Laʻau

Yucca togalaau po o "laau o le fiafia": ata, aemaise lava totoina ma tausia

I se auala fou ma le le masani ai, o le a fesoasoani Yucca Garden i le lanumeamata ma fuafua se togalaau togalaau. E foliga tutusa ma se laau o le pama, o le laau e foliga manaia ma fiafia i le togalaau. Talu ai nei, o lenei aganuu faʻaleleia teuteuina ua maua ai le lauiloa tele i faʻataina fanua ma le au fai togalaau. O lenei tusiga o le a talanoaina ai le totoina ma le faʻaogaina o le tausia o se togavao yucca i luga o le eleele.

Faamatalaga ma le ata o le togalaau o le yucca

O le laau tele o le laʻau vao ma o le aiga o Agave. O ona lau laʻau malosi e fai ai se laʻau eleelea lea latou te ola aʻe ai i se siosiolio. Pepa lapisi e mafai ona i ai se lanu uliuli pe lanu ma ola e oo i le 25-100 cm. O se lapisi lapoa - o se fugalaau fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe po o fuga laʻau - e alu atu mai le ogatotonu o le pusa. I fuainumera taitasi, e oʻo atu i le 200 lanu moana lanumeamata 7 cm le umi ma le 5 cm le lautele e mafai ona fuga i taimi taʻitasi. I le taufaʻaiuga o le vaitau, ua fua mai se fatu laau ile laau.

Ituaiga o le Yucca Garden

E lua ituaiga o yucca ua tupu aʻe i le avanoa e tatala ai:

  1. Grey yucca e iloga i laulaau e oo atu i le 90 cm le umi ma se pusa pupuu. O lau lauulu lanumeamata-lanu meamata e sili ona mama. Fugalaau lanu samasama po o lanu lanumumu-fugalaau fugalaau vaapiapi, laititi-lalaina. E mafai e le ponuncle ona ola e oʻo i le tolu mita. E le o faigata le laau i luga o le palapala, ma e mafai ona tupu i le oneone. O le gray yucca e faʻafefeteina le lamala ma le malulu, ae mafai ona oti i le tele o le susu.
  2. O le uucca filamentous o se togavao e iai le laʻau o le xiphoid e oo atu i le 70 cm le umi. O lona lautele e mafai ona tupu mai i le 3 i le 10 cm. I pito e faʻapipiʻiina i luga o filo ma faʻapipii i luga. O le pi o le 2.5 mita le umi e aofia ai fugalaau paʻu ma paʻepaʻe paʻepaʻe. O le filamentous o le Yucca o se laau e sili ona lelei e mafai ona tatalia gutu i -20C.

Yucca Garden: totoina ma tausia, ata

E le fautuaina le totoina o se laau na maua i le taimi lava lea i luga o le eleele. Muamua e tatau ona e ita. Le faia o lenei mea, i aso popofou o le vao ave i le ea fou mo se itula pe lua. O le taimi e faʻaaluina i luga o le auala e faasolosolo malie lava ona faateleina, ma pe a ma le lua vaiaso e mafai ona toto le yucca i se nofoaga tumau.

O se laau toto tele e fiafia i le malamalama, e sili ona lelei le malamalama o eria e talafeagai ai. Pe a totoina i le paolo, poʻo le vaeluaga foi o le malu, ona liu lea o laula ma lamolemole. I ituaiga eseese, o laulaau e paʻu.

Laufanua Faʻamasinoga

Mo vao laiti, e le o tele lua lua e manaomia, ae ia mafaufau i lo latou tuputupu aʻe. Mo le tolu-tausaga le matua tele, o le lua i le fusi e tatau ona mai le 70 i le 100 cm. O latou aʻa e loloto i le 40-50 cm.

O le suaina o le eleele ma sauniuni le pu mo le totoina o le yucca e fautuaina i le tautoulu. O le 'upega tafaʻilagi e tatau ona vaʻaia ma le omea. Togalaau yucca e sili ona lelei i luga o maʻa, maʻa oneone, oneone tausi ma chernozem. E le fiafia le laau i le suavai, o lea la e le tatau ona i ai se vai e lata ane i le nofoaga e totō ai.

Laʻu iliili ma oneone ma lua lima lima o le efuefu ua sasaaina i le pito i lalo o le lua. O le togavao ua totoina ma le totoa ma aʻa ona aʻa i le eleele. O le eleele e mamafa i le lima ma faʻafeinu i vai i le vevela o le potu.

O le totōina e faʻatinoina i le tautotogo, pe a uma le po, e le o lalo ifo le 10C. E fautuaina e galue aʻo totoina se togavao ma totigilima, e pei o laʻau manogi e mafai ona selesele pe tipi ou lima.

Faʻatau ma Cortex

O le vailaʻau faʻavaomalo e le manaʻomia le tausiga sili atu. Pe a tuputupu aʻe i le avanoa tatala, e tatau masani ae le masani ai ona inu. E tatau ona faia pe a maeʻa le pito i luga ole eleele ua mamago. Mai lea taimi i lea taimi, o laulaau o le vao e mafai ona lueina, aemaise lava pe a maeʻa pe mamae. O le fufuluina o meaai e faia i le afiafi po o le vaveao.

Faalua i le taimi o le tuputupu ae malosi o le yucca, o le togalaau e fafagaina i le tele o maniua o minerale mo le gasegase. O le uluai laei pito i luga o loʻo faʻaalia i le amataga o le vaitau vegetative, lea e tupu ia Me, ma le lona lua i le maea ai o le fuga o le laau.

Suiga

O le ola umi i se tasi nofoaga e sili atu ona tupu tele laau e manaʻomia ai le gafa. I le nofoaga fou, o le faatoaga o le yucca o le a tupu aʻe ma ni malosiaga fou ma fuga mai ma le matagofie. Ae ui i lea, o le totoina o le laau e masani ona le fautuaina.

Tagata fugalaau fugalaau e masani ai pe a suia le tusitusi:

  1. Auai i le totoina i le tautotogo po o le tau mafanafana.
  2. Fufulu le laau ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa. E tatau ona manatuaina i totonu o se tagata matua e mafai ona alu i le loloto o le 70 cm.
  3. Afai o se fana e foliga mai i tafatafa o se vaomatua, ona tatau lea ona vavae ese ma totōina o se fale tutoʻatasi.
  4. E le tatau ona ese tele le nofoaga fou e tulaʻi mai le tuai. O le saite e tatau ona faʻamalamalama lelei ma puipui mai faʻataʻitaʻiga.

O le togalaau ua totoina i yucca, pe a mavae le lua vaiaso, e fafagaina i fomaʻi faapitoa. O le a totogo i le tausaga pe a uma ona totoina.

E tatau ona ou eli i luga se yucca mo le taumalulu?

E toatele tagata e mafaufau - E tatau ona ou eli se fale vevela, pe mafai ona e mafanafana aʻo le i amata le tau malulu? Afai e tupu se yucca filamentia pe vevela i totonu o le togalaau, ona avea lea o ni fualaau malulu e mafai ona faigofie ona faapaleni le vevela o le vevela. I totonu o itulagi ma ogaoga malo, e fautuaina e vaʻavaʻai le togalaau yucca. I le lua tausaga muamua, o laau laiti e gaosia i soo se nofoaga e tatala ai. E tele auala e ufiufi ai se togalaau yucca mo le taumalulu:

  1. I le tau vevela, o laulaau o le laau o loʻo faʻaputuina i se fusi ma nonoa i se maea poʻo le twine i le umi atoa. I le puipuia o le maalili o le eleele, ua fautuaina e tele laulaau maualalo e faataatia i fafo ile eleele. O le eleele o loo siomia ai le togavao e ufiufi i laʻau matutu, o loʻo tuʻuina ai laupapa poʻo laʻau. I lenei tulaga, o laulaau e le mafai ona tafia e le matagi. O le fusi uamea ua ufiufi i le polyethylene, ma o le pito i lalo o le ogalaau ua faʻasusu i le eleele.
  2. E mafai ona e vaʻavaʻai le yucca ma le fesoasoani a se atigipusa ogalaau laupapa, lea e ufiufi i mea e fau ai le fale, faʻamafa o le polystyrene poʻo mea e le o lalagaina. O le fausiaina o le fausaga o loʻo faʻafefeteina i lālā matutu, ma ufiufiina i lālā paina poo vaomago. I le faaiuga, o se ata tifaga e motu i le vaomago.

Faʻamama le laau mo le taumalulu mulimuli mai i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema. Aveese le puipuiga pe a maeʻa le faʻataunuʻuga mulimuli o le kiona.

Faʻafouina o le togavao yucca

E tele auala e faʻaleleia ai se laau:

  • fatu;
  • toso;
  • se afifi;
  • vaevaeina o le vao.

Bush division o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai le togalaau yucca, lea e mafai ona faʻatino pe a faʻatulagaina. O se togavao e sili ona taatele ua eliina i le masina o Aperila po o le amataga o Me, ma ua totogo ma aʻa ma ua vavaeeseina ia laau. Delenki eleele i se nofoaga tumau ma faʻafeinu. Latou te manaʻomia le tausiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻaeteete e aunoa ma le faʻasusuina, o le ufiufi o le laau mai le susulu o le la ma le ofutino pito i luga ina ua maeʻa.

Pe a faʻasalalau e puʻu luga i luga aʻe o le ua, ona vavae ese lea o se vaega o le ogalaau, lea e tatau ona faʻamago muamua, ona faatoa totoina ai lea i le vaitafe oneone po o le perlite i se tulaga tuʻu. E tatau ona tupu i le vevela o le potu. O le mea o loʻo i luga o le ogaumu e teu malu. O le taimi lava e totogo ai aʻa, e tipiina le lala i fasi laau ma toto i le eleele. O vaega taʻitasi e tatau ona totogo.

Ina ia maua ni tipi e te manaʻomia tipi ese le pito i luga o le aulea e tatau ona i ai se laupepa o lau. I totonu o fagu ma le perlite poʻo le oneone, e na o ni nai aso talu ona faʻamagoina ua seleseleina. Tausia mo i latou o le suluina lea o le meaʻai ile vai ile vevela ole potu.

Garden yucca o loʻo ola i le lauʻeleʻele avanoa e masani ona fatuina fatu e mafai ona seleseleina i le faaiuga o Aokuso mo le faʻalauteleina mulimuli ane o le laau. E mafai ona e faʻatau fatu i toetoe lava o soʻo se faleoloa fugalaau. E i ai se laʻei lapotopoto ma o lona lautele e oo atu i le 0.5-1 cm. O le fufuluina o loʻo faia i se paluga o le eleele, lea e tatau ona aofia ai vaega tutusa:

  • fanua laupepa;
  • turf land;
  • oneone lapoʻa.

O fua muamua e tatau ona foliga mai pe a ma le masina. Pe a oʻo mai nei mea e lua, ua faia ipu taitasi e pikiina. O laau laiti laiti ua matutua ma matutua ua totoina i totonu o fagu lapoa poʻo fanua avanoa. O le yucca tupu mai fatu o le a fuga mai i le tolu tausaga talu ona totoina.

Faʻafetai i le vaomatua, e mafai ona e fatuina se tulimanu pito i luga o lau togalaau togalaau. E matagofie tele, lanu, ma i le taimi e tasi e le lelei i le tausiga o le yucca o le a le faʻasalalau le togalaau ma o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga.

Garden Yucca