā o le tino, o le a le mafatia le laau ona o le le lava o le susu. O se laau e faʻapipiʻi i luga o se windowsill o le a lagona le le fiafia i le taimi o le mafanafana. O le mea lea, i lalo o ia tuutuuga, e fautuaina e fufuluina laulaʻau ma se ie susū.

Faʻasalaga ma tulafono faʻaofiga

O le faʻaaoga tatauina o le ki i le tausiga o lau tala tala. E mafai e le laau ona fai e aunoa ma le susu mo le sili atu ma le vaiaso. O le mea lea, o Zamioculcas e lelei atoatoa mo i latou e masani pe umi se taimi latou te tuua ai lo latou fale.

Faʻamauina le tele o le laau, ae na o le maeʻa lava o le palapala i se ulo. O le tele o taimi e faʻafeinu ai Zamioculcas e le mafai, ona o lea e mafai ona amata ona pala le fatu. O le mafuaaga lea e le tatau ai ona i ai se tulaga o vai i luga o le eleele ma i totonu o le paʻu. O le mamafa mo le tala tala e sili atu le leaga nai lo le tosoina o le eleele.

I le taimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaomia e le fale meaʻai. O le mea lea, tasi taimi i vaiaso uma, e tatau ona fafagaina Zamioculcas. Mo lenei mea, o faʻamaʻiina mo cacti poʻo suauu e faʻatau atu i faleoloa faapitoa ua faʻaogaina.

I le taumalulu, afai e teuina le laau i totonu o se potu malulu, e faʻafefete ma faʻaofuofu luga.

Laina tau - totoina

O le aʻa o le laau e aofia ai fatugala eleelea, lea e matua vaivai lava. Faatasi ai ma le le faʻaeteeteina o le gafa, e mafai ona faʻaleagaina, lea e masani ona oʻo atu i le oti o le fugalaau. O le mea lea, o Zamioculcas e tatau ona faʻaliliu lemu ma matua faʻaeteete.

O le tala tala e suia i vaega e tolu:

  1. I ni nai aso talu ona maua mai, talu ai i totonu o faleoloa o loʻo faʻatau atu laau i fugalaau fugalaau faʻasaga ma peʻa. I le taimi nei, e le o fautuaina se toe gaioiga. O le laau e tatau ona fetuunai i tulaga fou.
  2. O le laau talavou ua toe totoina i tausaga taʻitasi. O le ipu ua filifilia sina mea tele.
  3. O laau totō matutua e totoina pe a maeʻa aʻa ona faʻatumu uma le eleʻele ma amata ona oso i fafo o le ulo. O le taimi aupito sili mo le faʻaaogāina e faʻapitoa i le tautotogo.

Mo le zamioculcas e sili atu ona lelei le filifilia o le uʻamea poʻo le ipu. O aʻa o le laau, o le tuputupu ae, e faigofie lava ona momotu le pusa palasitika.

I le pito i lalo o le ulo manaʻomia le tuʻuina o alavai. E mafai ona faʻatauina le eleele i le faleoloa. E tatau ona e filifilia se paluga kulimi mo le cacti. Mo le manava manaia i le palapala, ua fautuaina e faaopoopo le laʻau e faalautele, lea e tatau ona selesele lelei.

Ina ia le faaleagaina le aʻa, o le gaosiga e faia e ala i le auala e faʻafefe ai. O le fugalaau, faʻatasi ai ma se paʻu omea, e aveesea mai fafo o le fagu tuai, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i totonu o se pusa fou na saunia muamua. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa o le maualuga o fatu e tusa ma le tasi le centimita le tauagavale. E le mafai ona e ufiufi atoa i le eleele.

O le sua o le tala tala e afaina, ma afai e fesootai ma le paʻu, e mafai ona mafua ai le mu ma le vevela. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi le laau i totigilima.

Faʻalauteleina o le tau

I le fale, o Zamioculcas e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se tolu:

  • toso;
  • fevaevaeaʻiga;
  • e ala i pepa.

Laʻau

I lenei auala, e tupu le laau pe afai ua uma ona matua le laau. E vavae ese tipi mai le lala paʻu i luga se tamai fatuga na fatuina.

  1. Faatasi ai ma se manoa maamaa, ua vavaeina ma faapuupuu le ala. E tatau ona i fafo se tamaʻi fatu ma se fatugaʻau ma se laulaau.
  2. O le tipi ua faʻasusu i le gaʻo ua faʻaaogaina.
  3. Ua faʻamago le fatu mo ni nai itula.
  4. O le ogaumu e faʻalolotoina i totonu o le pusa 'ua tumu i le vermiculite.

O aʻa e tatau ona aliali i le 2-4 vaiaso. O le tausiga o le vavaeina i lenei taimi e aofia ai le faʻamaʻaina pea o le meaʻai.

Vaevaega Tuber

O le aʻa o le tālā e mafai ona faigofie ona vaeluaina ma toto i totonu o ipu. E mafai ona faia lenei mea pe a faʻatulagaina se mea totō matutua.

O tufatufaga uma e tatau ona totō i totonu o se ipu, e tusa ma le 3-4 cm le lautele lautele nai lo le rhizome. O le malosi mo le totoina o laau laiti e le tatau ona loloto.

Faʻalautele lela

E sili ona faigofie ma i le taimi e tasi auala umi o le toe gaosia tālā tala.

  1. O se lau laititi e vavae ese mai le paranesi o le laau, ma e loloto i totonu o se mea e leai se mea e mafai ona fai.
  2. O le paluga o le eleele e sina susu.
  3. E sili ona lelei le totoina o laulaau i le taimi lava e tasi i se pusa.
  4. Faʻaofi le fagu i totonu o se nofoaga lelei.

Toto i luga ole laulaau e mafai ona selesele i totonu o nai masina. Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, e mafai ona e ufiufi le atigipusa i le polyethylene, faʻapenaina ni fale lanu meamata mo laau.

Faʻamatalaga ono faʻafitauli i le tausiga a Zamioculcus

O le tuputupu ae o se tala tālā e masani lava e le faigata, ae o loʻo i ai pea i le faagasologa o le tausiga nisi faafitauli e mafai ona tupu.

  1. Afai o se laau e leiloa lona lanu moni ma faʻalautele, ona leai lea o se moli. O le laau e manaʻomia vave ona toe faʻaleleia i se mea e sili atu le malamalama.
  2. O aʻa i luga o laulaʻau ma aʻa o loʻo tulaʻi i luga e taʻu mai ai e le lava le avanoa o le fugalaau i totonu o le ulo. E fautuaina le laau toto i le totoina.
  3. Afai e lanu samasama i Zamioculcas, atonu o lona uiga o le aʻa o lenei mea e pala. I lenei tulaga, e tatau ona aveeseina le laau mai le ulo, ma aveeseina aʻa, ma o le vaega o totoe o loʻo faʻafefeteina i le malala ua faʻaaogaina. Ona tatau lea ona faʻamago le laau mo ni nai aso ma toe faʻafoʻi i totonu o le ulo.
  4. O lau i luga o le laau e mafai ona lanu samasama mo mafuaʻaga masani. E mafai ona tupu lenei mea i le taimi o le tuputupu ae o laulaau talavou. O le mea lea, afai o lanu e samasama i luga o paranesi tuai, ae o lala fou ma laulaau e foliga mai, aua le popole.
  5. O aʻa i luga o lau ma laʻau e mafai ona faʻaalia ai le faʻamaʻi o le fugalaau i se malie. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau faʻamalo. E te le manaʻomia le fafagaina o le laau i le taimi lenei, ma o totoe o le tausiga e tumau lava.

E ui lava i le mea moni Tueina o le laau tala e seasea lava ma e le eseese i le matagofie, e le taofia ai o ia mai le tumau o se tasi o fale matagofie pito i totonu. E mafai e Zamioculcas ona teuteuina soʻo se fale poʻo se ofisa ma ona laʻau mataʻutia.

Laina tau