Fugalaau

O le a le aganuʻu lanumoana

Blue Agave e le o se cactus, ae o se tasi e vavalalata i lili vine, totonu o amaryllis ma gasevieria totonu. E tusa ai ma le faʻavasegaina, o se laau laʻau mai le lily family ma o loʻo i ai i le vaega o fualaau aina suamalie o loʻo i ai le fanua o le teuina o vai i lau, i le tulaga o le lāmala.

Blue Agave - o se laau tulagaese

I lalo ifo o ave o le vevela o Mekisiko, o le mitamita maualuga - Blue Agave - na sosolo atu ma le matagofie ona laʻau tele.

E le mafai ona fenumiai lenei laau ma se isi mea. Faatasi ai ma isi meaola, lea i totonu o le vao e silia ma le 130 ituaiga, o le lanumoana e iloga i se lanu e le masani ai o laʻau. Faafetai i lenei paolo, o lona igoa ma lona tino ola pea i le talafaasolopito o le tagata.

Homeland o le laau

Ua tupu i luga o fanua laiti o Jalisco, o loʻo i le itu i saute sisifo o le Highlands i Mekisiko mai le talafatai o le Pasefika.

Faʻamataʻu Faʻamatalaga - O Mea Lelei o Mekika E Sili Lelei Aʻe Agai

O iina o loʻo i ai le eleele lanu mananaia o le lanu mumu, lea e lelei mo le tupu aʻe o le agave sili i le lalolagi.

Faʻamatala puupuu ma faʻamatalaga

Blue o se laau e le lelei ma malosi malosi. E i ai le tino, o le lau o le lau e pei o le tele o papatusi auro.

Le lanu o le laʻau e mamalu i se lanu vaivai, o laulaau e le manaia ma paʻi tele, e mafai ona ola e oʻo i le 2 mita le umi.

O le Agavale Blue Agave ua tupu naʻo Mekisiko! O laau faapena e mafai ona maua i togalaau o togalaau pe vaaia i le talafatai o le Black and Mediterranean Sea.

Fuga ma fesuiaʻiga

O le taamilosaga o le olaga i le vaomatua e tusa ma le lima tausaga. O ona fugālaau e matua ofoofogia lava. I le ogatotonu o le laʻau, e 5 mita le lapisi o loʻo fuga mai ai fugalaau samasama samasama. I le faaiuga o le fugalaau, o le fatu e mama ma pe a uma ona mate le laau.

E le gata e ofo le laau i lona tele, ae faapena foi ma le matagofie o le fuga

Ina ia faaumiumi le ola o se laau, e le faatagaina tagata e fuga. Ua aveeseina le siaki ma totō mo le isi germination. O le mea lea, e umi atu le ola o le faatoʻaga, e oʻo atu i le 14-15 tausaga.

I le faagasologa o le umi o le tuputupu aʻe, o se fatu lapopoa (fualaau aina) e faia i totonu o le laau. O le mea lea ua maua ai le lauiloa lauiloa i le lalolagi. Ua maitauina o Agave matua, o le sili atu ona lelei o lona sua, ma o se taunuuga - o le sili atu ona lelei mea inu.

E le mafai ona eleelea e le opolo ma iniseti, ae o puʻe!

I le po e paʻu ai, o nei leoleo o le pogisa e sosola ese mai fale puipui ma faia se faiga faʻafefete. O le mea lea, i na itulagi e faʻatupulaia ai agavaʻa, e tele lapisi ma o le tau faasaga i se faaitiitia o lo latou faitau aofai e le o tauina.

Faaaogaina o lenei lanu moana e le o le cactus

Blueveve agave e maua ai le tele o faamanuiaga i tagata i vaega eseese o le talosaga. Mai ia mea latou te faia ai le inu a le atunuu ia Tequila, e faaaoga i le kuka, vailaau ma isi fale gaosi oloa. Blue o se faleteuoloa moni o vitamini ma uiga lelei aoga.

O lona galueaina o loʻo i lalo o le pule malosi o le setete o Mekisiko.

Tequila o se Mekisiko vevela ma se uiga malosi

I le tautalagia o Mekisiko, tatou te faauigaina o lequila. O lenei vai inu ua oʻo i totonu o le olaga o le tagata nei. Malo malosi, mafanafana, valaau mo mea matautia matautia ma siva afi, o mea uma nei o se Mekisiko Tequila na faaalia mai Agave.

Seleseleina

Faʻatekonolosi faʻainitaneti e le afaina ai le faiga o togafitiga ma le fufuluina. O mea uma e tutupu, e oʻo mai i le taimi nei, o loʻo faia i le taugofie, galuega lima.

Mai le taimi e galueaiina ai i le taimi o le seleselega, e alu mai le 8 -14 tausaga. A o faagasolo lenei vaitau, e maua ai e le sua o le vine se maualuga o meaʻai gaʻo ma vitamini, e tupu ma e matua suamalie lava.

E tusa ai ma se tulafono a le malo na pasia i le 2006, o le suka i totonu o le pulupulu agani lanumoana e tatau ona le itiiti ifo i le 24% ao leʻi seleseleina.

O le tagata seleselega ua taua o le chemador (faamolemole aua nei fenumiai ma le tagata malie). Amata ona selesele fua tala mo le vaitaimi o le lāmala, e pei o timuga e mafai ona faʻaleagaina ai le suka o le laau.

E te le vaʻavaʻai i se tamaʻitaʻi teine, talu ai o le fua o le laau e mamafa tele ma lautele

E na o tagata malolosi ma malolosi e galulue i le seleselega, aua o le mamafa o fualaau aina e mafai ona oʻo mai i le 35 i le 90 kilokalama.

O le taofi i ona lima o le paʻu, o le meafaigaluega "koa" chemador e tipi ese ai fualaau suamalie ma suamalie mai laulaʻau ma aʻa. O se taunuuga, o se mea tele e tumau pea, o fafo atu foliga e pei o se falaoa tele. E taʻua e Mekisiko o pina poʻo cabeza.

Gaosiga

O le isi, o le agavaʻa, tumu ma le agafe pine agavaʻa agai i le gaosiga. O le faagasologa o le faia o tequila e galue malosi. E manaʻomia ai tomai faapitoa tomai. O vaega o tekonolosi o le galala o lequila e vaevaeina i:

  1. Fugaina o le fua i luga o kosi.
  2. Lafoaʻi togafitiga mo le faʻamaluluina.
  3. Faʻaleleia o le sua i le patipati.
  4. Fermentation i tane uamea.
  5. Vaaiga.
  6. Bottling.
Mo le gaosiga o le 1 lita o tequila e manaʻomia 7 kilokalama o le fetus.

Fuaitau ma Manatu

Tequila talavou, paepae ma auro, e le o matutua i ogalaau. White laquila e sili atu le malosi i le tofo, o le manogi o le uluaʻi oloa o loʻo faʻaalia i totonu. O le tofo o le tequila auro e faʻafefeteina e addaraʻau caramel, o lea e sili atu ona malugofie ma suamalie i le tofo.

O le teila sili ona lelei e faʻaalia ile oak aging mo le 10 tausaga. O le mea lea, e maua ai se ata lafoia o le oak, ma o lona tofo e suia tele. O lea ituaiga vaiinu ua faʻailoaina o Anyejo. O le vaega o le Resposado o loʻo taʻu mai ai o lequila na malolo i le oak mai le 2 i le 12 masina.

E faapelepele Mekisiko i le talafaasolosolo o Tequila ma e nofouta i faiga masani o lona faaaogaina. Latou te inu lequila i lona foliga mamā, mai i faaputuga solofanua ma solo i lalo i se vaiinu faapitoa o le sukaina ua saunia e tusa ai ma se fua faapitoa.

O le sauniga lona lua e taua o le "pala-swallow-kusni," pe a faʻatau lequila i le masima ma le lime.

Faaaogaina e tagata

E mafai ona tatou fai atu o le lanumoana o se gaosiga e leai se totogi. I totonu o lona tuaʻaga faʻasolopito, e faʻaaoga uma vaega o le laau. Ua maua ai lona faʻaaogaina e le gata i sauniuniga a Tequila, ae faʻapea foi i le kukaina, vailaau, faʻatoaga ma alamanuia.

Mekisiko e faʻaaogaina lenei laau totoa ma o loʻo i ai le tele o fanua i le tele o fanua

Toto ma Meaʻai

Le mea e faʻaumatiaFeʻauFaamanuiaga
Fugalaautaumafafaaopoopo i isi sapalai a le atunuu, ma o laʻau o le laau e 'aina e falai
Laʻaue le gata e mafai ona faʻafeiloaʻi, ae e lelei foʻi le ola maloloina· Faia ni suka, falalaʻau, uaina ma e oʻo lava i le meli

· O le syrup tulaga ese ua faia mai i lona sua, o lona tutusa e le maua i soo se mea i le lalolagi

E talafeagai mo salakeke ma soupeti

Suauufaʻamaoaigaina i le fructose ma le inisalinifaʻaaoga le sipuni i le pisinisi faʻapitoa (mo keke tao, paluga, kuki ma faia suti)
O le sipuni lanumoana e atoatoa e avea o se mea manogi tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻaaogaina o pisinisi ma le tamaoaiga

O le aga masani o le faʻaaogaina o vaega uma o Blue Agave mo le manuia o le tagata ua puipuia i Mekisiko talu mai aso o Aztec anamua. O lapisi e faia i filo uumi, e faʻaaogaina mo le gaosia o seevae ma laupepa.

O laʻau e le talafeagai e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o faʻatoʻaga faʻatoʻaga, ma o lālā matutu e mafai ona faʻaaogaina e pei o fafie. O se fasimoli matagofie e vaeluaina mai le pulupulu o laʻau i Mekisiko.

O le laau e le gata e faʻaaogaina i faʻalapotopotoga eseese - e matagofie le matagofie i ituaiga eseese

O vaega uma o le laau e faʻaaoga e pulea ai meaola faalafua.

Agave i leoleo o le soifua maloloina

Sa faʻamaonia suʻesuʻega faʻasaienisi mea o loʻo i ai mea e aoga i le soifua maloloina o tagata. O loʻo i ai vitamini B, faʻapea foi A ma E, K ma le D, minerale: magnesium ma calcium, potassium, sodium ma fugaku. O le tuufaatasiga o lau o le laau e aofia ai suauu taua ma resins aoga.

Falemaʻi

Ua leva ona talisapaia e fomai tipitipi le aoga o le laau. I luga o lona faavae, o fualaau oona ua gaosia:

  • togafitiga ma le laxatives;
  • antipyretic;
  • tineia tiga;
  • antiseptic ma le faʻamoemoe;
  • mai le muʻamuʻu po o le poloka.

Laʻau agavaʻa lanu moana ua saunia uu mo le faaaogaina i fafo:

  • mai le tele o radiculitis ma rumati;
  • mo le togafitia o maʻila (paʻu);
  • faatasi ai ma manuʻa, vaʻaia ma tuʻimomomo;
  • faatasi ai ma faamaʻi o mamanu mammary.

Mai aʻa o Blue Agave faia se vailaau mo togafitiga o faʻamaʻi faʻasalaga feusuaʻiga ma togafitiga.

Vailaau faʻapitoa

Mo tagata Mekisiko, o le togafitiga a Blue Agave e taatele. E faigata ona lisi uma vaega o le faʻaogaina o lenei togafitiga faʻataʻitaʻi.

  1. O le sua o le laʻau e solo ai foliga, e faʻamamaina ai le paʻu ma fesoasoani lafoaia faafitauli tau tupulaga.
  2. Afai e te faʻapipiʻi se laʻau o se laau i se manua pipisi, e fesoasoani i le faʻavaveina o lona faamalologa.
  3. Fesoasoani ile laumei ma le maʻoti ma le ulu.
  4. O le faʻaaogaina o le lanumoana e faʻaaogaina e avea ma mea faʻapitoa.
  5. Faʻataʻitaʻiina e fafine tausimai ia faʻamalosia le lactation.
E togafitiina o ia ona o le mata o le tino ma e oʻo lava i le pulunia tuberculosis. O se siaki lanu moana lanu e faamatuu ai le toothache.

Cosmetology

E masani ona faʻaaogaina tagata faʻataitai o le lalolagi Agave Blue i le gaosia o kulimi o le paʻu.

O loʻo faʻatagaina le aulelei e faʻaaoga mea aoga o laau totō ia latou oloa

O le faamaoniga o lenei mea o le kamupani Yves Rocher, o ona tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina le sua o fua ma laʻau o Agave Agava i le gaosiga o oloa gaosia.

O le sua o le lanu uliuli o Agave ma fua e faʻafefiloi minerale, osmolites ma ova, lea e puipuia ai le paʻu mai le eleʻele o le susu, faʻalauteleina lona siʻufofoga ma le malosi.

Blue Agave Juice o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o mea sili ona lelei o le tanning. Ae e le gata e mafai ona manuia ai foliga vaaia o se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua uma ona matou suʻesuʻeina le auala e mafai ona faʻaoga ai le geranium i le cosmetology ma isi mea aoga.

E matuā faʻasalaina mo tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o le gallbladder ma taʻavale. E tatau foi i tagata maʻi mamaʻi ona matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o lona sua.

Aemaise lava matautia mo fafine maʻitagaE ono faʻafefe ai le toto.

Ma o ia mea uma o le sini autu o Agave Blue o le a manaʻomia e le tagata. I Mekisiko, e faigata ona mafaufau i le olaga e aunoa ma lenei malosi ma le aoga, i itu uma, tagatanuu.

Ia avea oe ma oloa autu e maua mai Blue. O le mea autu o le lagolagoina lea o le tamaoaiga o le atunuu atoa

O le togafitiga e faamaloloina tagata mai maʻi, e maua ai ei latou le fiafia ma fesoasoani ile fale ma olaga i aso faisoo. Faʻatasi ma tagata o le nuʻu mai le fanau mai i le sola. O se mea manaia lenei i le Blue Mexican Agave.